Rolluiken expert in Nieuwegein gezocht?

ku


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken

Rolluiken Nieuwegein

U ziet ze steeds meer: rolluiken in Nieuwegein. Dat is ook niet voor niets, want rolluiken verhogen uw privacy, isoleren uitstekend en werken ook nog eens goed als zonwering. Het is altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Hoe vindt u die gemakkelijk?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal gratis offertes, zonder verplichtingen. Door die met elkaar te vergelijken, ziet u snel welke vakman het beste aanbod heeft. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!


Rolluiken plaatsen

Schakel een ervaren vakman in voor de montage van uw rolluik.

Gratis offertes vergelijken

Ontvang gratis offertes van rolluikspecialisten uit de regio!

Bespaar op de kosten!

Vergelijk altijd gratis offertes en bespaar zo tot 40%!rolluiken Nieuwegein

Waarom rolluiken in Nieuwegein?

 • Rolluiken in Nieuwegein verhogen uw privacy omdat inkijk van buiten niet meer mogelijk is.
 • U geniet van een koele woning in de zomer door uitstekende zonwering.
 • De kans op inbraak wordt kleiner.
 • Uw woning wordt volledig verduisterd, zodat u ook overdag goed kunt slapen.
 • U heeft een ruime keuze in kleuren en materialen of zelfs rolluiken op maat.

1. Rolluiken op maat

Kies voor een rolluik op maat wanneer u deze geheel naar eigen wens wilt samenstellen. Een rolluik op maat gaat namelijk niet alleen over de afmetingen, maar ook over de materialen en de kleuren. Zo kunt u voor de lamellen kiezen uit hout, kunststof of aluminium.

Ook heeft u vaak keuze uit een ronde of vierkante rolluikkast.

Daarnaast heeft u ruime keuze uit kleuren en kunt u een andere kleur voor de kast kiezen als voor de lamellen.

2. Hoge isolatie

Een van de grote voordelen van rolluiken is dat ze bijdragen aan de isolatiewaarde van uw woning. In de winter zorgen rolluiken voor isolatie door de warmte binnen te houden. Dan bespaart u tussen de 2% en 15% op uw stookkosten! In de zomer is het andersom. Dan isoleren de rolluiken tegen warmte, zodat het binnen heerlijk koel blijft.

Naast warmte isoleren, zorgen rolluiken er ook voor dat u binnen minder geluiden van buiten hoort.

3. Diverse kleuren

Wanneer u een rolluik in Nieuwegein koopt, ziet u al snel dat u een ruime keuze heeft uit allerlei kleuren. Antraciet is tegenwoordig een populaire kleur, die zowel bij een strakke uitstraling past als een klassieker. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor wit, grijs, of vele andere kleuren.

Ook kunt u kiezen voor kunststof rolluiken met een houtmotief dat niet van echt te onderscheiden is. Er is altijd een kleur die perfect bij de uitstraling van uw woning past!


Goedkoop rolluik laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in & ontvang gratis offertes!


Hoeveel kosten rolluiken in Nieuwegein?

Wilt u rolluiken in Nieuwegein kopen? Een rolluik kost ongeveer tussen de €90,- tot €600,-. Deze rolluiken prijs is vooral afhankelijk van de grootte die u kiest. Daarnaast moet u rekening houden met kosten voor de montage van rolluiken. Deze liggen gemiddeld op €100,- tot €200,- per rolluik. Wanneer u meerdere rolluiken laat monteren, wordt de prijs per rolluik lager.

Als laatste betaalt u ook voor de bediening. Deze kosten liggen tussen de €10,- tot €250,-, afhankelijk van uw keuze voor handmatige of elektrische bediening.

Rolluiken inclusief montage kosten dus tussen de €200,- tot €1.050,-. In de volgende prijstabel vindt u een handig prijsoverzicht. Wilt u liever weten wat uw rolluiken precies gaan kosten? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Gemiddelde van/tot prijzen

€200,- tot €1.050,-

(hier kan tekst komen)

Laag
€200,- tot €600,-

Goedkope kunststof rolluiken
Handmatige bediening
Zelfstandig rolluik expert

Hoog
€600,- tot €1.050,-

Stalen rolluiken
Elektrische bediening
Groot rolluikbedrijf

Start nu uw gratis offerteaanvraag

De prijs van de rolluiken is afhankelijk van het type rolluik dat u kiest. Voorzetrolluiken zijn in de meeste gevallen de gunstigste optie: deze kosten rond de €100,- tot €270,- per m², en de montage is heel voordelig. Andere opties zijn opbouwrolluiken vanaf €200,- per m² en inbouwrolluiken voor €100,- tot €150,- per m².

Prijs per rolluik: 2024

Soort rolluik Gemiddelde kostprijs*
Opbouwrolluiken Vanaf €200,- per m²
Inbouwrolluiken €100,- tot €150,- per m²
Voorzetrolluiken €100,- tot €270,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen voor rolluiken.

kosten rolluiken

Rolluiken prijzen inclusief montage

Wilt u rolluiken plaatsen? Dan moet u rekening houden met montagekosten. Het is verstandig om het inmeten aan een expert over te laten. Dan weet u zeker dat de juiste maat luiken besteld worden en dat ze goed passen.

Het inmeten van rolluiken in Nieuwegein kost ongeveer €40,-. U weet dan zeker dat u de juiste maat bestelt. Gaat u rolluiken vervangen? Oude rolluiken demonteren kost gemiddeld €40,- tot €80,-.

Het monteren van een nieuw rolluik heeft een gemiddelde prijs van €150,-. Het is wel zo dat deze prijs lager wordt, wanneer u meerdere luiken laat plaatsen. De montage van twee rolluiken kost bijvoorbeeld ongeveer €250,-.

Rolluiken laten plaatsen: prijzen 2020

Montage Gemiddelde meerprijs*/strong> Opmerking
Rolluiken meetservice: inmeten van rolluik €40,- Prijs verschilt per aanbieder
Demontage oude rolluiken €40,- tot €80,- Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage 1 rolluik €150,- Prijs verschilt per aanbieder
Montage 2 rolluiken €250,- Prijs verschilt per aanbieder

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijs van rolluiken?

De rolluiken prijs in Nieuwegein is afhankelijk van de volgende factoren:

 • 1: Materiaal. De meeste gekozen materialen voor rolluiken in Nieuwegein zijn kunststof en aluminium. Kunststof rolluiken hebben als voordeel dat ze goedkoop zijn en in vele kleuren leverbaar. Aluminium rolluiken zijn duurder, maar ook sterker. Ook isoleren aluminium luiken beter. Ook heeft u keuze uit houten rolluiken of stalen rolluiken.
 • 2: Bediening. De goedkoopste optie is handmatige bediening, maar dit kan zwaar zijn bij rolluiken. Daarom kiest men meestal voor elektrische rolluiken. Een wandschakelaar is goedkoper dan bediening met een afstandsbediening.
 • 3: Montage. Voorzetrolluiken monteren is het eenvoudigst en dus het voordeligst. Het installeren van opbouwrolluiken is meer werk en dus duurder. Omdat inbouwrolluiken in de gevel gebouwd worden, worden deze meestal enkel bij nieuwbouw gekozen.
 • 4: Extra opties. Tegen een meerprijs heeft u keuze uit verschillende extra opties. Kies bijvoorbeeld voor rolluiken met hor om vervelende insecten buiten te houden. Of laat anti-optilveren installeren, om te voorkomen dat de luiken van buien kunnen worden geopend.

Prijsvoorbeelden rolluiken 2024

Kunststof rolluiken vervangen: u kiest ervoor uw twee oude rolluiken te vervangen met kunststof rolluiken. Voor de demontage van uw oude rolluiken betaalt u gemiddeld €85,-. Voor de twee kunststof rolluiken betaalt u bij uw rolluik expert €250,- en de montage kost u nog eens €200,- in totaal. Hiermee komt de totaalprijs neer op gemiddeld €535,-.
Nieuwe kunststof voorzetrolluiken: u wilt alle grote ramen in huis een kunststof voorzetrolluik geven. In totaal gaat het om 45m² aan ramen. De materiaalkosten zijn ongeveer €4.500,- en voor de montagekosten betaalt u nog eens €450,-. De totaalprijs is €4.950,-.

Op zoek naar betaalbare rolluiken in Nieuwegein?

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar op de kosten!


soorten rolluiken

Soorten rolluiken

Wanneer u rolluiken in Nieuwegein wilt laten plaatsen, heeft u keuze uit verschillende soorten. wijfelt u over de beste keuze voor u? Vraag een rolluikexpert om deskundig advies! Start nu uw gratis offerteaanvraag!


Kies één van onderstaande rolluiksoorten. Ga direct naar:Elektrische rolluiken Nieuwegein

Met elektrische rolluiken in Nieuwegein bent u van alle gemakken voorzien. U heeft verschillende opties.

Ten eerste heeft u keuze uit rolluiken met schakelaar. U bedient ieder rolluik dan met een wandschakelaar vanuit uw woning.

Ten tweede kunt u kiezen voor bediening via een afstandsbediening. Dat is wel wat duurder, maar u bedient de luiken dan overal uit huis. Ook kunt u meerdere rolluiken buiten met dezelfde afstandsbediening bedienen.

Tip: bedienen via een app op uw smartphone of tablet tegenwoordig ook populair. Dan kunt u de luiken overal bedienen of bijvoorbeeld instellen dat ze automatisch sluiten bij zonsondergang.

Houd er wel rekening mee dat elektrische rolluiken vaak iets duurder zijn door de buismotor en de bediening. U verhoogt echter wel het gebruiksgemak, want u kunt de rolluiken gemakkelijk openen en sluiten.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden, zoals de naam al aangeeft ingebouwd in de gevel van uw woning. Boven het kozijn wordt een uitsparing gemaakt waarin de rolluikkast geplaatst wordt. Het voordeel is dat u helemaal niets ziet van de rolluikkast, die veel mensen niet mooi vinden.

Omdat er ruimte in de gevel gemaakt moet worden, worden inbouwrolluiken voornamelijk toegepast in nieuwbouwwoningen. Toch is het wel mogelijk om deze luiken te laten plaatsen in bestaande bouw. Dan moet u wel rekening houden met hogere montagekosten.

Inbouwrolluiken sluiten vlak langs de ramen of deuren, waardoor deze rolluiken een uitstekende zonwering bieden en uw woning optimaal isoleren.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn geschikt voor iedere woning. Dit rolluiktype wordt op uw woning geplaatst, waardoor het altijd past. Er zijn twee opties voor de montage: op het kozijn of op de muur.

Bij montage op het kozijn wordt het rolluiken op een deur- of raamkozijn bevestigd. Het voordeel van deze montagewijze is dat het rolluik vanaf de buitenkant van uw woning net erg opvalt. Van binnenuit ziet u de rolluikkast echter wel zitten. Dat vindt niet iedereen mooi.

Bij montage op de muur ziet u van binnen helemaal niets van de rolluikkast en zijgeleiders. Van buiten vallen deze onderdelen echter wel iets meer op.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken vormen één geheel met het kozijn waarin ze zijn ingebouwd. Dat maakt dit type rolluik in Nieuwegein ook een veel gekozen optie voor bestaande woningen. Omdat de rolluikkast en het kozijn een geheel vormen, ziet dit rolluik in kozijn er stijlvoller uit dan een voorzetrolluik. Ook ziet u er van binnenuit niets van.

Net als een inbouwrolluik opent en sluit een opbouwrolluik vlak voor het raam of de deur langs. Dat heeft als voordeel dat dit type rolluik uitstekend isoleert en hinderlijk daglicht goed weert. Ook verhogen ze de inbraakveiligheid van uw woning, doordat de rolluiken inbrekers weren.

rolluiken plaatsen Nieuwegein

Rolluiken plaatsen Nieuwegein

Wilt u rolluiken laten plaatsen in Nieuwegein? De rolluik monteur doorloop daarbij doorgaans de volgende stappen:

 • Stap 1: inmeten. Het is altijd verstandig om het inmeten van luiken aan een vakman over te laten. Dan weet u zeker dat alles past.
 • Stap 2: op maat maken. Indien nodig zaagt de specialist de rolluikkast, de lamellen en de geleiders op maat voor uw kozijnen.
 • Stap 3: rolluiken plaatsen. Eerst plaatst de vakman de rolluikkast en de zijgeleiders. Daarna plaatst hij de lamellen. Bij grote rolluiken zijn er twee personen nodig om alles juist de monteren.
 • Stap 4: rolluiken aansluiten. Als het rolluik stevig vastzit, sluit de specialist deze aan op de bediening.
 • Stap 5: rolluiken afstellen. Het afstellen is een belangrijke stap. Hierbij zorgt de expert ervoor dat alles goed werkt en dat de lamellen bijvoorbeeld niet te ver open kunnen.

De montagekosten liggen rond de €100,- tot €200,- per stuk. U moet er rekening mee houden dat er soms een meerprijs geldt voor montage op hogere verdiepingen.


Rolluiken laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman bij u in de buurt!


Montage op de muur

Er zijn verschillende manieren om rolluiken in Nieuwegein te plaatsen. Een van de manieren is montage op de muur. Dit is alleen mogelijk met voorzetrolluiken. Het rolluik valt dan volledig over het kozijn heen.

Het voordeel van deze montagewijze is dat u van binnenuit niets ziet van de cassette en de geleiders. Maar dat is nog niet alles. Het andere voordeel is dat rolluiken met standaardafmetingen altijd passen. Wel kan het zijn dat de rolluiken veel breder zijn dan uw kozijnen. U kiest dus uit goedkope rolluiken met standaardmaten, in plaats van luiken op maat.

Montage op kozijn

Het monteren van een rolluik op het kozijn heeft als voordeel dat het luik één geheel vormt met het kozijn. Het nadeel is dat u van binnen de rolluikcassette ziet zitten door het raam heen.

Hoe gaat de vakman te werk?

De rolluikspecialist begint met het aftekenen van de plaatsen waar de cassette en de geleiders komen. Daarna boort hij kleine gaten in het kozijn om deze onderdelen te kunnen bevestigen. Ook boort hij een gat waardoor de bediening naar binnen gaat. Hij plaatst als eerste de rolluikkast en de geleiders en ten slotte de lamellen. Als laatste stelt hij het geheel goed af en legt hij u uit hoe de bediening werkt.

Rolluiken afstellen

Het afstellen van rolluiken is een zeer belangrijke stap in het montageproces. Het goed afstellen zorgt de vakman ervoor dat de luiken soepel openen en sluiten, maar ook dat de lamellen niet doorzakken of juist te ver openen. Goed rolluiken afstellen verlengt de levensduur van uw rolluiken. Bij intensief gebruik is het verstandig om het afstellen regelmatig opnieuw te laten uitvoeren.

Hoe werkt het afstellen?

De specialist stelt de twee imbusschroeven zo in dat de boven- en onderafstelling van het rolluik goed zijn aangepast. Deze twee imbusschroeven zitten aan de zijkant van de rolluikkast.

rolluik materialen

Rolluiken kopen: welk materiaal?

Wanneer u rolluiken wilt kopen heeft u keuze uit verschillende materialen. De uitstraling van uw rolluik wordt voor een groot deel bepaalt door het materiaal.

De beste keuze voor u is afhankelijk van uw voorkeuren en budget. Heeft u een beperkt budget? Dan is kunststof een goede keuze. Wilt u de inbraakveiligheid van uw woning verhogen? Kies dan voor aluminium of staal. Hieronder vindt u de prijzen van de verschillende materialen en leggen we uit wat de voordelen en unieke eigenschappen zijn per materiaal.

Weet u niet zeker welk materiaal geschikt is voor uw rolluiken? Vraag dan advies van een rolluikspecialist. Rolluiken plaatsen tegen scherpe prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Prijzen 2024 per materiaal

Materiaalkeuze Gemiddelde prijs 100x100cm* Gemiddelde prijs 200x200cm*
Kunststof €90,- tot €150,- €250,- tot €350,-
Aluminium €100,- tot €150,- €350,- tot €600,-
Houten rolluiken Vanaf €225,- Vanaf €350,-

U hebt de keuze uit verschillende materialen. Ga direct naar:Kunststof rolluiken

Kunststof rolluiken hebben als grootste voordelen dat ze voordelig zijn en weinig onderhoud vereisen. Wel is de levensduur minder lang dan wanneer u kiest voor aluminium.

U heeft een ruime keuze uit verschillende kleuren en motieven. Ook is het mogelijk om te kiezen voor niet van echt te onderscheiden houtmotieven. Dan heeft u de gemakken van kunststof en de uitstraling van hout. De prijzen liggen rond de €90,- tot €150,- per m².

Houten rolluiken

De natuurlijke en authentieke uitstraling van hout is iets waar veel mensen enthousiast over zijn. Met name op oudere woningen met een klassieke uitstraling passen houten rolluiken uitstekend. Wel moet u er rekening mee houden dat ook houten rolluiken regelmatig onderhoud nodig hebben.

Het onderhoud van rolluiken van houten luiken bestaat uit een regelmatige verfbeurt en controle op houtrot. Dat maakt dat houten rolluiken tegenwoordig niet veel meer verkocht worden. De prijs van houten rolluiken beginnen rond de €225,- per m².

Aluminium rolluiken

Aluminium heeft als voordeel dat het een erg sterk materiaal is. Door voor aluminium rolluiken te kiezen, verhoogt u de inbraakveiligheid van uw woning het meest. Daarnaast zijn aluminium lamellen gevuld met schuim, waardoor de isolatie uitstekend is. Niet alleen warmte-isolatie, maar ook geluidsisolatie.

Wel zijn aluminium rolluiken duurder dan de kunststof varianten. De levensduur van aluminium luiken is daarentegen wel weer langer. Voor een aluminium rolluik betaalt u gemiddeld €100,- tot €150,- per m².

Stalen rolluiken

Een stalen rolluik is vanwege de sterkte van het materiaal een inbraakwerend rolluik. Dat is ook de reden dat stalen rolluiken, net als rolhekken en rolpoorten, vaak voor industriële panden gebruikt wordt.

Tegenwoordig wordt dit materiaal echter steeds meer toegepast bij woningen met rolluiken in Nieuwegein. Het staal geeft namelijk een luxe en industriële uitstraling die goed past bij een moderne woning.

Meer informatie over het gebruik van staal voor de beveiliging van uw woning of bedrijfspand:
Rolhekken
Roldeuren
Rolpoorten


Besparen op de prijs van rolluiken in Nieuwegein?

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!


elektrische rolluiken Nieuwegein

Welke rolluikbediening?

U heeft bij rolluiken keuze uit verschillende soorten bediening. De goedkoopste optie is handmatige bediening. Dit kost ongeveer €10,- tot €20,- per rolluik. Het nadeel is wel dat rolluiken vrij zwaar kunnen zijn, zeker wanneer u kiest voor staal of hout. Dan is er voor handmatige bediening ook kracht nodig.

Met elektrische bediening hoeft u enkel op een knop te drukken. Elektrische bediening met een draaischakelaar kost ongeveer tussen de €80,- en €170,-. De prijs is afhankelijk van uw keuze. De goedkoopste optie is het bedienen van rolluiken met een schakelaar. Maar ook een afstandsbediening of bediening met uw smartphone is mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om de bediening te automatiseren. Dan sluiten de luiken bijvoorbeeld automatisch wanneer de zon ondergaat. Dit kan al vanaf een meerprijs van €250,-

Soort bediening: kosten 2024

Soort bediening Gemiddelde prijs*
Handmatige bediening €10,- tot €20,- per stuk
Draaischakelaar €80,- tot €170,- per m²
Afstandsbediening €180,- tot €350,- per m²
Automatisch Vanaf €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Extra opties bij rolluiken voor buiten

U kunt uw rolluiken tegen een meerprijs uitrusten met verschillende extra opties:

 • Kunt u niet kiezen uit rolluiken of screens? Kies ze dan allebei! Het rolluik en het screen zitten in dezelfde cassette, maar u bestuurt ze ieder apart.
 • Wilt u de inbraakveiligheid van uw woning optimaal verhogen? Laat dan voor €5,- per rolluik anti-optilveren installeren. Deze voorkomen dat inbrekers de luiken van buitenaf omhoog kunnen duwen. Dit kost gemiddeld €5,- per stuk Ook kunt u een bewegingsmelder installeren, die ervoor zorgt dat de luiken sluiten wanneer er iemand voor de ramen langs loopt. Een bewegingsmelder kost gemiddeld €250,-.
 • Bij handmatige bediening is het verstandig om te kiezen voor een bandvertrager. Die zorgt ervoor dat het luik geleidelijk opent en sluit. Deze kosten ongeveer €40,- per rolluik.

Meer informatie over inbraakwerende rolluiken.

Kosten voor extra opties 2024

Extra opties Gemiddelde prijs*
Anti-optilveren €5,- per stuk
Bandvertrager €40,- per rolluik
Bewegingsmelder Vanaf €250,- per rolluik
Zonnecensoren Vanaf €180,-
Insectenhor Vanaf €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: waarom kiezen voor rolluiken?


Welke merken rolluiken?

Er zijn verschillende merken rolluiken. Ieder merk heeft eigen unieke eigenschappen.

 • Verano: dit merk biedt een ruime keuze aan sterke rolluiken. Voor een klein budget hebben zij het Ecoline model.
 • Heroal: dit Duitse merk maakt degelijke aluminium luiken tegen een voordelige prijs. De lamellen zijn gevuld met een isolerend schuim, waardoor u tot wel 44% energie bespaart met gesloten luiken.
 • Smits: het assortiment van Smits bevat een breed scala aan zonwering. Populair zijn de Best Bay rolluiken, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook kunt u rolluiken op maat bestellen.
 • Winsol: deze rolluikfabrikant maakt alle soorten rolluiken en ook kunt u er extra grote rolluiken kopen. Alle rolluiken van Winsol zijn van kunststof gemaakt.
 • Roma: Roma biedt veel verschillende soorten rolluiken en is één van de meest innovatieve merken.
 • Somfy: Somfy is het toonaangevende merk als het gaat om elektrische bediening en buismotors. De producten van Somfy kunt u ook combineren met een ander merk.

Rolluik Nieuwegein: waarop letten?

Wilt u rolluiken kopen? Kies dan altijd de juiste soort. Woont u in een winderig gebied? Rolluiken en storm is niet altijd een goede combinatie. Als u kiest voor een sterk rolluik in Nieuwegein is er gelukkig geen probleem.

Ook is het altijd slim om uw vakman bewust te kiezen. Dat doet u heel gemakkelijk door offertes te vergelijken. Het eerste waar u op let is natuurlijk de totaalprijs. Maar er is meer om naar te kijken wanneer u offertes vergelijkt.

Waarop letten?

 • Kijk of de totaalprijs inclusief of exclusief btw is.
 • Controleer ook goed wat er allemaal bij de totaalprijs is inbegrepen en waarvoor u een meerprijs betaalt.
 • Kijk naar de garantievoorwaarden. Controleer ook of de garantie geldt voor de rolluiken of ook voor de montage.
 • Check ook op keurmerken. Een keurmerk staat altijd voor kwaliteit en een goede service. Het Politiekeurmerk laat zien dat u veilige rolluiken koopt. De CE-markering laat zien dat uw rolluiken voldoen aan alle wettelijke eisen. Het SKG-IKOB keurmerk en het Romazo Garant Keurmerk zijn voor vakmensen. Zij moeten voldoend aan hoge eisen om deze keurmerken te krijgen.

Op deze sites vindt u meer informatie over de verschillende keurmerken:

montage rolluik

Waar rolluiken plaatsen?

De beste plek om rolluiken te plaatsen is afhankelijk van uw wensen. Werkt u vaak ’s nachts en moet u overdag slapen? Dan zijn rolluiken voor de slaapkamerramen ideaal om de kamer volledig te verduisteren. Wilt u uw woning inbraak veiliger maken? Dan kiest u beter voor rolluiken voor bijvoorbeeld de achterdeur. Ook zijn er rolluiken verkrijgbaar voor dakramen en veranda’s.

Op de volgende plekken worden vaak rolluiken geplaatst:

Rolluik reparatie

Is een van uw rolluiken defect of is er schade ontstaan? Het is niet altijd nodig om kapotte luiken direct te vervangen. Vaak is een rolluik reparatie mogelijk. Rolluiken repareren is een stuk goedkoper dan een nieuw rolluik kopen.

Welke reparaties komen veel voor? Wanneer de motor niet meer goed werkt, kan de vakman deze vervangen. Een andere rolluik reparatie die vaak voorkomt is het vervangen van enkele kapotte lamellen. Vooral na een storm komt het wel voor dat lamellen beschadigd raken.

Door goed onderhoud te plegen aan uw rolluiken voorkomt u veel schade en verlengt u de levensduur. Na intensief is het slim om de luiken opnieuw te laten afstellen. Ook is regelmatig rolluiken schoonmaken verstandig om deze goed te laten werken.

Lees hier meer of u verzekerd bent tegen schade op uw rolluik.


Recente aanvragen:


Rolluiken plaatsen in Utrecht
Kunststof rolluiken vervangen in Amersfoort
Montage van voorzetrolluiken in Veenendaal
Inbouwrolluiken plaatsen in Nieuwegein
Montage nieuwe rolluiken in Zeist
Elektrische rolluiken plaatsen in Houten

Waarom een rolluikspecialist in Nieuwegein inschakelen?

 • Met een specialist bent u altijd verzekerd van een juiste en snelle plaatsing.
 • U voorkomt schade aan uw rolluik of aan uw gevel door een vakman in te schakelen.
 • De vakman stelt de rolluiken goed af, zodat deze uitstekend werken.
 • Vaak krijgt u garantie op het materiaal en de montage.

rolluik plaatsen Nieuwegein

Rolluiken Nieuwegein? Gratis rolluiken offertes vergelijken!

Met rolluiken op uw woning profiteert u van een verbeterde isolatie, een uitstekende zonwering en een verhoogde inbraakveiligheid van uw woning. Zoekt u een vakman om uw rolluiken in Nieuwegein te plaatsen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken ziet u snel welke rolluikspecialist uit de buurt het beste aanbod heeft. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs. U bespaart tot wel 40% op de kosten door te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Overweegt u binnenkort rolluiken te plaatsen? Bereid u dan goed voor! Hieronder leest u een paar van de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. Heeft u hierna nog vragen, twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen! Kies dan de beste vakman en bespaar bovendien tot wel 40% op de totaalprijs.

Voor een rolluik inclusief montage betaalt u rond de €200,- tot €1.050,-. Daar zit heel veel verschil in: dat ligt vooral aan de keuze van het rolluik en de materialen. De montage kost gemiddeld €100,- tot €200,- per rolluik. De rest van de kosten zijn de materiaalkosten.
U kunt uw rolluik zowel handmatig als elektrisch bedienen. Handmatig is goedkoper en daarom een populaire optie. Voor een ultiem gebruikersgemak is elektrisch met een draaischakelaar of zelfs afstandsbediening een uitkomst. Eventueel is volautomatisch ook een optie, zo gaan de rolluiken vanzelf open en dicht bij zonlicht.
Er is niet een materiaal beter dan het andere, wel is er een betere keuze voor uw situatie. Wilt u een inbraakwerend rolluik dan is aluminium net iets sterker. Wilt u zo weinig mogelijk uitgeven dan is kunststof de betere optie. Beide materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Kijk hierbij ook naar de uitstraling van uw huis en wat hierbij past.
Rolluiken hebben inderdaad een isolerende werking. Door de rolluiken ‘s avonds te sluiten voorkomt u dat kou de woning binnentrekt. Zo is het ‘s ochtends een paar graden warmer in huis en hoeft de verwarming minder hoog. In de zomer houden rolluiken de warmte juist tegen en blijft het binnen lekker koel.
De vakman plaatst aan de buitenkant van de muur eerst de rolluikkast met de geleiders en de gekozen methode van bediening. Hiervoor boort hij kleine gaten in de gevel of eventueel het kozijn. Nu schuift hij de lamellen van het rolluik gemakkelijk in de geleiders waarna het rolluik compleet is. Tot slot stelt hij het rolluik goed af: zo voorkomt u slijtage.
Er zijn 3 verschillende rolluiken: inbouw-, voorzet-, en opbouwrolluiken. Voorzetrolluiken komen het vaakst voor omdat deze op de gevel gemonteerd worden. Inbouw- en opzetrolluiken worden vooral geplaatst bij nieuwbouwhuizen of bij een grote renovatie, omdat er vaak ook een nieuw kozijn voor nodig is.