Besparen op voorzetrolluiken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Voorzetrolluiken

Het plaatsen van voorzetrolluiken is een goede manier om de isolatie in huis te verbeteren. In de zomer blijft het koel en ’s winters houden de rolluiken de warmte juist binnen! Een bijkomend voordeel is dat u meer privacy heeft en dat de inbraakveiligheid stijgt. Wilt u ook voorzetrolluiken kopen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u tot 5 offertes van specialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

Als u benieuwd bent naar voorzetrolluiken, dan zit u hier goed: u leest op deze pagina over de voor- en nadelen, krijgt een indicatie van de gemiddelde prijs en leest wat er mogelijk is als u een voorzetrolluik wilt kopen.


Wat zijn voorzetrolluiken?

Voorzetrolluiken zijn misschien wel de meest gebruikte rolluiken in Nederland. De rolluikkast wordt namelijk aan de buitenkant van het raam geplaatst, tegen de muur aan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld inbouw- of opbouwrolluiken, is er geen breekwerk nodig. Dit maakt de montage een stuk sneller én goedkoper.

U hoeft niet bang te zijn dat de rolluikkast boven het raam een negatieve invloed heeft op het raam. De kast is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en designs, zodat u gemakkelijk iets kiest dat bij het huis past. Ook wat betreft het voorzetrolluik zelf heeft u de keuze uit diverse materialen en kleuren. De meest gebruikte materialen zijn kunststof en aluminium.

De belangrijkste voordelen

Eén van de grootste voordelen van voorzetrolluiken ten opzichte van andere soorten rolluiken, is dat ze gemakkelijker te monteren zijn. Dit maakt het een van de goedkoopste opties op het gebied van zonwering.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Een betere warmte- en geluidsisolatie: het blijft binnen het hele jaar door een aangename binnentemperatuur, niet te warm en niet te koud. Bovendien heeft u minder last van geluiden van buiten, zoals spelende kinderen, auto’s of zelfs treinen.
 • Snelle en goedkope montage: er is geen renovatie nodig om de voorzetrolluiken te plaatsen, waardoor het één van de voordeligste rolluiken zijn.
 • Verhoogde privacy: mensen kunnen van buitenaf niet meer zomaar naar binnen gluren, zodat u in huis alle privacy hebt die u maar wilt.
 • Goede verduistering: rolluiken voor uw ramen zorgen bovendien voor een uitstekende verduistering, waardoor u beter en dieper slaapt.
 • Betere inbraakveiligheid: voorzetrolluiken maken het een potentiële inbreker lastig, waardoor ze uw huis liever links laten liggen.

voorzetrolluiken

Wat kosten voorzetrolluiken?

Voor een voorzetrolluik van 1 bij 1 meter betaalt u gemiddeld €100,-. Wilt u een voorzetrolluik van 2 meter bij 1 meter, dan liggen de kosten rond de €155,-. Let op: deze prijzen zijn nog zonder montagekosten. Voor het plaatsen betaalt u ongeveer €100,- tot €250,- per rolluik.

De prijzen van de voorzetrolluiken zijn afhankelijk van de afmetingen: hoe groter hoe hoger de prijs. Voor een rolluik van 3 bij 2 meter betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €350,- per stuk. Houd er rekening mee dat de prijzen flink variëren, afhankelijk van een aantal keuzes die u zelf maakt.

Voorzetrolluiken: prijzen

Afmetingen Gemiddelde prijs*
100 x 100 €100,-
100 x 150 €130,-
150 x 100 €130,-
150 x 150 €160,-
200 x 100 €155,-
200 x 200 €250,-
200 x 250 €300,-
250 x 200 €300,-
300 x 200 €350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en handbediening, maar excl. montage. Vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Meer informatie over de kosten van rolluiken.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Als u benieuwd bent naar de exacte prijs van uw voorzetrolluiken, dan vraagt u het beste gratis offertes aan. De prijzen variëren namelijk enorm, en zijn afhankelijk van factoren zoals bediening, materiaalkeuze en de montagekosten.

Deze factoren hebben invloed op de kostprijs:

 • Het materiaal: de twee meest gekozen materiaalsoorten zijn aluminium en pvc. Pvc is een stuk goedkoper.
 • De bediening: handmatig bediende voorzetrolluiken zijn goedkoper in aanschaf en montage dan elektrische voorzetrolluiken.
 • Montagekosten: deze verschillen per vakman. Bovendien daalt de prijs per stuk als u meerdere rolluiken laat plaatsen.
 • Eventuele voorrijkosten: de meeste vakmannen brengen voorrijkosten in rekening, deze zijn zo laag mogelijk als u kiest voor iemand bij u in de buurt.
 • De locatie van het voorzetrolluik: de montagekosten zijn hoger als u een rolluik op de eerste of tweede verdieping laat plaatsen.

Voorzetrolluiken laten plaatsen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman bij u in de buurt met het beste aanbod!


Voorzetrolluik: materialen

U hebt de keuze uit verschillende materialen. De meeste mensen kiezen voor kunststof. Dit is in veel gevallen de goedkoopste optie. Het is goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en ‘werkt’ niet, waardoor er geen beschadigingen ontstaan. Het is bovendien kleurvast en isoleert uitstekend. Kiest u voor pvc, dan heeft u de keuze uit verschillende kleuren en designs: het is ook mogelijk om te kiezen voor pvc met houtlook.

Maar pvc is niet de enige optie!

Het is ook mogelijk om te kiezen voor aluminium rolluiken. Aluminium is duurder in aanschaf. In ruil hiervoor bent u verzekerd van een optimale inbraakveiligheid. Ook aluminium is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vereist weinig onderhoud en is kleurvast.

Elektrische voorzetrolluiken: kies voor gemak!

Er zijn verschillende manieren waarop u uw voorzetrolluiken kunt bedienen, van handmatig tot helemaal automatisch. Wilt u een groot gebruikersgemak, dan raden we u aan om te kiezen voor elektrische voorzetrolluiken.

Waarom?

Allereerst is elektrische bediening geschikt voor iedereen: van kinderen tot senioren. U hoeft niet met een zware slingerstang de rolluiken één voor één te openen, maar doet dit gemakkelijk met een schakelaar aan de wand, afstandsbediening of zelfs uw smartphone. Daarbij is het ook mogelijk om het voorzetrolluik te automatiseren om zo de veiligheid te vergroten. Ze sluiten dan automatisch op het moment dat sensoren verdachte bewegingen detecteren.

voorzetrolluik

Voorzetrolluiken plaatsen: werkwijze

De montage van rolluiken kunt u het beste uitbesteden aan een vakman, want dan bent u verzekerd van een optimale plaatsing. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en beschadigingen aan de gevel!

Bij het plaatsen van uw nieuwe voorzetrolluik gaat de vakman als volgt te werk:

 • De eerste stap zijn de voorbereidingen. De vakman checkt of de muur van goede kwaliteit is en meet de voorzetrolluiken opnieuw op. Zo weet hij zeker dat het rolluik past.
 • De rolluikspecialist meet daarna de juiste plek af voor de boorgaten voor de rolluikkast en de geleiders. Daarna boort hij de gaten in de buitenmuur.
 • Daarna plaatst hij de geleiders in de rolluikkast en bevestigt deze tegen de buitenmuur.
 • Als de rolluikkast hangt boort hij een gat in de muur voor de bediening. Bij handmatige bediening trekt hij een trekband naar binnen en bij elektrische bediening gaat het om de stroomaansluiting.
 • Tot slot volgt de afwerking en eventueel de installatie van een elektrisch bedieningsmechanisme.

Zelf een voorzetrolluik plaatsen? Een aantal aandachtspunten!

Bent u een ervaren klusser en plaatst u het voorzetrolluik liever zelf? Dat kan. In dat geval zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst raden we u aan te investeren in kwalitatief gereedschap. Zo weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de muur. Heeft u dit gereedschap niet, kijk dan of u het kunt huren of lenen. U hebt nodig: een metaalzaag, kwalitatieve boormachine en een waterpas.

Bepaal eerst de manier van monteren: tussen twee muren of op de muur. Waarschijnlijk moet u dit al weten voordat u het voorzetrolluik aanschaft. Op de muur is de makkelijkste manier, omdat het hierbij niet uitmaakt als het rolluik iets te breed is.


Voorzetrolluik laten plaatsen? Schakel een vakman in!

Kies voor de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

Gratis offertes vergelijken

Voorzetrolluiken voor deuren: is dat mogelijk?

De meeste mensen denken bij voorzetrolluiken vooral aan zonwering voor ramen, maar het is ook mogelijk om een voorzetrolluik voor uw deuren te plaatsen. Dit verbetert de isolatie én de veiligheid, omdat inbrekers nu ook niet meer uw deur kunnen openbreken. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij balkon- of tuindeuren.

Het is ook mogelijk om een rolluik met deur te plaatsen. Dit komt van pas als u gemakkelijke toegang wilt tot uw tuin bijvoorbeeld! Natuurlijk heeft u ook hierbij de keuze uit onder meer pvc en aluminium, zodat ze qua stijl volledig passen bij het rolluik voor uw raam.

Goedkope voorzetrolluiken? Handige bespaartips!

Een voorzetrolluik plaatsen hoeft niet duur te zijn. Met een aantal keuzes heeft u zelf namelijk een grote invloed op de kostprijs. Kies bijvoorbeeld voor een goedkoop materiaal en goedkoop bedieningsmechanisme. Een kunststof rolluik met handmatige bediening is in veel gevallen de meest goedkope optie.

Zo bespaart u optimaal op de kosten:

 • Kies voor een goedkoop materiaal, zoals pvc.
 • Ga voor handmatige bediening, dit is goedkoper in aanschaf en montage.
 • Laat meerdere rolluiken in één keer plaatsen voor een mooie kwantumkorting!
 • Schakel met uw buren één specialist in, vaak krijgt u een mooie korting bij grotere klussen.
 • Vergelijk meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod!

Meer informatie over goedkope rolluiken.

voorzetrolluiken vakman

Voorzetrolluiken laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een vakman inschakelen om uw nieuwe voorzetrolluiken te plaatsen? Vind dan gemakkelijk en snel de specialist met het beste aanbod: vergelijk gratis offertes!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Uw besparing loopt zo op tot wel 40% op de totaalprijs. Bovendien is uw offerteaanvraag gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast! Vergelijk op basis van prijs, garanties en voorwaarden zodat u verzekerd bent van kwalitatieve rolluiken tegen een eerlijke en scherpe prijs.

Gratis offertes vergelijken