Rolluiken Enschede

Wanneer het gaat om zonwering, zijn rolluiken in Enschede enorm populair. Dit heeft te maken met het feit dat inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken zorgen voor een aangename binnentemperatuur en veel privacy bieden. Wat veel klanten uit Enschede ook belangrijk vinden, is dat rolluiken potentiële inbrekers afschrikken, waardoor de kans op een inbraak enorm verkleint!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van rolluiken en bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft? Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten rolluiken, de kosten en vindt u handige tips voor het onderhouden en schoonmaken van uw luiken. Wilt u besparen op uw aankoop? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van leveranciers uit Enschede.

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Rolluiken bieden enorm veel voordelen. Allereerst zorgen ze natuurlijk voor een goede zonwering. ’s Zomers heeft u geen last meer van de felle zon, waardoor het scherm van uw TV of computer leesbaar blijft. Daarnaast bieden de rolluiken een verhoogde privacy en veiligheid én brengen ze uw energierekening flink omlaag! Volgens klanten uit Enschede zijn dit de belangrijkste voordelen van het plaatsen van een rolluik:

 • Ze isoleren uw woning in Enschede, waardoor het ’s zomers lekker koel blijft en ’s winters juist heerlijk warm.
 • Ze bieden bescherming tegen inbraak, zeker met extra opties zoals anti-optilveren. Dit maakt het voor een potentiële inbreker onmogelijk om via de ramen naar binnen te dringen.
 • Ze verhinderen inkijk van buitenaf, waardoor u binnen van een verhoogde privacy geniet.

rolluiken in Enschede

Soorten rolluiken

Er zijn diverse soorten rolluiken verkrijgbaar. Elk type rolluik heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het hangt van uw wensen én type woning af welke variant het meest geschikt is. Naast de keuze voor het type rolluik kunt u nog kiezen uit verschillende materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan PVC, hout en aluminium. Ook heeft u de keuze uit diverse bedieningsmogelijkheden. De specialist in Enschede zorgt voor de montage of reparatie van:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

De inbouwrolluiken zijn, vanwege de strakke afwerking, zeer populair bij nieuwbouwwoningen. Dit komt doordat de rolluikkast van de inbouwrolluiken in de gevel verwerkt zijn. Hiervoor wordt een uitsparing boven het raam gemaakt, zodat de kast van binnen én van buiten niet zichtbaar is. De lamellen rollen hierdoor ook vlak voor het raam langs, waardoor de wind niet onder de inbouwrolluiken kan komen. Het nadeel van inbouwrolluiken zijn de relatief hoge montagekosten. Omdat bij oudere woningen in Enschede de buitenmuren meestal niet heel breed zijn, is het vaak geen optie om de rolluikkast van de inbouwrolluiken hierin te verwerken. Wilt u uw bestaande woning in Enschede uitrusten met nieuwe luiken? Kijk dan naar de mogelijkheden voor opbouwrolluiken of voorzetrolluiken.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn van buitenaf eveneens niet zichtbaar, want deze worden in plaats van in de gevel, volledig achter de gevelmuur geplaatst. Dit houdt in dat het plaatsen van opbouwrolluiken een stuk eenvoudiger en daarmee ook voordeliger is. Opbouwrolluiken zijn een geschikte keuze in het geval van renovatie en nieuwbouw. Opbouwrolluiken vormen als het ware één geheel met uw kozijn. Omdat de rolluikkast lucht- en winddicht is, bent u verzekerd van de beste isolatie. Wilt u verzekerd zijn van een optimale beveiliging en investeren in inbraakwerend materiaal? Dan is het mogelijk de opbouwrolluiken uit te rusten met een ophefbeveiliging en veiligheidsgeleider.

Voorzetrolluiken

De montage van voorzetrolluiken is stukken eenvoudiger dan die van opbouw- en inbouwrolluiken. Bij de installatie is er namelijk geen breekwerk nodig. De rolluikkast kan op twee verschillende manieren geplaatst worden: op de dag of in de dag. Op de dag houdt in dat de kast boven het kozijn op de gevel bevestigd wordt. In de dag houdt in dat de voorzetrolluiken tussen twee muren worden gemonteerd. De voorzetrolluiken hebben daardoor een iets minder strakke uitstraling, maar de prijs is ook een stuk gunstiger. Bovendien profiteert u met voorzetrolluiken van dezelfde voordelen als bij andere soorten rolluiken.


Opbouw-, voorzet- en inbouwrolluiken tegen de scherpste prijs!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Wilt u optimale luxe? Dan raden wij u aan te kiezen voor elektrische rolluiken. U kunt de luiken dan op elektrische wijze openen en sluiten en zelfs automatiseren. Via sensoren worden de luiken automatisch geopend of gesloten bij felle zon of schaduw. Een belangrijk voordeel van elektrische rolluiken, is dat deze een betere bescherming tegen inbraak bieden dan handmatige luiken. Waar u bij elektrische rolluiken wel rekening mee moet houden, is het feit dat deze duurder in aanschaf zijn. Ook zijn de montagekosten een stuk hoger, omdat de montage een stuk ingewikkelder is dan die van handmatige rolluiken.

Prijzen

De prijzen voor inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken verschillen per situatie. Uiteraard speelt het soort rolluik een belangrijke rol in de totaalprijs, maar ook de manier van bediening, het materiaal en de kleur en montagekosten zijn van invloed op de prijs. Bovendien daalt de totaalprijs per rolluik wanneer u meerdere rolluiken laat plaatsen. Bent u benieuwd naar een exacte prijs? Vergelijk dan vrijblijvend een aantal offertes van experts in Enschede. Hieronder geven we u alvast een globale prijsindicatie. Per rolluik betaalt u gemiddeld, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal, een bedrag tussen de €90,- en €600,-.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten uit Enschede.

Offertes aanvragen

Montagekosten

Gemiddeld genomen liggen de montagekosten ongeveer tussen de €100,- en €200,- per rolluik. Wanneer u meerdere rolluiken laat plaatsen, daalt de gemiddelde prijs voor montage per rolluik. Wanneer u alle ramen en eventueel deuren in uw woning in Enschede van luiken wilt voorzien, is het dus raadzaam om dit in één keer te laten monteren.

Montage van rolluiken

De montage van een rolluik is niet te vergelijken met het installeren van raambekleding. Om beschadigingen aan uw gevel en rolluik te voorkomen is het belangrijk dat u deze laat monteren door een expert uit Enschede. Mochten er onverhoopt toch beschadigingen ontstaan, dan is hij hiervoor verzekerd! De montage bestaat uit het bevestigen van het rolluik, het installeren van de bedieningsmethode en het afstellen.

pvc, aluminium en houten rolluik Enschede

Welke materiaalsoort?

Rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Elk materiaal heeft zo z’n eigen uitstraling, voor- en nadelen en prijs. Zo is er voor elk budget een geschikte oplossing te vinden. In Enschede heeft u de keuze uit:

 • PVC
 • Hout
 • Aluminium

Bent u op zoek naar goedkoop materiaal? Dan is PVC de beste keuze. Door de manier waarop dit geproduceerd wordt, is dit erg voordelig in aanschaf. Wilt u juist een authentieke uitstraling realiseren, dan is hout wellicht de beste optie. Voor een optimale beveiliging is het juist weer verstandig om te kiezen voor robuust materiaal, zoals aluminium.

PVC rolluiken

PVC rolluiken zijn verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren en designs, zodat u zelf bepaald welke uitstraling uw huis in Enschede krijgt. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur als uw kozijnen om eenheid te creëren. Of ga voor een compleet andere kleur. PVC is tevens verkrijgbaar in een variant met houtlook, zodat u de uitstraling van echt hout kunt nabootsen.

Houten rolluiken

Hout is in Enschede nog altijd enorm populair. Vooral bij oudere woningen met houten kozijnen lijkt de keuze voor een houten rolluik voor de hand te liggen. Hout heeft een warme en elegante uitstraling en is bovendien in verschillende kleuren te schilderen. Houd er wel rekening mee dat hout meer onderhoud vereist en doorgaans een minder lange levensduur heeft.

Aluminium rolluiken

Aluminium heeft een robuuste uitstraling en schrikt inbrekers af. Bovendien is aluminium enorm sterk, waardoor dit zeker de beste keuze is wanneer u de woning of het bedrijfspand in Enschede optimaal wilt beveiligen. Ook aluminium is te koop in diverse kleuren. Kies voor antraciet voor een elegante uitstraling of vraag een expert uit Enschede naar de andere mogelijkheden.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Eén van de keuzes bij rolluiken is de keuze tussen een handmatige en elektrische bediening. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, is handmatige bediening een stuk voordeliger. Handmatige bediening werkt middels een bandopwinder, koordopwinder of slinterstang. Wanneer u minder mobiel bent of gewoon graag een luxere optie hebt, kies dan voor elektrische bediening. De meest voordelige elektrische optie is de installatie van een schakelaar op de muur. Maar u kunt een expert in Enschede ook vragen naar op afstand bedienbare luiken. Middels een afstandsbediening of zelfs uw mobiele telefoon kunt u dan de luiken openen en sluiten.

Rolluiken voor uw dakkapel

Een dakkapel geeft veel extra licht in huis, maar heeft als nadeel dat er van buitenaf ook meer inkijk naar binnen is. De installatie van rolluiken biedt voldoende privacy in uw slaapkamers. Een bijkomend voordeel is dat dit voor optimale verduistering zorgt, zodat u ’s avonds in het donker beter kunt slapen. Zo bespaart u de kosten op verduisterende (rol)gordijnen.

Rolluiken voor uw dakraam

Steeds vaker worden er ook rolluiken voor dakramen geplaatst. Een dakraamrolluik zorgt voor voldoende verduistering en een goede isolatie. Dakraamrolluiken zijn op diverse manieren te bedienen: handmatig, middels een draaistang of tuimelluik. Bij een tuimelluik draait u het dakraam 180 graden, waarna u het luik zelf op de gewenste hoogte vast kunt klikken. Veel klanten uit Enschede kiezen echter voor elektrische bediening middels een schakelaar.

Rolluiken voor uw deur

Wist u dat u niet alleen uw ramen met rolluiken kunt uitrusten, maar ook uw deur middels een rolluik kunt beveiligen? Hiermee behaalt u een optimale besparing op uw energierekening, omdat u geen warmte via de deur meer verliest. Daarnaast maakt u het inbrekers nagenoeg onmogelijk om uw woning in Enschede binnen te dringen. Tip: kijk hierbij ook naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

rolluik reparatie Enschede

Rolluiken reparatie

Door een vakkundige montage en regelmatig onderhoud verkleint u de kans op een beschadiging. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging ontstaan, dan is dit in de meeste gevallen gelukkig eenvoudig op te lossen met een relatief simpele reparatie. Wanneer de lamellen bij een storm kapot zijn gegaan is het mogelijk individuele lamellen te herstellen middels een reparatie. Het komt ook voor dat de motor niet goed meer werkt, of dat de rolluiken niet meer op de juiste manier zijn afgesteld. Bij onze klanten in Enschede zijn dit een aantal veelvoorkomende reparaties:

 • Een reparatie van een rolluikblad;
 • Een reparatie van het koord;
 • Reparatie van de rolluikmotor;
 • Vervangen van de bediening.

Ombouwen naar elektrisch?

Wanneer u op dit moment gebruik maakt van handmatige rolluiken, kunt u een expert uit Enschede inschakelen om deze te automatiseren. Het is ook mogelijk de luiken zelfstandig om te bouwen naar een elektrisch exemplaar. Dit doet u met behulp van een rolluikmotor. Het oprolmechanisme vervangt u door de motor, en in principe bent u dan klaar. Wilt u de luiken ook op afstand kunnen bedienen? Schakel dan een expert uit Enschede in. Hij zal een zender en ontvanger installeren, zodat u de luiken met slechts één druk op de knop kunt openen.

Schoonmaken van rolluiken

Natuurlijk worden de lamellen van de luiken aangetast door weer en wind. Om de levensduur te bevorderen is schoonmaken erg verstandig. Gebruik hier geen bijtende of andere agressieve schoonmaakmiddelen voor, omdat dit het oppervlak beschadigt. U heeft in principe voldoende aan een mild sopje en een zachte spons of doek. De buitenkant van de rolluikbladen kunt u eenvoudig
schoonmaken. De binnenkant vereist iets meer precisie. Dit doet u door de rolluikkast te openen. Daarna kunt u de bladen één voor één schoonmaken. Eventueel kunt u alle bewegende onderdelen smeren met teflonspray, zo blijft alles soepel werken en voorkomt u problemen door slijtage.

Tevreden klanten

De vakman die wij via rolluiken-expert hebben ingeschakeld was vriendelijk en werkte snel. De luiken zijn begin dit jaar geplaatst en wij zijn enorm tevreden! – C. de Wind – Den Haag

klantervaring de wind

Ik heb rolluiken op mijn dakkapel laten plaatsen zodat ik meer privacy heb. De afstandsbediening werkt top, ik kan vanuit de badkamer de luiken al sluiten! – R. Schoenmaker – Enschede

klantervaring schoenmaker

Somfy

Bent u op zoek naar een hoog kwaliteit elektronisch bedieningssysteem? Kijk dan eens bij de elektronische producten van Somfy. Zij leveren enkelvoudige motorsturingen en uitgebreide besturingssystemen inclusief sensoren en bediening op afstand tegen aantrekkelijke prijzen. Deze besturingssystemen kunnen van toepassing zijn op inbouw- en opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Heeft u interesse in geautomatiseerde rolluiken met sensoren zodat u er geen omkijken meer naar heeft? Vraag informatie aan bij onze experts!

Heroal

Zoekt u voorzetrolluiken die inbraakwerend zijn en een uitstekende geluidsisolatie hebben? Dan zijn de rolluiken van Heroal een aanrader. Deze fabrikant richt zich zowel op wooncomfort als privacy en veiligheid. Een Heroal rolluik kan zowel bij nieuwbouw, renovatie en verbouw geplaatst worden. Naast rolluiken produceren ze ook deur- en raamsystemen, gevelsystemen en roldeursystemen. Dit Duitse bedrijf heeft vele dealers in Nederland zitten met een landelijke dekking. Meer informatie of prijzen? Vraag ernaar bij onze vakman.

Verano

Bij Verano is de aandacht gefocust op isolatie en duurzaamheid. Inbouw- en opbouwrolluiken van dit merk houden uw pand te Enschede koel in de zomer en warm in de winter. Zo bespaart u dankzij de rolluiken op uw stookkosten. Een duurzame win-win situatie voor een hoogwaardig kwaliteitsproduct. Prijzen van Verano luiken liggen nogal uiteen. Voor het goedkoopste model betaalt u een dikke €100,-. Het duurste model met veel opties kost ongeveer €900,-. Weet u al wat voor rolluik u wilt of wilt u meer informatie over dit merk en zijn toepassingen? Neem contact op. Wij helpen u graag.


Kwalitatieve rolluiken tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts in Enschede en bespaar tot 40%.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Of u nu kiest voor inbouwrolluiken, voorzetrolluiken, of opbouwrolluiken, de producten van Winsol zijn zowel functioneel als stijlvol. U hebt de keuze uit diverse materialen, en een ruime waaier aan kleuren voor onder andere de lamellen, opbouwkast en onderlat. Qua lamellen kunt u kiezen uit pvc en aluminium materialen. Wilt u uw woning of pand in Enschede nog veiliger maken? Kies dan voor de versterkte lamellen en geleiders van Winsol en zorg ervoor dat u ongewenste bezoekers niet makkelijk uw woning inkomen.

Smits

Naast de Best-Buy productielijn van Smits, waarbij de focus ligt op de prijs-kwaliteit verhouding en een snelle levertijd, kunt u bij Smits tevens kiezen voor een maatwerk productie of de productielijn die is ontstaan in samenwerking met Jan des Bouvrie. Dit Nederlandse bedrijf doet het goed in de zonwering industrie. Wij hebben al vele klanten blij gemaakt met het plaatsen van dit merk. Benieuwd naar de prijzen of opties bij u thuis? Laat u informeren door een van onze medewerkers. Vraag kosteloos meerdere prijsoffertes aan bij u in de buurt.

Roma

De ontwerpers van Roma hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke rolluik constructies voor onder meer schuine ramen en dakramen. Zo profiteert men bij Roma van rolluiksysteem met een aluminium pantser en een eenvoudige motorbediening. Ze maken gebruik van twee verschillende soorten kasten voor opbouwrolluiken. Een standaard kast en een omkasting met een dikkere wand. Roma heeft 180 kleuren in het assortiment. De kleur mogelijkheden voor uw rolluiken zijn dus eindeloos!

rolluiken voor woning en bedrijf

Voor bedrijven én particulieren

De experts uit Enschede zijn in te schakelen voor de montage van rolluiken en rolpoorten bij zowel particulieren als bedrijven. Een rolluik heeft vele voordelen voor particulieren, maar kan ook veel betekenen voor bedrijven in Enschede. Met het plaatsen van aluminium rolluik voorkomt u dat buitenstaanders bij uw bedrijf naar binnen kijken én vergroot u de veiligheid van het pand.


Bij u in de provincie:

Enschede | Zwolle | Hengelo | Deventer | Almelo | Kampen

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Enschede

 • U verkleint de kans op beschadigingen door een verkeerde montage.
 • Wanneer er toch beschadigingen ontstaan bent u hiervoor verzekerd.
 • U bent gegarandeerd van een optimale isolatie en inbraakveiligheid.
 • U bespaart uzelf een hoop moeite en energie.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in inbouwrolluiken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden qua materiaal en kleuren van opbouw-, voorzet- of inbouwrolluiken? Een expert uit Enschede informeert en adviseert u graag over de verschillende soorten rolluiken. Bovendien bent u via ons netwerk altijd verzekerd van de beste prijs. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig offertes aan van rolluikspecialisten uit Enschede en omgeving. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Zit er geen passend aanbod voor u bij? Geen probleem: u zit nergens aan vast.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan