Roldeuren laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Roldeuren

Een roldeur vergroot de veiligheid van uw pand. Of het nu gaat om een roldeur voor de garage of winkelpand, roldeuren zijn veilig en voorkomen een potentiële inbraak. Maar welke roldeuren zijn voor u nu de beste optie?

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina leest u meer over roldeuren, en vindt u informatie over de kosten van een roldeur. Ook vindt u hier meer informatie over de extra opties waarmee u uw roldeuren kunt uitrusten en leest u welke verschillende soorten roldeuren verkrijgbaar zijn. Zoekt u nog een nieuwe roldeur voor uw loods, winkelpand of garage? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

roldeuren

Wat kosten roldeuren?

De prijs van roldeuren varieert. Voor een roldeur van 2×2,5 meter betaalt u gemiddeld €700,- tot €1.250,-. De kosten van een roldeur van 3×3 meter liggen gemiddeld tussen de €900,- tot €1.750,-. Voor roldeuren met afmetingen van 4×3 meter betaalt u een prijs van ongeveer €1.400,- tot €1.900,-. Houd er rekening mee dat dit alleen de materiaalkosten zijn. Er komen dus extra kosten bij voor de bediening en de montage van de roldeur.

Wilt u graag een nieuwe roldeur voor uw garage, loods of winkelpand? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk de prijzen van verschillende specialisten. Zo kiest u gemakkelijk het beste aanbod.

Prijzen roldeuren

Afmetingen (breedte x hoogte) Gemiddelde prijs incl. btw *
200cm x 250cm €700,- tot €1.250,-
300cm x 300cm €900,- tot €1.750,-
400cm x 300cm €1.400,- tot €1.900,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief bediening en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Nieuwe roldeur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot maar liefst 40%!

Gratis offertes vergelijken

Hoeveel kost elektrische bediening bij roldeuren?

Elektrische bediening van de roldeuren zorgt ervoor dat u de roldeur al vanuit uw auto opent. Dit vergroot het gebruikersgemak enorm! Natuurlijk is de prijs van een elektrisch roldeur wel een stuk duurder dan de prijzen voor handmatige roldeuren.

Een elektrische motor kost gemiddeld €170,- tot €420,-. Daarnaast moet u nog rekening houden met een extra bedrag voor bijvoorbeeld een schakelaar. Een draaischakelaar kost ongeveer €20,- extra en voor een sleutelschakelaar betaalt u gemiddeld €50,- extra. Voor optimale luxe is een tijdschakelaar of afstandsbediening een goede keuze. Voor een tijdschakelaar betaalt u gemiddeld €50,- extra en een afstandsbediening kost ongeveer €100,-.

Kosten elektrische bediening

Bediening Gemiddelde prijs incl. btw *
Elektrische motor €170,- tot €420,-
Draaischakelaar + €20,-
Sleutelschakelaar + €50,-
Tijdschakelaar + €50,-
Afstandsbediening + €100,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

kosten roldeur

Wat kost het monteren van een roldeur?

Naast de kosten voor de roldeur en de bediening, moet u ook rekening houden met een meerprijs voor de montage. Gemiddeld kost de montage rond de €250,- per roldeur. Met de kosten voor de roldeur en de elektrische bediening, komt dat uit op gemiddeld €1.140,- tot €2.020,- voor roldeuren inclusief montage!

Het is wel belangrijk om niet te besparen op de professionele montage van uw roldeur. Alleen dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit en de hoogste veiligheid! Wilt u een nieuwe roldeur voor uw garage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten bij u in de buurt.

Kosten roldeuren, inclusief monteren

Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw *
Roldeur (200cm x 250cm) €700,- tot €1.250,-
Elektrische bediening €190,- tot €520,-
Montage €250,- per roldeur
Totale kosten €1.140,- tot €2.020,-

* dit zijn gemiddelde totaalkosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijs roldeur van 200cm x 250cm

€1.140,- tot €2.020,-

(De prijzen zijn inclusief montage en btw)

Goedkoopste optie
vanaf €250,-

Inclusief montage
Elektrische motor (goedkoopste variant)
Met draaischakelaar

Luxe optie
Tot €2.020,-

Inclusief montage
Elektrische motor (hoogste kwaliteit)
Met afstandsbediening

Gratis offertes vergelijken!


Welke opties zijn er?

Het is mogelijk uw roldeuren uit te rusten met extra opties. Een aantal populaire opties zijn de onderlatbeveiliging, een noodhandbediening en een home motion systeem.

Onderlatbeveiliging

Onderlatbeveiliging wordt gezien als roldeur beveiliging. Zodra de roldeur een hindernis signaleert, bijvoorbeeld als iemand op het laatste moment onder de roldeur doorloopt of als u uw auto niet ver genoeg de garage in hebt geparkeerd, dan gaat de roldeur automatisch weer naar boven.

De prijs voor onderlatbeveiliging start rond de €125,-.

Noodhandbediening

Bij elektrische roldeuren kunt u er in principe vanuit gaan dat u ze gewoon kunt bedienen. Maar hoe zit het met een stroomstoring? Of als de bediening toch niet werkt? Noodhandbediening is een zwengel waarmee u de roldeuren kunt openen als de elektrische bediening niet werkt.

De prijzen voor noodhandbediening starten rond de €190,- per roldeur.

Home motion systeem

Het home motion systeem maakt het mogelijk om de roldeuren van afstand te bedienen. Met een afstandsbediening, of met uw eigen tablet of smartphone! Zo hoeft u de auto niet meer uit om de roldeuren te openen.

De prijzen van een home motion systeem starten rond de €475,-.

Kosten opties roldeuren

Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw *
Onderlatbeveiliging Vanaf €125,-
Noodhandbediening Vanaf €190,-
Home motion systeem Vanaf €475,-

* dit zijn gemiddelde totaalkosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Soorten roldeuren

In principe zijn er verschillende soorten roldeuren geschikt voor garages. De termen ‘overheaddeur’ en ‘sectionaaldeur’ worden vaak genoemd.

Wat is het verschil?

Een overheaddeur is een overkoepelende term voor roldeuren waarbij het paneel in een railsysteem wordt geschoven, zoals de sectionaaldeur.

Een sectionaaldeur opent verticaal naar boven. Als deze deur geopend is, ligt deze horizontaal tegen het plafond aan. Op deze manier bespaart u een hoop ruimte om uw auto te parkeren. Een sectionaaldeur is goed te isoleren en is verkrijgbaar in ieder formaat. Daarnaast is het nog mogelijk om roldeuren met een loopdeur te plaatsen en speciale brandwerende roldeuren.

roldeuren op maat

Roldeuren op maat

De meeste roldeuren worden volledig op maat geleverd. Roldeuren op maat komen van pas als u een afwijkend formaat deur hebt. Bijvoorbeeld bij een loods waar vrachtwagens moeten laden. Kiest u voor roldeuren op maat, dan heeft u meer keuzes dan alleen de afmetingen. U heeft dan ook inspraak op:

  • de kleur;
  • het materiaal.
Voor roldeuren in een winkelpand is het misschien leuk om de kleuren aan te passen aan uw eigen logo. Wat het materiaal betreft heeft u de keuze uit kunststof, hout, aluminium en staal. Welk materiaal in uw situatie de beste keuze is, is natuurlijk afhankelijk van uw voorkeuren. Vraag een vakman daarom om persoonlijk advies.

Roldeuren onderhoud

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw roldeur en verkleint u de kans op storingen. Onderhoud bestaat vaak uit een preventieve controle in de motor, de hefkabel en de loopwielen. Door alle bewegende delen goed te smeren, blijft uw roldeur soepel openen en sluiten. Hiermee voorkomt u dat u onverwacht voor een dichte deur blijft staan!

Kiest u voor kunststof panelen? In dat geval heeft de roldeur zelf maar weinig onderhoud nodig. Maak deze eens per jaar goed schoon met een mild sopje en een zachte doen. Schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlak juist beschadigen.

Merken

Bij de aanschaf van een nieuwe roldeur heeft u de keuze uit verschillende merken. Elk merk biedt andere kwaliteiten, zo is er altijd een roldeur die aansluit bij uw wensen. Een bekend merk voor garagedeuren is Hörmann. Dit merk biedt gemak: garagedeuren die automatisch openen als u aan komt rijden. Andere populaire merken zijn Heroal, Somfy en Winsol. Als u niet weet welk merk het beste bij u past, vraag dan gratis offertes aan. Een vakman informeert u graag over de verschillende mogelijkheden.

Bespaar door gratis roldeuren offertes te vergelijken!

Geïnteresseerd in nieuwe roldeuren? Deze vergroten de veiligheid van uw pand en zorgen voor een goede isolatie. Dat is fijn, zeker bij bijvoorbeeld uw garage, waar u ook ’s winters graag klust aan uw auto’s, motor of andere hobby’s.

Besparen op de kosten van uw roldeur? Dat kan!

Vergelijk gratis de offertes van meerdere specialisten en vind zo gemakkelijk de vakman met de scherpste prijs! Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt voor uw roldeuren. Bovendien is het vergelijken van prijzen geheel zonder verplichting: u zit dus nergens aan vast. Start vandaag nog met vergelijken en geniet zo snel mogelijk van uw nieuwe roldeur op maat!

Start de gratis offerteaanvraag!