roldeuren

Roldeuren

Vind u dat u te weinig ruimte heeft in uw garage of loods? Wellicht is een roldeur dan de uitkomst. Met een roldeur is het plafond vrij in tegenstelling tot een garagedeur. Nu heeft u dus alle ruimte om bijvoorbeeld skibox, fietsen of andere dingen op te hangen. Er zijn verschillende types roldeuren beschikbaar op de markt. Zo zijn er roldeuren die inbraakwerend, geluidswerend en geïsoleerd zijn. Andere hebben een extra beschermlaag tegen de zon of zijn vochtwerend. De meeste roldeuren zijn uitgerust met een motor en afstandsbediening.

Voor bedrijven en particulieren

Voor bedrijven en particulieren zijn er roldeuren op de markt. Particulieren zullen hun roldeur voornamelijk gebruiken in de garage. Er wordt ruimte bespaard en men heeft het gemak van een roldeur met een afstandsbediening. Als u wat extra veiligheid zoekt is de inbraakwerende roldeur wellicht iets voor u. In de industriële sector wordt een roldeur ook wel overheaddeur, industriedeur of sectionaaldeur genoemd. Deze kunnen voorzien zijn van glazen panelen of dichte panelen. Ook hier zijn de meeste overheaddeuren inbraakwerend en voorzien van een thermolaag. Voor uw bedrijf is de esthetische factor natuurlijk bepalend, alle overheaddeuren van onze merken zijn beschikbaar in allerlei afmetingen en kunnen op maat gemaakt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gaan voor een sectionaaldeur met loopdeur mocht dat nodig zijn in uw bedrijf of een aandrijving/besturing kiezen die u nodig acht. Vergelijk offertes van verschillende aanbieders voor deze setionaaldeur of overheaddeuren en u kunt kijken welke het best bij uw bedrijf of in uw garage passen.

Verschil sectionaaldeur en overheaddeuren

Een sectionaaldeur bestaat uit panelen die horizontaal onder het plafond hangen als de deur geopend is. Een roldeur daarentegen rolt op in een omkasting. Overheaddeuren is de overkoepelende naam waarbij deurpanelen in een railsysteem wordt ingeschoven. De overheaddeuren worden in woningbouw toegepast maar ook als bedrijfsdeur.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.

Offertes aanvragen

Merken

Er zijn een heleboel merken beschikbaar op de markt. Zo is Novoferm een bedrijf in Waardenburg dat overheaddeuren aanbied voor bedrijven in alle soorten en maten. Naast Novoferm levert ook Damm overheaddeuren die veelal worden toegepast in schuren, bedrijfshallen en bewaarloodsen. ADS Easydoor levert voor bedrijven en voor woningen, hun sectionaaldeur biedt maximale veiligheid evenals ze goed geïsoleerd zijn tegen warmte en kou. Andere bekende merken op de markt zijn: Crawford, Matex Deuren, Kemko, HÖrmann, Rolflex, Alulux Resident en Finish Roll-A-Door.

Reparatie

Het is natuurlijk erg vervelend als u een storing heeft met uw roldeur of dat de motor defect is. Ook kan er schade ontstaan door vandalisme of inbraak aan uw overheaddeuren. Wellicht kunnen wij in dit geval ook iets voor u betekenen in de vorm van een nieuwe roldeur of u advies geven over wat voor reparatie u het beste is.

De minimale en maximale afmetingen

De minimum breedte en hoogte voor roldeuren die te gebruiken zijn in de woningbouw is 150 cm. De maximum breedte is 450 cm, waar de maximum hoogte 420 cm is. Vaak hanteren de verschillende merken in de industriële branche andere minimale en maximale afmetingen dus hier is weinig over te zeggen. Crawford houdt een standaard maat aan van 800 centimeter breedte bij 600 centimeter hoogte. Novaferm heeft bijvoorbeeld ook afmetingen van 500 centimeter bij 500 centimeter.

Roldeuren prijzen

De prijzen van roldeuren variëren omdat het om een op maat gemaakt product betreft. U begrijpt dat prijzen voor een roldeur voor een garage vele malen goedkoper zijn dan de overheaddeuren voor een bedrijfspand. Bij benadering betaald u voor als particulier rond de 900 euro voor een roldeur. Ontvang meerdere vrijblijvende offertes, van specialisten uit ons netwerk. U ontvangt de scherpste prijzen en kunt kijken wat het beste in uw situatie past.