elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken

Bent u van plan om nieuwe rolluiken aan te schaffen? Dan hebben wij hier informatie voor u die wel eens van pas kan komen als u op zoek gaat naar het juiste elektrische rolluik voor uw huis of bedrijfspand. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten rolluiken op de markt. U heeft keuze uit verschillende bedieningen voor uw rolluik, allemaal om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. De diversiteit in rolluiken hebben wel allemaal hun eigen prijs. In dit artikel leest u over de verschillende prijzen en over de verschillende bedieningen.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd gratis en vrijblijvende offertes van rolluikexperts uit de regio.

Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen

Rolluiken zijn niet alleen heel handig, ze zijn ook nog eens goed voor uw portemonnee. Doordat rolluiken uw ramen en kozijnen beschermen zullen deze minder snel beschadigen. De rolluiken zorgen ook voor een hogere isolatie waarde voor uw woning. Zo bespaart u ook op uw energierekening. Ze komen ook in veel varianten als het gaat om de (elektrische of manuele) bediening. Zo zijn ze te verkrijgen met een draaischakelaar, sleutelschakelaar of een tijdklok schakelaar.

Verschillende bedieningen

Zoals aangegeven zijn er diverse manieren om het rolluik te bedienen. Een van de opties is een draaischakelaar die met op de muur is bevestigd. Door deze knop te draaien gaat het luik naar beneden. Het luik met een sleutelschakelaar kunt u laten zakken door de sleutel om te draaien. Als laatste hebben we een tijdklok schakelaar. Deze kunt u instellen zodat het rolluik op bepaalde tijdstippen opent en weer sluit. Een elektrische variant heeft als groot voordeel dat het lijkt als of u altijd thuis bent.

Beveiliging

Inbraakwerende rolluikenMet rolluiken voor uw ramen, is uw huis extra goed beveiligd tegen inbrekers. Doordat het aantal inbraakpogingen de laatste jaren sterk zijn toegenomen, zijn rolluiken geen overbodige luxe geworden. Doordat u het de inbrekers lastig maakt kunt u profiteren van wel 20% korting op uw verzekeringspremie. Tevens beschikken de elektrische rolluiken over een anti-optilveren. Hierdoor wordt het onmogelijk om de rolluiken op te tillen.
 

Minder slijtage bij een elektrisch rolluik

De levensduur van een rolluik liggen gemiddeld hoger dan een luik die u handmatig moet bedienen. De handmatige rolluiken worden snel oud en moet u soms met veel geweld en kracht openen. De kans op slijtage is hierdoor vele malen hoger dan bij een elektrische variant. Doordat het rolluik met een binnenmotor het luik gelijkmatig binnenhaalt is de slijtage minimaal. Tevens heeft u de keuze om op uw elektrische rolluiken een weerstandsherkenning op te zetten. Wanneer het luik geblokkeerd wordt door een obstakel of als deze zit vastgevroren zal de motor direct stoppen om schade te voorkomen.

Prijzen

Prijzen elektrische rolluikenDe prijs voor een elektrische rolluik loopt erg uiteen. Dat komt doordat er veel verschillende varianten op de markt zijn. U betaalt gemiddeld voor een rolluik van 1m x 1m tussen de €150,- en de €400,-. De prijzen variëren, dit komt doordat u voor een elektrisch gestuurd rolluik meer betaalt dan voor een handmatige bediend rolluik. Het elektrische rolluik geeft u meer comfort en zal langer meegaan doordat deze minder snel slijt. Een andere variabele die afhankelijk is voor de prijs is het merk rolluik waar uw voorkeur naar uitgaat. Onze leverancier adviseert u graag over de mogelijkheden. U kunt het zo duur of goedkoop maken zo als u het zelf wilt.

Specialist inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u interesse, vraagt u dan eens een vrijblijvende offerte aan. U krijgt dan een scherpe prijs aangeboden voor het leveren en plaatsen van uw rolluiken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze stellen aan de specialist, zij hebben er het meeste verstand van en zullen u van dienst zijn.

Start de gratis offerteaanvraag!