Elektrische rolluiken plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Elektrische rolluiken

Met elektrische rolluiken verhoogt u uw wooncomfort, doordat het ’s zomers lekker koel blijft! Als bijkomend voordeel verhoogt een elektrisch rolluik ook uw privacy en kunt u de elektrische rolluiken met een afstandsbediening gewoon vanaf de bank bedienen! Benieuwd naar de prijs van elektrische rolluiken?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van rolluik experts in uw regio. Kies de vakman met de beste prijs en bespaar!

Op deze pagina leest u waarom het slim is te investeren in elektrische rolluiken. U vindt informatie over de voordelen, de kosten en de vele mogelijkheden. Ook leest u hoe een vakman te werk gaat bij het installeren van elektrische rolluiken.


Waarom elektrische rolluiken?

Het grootste voordeel van een elektrisch rolluik ten opzichte van standaard rolluiken is het hoge gebruikersgemak. U kunt de rolluiken met één knop, afstandsbediening of zelfs smartphone bedienen en hoeft niet naar buiten om de rolluiken naar beneden te rollen. Bovendien zijn er heel veel verschillende soorten bediening mogelijk, zodat elektrische rolluiken plaatsen bij elk budget mogelijk is.

De grootste voordelen op een rij:

  • Elektrische rolluiken bieden een groot gebruikersgemak, iedereen kan ze eenvoudig bedienen.
  • Een elektrisch rolluik kan automatisch sluiten bij zonlicht of bij verdachte beweging.
  • Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft de bediening.
  • Elektrische rolluiken zijn inbraakveiliger dan gewone rolluiken.

elektrisch rolluik

Wat kosten elektrische rolluiken?

Voor elektrische rolluiken ligt de prijs rond de €90,- tot €600,- per stuk. Deze prijs is afhankelijk van de afmetingen, het type rolluik en het gekozen materiaal van het elektrische rolluik. Naast de kosten voor het rolluik, moet u ook rekening houden met de montagekosten en de kosten voor de type bediening.

De prijzen voor de bediening beginnen vanaf €60,- voor een eenvoudige bedieningstype. Hoe luxer de bediening is en hoe meer gebruiksgemak u heeft, u hoger de prijzen vaak zijn.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van rolluiken.

Elektrische rolluiken: prijzen

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Rolluik €90,- tot €600,-
Buismotor + draaischakelaar €60,- tot €150,-
Montage €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar zonder montagekosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

In de tabel hieronder staat meer informatie over de kosten voor de bediening van de elektrische rolluiken. Voor een eenvoudige draaischakelaar betaalt u ongeveer €50,-. Wilt u wat meer gemak met een afstandsbediening? Dan moet u rekening houden met €250,-. Bekijk onderstaande prijstabel voor meer informatie.

Elektrisch rolluik: kosten bediening

Bediening Gemiddelde prijs*
Draaischakelaar €50,-
Sleutelschakelaar €100,-
Tijdschakelaar €150,-
Afstandsbediening €250,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Deze factoren beïnvloeden de elektrische rolluik prijs

De prijzen van elektrische rolluiken verschillen per situatie. Zo kan het best zijn dat de elektrische rolluiken van de buren veel duurder zijn dan die van u. Hoe kan dat?

De elektrische rolluik prijs is afhankelijk van deze factoren:

  • De montagekosten: deze verschillen per vakman, dus het is slim om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken.
  • Het materiaal: de keuze voor het materiaal heeft een grote invloed op de totaalprijs. Kunststof is de goedkoopste optie.
  • De afmetingen en locatie van de elektrische rolluiken: het is duurder om elektrische rolluiken op een dakkapel of eerste verdieping te plaatsen dan op de begane grond.
  • Het soort bediening: bedient u de elektrische rolluiken met een wandschakelaar, dan bent u goedkoper uit als u ze wilt kunnen bedienen met een afstandsbediening.
  • Eventuele voorrijkosten: elke vakman brengt voorrijkosten in rekening. Deze zijn zo laag mogelijk als u kiest voor een vakman in de buurt.

Besparen op de kosten van uw elektrische rolluiken?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Elektrische bediening rolluiken: welke opties?

Qua bediening is er veel mogelijk bij elektrische rolluiken: van bedienen met een draaischakelaar tot volautomatische rolluiken. Welke bediening voor u de beste optie is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget.

Opties zijn onder andere een draai- of sleutelschakelaar, bediening met een afstandbediening of via uw smartphone of tablet.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de kosten en welke type bediening goed bij u past.

Wilt u weten wat een elektrisch rolluik ongeveer kost? Vraag dan gratis offertes aan!

1. Draaischakelaar

Een draai- of wandschakelaar is de goedkoopste optie als het gaat om de bediening van elektrische rolluiken. De vakman monteert een schakelaar op de wand: door deze te draaien opent of sluit u het elektrische rolluik. Natuurlijk zijn deze draaischakelaars in verschillende kleuren te plaatsen, zodat deze goed past bij de rest van uw interieur.

Een voordeel van de draaischakelaar is dat u nooit hoeft te zoeken om een sleutel of afstandsbediening. Een nadeel kan zijn dat u wel moet opstaan om de rolluiken te sluiten.

2. Sleutelschakelaar

Een sleutelschakelaar werkt op dezelfde manier als een draaischakelaar. U steekt de sleutel in de schakelaar en draait hieraan om een elektrisch rolluik te bedienen. Een voordeel van een sleutelschakelaar is dat u de sleutels kunt opbergen, en dus niet iedereen zomaar de rolluiken kan openen en sluiten. Dit komt bijvoorbeeld van pas als u kleine kinderen heeft, die de elektrische rolluiken graag als speelgoed zien.

Een nadeel is dat u de sleutels kwijt kunt raken, en dat u eerst de sleutel moet pakken voordat u de rolluiken kunt sluiten.

3. Tijdschakelaar

Elektrische rolluiken met een tijdschakelaar gaan automatisch open en dicht op vaste tijden. Heeft u overdag weinig zonlicht? Laat het rolluik dan open. Stel de juiste tijd in, zodat de rolluiken sluiten op het moment dat de zon wel uw woonkamer inschijnt.

Het voordeel is dat dit volledig automatisch gaat en u dus zelf geen actie hoeft te ondernemen om de rolluiken te sluiten. Houd er rekening mee dat de rolluiken ook automatisch sluiten op donkere dagen, waarop u misschien al het zonlicht kunt gebruiken.

elektrisch rolluik bediening

4. Bedienen met afstandsbediening

Veel mensen kiezen voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening. Deze bedient u op uw gemak vanaf de bank, uw eettafel of bureau. De afstandsbediening is simpel en heeft doorgaans twee knoppen: omhoog en naar beneden. Deze heeft dus geen uitleg nodig! Met de afstandsbediening stelt u gemakkelijk de gewenste hoogte van het rolluik in.

Dit biedt natuurlijk een groot gebruikersgemak omdat u niet hoeft op te staan. Een mogelijk nadeel is dat u de afstandsbediening kwijt kunt raken.

5. Bedienen via smartphone of tablet

Een alternatief voor de afstandsbediening, is bediening via de smartphone of tablet. Hierbij installeert u een app op uw telefoon of tablet om de elektrische rolluiken te bedienen. Een telefoon heeft u meestal altijd bij de hand, en ook een tablet raakt u minder snel kwijt dan een afstandsbediening.

Wel is bediening via de smartphone iets duurder dan een elektrisch rolluik met afstandsbediening. Dit is vooral geschikt als u een ruim budget heeft.


Ga voor een groter gebruikersgemak met elektrische rolluiken!

Bedien uw rolluik vanaf de bank, de eettafel of uw bed! Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Extra opties voor een elektrisch rolluik

U kunt uw elektrische rolluik uitrusten met verschillende extra opties. Deze vergroten de veiligheid en verhogen het gebruikersgemak. Voorbeelden van extra opties zijn zonnesensoren, waarbij de rolluiken automatisch sluiten zodra er te veel zonlicht is.

Hieronder leest u meer over deze verschillende opties. Wilt u weten wat deze extra opties ongeveer kosten?
Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Anti-optilveren

Vindt u veiligheid belangrijk? Rust uw elektrische rolluik dan uit met anti-optilveren. Anti-optilveren zorgen ervoor dat het rolluik niet meer op te tillen is. Hierdoor maken potentiële inbrekers geen schijn van kans! De veren zitten onderaan het rolluik en blokkeren als ze omhooggeduwd worden.

Anti-optilveren zijn niet duur en verhogen de veiligheid enorm. De prijzen liggen rond de €5,- per stuk. Welk heeft u minimaal 2 veren nodig per rolluik: hoe breder het elektrische rolluik, hoe meer anti-optilveren u nodig heeft.

Zonnesensoren

Zonensensoren zijn een hele waardevolle toevoeging. Als deze sensoren zonlicht detecteren gaan de elektrische rolluiken vanzelf naar beneden. Bent u aan het werk, aan het koken of tv aan het kijken, dan hoeft u zelf dus niet in actie te komen en heeft u toch geen last van de felle zonnestralen. Zonnesensoren zijn niet heel goedkoop, deze kosten ongeveer €180,- tot €200,- per rolluik.

Bewegingsmelder

Vergelijkbaar met zonnesensoren is de bewegingsmelder. Deze vergroten de veiligheid. Als er te lang iemand voor uw raam staat, dan sluiten de rolluiken automatisch. Dit schrikt inbrekers af en verkleint de kans op een (geslaagde) inbraak. Combineer een bewegingsmelder met anti-optilveren voor een optimale inbraakveiligheid.

De kosten voor een bewegingsmelder? Houd rekening met ongeveer €250,- per rolluik.

Elektrische rolluiken installeren: een aantal aandachtspunten

Laat elektrische rolluiken installeren door een vakman, zodat u zeker weet dat deze goed geplaatst zijn. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw gevel en aan uw rolluik en weet u zeker dat de rolluiken optimaal tegen inbraak beschermen.

Hoe gaat een vakman te werk bij de montage van een elektrisch rolluik?

De vakman meet eerst het raam en de rolluiken opnieuw op, en maakt deze eventueel op maat. Hij boort gaten in de gevel om de geleiders te plaatsen. Deze zorgen er straks voor dat het rolluik netjes opent en sluit en strak tegen de gevel blijft hangen. Hierboven plaatst hij de kast van het elektrische rolluik. Als deze hangen voegt hij het rolluik toe aan de kast.

Tot slot monteert hij de bediening en stelt hij het rolluik juist af. Dit alles neemt een paar uur in beslag en u kunt gewoon uw eigen ding doen.

elektrische rolluiken plaatsen

Elektrische rolluiken plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wilt u ook elektrische rolluiken laten plaatsen door een vakman? Hiermee verkleint u de kans op beschadiging en weet u zeker dat het rolluik correct opent en sluit. Vergelijk gratis offertes van specialisten in uw regio om zo te besparen op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt meerdere offertes, zodat u zelf de vakman met het beste aanbod kiest. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken