Opbouwrolluiken plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn misschien één van de meest voorkomende soort rolluiken. Met een opbouwrolluik verhoogt u uw privacy en verbetert u de isolatie: zo blijft het ’s zomers koel en blijft het in de winter lekker warm. Geïnteresseerd in nieuwe opbouwrolluiken?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de offertes van verschillende specialisten in uw regio. Vergelijk, en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Er zijn verschillende soorten rolluiken waar u uit kunt kiezen, op deze pagina leest u alles over opbouwrolluiken. U vindt informatie over de voordelen, de plaatsing en leest wat een opbouwrolluik ongeveer kost.


Wat zijn opbouwrolluiken?

Opbouwrolluiken zijn rolluiken die op het raamkozijn gemonteerd zijn. De rolluikkast is hierbij netjes weggewerkt in de gevel, waardoor u deze niet ziet. Het resultaat is een stijlvol en prachtig rolluik, dat volledig opgaat in de buitenmuur. U hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen, zoals kunststof en aluminium. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs: zelfs houtlook is mogelijk!

Doordat opbouwrolluiken als het ware geïntegreerd zijn met het kozijn, is het plaatsen hiervan een grote en flinke klus. Ze worden dus vooral gekozen bij nieuwbouwwoningen, of bij huizen die toch al gerenoveerd worden.

De belangrijkste voordelen

Opbouwrolluiken hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere soorten rolluiken. Doordat het geïntegreerd is met het kozijn, ziet het er bijvoorbeeld heel stijlvol uit. Toch is dat niet het enige voordeel: u bent ook verzekerd van een uitstekende isolatie doordat de rolluikkast geïsoleerd is.

De grootste voordelen staan hieronder op een rij:

  • Door de geïsoleerde rolluikkast gaat er nog minder warmte verloren, waardoor u op de energierekening bespaart.
  • De lamellen hangen dicht tegen het raam aan, wat ervoor zorgt dat het rolluik volledig winddicht is en uitstekend isoleert.
  • Doordat opbouwrolluiken in één keer met het raamkozijn geplaatst worden, is dit een ideale optie voor verbouwingen, renovaties en nieuwbouw.
  • Ze gaan heel goed samen met houten, kunststoffen en aluminium kozijnen en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.
  • U hebt de keuze tussen volledige of gedeeltelijke verduistering.

opbouwrolluik plaatsen

Wat kosten opbouwrolluiken?

De kostprijs voor opbouwrolluiken van 1 vierkante meter zijn ongeveer €110,-. Kiest u voor een opbouwrolluik van 1,5 bij 2 meter, dan betaalt u ongeveer €200,-. Grotere rolluiken nodig? Voor een rolluik van 2 bij 2,5 meter ligt de prijs rond de €300,-.

Let op!

Deze prijzen zijn nog exclusief montage en bedieningssysteem. Afhankelijk van uw keuze voor de bediening loopt de prijs verder op. Ook als u kiest voor eventuele extra opties, zoals anti-optilveren of een bewegingssensor, loopt de prijs verder op. Vraag gratis offertes aan als u zeker wilt weten wat een opbouwrolluik kost.

Opbouwrolluiken: prijzen

Afmetingen Gemiddelde prijs*
1.00 x 1.00 m €110,-
1.50 x 2.00 m €200,-
1.60 x 1.80 m €200,-
2.00 x 2.50 m €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. bedieningssysteem en montage. Vraag gratis offertes aan en bespaar.


Besparen op de kosten van uw opbouwrolluiken?

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs


Opbouwrolluik: mogelijkheden

Wilt u opbouwrolluiken kopen? Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van materiaal, de bediening en eventuele extra opties. Hiermee heeft u een grote invloed op de uitstraling van de rolluiken en vergroot u de veiligheid of het gebruikersgemak. Kies bijvoorbeeld voor een opbouwrolluik van kunststof als u een beperkt budget hebt, of ga voor aluminium als u een optimale inbraakveiligheid wilt realiseren.

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden bij opbouwrolluiken.

Materialen

Bij opbouwrolluiken heeft u de keuze uit twee verschillende materialen: kunststof en aluminium. Kunststof is hierbij de goedkoopste optie. Het isoleert goed en is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs. Het is zelfs mogelijk om een kunststof opbouwrolluik met een houtlook te plaatsen. Dit heeft een charmante en authentieke uitstraling.

Aluminium is iets duurder, maar isoleert net zo goed. Het heeft een hele moderne en robuuste uitstraling die past bij ieder type woning. Omdat dit materiaal zo sterk is wordt het veel gebruikt om de inbraakveiligheid te vergroten.

opbouwrolluiken bediening

Bedieningssystemen

Er zijn verschillende soorten bedieningssystemen waar u uit kunt kiezen. De goedkoopste optie is handmatige bediening. Hierbij gebruikt u een draaistang om de opbouwrolluiken te openen en sluiten.

Toch is het zeker slim om eens te kijken naar elektrische bediening. Dit vergroot het gebruikersgemak namelijk enorm. In plaats van een draaistang bedient u de rolluiken met een wandschakelaar, afstandsbediening of zelfs een app op uw telefoon! De laatste twee opties zijn vooral heel gemakkelijk, omdat u niet eens van de bank af hoeft!

Kiest u voor elektrische bediening, dan is het zelfs nog mogelijk de opbouwrolluiken volledig te automatiseren. Ze sluiten dan vanzelf op een bepaald tijdstip of op het moment dat de zon begint te schijnen.

Extra opties

U kunt verschillende extra opties toevoegen aan uw opbouwrolluik. Het plaatsen van anti-optilveren is zeker een aanrader. Deze veren zijn extra sterk, waardoor het niet meer mogelijk is om het rolluik zomaar op te tillen. Het gevolg is dat inbrekers uw huis liever links laten liggen.

Wilt u de veiligheid nog meer vergroten, kies dan voor bewegingssensoren. Zodra deze ongewone bewegingen detecteert sluiten de rolluiken vanzelf. Dit schrikt potentiële inbrekers af. U kunt uw rolluik ook uitrusten met een timer of zonnesensor, zodat ze automatisch openen en sluiten.


Opbouwrolluiken laten plaatsen door een vakman?

Vind snel een specialist in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!


Opbouwrolluiken plaatsen: werkwijze

Eén mogelijk nadeel van opbouwrolluiken, is dat het plaatsen niet eenvoudig is. Het is geen klus die u gemakkelijk zelf uitvoert. Dat heeft vooral te maken met de rolluikkast, die geïntegreerd is het met kozijn. De meeste mensen die kiezen voor opbouwrolluiken zijn een nieuw huis aan het bouwen of zijn bezig met een renovatie en wilden toch al de kozijnen vervangen.

Hoe plaatsen vakmannen opbouwrolluiken?

In veel gevallen is het opbouwrolluik voorgemonteerd op het kozijn. In dat geval verwijderen de vakmannen eerst het bestaande kozijn en zorgen ze ervoor dat er in de gevel ook ruimte is voor de rolluikkast.

De vakmannen maken de binnenkant van de muur goed schoon en plaatsen daarna de rolluikkast op het kozijn. Ook de bediening is volledig geïntegreerd, waardoor u binnen alleen een wandschakelaar te zien hebt.

Opbouwrolluiken zelf plaatsen: handige tips!

Bent u een ervaren klusser en wilt u zelf opbouwrolluiken plaatsen? Hieronder geven we u een aantal handige tips.

  • Bij de aankoop van uw opbouwrolluik krijgt u een handleiding: neem deze goed door voordat u aan de slag gaat, zodat u weet wat de bedoeling is.
  • Gebruik goede, kwalitatieve gereedschappen. Als u in de gevel moet boren is het belangrijk dat dit in één keer goed gebeurt, zodat er geen beschadigingen aan de muur ontstaan.
  • Werk altijd samen met iemand anders. Twee paar ogen zien namelijk meer dan één, waardoor u zeker weet dat het opbouwrolluik waterpas geplaatst wordt.
  • Komt u er niet uit en heeft u toch hulp nodig? Schakel dan zeker een vakman in zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

opbouwrolluiken vakman

Opbouwrolluiken laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Bent u ook geïnteresseerd in opbouwrolluiken? Schakel een vakman in zodat u een persoonlijk en professioneel advies krijgt. Bovendien bent u met de hulp van een vakman verzekerd van een snelle en vakkundige montage. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Kies zelf voor de vakman met de scherpste prijs, de beste garantievoorwaarden of de beste kwaliteit. Zo bent u verzekerd van een eerlijke prijs en bespaart u bovendien tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken