Opbouwrolluiken plaatsen?

Gratis & vrijblijvend

Opbouwrolluiken

Rolluiken zijn voor veel mensen een ideale vorm van zonwering en kunnen op diverse manieren worden geplaatst. Zo bestaan er opbouwrolluiken, inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Waar voorzetrolluiken met name geschikt zijn bij een beperkt budget, brengen de inbouw en opbouw variant meerdere positieve punten met zich mee. Op deze pagina vindt u meer informatie over opbouwrolluiken. Zo vertellen wij u wat meer over de bijkomende prijzen, verschillende besturingssystemen en extra opties en geven we u tips bij het plaatsen van de rolluiken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u een prijsindicatie op maat ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Unieke voordelen

Het grootste voordeel van een rolluik als zonwering is de sterke mate waarin deze het binnenkomende zonlicht weert. Dit zorgt voor een heerlijke verkoeling binnenshuis. Tijdens de wintermaanden kunnen rolluiken echter worden ingezet als extra isolering, waardoor de warmte juist binnen blijft. Doordat u veel minder warmte verliest hoeft u minder te stoken. Zo bespaart u jaarlijks tot wel 10% op uw stookkosten! Een ander voordeel van opbouwrolluiken is de preventie werking tegen inbraak. Gelegenheidsinbrekers zullen sneller uw pand voorbij lopen, wanneer zij de rolluiken zien. Andere voordelen zijn de goede geluidsisolatie, privacybescherming en verduistering van het product.

Dakraam, veranda en garagepoort

Van veel klanten krijgen wij de vraag of het een optie is om een opbouwrolluik te plaatsen voor het dakraam. Dit is zeker mogelijk. Onze leveranciers helpen u graag met het zoeken van de perfecte variant, zodat ook een raam in een schuin dak van optimale zonwering is voorzien. Rolluiken zijn tevens geschikt als afscherming van uw veranda. Met een uniek systeem behoudt u het uitzicht naar buiten, maar bent u wel beschermd tegen de zon. Bovendien stijgt met een afscherming van opbouwrolluiken tevens de inbraakpreventie. Tot slot kan u er ook voor kiezen om een rolluik als garagedeur te plaatsen. Dit kan variëren van een volledige elektrische rolpoort tot een gedeeltelijke garagedeur.

Ook geschikt als insectenwering

Veel mensen kiezen opbouwrolluiken in verband met de sterke verduistering of de inbraakpreventie. In de afgelopen jaren hebben de rolluiken echter een grote ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geleid tot een nieuwe en verhoogde functionaliteit. Dankzij een uniek systeem van schanieren is het mogelijk om een standaard opbouwrolluik zo te draaien dat het naast zonwering tevens werkt als insectenhor. Hierbij zorgt dit systeem tevens voor een goede ventilatie, en een mooie lichtinval. De extra schanieren voor de hor zult u aan de buitenkant van de opbouwrolluik niet zien, deze worden onzichtbaar in de geleider geïntegreerd.

PVC of aluminium lamellen?

Bij de aanschaf van een nieuw opbouwrolluik heeft u de keuze uit verscheidene materialen. De meest populaire keuzes zijn aluminium of PVC en beide materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo is PVC voordeliger dan aluminium en is het verkrijgbaar in verschillende houttinten. Zo heeft u de warme, authentieke uitstraling van houten lamellen, maar dan met de aantrekkelijke prijzen van PVC. Het nadeel is dat PVC een stuk minder isoleert dan aluminium lamellen. Daarnaast heeft aluminium nog meerdere voordelen. Naast warmte-isolatie biedt het aluminium ook een uitstekende geluidsisolatie. Daarbij is aluminium zo sterk, dat het materiaal de kans op inbraken verkleint.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.

Gratis offertes vergelijken

Opbouwrolluik op maat

Opbouwrolluiken worden gemonteerd op het kozijn. Het is daarom van groot belang dat de rolluiken precies passen. Elk kozijn heeft z’n eigen afmetingen. Om zeker te weten dat het opbouwrolluik past, wordt deze daarom altijd op maat geleverd. Met behulp van een aantal meetinstructies geeft u zelf de juiste maten door, maar het is tegen een kleine meerprijs mogelijk om voor het opmeten een monteur langs te laten komen. Omdat smaken verschillen heeft u bij uw aanschaf de keuze uit talloze kleuren. Zo is er altijd een optie die goed bij uw interieur past.

opbouwrolluiken

Bedieningssystemen

De meeste vormen van zonwering kunnen op verschillende manieren worden bediend. De meest voorkomende is een handmatige bediening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het naar beneden draaien van een markies, of het handmatig laten zakken van uw rolluik met een lint of stang. Het is daarnaast mogelijk om te kiezen voor een elektrische bedieningssysteem. De kosten voor elektrische rolluikbediening liggen natuurlijk hoger dan bij een handmatige bediening, en variëren enorm. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een elektrische besturing met een schakelaar, dan bent u minder geld kwijt dan bij een volledig geautomatiseerd besturingssysteem.

Opbouwrolluiken plaatsen

Heeft u een klein budget en bent u wel handig? Dan is het goed mogelijk om zelf de opbouwrolluiken op uw kozijnen te plaatsen. Het monteren moet wel heel precies gebeuren. Zo is het belangrijk dat u er bij de montage op let dat de rolluiken waterpas hangen en dat er voldoende ruimte is tussen het opbouwrolluik en de ramen. Als er te weinig ruimte tussen het raam en het rolluik zit, loopt u kans dat één van de twee beschadigd raakt bij het openen en sluiten. Wilt u de opbouwrolluiken liever laten plaatsen? Schakel dan een vakman in. Zij hebben uw opbouwrolluik in een mum van tijd geplaatst.

Rolluik reparatie

Rolluiken gaan lang mee, maar in sommige gevallen is een reparatie noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer uw opbouwrolluik na verloop van tijd scheef is gaan hangen, als de rolluikband is geknapt of als de elektrische motor niet meer naar behoren werkt. Voor een reparatie kunt u het best een vakman inschakelen, zodat u zeker weet dat de reparatie goed wordt uitgevoerd. De prijzen voor de reparatie zijn afhankelijk van het soort beschadiging. Voor het vervangen van de motor betaalt u tussen de €170,- en €300,-, afhankelijk van het merk motor. Wilt u een van de bladen laten vervangen? Reken dan op een prijs tussen de €100,- en €200,-, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal.

Prijstabel

Afmeting (bxh)BedieningPrijs
1.00m x 1.00mStandaard€110,-
Elektrisch€177,-
Op afstand€210,-
1.50m x 2.00mStandaard€200,-
Elektrisch€290,-
Op afstand€325,-
1.60m x 1.80mStandaard€195,-
Elektrisch€280,-
Op afstand€320,-
2.00m x 2.50mStandaard€300,-
Elektrisch€400,-
Op afstand€425,-

Prijzen

De prijzen voor een opbouwrolluik variëren sterk en zijn afhankelijk van de keuze voor extra toepassingen, zoals een brandwerende laag of een geïntegreerde hor. Daarnaast heeft ook het besturingsysteem invloed op de uiteindelijke prijs, evenals de afmeting. U moet er rekening mee houden dat de minimale prijs voor een opbouwrolluik van één vierkante meter honderd euro kost, exclusief besturingssysteem. Kiest u voor een elektrische motor met een afstandsbediening, dan bent u voor een rolluik van 1.50 bij 2.20 al ongeveer €580,- verder. Wees u daarom vooraf goed bewust van uw minimale eisen en welk budget hiervoor beschikbaar is.

Gratis rolluik offertes vergelijken

Van kwalitatieve opbouwrolluiken profiteert u het hele jaar door, maar wij begrijpen dat u niet teveel wilt betalen. Omdat de prijs per leverancier varieert, helpen wij u bij het vergelijken van diverse aanbieders. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan. U krijgt deze offertes zo snel mogelijk, zodat u ze zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbieding. Zit er geen aanbod tussen dat u bevalt? Geen zorgen, onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen van PVC opbouwrolluiken met elektrische bediening? Of wilt u de elektrische motor laten repareren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Start de gratis offerteaanvraag!