Rolluiken Haarlem

Veel inwoners van Haarlem zijn al overtuigd van de voordelen van rolluiken. Maakt u nog geen gebruik van opbouw- of inbouwrolluiken? Stelt u zich eens voor: u heeft geen last meer van de felle, ondergaande zon, van buitenaf kan niemand meer zien wat er in uw woning afspeelt en u verkleint ook nog eens de kans op inbraak. Dit alles alleen maar door een rolluik te plaatsen! Bovendien verhoogt u met rolluiken de isolatie, waardoor u jaarlijks op uw energierekening bespaart. Wat wilt u nog meer?

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten rolluiken: opbouw-, voorzet- en inbouwrolluiken. Ook vindt u meer informatie over de voor- en nadelen en uiteraard de kosten. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van meerdere rolluikspecialisten uit Haarlem.

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Overweegt u zonwering aan te schaffen? Denk dan eens aan rolluiken! Behalve het tegenhouden van de zonnestralen biedt een rolluik nog meer belangrijke voordelen:

 • Een rolluik verbetert de isolatie van uw woning en zorgt zowel in de zomer als in de winter voor een aangename binnentemperatuur.
 • Omdat de opbouw-, inbouw- of voorzetrolluiken inbrekers afschrikken verkleint u de kans op een inbraak enorm. Zo dient een rolluik ook voor de beveiliging van uw huis of bedrijfspand.
 • Inkijk van buitenaf wordt geweerd, zodat u binnen geniet van een verhoogde privacy.

rolluiken in Haarlem

Soorten rolluiken

Wilt u een rolluik voor uw woning of bedrijfspand in Haarlem aanschaffen? Dan is het allereerst handig om te kijken naar de verschillende soorten rolluiken. Elk rolluik heeft zo zijn eigen belangrijke voor- en nadelen. Zo is een inbouwrolluik ideaal bij een verbouwing en nieuwbouw, gezien deze variant wordt ingebouwd in de gevel. De opbouwrolluiken en voorzetrolluiken zijn juist geschikt voor bestaande woningen. U heeft dus de keuze uit:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken bieden vele voordelen op het gebied van isolatie en beveiliging, maar worden over het algemeen alleen geplaatst bij nieuwbouwpanden in Haarlem. Waarom? Omdat inbouwrolluiken verwerkt worden in de gevel. Bij bestaande woningen in Haarlem betekent dit een flinke verbouwing, waarbij u de isolerende gevel doorbreekt. Veel woningeigenaars kiezen daarom voor het plaatsen van voorzet- of opbouwrolluiken. Gaat u flink verbouwen of laat u juist een nieuwbouwhuis bouwen? Dan is het plaatsen van inbouwrolluiken zeker het overwegen waard. U verhoogt de privacy en veiligheid in huis en zorgt tegelijkertijd voor een aangename binnentemperatuur. Zowel in de zomer als in de winter.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn geschikt voor zowel nieuwe als oude huizen. Toch vereisen ook de opbouwrolluiken een aardige verbouwing, waardoor de arbeidskosten hoger liggen dan bij de montage van voorzetrolluiken. Opbouwrolluiken zijn als het ware geïntegreerd in het kozijn. Dit levert veel voordelen op wat betreft de uitstraling: de kast is vanaf de buitenkant van de woning in Haarlem namelijk niet zichtbaar. De rolluikkast van opbouwrolluiken isoleert uitstekend en is winddicht. Dit betekent een optimale isolatie. Kies uit opbouwrolluiken in verschillende kleuren, designs en materialen en bepaal zo welke uitstraling uw gevel in Haarlem krijgt.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn waarschijnlijk het meest eenvoudige model. De montage vereist geen breekwerk. Daarom is dit een populaire keuze voor klanten met een bestaande woning in Haarlem. De rolluikspecialist uit Haarlem monteert de kast gewoon op uw gevel, boven het kozijn. Een nadeel hiervan is dat de kast altijd zichtbaar is. Gelukkig is er tegenwoordig een ruim aanbod aan kleuren beschikbaar, waardoor u de rolluikkast gemakkelijk aanpast aan de rest van het huis. Kiest u voor een houten kast? Laat deze dan volledig naar wens aanpassen, door bijvoorbeeld elegante of sierlijke bewerkingen toe te voegen.


Overweegt u rolluiken in Haarlem?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de rolluiken en montage.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Voor wie van optimale luxe wilt profiteren, is een elektrisch rolluik een ware uitkomst! Geen draaistang waarmee u de luiken opent, maar een wandschakelaar. Of zelfs met een afstandsbediening! Last van de zonnestralen op uw TV? Vanaf de bank sluit u eenvoudig de luiken zodat u ongestoord uw films of series kunt blijven kijken. Uiteraard speelt de keuze voor de bediening een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Afhankelijk van uw keuze voor een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs een volautomatisch rolluik loopt de prijs op. Elektrische rolluiken zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Een elektrisch rolluik is veiliger dan een handmatig exemplaar. Veel ondernemers in Haarlem gebruiken elektrische rolluiken daarom ter beveiliging van het bedrijfspand.

Prijzen

Wat de prijs van uw nieuwe rolluik is, is vooral afhankelijk van het soort rolluik dat u aanschaft en de materiaalkeuze. Gemiddeld liggen de totale kosten tussen de €200,- tot €1.050,-. Deze totaalprijs wordt beïnvloed door de materiaalkosten, de kosten voor het bedieningsmechanisme en de montagekosten. Voor de materiaalkosten van rolluiken betaalt u tussen de €90,- en €600,-. Deze prijs is afhankelijk van de afmetingen en het soort materiaal. Het bedieningsmechanisme kost ongeveer €10,- tot €250,-. Voor een standaard handmatige bediening betaalt u uiteraard minder dan wanneer u de rolluiken volledig laat automatiseren.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes op maat!

Offertes aanvragen

Montagekosten

Gemiddeld liggen de montagekosten tussen de €100,- tot €200,- per rolluik. De prijs per rolluik daalt echter wanneer u meerdere rolluiken in één keer laat monteren. Zoals u kunt zien zit er een behoorlijk verschil in de montagekosten. Dit heeft onder meer te maken met het type rolluik, de locatie van de montage en uiteraard de arbeidskosten. Wilt u zoveel mogelijk besparen? Vergelijk dan de montagekosten van verschillende specialisten uit Haarlem.

Montage van rolluiken

Als u de rolluiken aanschaft bij één van de rolluikspecialisten uit ons netwerk, dan profiteert u tevens van professionele en vakkundige montage. De specialist bereidt de muur voor, monteert en het rolluik, stelt deze af en neemt vervolgens al het puin weer met zich mee. Zo blijft u nergens mee zitten en kunt u verder met de orde van de dag! Het afstellen is een belangrijk onderdeel van de montage. Dit zorgt er namelijk voor dat het rolluik naar behoren werkt. Merkt u na een aantal jaar dat de inbouwrolluiken niet goed meer sluiten of openen? Grote kans dat de problemen opgelost zijn als u de rolluiken opnieuw laat afstellen.

pvc, aluminium of houten rolluik?

Welke materiaalsoort?

Als u zich oriënteert op de aankoop van een rolluik, dan merkt u waarschijnlijk op dat er de keuze is uit een aantal verschillende materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Hout is bijvoorbeeld iets prijziger in aanschaf, maar heeft een unieke uitstraling waar veel klanten gecharmeerd van zijn. PVC is daarentegen een stuk voordeliger en biedt vele voordelen op het gebied van onderhoud. In Haarlem zijn dit de meest populaire materiaalsoorten:

 • PVC
 • Aluminium
 • Hout

PVC rolluiken

PVC is één van de populairste materialen als het om inbouw- of opbouwrolluiken gaat. Dat komt vooral door de aantrekkelijke prijs. En hoewel PVC een erg voordelige keuze is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat dit van slechtere kwaliteit is. PVC wordt namelijk nauwelijks aangetast door het weer, waardoor het een lange levensduur heeft. Ook vereist het, in tegenstelling tot hout, maar weinig onderhoud.

Houten rolluiken

Hoewel PVC z’n opmars maakt in Haarlem, blijven veel inwoners gecharmeerd van echt hout. Een groot voordeel van hout is dat dit maatwerk is, waardoor alles volledig naar wens kan worden aangepast. Denk aan de rolluikkast. In het geval van een voorzetrolluik is het natuurlijk belangrijk dat de kast goed aansluit op de stijl van uw pand. Als u kiest voor hout is het mogelijk om hier sierlijke of elegante elementen aan toe te voegen.

Aluminium rolluiken

Aluminium voorzetrolluiken ziet u in Haarlem vooral bij bedrijvenpanden. Toch is aluminium ook erg goed toe te passen bij woningen. Aluminium is een sterk materiaal, waardoor dit het huis optimaal beveiligd. Daarnaast heeft het een unieke en robuuste uitstraling die goed past bij moderne woningen in Haarlem. Het is echter wel een duurdere keuze. Als u zoekt naar de meest voordelige rolluiken, dan is PVC een betere keuze.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Welke manier van bedienen het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Wilt u zoveel mogelijk besparen en vindt u het vooral belangrijk dat de felle zon weerkaatst wordt? Kies dan voor handmatig bedienen. Met een draaistang bedient u de rolluiken wanneer u last heeft van de felle zon. Wilt u de woning in Haarlem juist optimaal beveiligen tegen inbrekers? Dan is elektrische bediening zeker de beste keuze, omdat daarmee bediening op afstand mogelijk wordt. Dit zorgt voor een optimale beveiliging. De prijzen liggen iets hoger, maar dan geniet u wel van optimale luxe. Met de toevoeging van sensoren voor regen, warmte en zelfs beweging is het mogelijk de besturing volledig te automatiseren.

Rolluiken voor uw dakkapel

Veel dakkapellen in Haarlem zijn uitgerust met elektrische of zelfs automatische opbouwrolluiken. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst voorkomt het inkijk van buitenaf en verbetert u de isolatiewaarde van uw dakkapel. De rolluiken zorgen ook voor een verduistering van de kamer, wat ervoor zorgt dat uw nachtrust verbetert. Rolluiken zijn geschikt voor zowel nieuwe als al bestaande dakkapellen.

Rolluiken voor uw dakraam

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een rolluik voor uw dakraam te plaatsen. Zeker voor hoge dakramen op zolder is dit een uitkomst. Vanwege de hoogte zijn rolgordijnen niet altijd een optie, omdat u deze lastig kunt bereiken. Met op afstand bedienbare rolluiken verduistert u de zolderkamer met één druk op de knop volledig en voorkomt u bovendien dat het binnen te warm wordt.

Rolluiken voor uw deur

Veel inwoners van Haarlem denken bij voorzet- of opbouwrolluiken automatisch aan de ramen. Maar wist u dat u ook rolluiken voor uw deur kunt plaatsen? Laat bijvoorbeeld uw garagedeur of tuindeuren beveiligen met aluminium voorzetrolluiken zodat inbrekers geen schijn van kans hebben. Steeds meer bedrijven kiezen er bovendien voor om hun deur te beveiligen door het plaatsen van een rolluik. Zo is het pand buiten werktijd volledig afgesloten voor onbevoegden. Tip: informeer of het betreffende rolluik ook over het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt.

elektrische rolluiken repareren

Rolluiken reparatie

Elk rolluik dat geleverd wordt door een specialist in Haarlem is van hoogwaardige kwaliteit. Als u ook de montage uitbesteedt aan een vakman dan is de kans op beschadigingen erg klein. Toch kan het voorkomen dat er ongewild een beschadiging ontstaat. Misschien is één van de rolluikbladen afgebroken, is de rolluikkast na een flinke voorjaarsstorm naar beneden gevallen of werkt de rolluikmotor niet langer naar behoren. In zulke gevallen is reparatie gelukkig mogelijk. Inwoners van Haarlem schakelen vaak een specialist in voor de volgende reparaties:

 • Een reparatie van de rolluikmotor.
 • Een reparatie van het rolluikkoord.
 • Reparatie aan één of meerdere beschadigde rolluikbladen.
 • Het vervangen van het bedieningsmechanisme.

Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u een aantal jaar geleden gekozen voor handmatig bedienbare rolluiken en heeft u hier nu spijt van? Het ombouwen van handmatige naar elektrische rolluiken is relatief eenvoudig mogelijk en hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Als u hiervoor een rolluikspecialist uit Haarlem inschakelt zorgt hij dat de handmatige bediening wordt vervangen door een rolluikmotor. Dit is in een paar uur tijd al gedaan en kost ongeveer €100,-. Wilt u liever een elektrische bediening op afstand? Dan sluit de specialist een speciale zender en ontvanger aan. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.

Schoonmaken van rolluiken

Afhankelijk van het gekozen materiaal, heeft een rolluik in Haarlem maar weinig onderhoud nodig. Wat wij u wel aanraden is het schoonmaken van de rolluikbladen. Het schoonmaken verlengt de levensduur en verbetert de uitstraling. Bovendien zorgt dit ervoor dat alle bewegende delen soepel blijven lopen, waardoor u de kans op problemen met het mechanisme verkleint. Maak eerst het panters van de buitenkant schoon met een mild schoonmaakmiddel. Doe hetzelfde met de binnenkant. Hiervoor maakt u de rolluikkap open en laat u het pantser beetje voor beetje zakken. Zo kunt u de binnenkant van de lamellen gemakkelijk schoonmaken. Met het schoonmaken van de geleiders zorgt u er bovendien voor dat de bewegende delen soepel blijven werken.

Tevreden klanten

Onze zolder werd in de zomer erg warm en benauwd, dus we wilden een dakraam rolluik laten plaatsen. We kregen 3 offertes toegestuurd en kozen de goedkoopste specialist. Die heeft het rolluik inmiddels keurig gemonteerd. – A. van Heijnsbergen – Haarlem

klantervaring heijnsbergen

Toen de bouw van onze nieuwbouwwoning van start ging, hebben wij gekozen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Via rolluiken-expert vonden wij een specialist die ons een scherp aanbod deed. – B. Buitendijk – Utrecht

klantervaring buitendijk

Somfy

Bij Somfy bent u aan het juiste adres voor de automatisering van alle apparaten in en om het huis. Denk aan de installatie van een alarmsysteem, of het openen en sluiten van de garagedeur. Ook voor rolluiken zijn bij Somfy diverse systemen leverbaar. De meest uitgebreide besturingssystemen zijn centraal bedienbaar, of zelfs volledig te automatiseren met behulp van diverse wind-, regen- en zonsensoren. U hebt zelf geen omzien meer naar de zonwering.

Heroal

Bent u op zoek naar rolluiken van hoge kwaliteit, inbouwrolluiken die extra isolerend zij, of speciale rolluiken die inbraakwerend zijn? Vraag dan bij uw leverancier uit Haarlem eens naar de mogelijkheden van de producten van Heroal. Heroal is een fabrikant die al geruime tijd actief is binnen de zonwering markt. De producten zijn leverbaar in verschillende afmetingen, en kunnen in een enkel geval ook voor u op maat worden gemaakt. Vraag ons naar meer informatie.

Verano

Er zijn veel verschillende soorten luiken op de markt verkrijgbaar. Wilt u graag een eenvoudig model dat weinig onderhoud nodig heeft en gebruiksvriendelijk is? Kijk dan eens naar de inbouw- en voorzetrolluiken die Verano aanbiedt. De producten van Verano hebben een hoge kwaliteit en gaan daardoor lang mee. Het is bovendien mogelijk om uw rolluik van Verano volledig op maat te laten maken, inclusief de kleur en het design. Benieuwd naar de prijzen? Neem contact met ons op!


Besparen op uw nieuwe rolluiken?

Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies de vakman met de scherpste prijs.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Zoekt u naar stijlvolle, veilige en energiebesparende rolluiken? Bij Winsol vindt u dit alles en meer. Zo is een rolluik van Winsol ondanks het stijlvolle uiterlijk zeer functioneel. Hebt u het liefst rolluiken die inbraakwerend zijn? De luiken van Winsol werken inbraakvertragend, en kunnen met behulp van een elektrische besturing bovendien de indruk wekken dat er bij uw pand uit Haarlem altijd iemand aanwezig is. Wij helpen u graag met het maken van een keuze.

Smits

Rolluiken worden ook wel eens vergeleken of verwisseld met screens. Bij Smits levert men screens van een hoogwaardige kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat u beschermd bent tegen de blikken van nieuwsgierige voorbijgangers, terwijl u zelf wel naar buiten kunt kijken. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen screens en rolluiken? Vraag uw leverancier uit Haarlem naar de diverse opties en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af in uw woonsituatie.

Roma

Er zijn niet veel leveranciers uit Haarlem die opbouw- of voorzetrolluiken aanbieden voor een dakraam. Een van de weinige merken die een dakraam rolluik in het assortiment heeft is Roma. De producten van Roma hebben een hoge kwaliteit en lange levensduur, terwijl deze bovendien aantrekkelijke prijzen kent. Naast luiken voor het dakraam, bent u bij Roma tevens aan het juiste adres voor standaard rolluiken voor uw woonkamer of luiken die inbraakwerend zijn.

voorzet, opbouw en inbouwrolluiken Haarlem

Voor bedrijven én particulieren

Voorzetrolluiken zijn interessant voor zowel particulieren als bedrijven. Natuurlijk kunt u uw woning in Haarlem beveiligen door middel van een rolluik, maar ook de beveiliging van bedrijfspanden wordt met het plaatsen van een rolluik of rolpoort enorm verbetert. Veel winkelpanden in Haarlem zijn bovendien uitgerust met een rolluik om zo vandalisme en inbraak tegen te gaan. Heeft u een bedrijf en bent u benieuwd wat een rolluikspecialist uit Haarlem voor u kan betekenen? Laat dan uw gegevens achter op het offerteformulier.


Bij u in de provincie:

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar | Hilversum | Amstelveen | Purmerend

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Haarlem

 • Door een vakkundige montage is de kans op beschadigingen klein.
 • U heeft een garantie op het materiaal én de montage.
 • U bent verzekerd van een optimale isolerende- en beveiligende werking.
 • De rolluikspecialist uit Haarlem monteert uw voorzetrolluiken in een zeer korte tijd.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Rolluiken bieden enorm veel voordelen, maar natuurlijk wil niemand hier teveel voor betalen. Wist u dat u heel eenvoudig tot wel 40% op de kosten kunt besparen? Het enige wat u hoeft te doen is een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag via het contactformulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 6 offertes van rolluikspecialisten uit Haarlem. Als u de prijzen vergelijkt zal u ongetwijfeld opvallen welke leverancier u het beste aanbod doet. Zo bent u altijd gegarandeerd van de beste prijs. Wilt u meer weten over de kosten voor inbouwrolluiken? Of bent u benieuwd wat het kost om uw rolluik te automatiseren? Wacht dan niet langer en neem snel contact op.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan