inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken

Onze klanten kiezen steeds vaker inbouwrolluiken als de ideale vorm van zonwering. Rolluiken brengen dan ook zeer veel voordelen met zich mee en zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Er zijn diverse soorten rolluiken op de markt, zoals voorzetrolluiken, opbouwrolluiken, inbraakwerende luiken, en tot slot inbouwrolluiken. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillen tussen opbouw- en inbouwrolluiken en bieden wij u meer inzicht in de mogelijkheden voor het aanschaffen van een inbouwrolluik. Bent u na het lezen van deze pagina er nog niet uit of een inbouwrolluik iets voor u is, of voor welke variant u moet kiezen? Aarzel dan niet om via het contactformulier met ons in contact te komen. Wij helpen u graag met advies op maat en sturen u desgewenst enkele offertes toe. Hopelijk horen we snel van u!

Verschil opbouw- en inbouwrolluiken

Als u de keuze heeft gemaakt om een rolluik voor uw ramen te plaatsen, dan moet u nog kiezen tussen op- of inbouw modellen. Inbouwrolluiken worden in de muur gebouwd. Boven het raam wordt ruimte gemaakt waarin men de inbouwrolluik plaatst. Deze methode wordt met name toegepast bij nieuwbouwprojecten. Opbouwrolluiken worden juist vooral toegepast bij bestaande panden. Het luik wordt op de muur of het kozijn geplaatst. Hiervoor is een kleinere verbouwing nodig en zorgt tevens voor het in stand houden van de isolatie. Wilt u graag een optimale afwerking? Dan raden wij aan te kiezen voor een inbouwrolluik. Bespaart u liever op de kosten? Kies dan voor een opbouwrolluik.

Verhoogde isolatie

Eén van de voordelen van een inbouwrolluik is de verbeterde isolatie. Deze inbouwrolluiken worden achter de gevel geplaatst, waardoor er geen ruimte tussen zit. Op deze manier heeft u geen last van zijwind en daardoor houdt de inbouwrolluik ’s winters de warmte binnen. Daarentegen houden inbouwrolluiken in de zomer de warmte juist buiten! Toch is warmte isolatie niet het enige voordeel van een inbouwrolluik. Mede dankzij de inbouw werkt het ook geluidsdempend, zodat u geen last heeft van geluiden van buitenaf.

Naadloze integratie in de gevel

Eén van de andere positieve punten van inbouw rolluiken willen wij hier graag ook nog even voor u uitlichten. Dat is de naadloze aansluiting met de gevel. Een inbouwrolluik kan op maat gemaakt worden voor elk soort venster en kan toegepast worden in nieuwbouw- en bestaande woningen. Indien goed afgewerkt is er vanaf de buitenkant niets te zien van de revisiekast of geleiders, zodat u ook binnenshuis geen nadeel ondervindt. Bovendien werken de inbouwrolluiken verduisterend, waardoor u in huis meer privacy heeft.

Veiligheid

Naast privacy geeft een inbouwrolluik ook een verhoogd gevoel van veiligheid in huis. Tegenwoordig is een goed slot op de deur helaas niet meer voldoende om inbraak tegen te gaan, maar met gesloten rolluiken verkleint u de kans op een inbraak. Tegenwoordig heeft u extra opties om de ruilluiken extra te beveiligen. Zo kan u kiezen voor een kast van extra stevig aluminium en is een veiligheidsgeleider en een veiligheidsonderlat een optie. Zo krijgen inbrekers geen grip op het blad en is het moeilijker open te trekken.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.

Offertes aanvragen

Diverse kleuren en maten

Natuurlijk wilt u dat de inbouwrolluiken dezelfde kleuren hebben als de buitenkant van uw huis. Of u nu voor aluminium of kunststof kiest, wij kunnen u een groot aanbod aan kleuren aanbieden. Zo weet u zeker dat er een kleur tussen zit die bij u past. Zo kunt u ook kiezen voor verduisterende rolluiken, maar als u liever wat extra daglicht in huis heeft dan zijn er ook inbouwrolluiken verkrijgbaar met daglichtgleuven. Omdat ieder raam anders is worden ze tevens volledig op maat gemaakt.

Kunststof of aluminium lamellen?

Als u heeft besloten om inbouwrolluiken aan te schaffen, dan rest u nog de keuze voor het materiaal. Lamellen komen in verschillende materialen, waarvan de meest gebruikte kunststof en aluminium zijn. Als u zonwering met een klein budget wilt aanschaffen, dan zijn deze materialen ideaal, omdat deze voordeliger zijn dan houten lamellen. Aluminium lamellen sluiten optimaal op elkaar aan zodat u meer privacy heeft. Als u voor kunststof kiest, dan is het ook mogelijk om een houtlook te creëren.

Inbouwrolluiken plaatsen

Hoewel u standaard rolluiken eenvoudig bevestigd, is het een heel ander verhaal bij elektrische inbouw rolluiken. Hierbij wordt de rolas achter de gevel geplaatst. Bij de bouwfase van nieuwbouwwoningen wordt dan een ruimte opengelaten, maar in het geval van een bestaande woning zult u deze ruimte zelf moeten vrijmaken. Het plaatsen van de rolluiken is daarom geen eenvoudige klus. Om beschadigingen aan uw gevel te voorkomen is het daarom verstandig om het door een vakman te laten plaatsen.

Rolluikbediening

De prijzen worden onder meer beïnvloed door de manier van bedienen. Handbediening is natuurlijk de meest voordelige optie. Hierbij wordt er een speciale slinger met bandopwinder bevestigd. Door deze rond te draaien opent en sluit u zelf de rolluiken. Wanneer u geïnteresseerd bent in iets meer luxe, dan is elektrische bediening de beste keuze. Hierbij wordt een elektrische schakelaar aan de wand bevestigd, waarmee u eenvoudig de lamellen kunt bedienen.

Elektrische inbouwrolluiken

Als u kiest voor een elektrische rolluikbediening, dan heeft u verschillende opties. U zou de elektrische lamellen namelijk ook op afstand kunnen bedienen. Dit gebeurt met een speciale afstandsbediening of zelfs met uw eigen smartphone. Ook automatische rolluiken zijn een mogelijkheid. Dit is te realiseren met behulp van een tijdschakelaar of elektrische lamellen met zonnesensoren. Met zonnesensoren sluiten de rolluiken vanzelf zodra de zon gaat schijnen, dus ook als u niet thuis bent!

Extra opties en accessoires

Net zoals bij andere vormen van zonwering kunt u een inbouwrolluik volledig aanpassen naar uw wensen. Zo zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van kleuren en materialen, en is er ook een grote diversiteit in het soort bedieningssysteem. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een inbouwrolluik op volledig elektrische wijze te laten zakken, of zelfs aan te sluiten op zon- en windsensoren. Daarnaast zijn er bij elke zonwering leverancier extra opties en accessoires te bestellen die het gebruiksgemak vergroten of de inbraakpreventie doen stijgen. Denk dan onder andere aan:

  • Grendels, cilindersloten en veiligheidsschakels
  • Automatische DVA-sluitingen, die het blad automatisch blokkeren bij een volledige afrolling.
  • Handvaten voor in de tussenlat of op de onderlat
  • Een brievenbus opening
  • Centeropvullingen
  • Kastverleningen waarmee u de locatie van de bediening op maat kunt laten maken.
  • Trekogen

Op maat gemaakt

Wilt u graag weten wat de prijzen worden voor een inbouwrolluik dat speciaal voor u op maat is gemaakt? Hebt u behoefte aan een algemeen overzicht van de prijzen, of wilt u meer informatie over de voordelen van elektrische inbouwrolluiken? Door in het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor de zonwering in te vullen, kunnen wij u enkele offertes op maat toesturen. Deze vergelijkt u eenvoudig en snel op basis van prijs en aanbod, en kiest zo zelf voor de zonwering leverancier die bij u past. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast!

Prijstabel

Afmeting (bxh)BedieningPrijs
1.00m x 1.00mStandaard€110,-
Elektrisch€185,-
Op afstand€220,-
1.50m x 2.00mStandaard€235,-
Elektrisch€325,-
Op afstand€360,-
1.60m x 1.80mStandaard€225,-
Elektrisch€315,-
Op afstand€350,-
2.00m x 2.50mStandaard€360,-
Elektrisch€465,-
Op afstand€490,-

Prijzen

De prijzen van uw nieuwe rolluiken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk is het formaat van uw raam het meest van invloed, maar ook uw materiaalkeuze en de rolluikbediening bepalen de prijs. Voor een raam van 1 vierkante meter met elektrische rolluikbediening liggen de prijzen gemiddeld rond de €185,-. Kiest u voor kunststof? Dan bent u voordeliger uit dan bij de keuze voor andere materialen. Houd er rekening mee dat u voor het monteren en inbouwen nog €100,- tot €200,- per inbouwrolluik betaalt. Wilt u gebruik maken van extra opties? U betaalt voor zonnesensoren gemiddeld €180,- extra per inbouwrolluik en liggen de prijzen van insectenhorren rond de €75,-.

Besparen? Vergelijk offertes!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van handmatige- of elektrische inbouwrolluiken? Dan is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Per aanbieder kunnen de prijzen namelijk variëren, dus door meerdere offertes aan te vragen kunt u flink op de totaalprijs besparen! Bent u benieuwd naar de prijzen van een aluminium of kunststof rolluik? Of weet u niet zeker of uw woning geschikt is voor inbouwrolluiken? Vul dan ons contactformulier in. U krijgt dan zo snel mogelijk offertes toegestuurd van verschillende leveranciers uit uw regio. Gratis en volledig vrijblijvend! U bepaalt zelf met welke leverancier u verder gaat.