Inbouwrolluiken plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden bij nieuwbouw woningen steeds populairder. Toch is het met een kleine verbouwing ook mogelijk om inbouwrolluiken bij een bestaande woning te plaatsen. Waarom ingebouwde rolluiken zo populair zijn? Omdat ze de veiligheid vergroten en de isolatie verbeteren! Bovendien nemen ingebouwde rolluiken nauwelijks ruimte in, omdat ze verwerkt worden in de gevel!

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van inbouwrolluiken. Ook krijgt u meer informatie over inbouwrolluiken prijzen en leest u hoe het plaatsen van inbouwrolluiken in z’n werk gaat. Tot slot krijgt u meer informatie over de bediening van inbouwrolluiken en leest u welke opties en accessoires er bij een inbouwrolluik mogelijk zijn.

Voordelen inbouwrolluiken

Ingebouwde rolluiken hebben tal van voordelen. Doordat de inbouwrolluiken dicht op het raam zitten, zorgt dit voor een extra isolatie. Bovendien is een inbouwrolluik naadloos geïntegreerd in de gevel, wat een mooie uitstraling heeft. Hieronder leest u meer over de belangrijkste voordelen van ingebouwde rolluiken.

Verhoogde isolatie

Eén van de voordelen van een inbouwrolluik is de verbeterde isolatie. Inbouwrolluiken worden achter de gevel geplaatst, waardoor er geen ruimte tussen zit. Op deze manier heeft u geen last van zijwind en houdt de inbouwrolluik ’s winters de warmte binnen. Daarentegen houden inbouwrolluiken in de zomer de warmte juist buiten! Toch is isolatie niet het enige voordeel van een inbouwrolluik. Mede dankzij de inbouw werkt het ook geluidsdempend, zodat u geen last heeft van geluiden van buitenaf.

Naadloze integratie in de gevel

Eén van de andere voordelen van een inbouwrolluik is de naadloze aansluiting op de gevel. Een inbouwrolluik wordt bijna altijd op maat gemaakt en vooral ingebouwd bij nieuwbouw woningen. Indien goed afgewerkt, is er vanaf de buitenkant niets te zien van de revisiekast of geleiders, zodat u ook binnenshuis geen nadeel ondervindt. Bovendien werken de inbouwrolluiken verduisterend, waardoor u in huis meer privacy heeft.

Veiligheid

Naast privacy geeft een inbouwrolluik u ook meer veiligheid in huis. Tegenwoordig is alleen een goed slot op de deur niet meer voldoende om een inbraak tegen te gaan. Met gesloten rolluiken verkleint u de kans op een inbraak enorm. Tegenwoordig heeft u extra opties om de rolluiken extra te beveiligen. Zo kunt u kiezen voor een omkasting van extra stevig aluminium en is een veiligheidsgeleider en een veiligheidsonderlat een optie. Zo krijgen inbrekers geen grip op het blad en is het moeilijker open te trekken.

inbouwrolluiken prijzen

Inbouwrolluiken prijzen

De prijzen van inbouwrolluiken variëren flink. Voor kunststof inbouwrolluiken van 100cm x 100cm liggen de prijzen rond de €90,- tot €160,-. Een groter inbouwrolluik van 200cm x 200cm kost ongeveer €240,- tot €340,-.

Aluminium is iets duurder, maar biedt ook een betere isolatie. De prijzen van inbouwrolluiken van één vierkante meter liggen rond de €100,- tot €250,-. Voor 200cm x 200cm betaalt u ongeveer €350,- tot €600,-. Houd er rekening mee dat deze prijzen nog exclusief montage zijn. Zeker voor het plaatsen van inbouwrolluiken bij een bestaande woning liggen de arbeidskosten hoog. Dat komt omdat de montage van een inbouwrolluik een flinke verbouwing inhoudt.

Wat kosten inbouwrolluiken?

Materiaal inbouwrolluik Afmetingen Gemiddelde prijs *
Kunststof inbouwrolluiken 100cm x 100cm €90,- tot €160,-
200cm x 200cm €240,- tot €340,-
Aluminium inbouwrolluiken 100cm x 100cm €100,- tot €250,-
200cm x 200cm €350,- tot €600,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de prijs van een nieuw inbouwrolluik? Dat kan!

Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van meerdere specialisten en bespaar tot 40%!


Verschil met andere soorten rolluiken

Een inbouwrolluik wordt volledig in uw gevel geïntegreerd. Het rolluik wordt van buitenaf geplaatst, maar de rolluikkast zit in de gevel verwerkt. Hierdoor hangen de rolluikbladen heel dicht langs uw raam. Doordat de wind er bijna niet tussenkomt, zorgt een inbouwrolluik voor extra isolatie en privacy. Bovendien is de rolluikkast uitstekend geïsoleerd, zodat dit geen warmtelek vormt.

De manier van plaatsen verschilt dus van andere soorten rolluiken. Zo wordt een opbouwrolluik geïntegreerd in het kozijn en is een voorzetluik geschikt voor bestaande woningen. Op- en inbouwrolluiken worden voornamelijk toegepast bij nieuwbouw huizen.

inbouwrolluiken plaatsen

Inbouwrolluiken plaatsen

Wilt u inbouwrolluiken plaatsen? Weet dat dit geen eenvoudige klus is. De rolluik kast wordt in uw gevel verwerkt, dus bij een bestaande woning moet een vakman de gevel deels openbreken. De kosten voor de montage variëren dan ook van €100,- tot €200,- per rolluik. Wilt u de inbouwrolluiken op een bovenliggende verdieping plaatsen? Dan liggen de montagekosten vaak nog hoger.

Hoe gaat het plaatsen van inbouwrolluiken in z’n werk?

Hoewel de werkwijze per vakman verschilt, gaat de specialist in principe eerst aan de slag met de rolluikkast. Deze plaatst hij ín de gevel, boven het kozijn. Daarna monteert hij de geleiders langs het kozijn naar beneden en zorgt hij ervoor dat uw inbouwrolluik soepel loopt.

Inbouwrolluiken bij kunststof kozijnen?

Natuurlijk is het mogelijk om een inbouwrolluik bij kunststof kozijnen te plaatsen. Het is verstandig om in dat geval te kiezen voor aluminium inbouwrolluiken. Zo past uw inbouwrolluik volledig bij de stijl van uw kunststof kozijnen.

Het is belangrijk dat de rolluikkast uitstekend geïsoleerd is. Is dit niet het geval, dan gaat dat ten koste van de isolatie van de kunststof kozijnen. Bovendien moet de vakman het inbouwrolluik bij een bestaande woning voorzichtig monteren, zodat de kunststof kozijnen niet beschadigen.

Bent u op zoek naar kozijnen met ingebouwde rolluiken? Dan is een opbouwrolluik de beste keuze.

Inbouwrolluik voor een dakkapel

Als u een dakkapel laat plaatsen, is het verstandig om direct een inbouwrolluik te installeren. Hiermee kan u de ruimte gemakkelijk volledig verduisteren én vergroot u de privacy.

Als u voorheen een dakraam had, dan is het waarschijnlijk even wennen dat er met een grote dakkapel meer inkijk in uw slaapkamer is. Met een inbouwrolluik voorkomt u inkijk van buitenaf.

Daarbij zorgen inbouwrolluiken voor extra isolatie in de warme zomer- en koude wintermaanden! Zo de temperatuur ook op uw slaapkamer aangenaam.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.

Gratis offertes vergelijken

Ingebouwde rolluiken op maat

Als u kiest voor ingebouwde rolluiken, dan kiest u altijd voor rolluiken op maat. Geen woning is hetzelfde, daarom worden inbouwrolluiken altijd op maat voor u gemaakt. Zo weet u zeker dat de rolluiken precies passen: dit is belangrijk om de isolatie optimaal te vergroten.

Geïnteresseerd in inbouwrolluiken op maat? Vergelijk dan gratis en zonder verplichting de offertes van meerdere rolluikspecialisten. Kies de vakman met de beste prijs en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

rolluikbediening

Elektrische of handmatige rolluikbediening?

De prijzen voor de bediening van inbouwrolluiken lopen uiteen van €10,- tot €250,- per rolluik. Natuurlijk is handmatige bediening de meest goedkope optie. Bedienen met een eenvoudige slingerstang kost gemiddeld €10,- per rolluik. Voor elektrische bediening lopen de kosten per rolluik aardig op. Bedienen met een afstandsbediening of zelfs automatische bediening is de meest kostbare optie. Hiervan lopen de prijzen op tot ongeveer €25-, per rolluik. Elektrische bediening kost meer, maar zorgt ook voor een groter gebruiksgemak.

Opties & accessoires

Net zoals bij andere vormen van zonwering kunt u een inbouwrolluik volledig aanpassen naar uw wensen. Zo zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van kleuren en materialen, en is er ook een grote diversiteit in het soort bedieningssysteem. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een inbouwrolluik op volledig elektrische wijze te laten zakken, of zelfs aan te sluiten op zon- en windsensoren. Daarnaast zijn er bij elke zonwering leverancier extra opties en accessoires te bestellen die het gebruiksgemak vergroten of de inbraakpreventie doen stijgen. Denk dan onder andere aan:

  • Grendels, cilindersloten en veiligheidsschakels
  • Automatische DVA-sluitingen, die het blad automatisch blokkeren bij een volledige afrolling.
  • Handvaten voor in de tussenlat of op de onderlat
  • Een brievenbus opening
  • Centeropvullingen
  • Kastverleningen waarmee u de locatie van de bediening op maat kunt laten maken.
  • Trekogen

Inbouwrolluik met hor

Het is mogelijk een inbouwrolluik met hor te installeren. Dit maakt het mogelijk om de ramen te openen zonder bang te zijn dat er insecten naar binnen vliegen. Hoewel een inbouwrolluik alleen veel voorkomt, kunnen insecten alsnog naar binnen komen. Door een inbouwrolluik met hor te plaatsen voorkomt u dit.

Keurmerken

Voor de aankoop van nieuwe inbouwrolluiken, is het verstandig om te letten op één of meerdere keurmerken.

  • Beschikt de vakman over een SKG-IKOB certificaat? Dan weet u zeker dat u te maken heeft met een ervaren vakman. Bovendien voldoet hij aan strenge kwaliteitseisen vanuit de SKG-IKOB. Meer hierover leest u op skgikob.nl.
  • Met de installatie van inbouwrolluiken vergroot u de veiligheid van uw woning. Als u op verschillende vlakken voldoet aan veiligheidseisen, hebt u mogelijk recht op het politiekeurmerk veilig wonen! Dit vergroot de woningwaarde. Meer weten over dit keurmerk? Lees dan verder op politiekeurmerk.nl.

Besparen op inbouwrolluiken? Vraag gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van handmatige- of elektrische inbouwrolluiken? Of wilt u juist kozijnen met ingebouwde, automatische rolluiken laten plaatsen? Een rolluikspecialist bij u in de buurt helpt u graag verder met de installatie van deze én andere soorten rolluiken.

Besparen op ingebouwde rolluiken? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door de prijzen van meerdere specialisten naast elkaar te leggen, weet u zeker dat u niets te veel betaalt voor uw inbouwrolluik. Bovendien bespaart u op deze manier tot wel 40% op de totaalprijs! Het vergelijken van offertes is gratis én zonder verplichting: start daarom vandaag nog met de offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken!