Rolluiken laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Schade aan uw rolluiken: hoe bent u verzekerd?

Op een zonnige dag is het natuurlijk fijn om in de tuin te zitten. Omdat u niet telkens in de zon wilt hoeven kijken, kunt u kiezen voor een handige zonwering. Helaas kan alles kapot, zo ook uw zonwering. Voor het geval dat deze ooit defect raakt, is het raadzaam om te kijken naar de opties voor het verzekeren. Valt deze verzekering namelijk onder de inboedel- of de opstalverzekering?

Inboedelverzekering

Op de website van Independer heeft een specialist – manager woonverzekeringen Suzan Samson – dit onlangs haarfijn uitgelegd. Ze geeft hierbij aan dat het een enigszins ingewikkelde kwestie is. Doorgaans geldt alles wat u op kunt pakken en mee kunt nemen bij een verhuizing onder uw inboedel. Dit heet met andere woorden ook wel uw roerende zaken. Aangezien uw zonwering aan het huis hangt, is deze niet gemakkelijk op te pakken, wat voor onzekerheden kan zorgen. Om moeilijkheden uit de weg te ruimen, hebben verzekeraars echter afgesproken dat uw zonwering of rolluiken gewoon vallen onder uw inboedelverzekering.

rolluik schade

Soorten verzekeringen

Uw inboedelverzekering, dus. Maar we zijn er nog niet! In de meeste gevallen is uw zonwering gewoon meeverzekerd in uw inboedelverzekering, maar dit is helaas niet altijd het geval. Sommige verzekeringen werken met een maximaal dekkingsbedrag. Er zijn ook verzekeraars die niet de nieuwwaarde, maar de dagwaarde uitkeren van uw zonwering. Het is daarom te allen tijde raadzaam om bij de aanschaf van een zonwering eerst te kijken hoe de verzekering bij u is geregeld.