Op zoek naar goedkope rolluiken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Goedkope rolluiken

Goedkope rolluiken zijn een goede manier om met een klein budget toch te investeren in goede zonwering. Er zijn verschillende keuzes die u zelf maakt die invloed hebben op de totaalprijs. Door hier rekening mee te houden houdt u de kosten dus zo laag mogelijk. Op zoek naar een goedkoop rolluik?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk meerdere offertes van specialisten in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Goedkoop rolluik kopen? Op deze pagina leest u meer over de prijzen en geven we u tips om te besparen op de kostprijs zonder te moeten inleveren op kwaliteit.


Wat kosten goedkope rolluiken?

Een gemiddeld rolluik kost ongeveer €90,- tot €600,-. Zoals u ziet loopt die prijs enorm uiteen: dit is afhankelijk van onder andere het materiaal en de afmetingen. Maar met het rolluik alleen bent u er nog niet. Voor de bediening lopen de prijzen uiteen van €10,- tot €250,- per stuk. Daarnaast komen er nog montagekosten bij voor ongeveer €100,- tot €200,- per stuk.

Dat houdt in dat de totaalprijs van een rolluik varieert van €200,- tot maar liefst €1.050,-. Gelukkig zijn er een heleboel keuzes die u zelf neemt waarmee u invloed hebt op de prijzen.

Prijzen rolluiken

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Rolluik €90,- tot €600,-
Bediening €10,- tot €250,-
Montage €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Besparen? Vraag gratis offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen van rolluiken.

goedkoop rolluik

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Wilt u goedkope rolluiken kopen? Houd bij de aanschaf dan rekening met de keuzes die u maakt. Het soort bediening dat u wilt en het materiaal van het rolluik bepaalt namelijk voor een groot deel de totaalprijs.

Deze factoren hebben een invloed op de totaalprijs:

  • Het materiaal: vooral aluminium en kunststof worden veel gebruikt. Heeft u een beperkt budget, dan zijn kunststof rolluiken de goedkoopste optie.
  • De bediening: er zijn verschillende mogelijkheden, van handmatig tot volledig automatisch. Handmatige bediening is het goedkoopst.
  • Montagekosten: deze verschillen per specialist. Door te vergelijken vindt u eenvoudig de vakman met het beste aanbod. Ook dalen de montagekosten per rolluik als u meerdere goedkope rolluiken laat monteren!
  • Eventuele voorrijkosten: als u kiest voor een vakman bij u in de buurt dan houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Soorten rolluiken:
Voorzetrolluiken
Opbouwrolluiken
Inbouwrolluiken

Goedkoop rolluik, maar wel kwaliteit? Dat kan!

Een goedkoop rolluik hoeft helemaal niet te betekenen dat het slechte kwaliteit is. Er zijn nog steeds voldoende manieren om te investeren in kwalitatieve rolluiken zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Kies bijvoorbeeld voor een eenvoudige kleur en een goedkoop bedieningsmechanisme in plaats van een uitsprekende kleur en een rolluikmotor. Zo kunt u zelfs kiezen voor een luxe merk en toch op de kosten besparen.

Een andere mogelijkheid is kiezen voor een eenvoudig model en de montage zelf uit te voeren. Zo bespaart u tot wel €200,- aan montagekosten per rolluik. Let op: doe dit alleen als u een ervaren klusser bent. De montage moet namelijk wel goed gebeuren om beschadigingen aan de gevel te voorkomen.


Besparen op de kosten van uw goedkope rolluiken?

Vergelijk gratis offertes en vind zo de vakman met het beste aanbod!


Goedkope rolluiken kopen: 5 tips!

Goedkoop rolluiken kopen? Dat is zeker mogelijk als u bij de aankoop van uw rolluik rekening houdt met een aantal factoren. Denk hierbij aan de bediening, het merk en eventueel de montage. Hieronder geven we u 5 handige tips om te besparen op de kosten: zo bent u verzekerd van kwalitatieve én goedkope rolluiken!

1. Handmatige bediening

Handmatige bediening is in veel opzichten de meest voordelige optie. Ten eerste omdat het in aanschaf een stuk goedkoper is dan een dure rolluikmotor. Maar omdat de montage van handmatige bediening ook nog eens eenvoudiger is, zijn de montagekosten voor een handmatig bediend rolluik ook goedkoper. Kiest u voor handmatige bediening, dan gebruikt u een draaistang om de rolluiken te openen en sluiten.

Toch elektrische rolluiken? Lees er hier meer over.

2. Betrouwbaar merk

Het lijkt goedkoop om te kiezen voor een onbekend huismerk, omdat de aanschafkosten lager zijn. Toch kan het zeker slim zijn iets meer te investeren in een betrouwbaar merk. Dat komt omdat kwalitatieve merken minder vaak reparaties nodig hebben en minder onderhoud vereisen. Wilt u toch besparen op het merk, doe dan goed onderzoek. Wat zijn de ervaringen met dit merk en wat is de verwachtte levensduur? Laat u eventueel informeren door een rolluikspecialist zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

goedkope rolluiken

3. Kwantumkorting

Veel specialisten bieden een mooie kwantumkorting aan. Dit houdt in dat u korting krijgt voor het plaatsen van meerdere rolluiken. Laat u dus meerdere rolluiken plaatsen, dan daalt de prijs per rolluik!

Hoeft u niet meerdere rolluiken te plaatsen maar wilt u wel een kwantumkorting regelen? Vraag dan uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van nieuwe rolluiken. Door samen één vakman in te huren regelt u ook een mooie kwantumkorting en bespaart u op de kostprijs!

4. Zelf rolluiken plaatsen

Om op de montagekosten te besparen is het ook mogelijk om zelf de rolluiken te plaatsen. Maar let op: doe dit alleen als u een ervaren klusser bent. Het ophangen van nieuwe rolluiken lijkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Een verkeerde plaatsing kan ervoor zorgen dat het rolluik al vroeg tekenen van slijtage begint te vertonen. Het kan ook beschadigingen aan de gevel of aan het rolluik zelf opleveren. Als u zelf geen kluservaring heeft dan is het over het algemeen goedkoper om een vakman in te schakelen dan om dergelijke problemen naderhand te herstellen.

5. Vergelijk gratis offertes

Elke rolluik expert bepaalt zelf zijn of haar eigen prijzen: dit kan dus per bedrijf enorm verschillen! De hoogte van de tarieven zijn onder meer afhankelijk van de keuze voor een zelfstandig specialist of een groot bedrijf, ervaring en eventuele keurmerken.

Door de offertes van meerdere specialisten te vergelijken bent u dus verzekerd van een eerlijke prijs. Zo krijgt u eerst een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen en kiest u daarna gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod.

goedkope rolluiken vakman

Goedkope rolluiken laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u goedkoop rolluiken laten plaatsen? Vind dan snel en eenvoudig de goedkoopste vakman bij u in de buurt!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk meerdere scherp geprijsde offertes ontvangt. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de beste offerte. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, want deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken