rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen

Bent u een goede doe-het-zelver en ziet u het zitten om de bestelde rolluiken zelf te plaatsen? Dat zal u aanzienlijk veel in de kosten schelen en als u een ervaren klusser bent dan is het ook geen tijdrovende klus. Er zijn alleen wel een aantal factoren waar u op moet letten bij het monteren en plaatsen van uw rolluiken.

Benodigdheden

Voordat u gaat beginnen met het monteren van de rolluiken heeft u wel een aantal dingen nodig. Het is verstandig om deze materialen al van te voren klaar te leggen zodat u tijdens de klus niet hoeft te zoeken naar materialen. Zo ontstaan er geen problemen en kunt u gerust verder werken. Onderstaand een aantal onderdelen die u nodig heeft. Heeft u dit allemaal klaar liggen dan kunt u van start met het opmeten van uw kozijnen.

  • Potlood en meetlint
  • Schroevendraaier
  • Boormachine
  • Metaalzaag
  • Waterpas
  • Winkelhaak

Afmetingen

Rolluiken opmetenBegint u als eerste met het opmeten van uw kozijnen, als u dat weet dan weet u namelijk ook hoe groot de rolluiken moeten worden. Het is belangrijk dat u zeer nauwkeurig meet want anders zullen de rolluiken misschien niet passen. Bepaalt u van te voren welk soort rolluik u gaat plaatsen. Voor het plaatsen van een rolluik moet u namelijk rekening houden met de kast die ook geplaatst moet worden.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop u een rolluik kunt plaatsen of monteren. Hierbij moet u kijken welke plaatsing het meest geschikt zijn voor uw type rolluik en kozijnen. Er zijn drie verschillende varianten mogelijk: het rolluik aanbrengen op de gevel, in het kozijn maar op gelijke hoogte met de gevel en in het kozijn maar dan achter of uitspringend tegenover de muur. Alle varianten geven uw woning een andere uitstraling. Denk van te voren goed na over de plaatsing.

Bevestigen

Rolluiken monterenAls u alles heeft opgemeten dan is het tijd om te beginnen met de bevestiging van de geleiders aan de muur. Bevestig deze wel op de manier die u vooraf heeft uitgekozen. Monteer vervolgens de kast op de geleiders als u deze op de muur monteert. Daarna plaatst u de rolluiken in de kozijnen. Als alles past dan is het tijd voor de het monteren van de bediening.

Prijzen

De prijzen voor een rolluik lopen erg uiteen. Een luik van 1m x 1m kost ongeveer tussen de €100,- en de €500,-. De prijs is afhankelijk van het merk en wat voor bediening er bij zit. U heeft namelijk keuze uit veel verschillende soorten bedieningen voor uw luik. Elk komt met zijn eigen prijs. Bent u benieuwd naar de exacte prijs die u mogelijk kwijt bent als u rolluiken aan gaat schaffen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een specialist. Zij geven u advies en een offerte op maat. Zo kunt u prijzen vergelijken en veel geld te besparen op de aanschaf en de montage van uw nieuwe rolluiken.