Rolluiken laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken plaatsen

Met het plaatsen van rolluiken heeft u ruime keuze uit verschillende methodes, zoals op het kozijn, op de muur of ingebouwd in een kozijn of gevel.

Op deze pagina leest u alles over het plaatsen van een rolluik, welke mogelijkheden er zijn en hoe de vakman daarbij te werk gaat. Ook vindt u handige prijsinformatie.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt een aantal offertes van rolluikspecialist bij u uit de buurt. Door de offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, vindt u altijd de vakman die het best bij uw wensen past. Bovendien bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs door te vergelijken!


Wat kost rolluiken plaatsen?

De prijs van een rolluik plaatsen is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste kost het rolluik zelf tussen de €90,- tot €600,-, afhankelijk van de afmetingen. Daarnaast betaalt u voor de bediening. Deze kost tussen de €10,- tot €250,-. Handmatige bediening is uiteraard goedkoper dan elektrische. Ten slotte moet u rekening houden met montagekosten. Deze liggen tussen de €100,- en €200,- per rolluik.

Dat maakt dat de kosten van rolluiken plaatsen in totaal neerkomen op gemiddeld €200,- tot €1.050,-. Omdat geen woning hetzelfde is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u die wel weten? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Rolluiken plaatsen: prijzen 2024

Onderdeel van rolluik Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €200,- Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Totaalprijs €200,- tot €1.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Rolluik laten plaatsen: kosten vakman

Het inmeten van een rolluik kost gemiddeld €40,-. De montage van een rolluik heeft een gemiddelde prijs van €150,-. Laat u meerdere rolluiken plaatsen? Dan wordt de prijs per rolluik lager. Voor de montage van twee rolluiken betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €250,-. Over het algemeen geldt dat hoe meer rolluiken u laat monteren, hoe later de montagekosten per rolluik worden.

Voor het beste resultaat schakelt u een specialist in om een rolluik te plaatsen. Dan weet u zeker dat alles goed werkt en dat de bediening goed is afgesteld. Daarmee verhoogt u uw gebruiksgemak en verlengt u de levensduur van uw nieuwe elektrische rolluiken.

Rolluiken laten plaatsen prijzen

Montage Gemiddelde meerprijs*
Inmeten rolluik €40,-
Montage 1 €150,-
Montage 2 €250,-
Plaatsing op verdieping vanaf 50,- extra

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijzen!

Handig! Alle informatie over rolluik prijzen.


Wilt u rolluiken laten plaatsen?

Laat u verrassen door de scherpe prijzen van specialist uit de buurt!


Montage rolluiken: per type rolluik

De montagemethode wordt bepaald door het type rolluik. Een voorzettrolluik is het eenvoudigste te plaatsen en een inbouwrolluik het lastigste, deze wordt meestal ook alleen gekozen bij nieuwbouwwoningen.

Montage van de drie soorten rolluiken:

 • Inbouwrolluik: deze rolluiken op maat worden ingebouwd in de muren van uw woning. Dat maakt ook dat dit rolluiktype vooral bij nieuwbouw wordt toegepast. De vakman plaatst de rolluikkast in een uitsparing boven de ramen of deuren. De luiken sluiten vlak voor de ramen en deuren, waardoor ze optimaal verduisteren en isoleren.
 • Opbouwrolluik: bij een opbouwrolluik is de rolluikkast gedeeltelijk weggewerkt in de muur boven het kozijn, maar u ziet nog wel een gedeelte ervan. Omdat de lamellen zich vlak voor het raam of de deur bevinden, isoleren en verduisteren deze rolluiken uitstekend.
 • Voorzetrolluik: bij bestaande woningen is dit rolluiktype te meest gekozen optie. Dat komt omdat een voorzetrolluik altijd past en gemakkelijk geplaatst wordt. Ze worden namelijk voor de ramen of deuren geplaatst. Daardoor is de rolluikkast helemaal zichtbaar.

rolluiken plaatsen

Rolluik plaatsen: werkwijze

Wilt u rolluiken plaatsen op bestaande ramen? Dan doorloopt de vakman in principe de volgende stappen:

 • Stap 1: Voorbereiding. De specialist komt bij uw thuis om de kozijnen op te meten waar u een rolluik wilt installeren. Zo weet hij precies hoe groot de rolluiken moeten worden. Ook kiest hij samen met u de beste plaatsingsmogelijkheid.
 • Stap 2: Op maat maken. De vakman zorgt zaagt eerst de rolluikkast op maat voor uw kozijnen. Ook zorgt hij ervoor dat de lamellen, de geleiders en alle andere onderdelen op maat gezaagd worden.
 • Stap 3: Rolluikkast, geleiders en bediening plaatsen. De rolluikexpert boort kleine gaatjes in uw kozijnen of gevel om de kast en de geleiders te monteren. Ook boort hij een gat waardoor de bediening naar binnen kan.
 • Stap 4: Lamellen plaatsen. De vakman schuift de lamellen in de zijgeleiders en daarmee is het rolluik geplaatst.
 • Stap 5: Afstellen. Deze stap is erg belangrijk. De vakman zorgt er met goed afstellen voor dat alles perfect werkt.

Hoe lang duurt rolluiken plaatsen?

Wanneer u een vakman inschakelt, kan een rolluik al binnen een dag geplaatst worden. Hoe lang het rolluik monteren precies duurt, is afhankelijk van uw woning en het rolluiktype dat u kiest.

Meer informatie over elektrische rolluiken.

Montage op de muur

U kunt een voorzetrolluik op een kozijn of op de muur laten plaatsen. Bij de montage van rolluiken op de muur komt deze dus over het kozijn heen. Het voordeel hiervan is dat u vanuit huis niets ziet van de rolluiken of de rolluikkast.

Een ander voordeel van deze plaatsingswijze is dat u ook rolluiken met standaardafmetingen kunt kiezen. Deze zijn goedkoper dan modellen op maat.

Hoe gaat het plaatsen van rolluiken op de muur?

De vakman tekent eerst af op de muren waar de verschillende onderdelen komen. Dan boort hij kleine gaten voor de montage van de rolluikkast en zijgeleiders. Daarnaast boort hij een groter gat voor de bediening. Als laatste plaatst hij het rolluik en installeert hij het bedieningssysteem.

Montage op kozijn

Bij rolluik monteren op kozijn heeft u als voordeel dat het rolluik één geheel vormt met het kozijn. Het rolluik is daardoor van buitenaf minder goed zichtbaar. Het nadeel is dat u van binnenuit de rolluikkast wel ziet zitten.

Hoe werkt rolluik installeren op een kozijn?

De specialist boort eerst een gat waardoor de bediening naar binnen gaat. Daarna boort hij gaten in het kozijn om de rolluikkast en de zijgeleiders te monteren. Vervolgens plaatst hij de overige rolluikonderdelen en de bediening.

Als laatste stelt hij het systeem goed af. Deze stap is heel belangrijk en zorgt ervoor dat de lamellen goed sluiten en dat de (elektrische) bediening goed werkt.

tips rolluik plaatsen

Tips bij rolluik monteren

Doe uw voordeel met de volgende handige tips voor rolluik plaatsen:

 • Zorg ervoor dat u rolluiken in de juiste maat besteld. Twijfelt u over het opmeten? De vakman kan ook bij uw langs komen om uw kozijnen op te meten. Dan weet u zeker dat u goed zit.
 • Wanneer u een handige klusser bent, kunt u voorzetrolluiken zelf installeren. Opbouwrolluiken en inbouwrolluiken zijn een stuk ingewikkelder om te monteren. Daar schakelt u het best een vakman voor in.
 • Het juist afstellen van rolluiken is zeer belangrijk. Daarmee voorkomt de vakman dat de lamellen bijvoorbeeld te ver doorzakken of juist te ver omhoog gaan.

Betaal niet te veel voor de rolluik montage!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!


Kun je zelf rolluiken plaatsen?

Bent u een handige klusser en wilt u zelf een rolluik plaatsen? In het geval van voorzetrolluiken is dat te doen. Andere rolluiktypes plaatsen is echt vakwerk, dat u het beste aan een specialist overlaat.

Hoe rolluiken plaatsen?

Begin altijd met het aftekenen van de gaten die geboord moeten worden. Deze tekent u zowel af op het kozijn of de muur waar het luik geplaatst wordt als op de rollluikkast en de geleiders. Vervolgens boort u de gaten en daarna kunt u deze onderdelen bevestigen.

Vervolgens boort u een gat voor de bediening en plaatst u de bediening. Daarna plaatst u het rolluik en sluit u de bediening aan. Als laatste is goed afstellen belangrijk.

plaatsen rolluik

Rolluik plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wilt u een inbouwrolluik laten monteren, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van voorzetrolluiken voor uw woning? Met een vakman bent u altijd verzekerd van de beste service en kwaliteit.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs. U bespaart tot wel 40% door rolluikspecialisten te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken