Rolluiken repareren!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken reparatie

Het onderhouden van rolluiken is belangrijk, zo voorkomt u dat u al vroeg uw rolluik moet laten repareren of zelfs vervangen. Is er toch iets mis met uw rolluik, dan laat u deze gemakkelijk repareren. Of het nu gaat om het vervangen van een rolluiklint of een buismotor die defect is, een rolluikspecialist komt graag bij u langs om de reparatie van uw rolluik uit te voeren.

Start gratis offerteaanvraag.

Ook voor onderhoud of het schoonmaken van uw rolluik geeft de specialist u tips, of hij voert het voor u uit. Vul het offerteformulier in om gratis offertes met scherpe prijzen te ontvangen! Geheel vrijblijvend natuurlijk, dus u zit nergens aan vast.

Welke onderdelen kunnen kapot?

In principe gaat een rolluik minstens vijftien jaar mee, dus als uw rolluik nog onder dat aantal jaren zit, is het vaak nog de moeite om deze te laten repareren. Er zijn een aantal onderdelen die kapot kunnen gaan en die u kunt laten repareren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een buismotor die defect kan raken. Ook kan uw bandopwinder of rolluiklint kapot gaan. Dit zijn vaak onderdelen die u gemakkelijk laat vervangen of repareren. Wel is het verstandig om van tevoren te kijken naar de prijzen van de onderdelen en de reparatie, zodat u goed zicht heeft op de uiteindelijke prijzen.

Goed onderhoud

Om te zorgen voor een langere levensduur van uw rolluiken en om reparatie te voorkomen, is het belangrijk dat u deze goed onderhoud. Het schoonmaken van de rolluiken is verstandig, om de groene aanslag en andere viezigheid te verwijderen. Door het schoonmaken stapelt het vuil zich niet op, waardoor de rolluiken goed blijven werken. Kies dus voor het regelmatig schoonmaken van de luiken, om reparatie te voorkomen. U hoeft dit niet zelf te doen, u schakelt gemakkelijk een professional in voor het schoonmaken. Controleer daarnaast regelmatig de rolluiken en de onderdelen hiervan op beschadigingen, zodat deze op tijd worden geconstateerd en u iemand in kan schakelen voor de reparatie.

Rolluiklint vervangen

Een rolluiklint is bedoeld om rolluiken mee te bedienen en zit in zowel rolluiken met automatische en handmatige bediening. Met handmatige bediening is een rolluiklint de enige manier van bediening, waardoor deze vaak snel slijt. Na verloop van tijd kan het rolluiklint scheuren en is het tijd voor een nieuwe. Het vervangen of repareren hiervan kunt u zelf doen, al is het wel een klus die specialistisch is. Daarom is het verstandig, als u zelf niet erg handig bent, om het repareren uit te besteden aan een vakman. Hij vervangt het rolluiklint voor u en voert eventueel reparatie uit aan andere onderdelen.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.


Zelf kapot rolluik repareren

Een kapot rolluik wilt u natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Daarom is het een optie om zelf aan de slag te gaan met de reparatie van uw rolluik. Het hangt van het onderdeel af dat defect is of u het zelf kunt repareren. Voor de reparatie van bijvoorbeeld de buismotor of bandopwinder die defect is hoeft u niet per se iemand in te schakelen. Voor het repareren bestelt u een nieuwe buismotor of bandopwinder en dan gaat u aan de slag. Wel hangt het af van het soort luik of u de buismotor of bandopwinder die defect is zelf kunt repareren. Kijk dit dus goed na voordat u aan de slag gaat.

Wanneer vervangen voor een nieuwe

Rolluiken zijn eens in de zoveel tijd toe aan vervanging, de levensduur van rolluiken is ongeveer vijftien jaar. Dit hangt uiteindelijk ook af van het soort luik en hoe vaak u deze gebruikt. In plaats van reparatie van rolluiken die kapot zijn en al vijftien jaar oud is het verstandiger om te kiezen voor nieuwe rolluiken. Dit is afhankelijk van de soort reparatie die plaats moet vinden en de prijzen hiervan. Soms valt een reparatie of onderhoud duurder uit dan de aanschaf van nieuwe rolluiken, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Voor meer informatie over reparatie tegen lage prijzen, komt onze vakman bij u langs.

Rolluiken reparatie

Contact met de rolluiken expert!

Heeft u een rolluik die niet meer werkt en wilt u deze laten repareren? Is bijvoorbeeld de buismotor of bandopwinder defect waardoor het rolluik niet meer optimaal werkt? Kom dan nu in contact met een rolluiken expert. Hij zorgt voor de reparatie van uw rolluik tegen lage prijzen. Daarnaast geeft hij tips en informatie over het onderhoud en het schoonmaken van uw rolluik en de onderdelen hiervan. Vul het offerteformulier in om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor reparatie en om in contact te komen met een specialist als het gaat om rolluiken. Hij repareert voor u uw rolluik en voert onderhoud uit tegen lage prijzen.