Besparen op de rolluiken prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken prijzen

De prijzen van rolluiken verschillen per situatie. De keuze in materiaal, afmetingen en bediening heeft een grote invloed op de prijs. Wilt u de rolluiken prijs laten berekenen voor uw situatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere rolluik experts in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Wat kunt u verwachten van deze pagina: u vindt hier meer informatie over de prijzen. U leest waar de kosten op gebaseerd zijn en hoe deze tot stand komen. Natuurlijk geven we u ook tips om te besparen op de totaalprijs!


Wat kosten rolluiken?

De prijzen liggen tussen de €90,- tot €600,- per stuk. De kosten om rolluiken te laten plaatsen liggen tussen de €100,- tot €200,-. De totaalprijs wordt onder meer bepaald door de afmeting, het gekozen materiaal en de bediening die u kiest.

De kosten voor de bediening variëren van €100,- tot €200,- per rolluik. Houd er rekening mee dat de locatie van het rolluik een grote invloed heeft op de rolluiken prijzen. Het is namelijk duurder om een rolluik op de eerste verdieping te plaatsen dan op de begane grond.

Besparen op de kosten voor rolluiken? Vergelijk dan gratis offertes!

Rolluiken: prijs 2024

Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Rolluik €90,- tot €600,-
Bediening €10,- tot €250,-
Montage €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

De prijzen zijn onder andere afhankelijk van de grootte, de type bediening die u kiest en het materiaalsoort. Kunststof is goedkoper dan aluminium, maar aluminium heeft een langere levensduur en is geschikter voor inbraakwerende luiken.

Prijzen rolluiken: per materiaalsoort

Materiaal rolluik Gemiddelde prijs*
Kunststof rolluik (100 x 100cm) €90,- tot €150,-
Aluminium rolluik (100 x 100cm) €100,- tot €250,-
Kunststof rolluik (200 x 200cm) €250,- tot €350,-
Aluminium rolluik (200 x 200cm) €350,- tot €600,-

*Dit zijn gemiddelde kosten excl. montagekosten.

Er zijn ook nog een aantal extra opties mogelijk bij nieuwe rolluiken, denk bijvoorbeeld aan een bewegingsmelder zodat de rolluiken automatisch sluiten bij beweging rondom uw huis. Of een zonnesensor, zodat ze sluiten wanneer de zon gaat schijnen.

De kosten voor deze opties vindt u hieronder in de tabel.

Kosten extra opties

Optie Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Anti-optilveren €5,- per stuk Onmogelijk om de rolluiken op te tillen. Ideaal voor inbraakveiligheid.
Zonnesensoren €180,- tot €200,- per stuk Uw rolluik sluit automatisch wanneer de zon schijnt.
Bewegingsmelder €250,- per stuk Uw rolluik gaat automatisch dicht wanneer er iemand lang bij uw raam staat.

*Let op: dit zijn kosten incl. btw, maar zonder montagekosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar.


Besparen op de prijs van uw nieuwe rolluiken?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!


rolluiken prijs

Wat kosten elektrische rolluiken?

De prijzen van elektrische rolluiken lopen op doordat het mechanisme een stuk duurder is. Allereerst betaalt u ongeveer €60,- tot €150,- voor alleen de buismotor en een draaischakelaar.

Wilt u de rolluiken liever bedienen met behulp van een tijdschakelaar? Houd dan rekening met een meerprijs van ongeveer €150,- per rolluik. Voor optimale luxe kiest u voor bediening met een afstandsbediening. Dit mechanisme is complex en daardoor niet per se goedkoop. Dit kost ongeveer €250,- per rolluik. Maar het is wel een groot voordeel als u meerdere rolluiken in huis hebt. Zo opent u de rolluiken met één druk op de knop en hoeft u niet alle rolluiken bij langs.

Prijzen elektrische rolluiken: 2024

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Buismotor + draaischakelaar €60,- tot €150,-
Draaischakelaar €50,-
Sleutelschakelaar €100,-
Tijdschakelaar €150,-
Afstandsbediening €250,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, excl. montagekosten.


Op zoek naar elektrische rolluiken?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.


Welke factoren beïnvloeden de rolluik prijs?

De prijzen van rolluiken verschillen enorm en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de keuze voor het materiaal en de bediening.

De kosten worden beïnvloed door:

 • Het type rolluik
 • Het gekozen materiaal
 • De bediening
 • De montagekosten
 • Het merk
 • Eventuele extra opties

Hieronder leest u meer over de factoren die de prijzen beïnvloeden. Benieuwd naar de prijzen van rolluiken inclusief montage? Start gratis offerteaanvraag!

1. Type rolluik

Het type rolluik speelt een grote rol op de prijs.

U hebt de keuze tussen drie soorten:

Zowel opbouw- als inbouwrolluiken hebben als voordeel dat ze vlak op de gevel staan en er geen wind onder kan komen. Maar de kostprijs van beide type luiken liggen iets hoger dan de prijs voor voorzetrolluiken. Bovendien is ook de montage van opbouw- en inbouwrolluiken een stuk duurder, omdat deze in de gevel geplaatst worden.

rolluiken prijzen

2. Materiaal

De keuze voor het materiaal speelt een grote rol bij het bepalen van de kostprijs. Wat kosten rolluiken? De prijzen zijn het meest gunstig voor kunststof: rond de €90,- tot €150,- per rolluik van 1m².

Aluminium is iets duurder. Voor 1m² ligt de gemiddelde prijs rond de €100,- tot €250,-. Hoe groter het aluminium rolluik is, des te hoger de prijzen. Wilt u besparen op de kosten van uw rolluiken, dan is het slim om te investeren in een voordelig materiaal zoals kunststof.

3. Bediening

Handmatige bediening is de meest goedkope optie. De prijzen van elektrische rolluiken zijn hoger om verschillende redenen. Allereerst is de bediening zelf al duurder in aanschaf. Daarnaast is ook de montage een stuk complexer, waardoor de montagekosten ook hoger uitvallen.

Hoewel ze duurder zijn, zijn elektrische rolluiken wel een stuk gebruiksvriendelijker. U hoeft immers niet van de bank af om alles handmatig te openen of sluiten.

4. Montagekosten

De kosten voor de montage van rolluiken liggen rond de €100,- tot €200,- per stuk. De prijs per rolluik daalt als u er meer dan één laat plaatsen. U bent dus goedkoper uit als u in één keer alle rolluiken laat plaatsen dan wanneer u dit verspreidt over enkele maanden of zelfs jaren.

De montagekosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Locatie
 • Bediening
 • Aantal rolluiken

De locatie speelt een grote rol. De montage op de begane grond is relatief eenvoudig, maar het plaatsen op een dakkapel vereist de inzet van een steiger. Ook het bedieningsmechanisme heeft invloed op de montage. Hoe complexer de bediening, des te hoger de montagekosten.

Laat u de rolluiken plaatsen op de eerste of tweede verdieping? Houd dan rekening met een meerprijs voor de montage. De prijs is hoger omdat de experts een hoogwerker of steiger moeten inzetten. Voor de eerste verdieping betaalt u een meerprijs van €20,- tot €50,- per rolluik. Voor montage op hogere verdiepingen geldt een meerprijs van gemiddeld €75,– per rolluik.

Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor een juiste montage!


Besparen op uw nieuwe rolluiken?

Vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot 40%!


5. Merk

Als u een expert inhuurt, dan heeft u de keuze uit verschillende merken. De keuze voor een bepaald merk heeft zeker invloed op de prijs. A-merken zijn vaak relatief duur vergeleken met B-merken. Maar daar staat vaak ook een uitstekende kwaliteit en een langere levensduur of betere garantie tegenover. De rolluiken expert geeft u informatie over de verschillende merken en de eigenschappen hiervan.

Bekende merken zijn:

 • Heroal
 • Roma
 • Somfy
 • Smits
 • Verano

6. Extra opties

Als u rolluiken laat plaatsen, kunt u deze uitrusten met extra opties. Hiermee vergroot u de veiligheid of het gebruikersgemak. Anti-optilveren om de inbraakveiligheid te vergroten kosten maar €5,- per stuk! Wilt u de veiligheid nog verder verhogen, kijk dan naar een bewegingsmelder. Deze kosten €250,- per stuk en zorgen ervoor dat ze automatisch sluiten bij verdachte bewegingen.

Tot slot zijn ook zonnesensoren een optie. Deze kosten ongeveer €180,- tot €200,- per stuk. Hiermee sluiten uw ramen vanzelf bij felle zonnestralen.

Tips voor het kopen van een rolluik

Rolluiken kopen is niet iets dat u elke dag doet. Het is dus belangrijk om u goed in te lezen en u persoonlijk te laten informeren door een vakman. Hieronder geven we u een aantal tips, zodat u weet waar u op moet letten bij de aanschaf van nieuwe rolluiken.

 • Vraag uzelf af wat u belangrijk vindt: goedkope rolluiken of een hoog gebruikersgemak. Zeker bij meerdere rolluiken is het slim om te investeren in een gemakkelijk bedieningsmechanisme.
 • Kies een materiaal dat past bij de stijl van uw woning en voldoet aan uw wensen. Hout heeft een klassieke uitstraling, maar isoleert minder goed. Wilt u ook een goede isolatie kijk dan of kunststof met houtlook mogelijk is.
 • Geeft u zelf de afmetingen door of laat u de rolluiken inmeten? Inmeten kost extra geld, maar dan bent u wel verzekerd van het feit dat er geen meetfouten gemaakt worden.

Zo bespaart u op de kosten van rolluiken

Heeft u een klein budget? Geen zorgen, er zijn meerdere manieren om te besparen op de kosten. We raden u aan om te kiezen voor een vakman in de buurt, zodat voorrijkosten en leveringskosten zo laag mogelijk zijn. Het is slim om voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, om zo de montagekosten zo laag mogelijk te houden.

Besparen op de rolluiken prijzen doet u zo:

 • Kies voor eenvoudige rolluiken en een goedkoop materiaal.
 • Schakel een vakman uit de buurt in om te besparen op voorrijkosten.
 • Meet eventueel zelf de rolluiken in en voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere rolluiken experts in uw regio.

Rolluiken prijzen vergelijken: waar moet u op letten?

Het vergelijken van rolluiken prijzen garandeert dat u een eerlijke prijs betaalt. Maar dan moet u wel weten waar u bij het vergelijken op moet letten.

Kijk eerst naar de manier waarop de prijs is opgebouwd. Controleer welk materiaal de vakman gebruikt en hoe lang de expert denkt bezig te zijn. Check ook of er nog onverwachte kosten bijkomen, zoals de huur voor een steiger of hoogwerker.

Daarnaast raden we altijd aan om de garantievoorwaarden goed te vergelijken. Hoewel de ene vakman misschien goedkoper is, biedt de andere een betere garantie aan. Vraag uzelf af of u dit risico wilt nemen.

Lees hier meer over rolluik offertes.

vakman rolluiken prijzen

Besparen op rolluiken prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Rolluiken plaatsen tegen de laagste prijzen? Met een vakman in de buurt bent u verzekerd van het beste resultaat voor de scherpste prijs.

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk de prijsopgaven ontvangt van verschillende specialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen. Geen zorgen! Want deze offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken