rolluikken prijzen

Rolluiken prijzen

Voor scherpe prijzen laat u al kwalitatieve rolluiken plaatsen. Rolluiken voor het raam houden de temperatuur binnen lekker koel en houden felle zonnestralen tegen. Maar wist u dat rolluiken ook de veiligheid vergroten? En dat een goed rolluik ook in de winter isoleert? Rolluiken zijn dus een hele goede investering.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van rolluiken. Ook krijgt u meer informatie over de prijs van rolluiken inclusief montage en leest u wat de bediening van een rolluik kost. Tot slot krijgt u handige tips om te besparen op de aankoop. Op zoek naar een nieuw rolluik? Vergelijk dan gratis offertes! Dit is kosteloos en zonder verplichtingen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Rolluiken prijs inclusief montage

Het is één van de meest gestelde vragen: wat kost een rolluik? Wat een rolluik kost, is afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de bediening: zo liggen de prijzen van stalen rolluiken natuurlijk hoger dan de prijzen van kunststof rolluiken. Een kunststof rolluik van 1 vierkante meter kost ongeveer €100,- tot €150,-. Wilt u een kunststof rolluik van 4 meter breed? De prijs ligt dan rond de €450,-.

Liever aluminium? Voor een rolluik van 1 vierkante meter ligt de prijs rond de €100,- tot €250,-. Deze prijzen zijn exclusief montage. Houd voor het monteren rekening met ongeveer €100,- tot €200,- per rolluik en de bediening kost gemiddeld €10,- tot €250,- afhankelijk van de gekozen soort bediening. Besparen op uw rolluiken? Vergelijk gratis offertes!

Kosten rolluiken laten monteren

OmschrijvingGemiddelde prijs *Afmetingen
Kunststof rolluik€100,- tot €150,-100cm x 100cm
€240,- tot €340,-200cm x 200cm
Aluminium rolluik€100,- tot €250,-100cm x 100cm
€350,- tot €600,-200cm x 200cm
Bediening€10,- tot €250,-
Montage€100,- tot €200,-
Gemiddelde maximale en minimale totaalprijs€210,- tot €1.050,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

rolluiken prijs

Verschil prijzen aluminium en kunststof rolluik

Aluminium en kunststof rolluiken komen het vaakst voor. Aluminium is over het algemeen duurder dan kunststof. Kiest u voor aluminium dan profiteert u van extra isolatie en een iets hogere veiligheid. Het voordeel van kunststof is juist dat u veel meer keuzemogelijkheden hebt wat betreft de uitstraling. Een kunststof rolluik van 2×2 meter kost ongeveer €240,- tot €340,- en voor aluminium betaalt u in dat geval ongeveer €350,- tot €600,-.


Prijsrange kunststof rolluik van 200cm x 200cm

€250,- tot €790,-

(rolluiken prijs, inclusief montage en btw)

Goedkoopste variant
van €250,-

– Handmatige bediening
met slingertang
– Zelf monteren

Luxe variant
tot €790,-

– Elektrische bediening
met afstandsbediening of app
– Inclusief montage door vakman

Gratis offertes vergelijken

 


Wat kosten rolluiken per m2?

U heeft de keuze uit verschillende soorten rolluiken. De prijzen per m² zijn afhankelijk van het soort rolluik dat u laat plaatsen. De kosten voor inbouwrolluiken starten rond de €90,- per m². Wilt u extra luxe, met een elektrische bediening? Houd dan rekening met gemiddeld €480,- per m².

Voorzetrolluiken zijn de goedkoopste optie!

De prijzen voor voorzetrolluiken starten rond de €150,- per m². Vanaf €400,- per m² heeft u al een luxe rolluik met afstandsbediening. Tot slot zijn opbouwrolluiken de meest dure optie, dat komt door de manier van monteren. De prijs van opbouwrolluiken start tussen de €250,- tot €450,- per m².

Prijzen rolluiken

Soort rolluikGemiddelde prijs goedkoopste optie *
Handmatige bediening
met een riem
Gemiddelde prijs luxe optie *
Elektrische bediening
via afstandsbediening
InbouwrolluikenVanaf €90,- per m²Vanaf €480,- per m²
OpbouwrolluikenVanaf €250,- per m²Vanaf €450,- per m²
VoorzetrolluikenVanaf €150,- per m²Vanaf €400,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw voor kunststof of aluminium rolluiken, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsverschil inbouwrolluik, opbouwrolluik en voorzetrolluik

Er zit een flink prijsverschil tussen inbouw-, voorzet- en opbouwrolluiken. Hoe kan dat? Het heeft vooral te maken met de montage. Voorzetrolluiken zijn geschikt voor praktisch iedere woning, terwijl er voor de montage van opbouw- of inbouwrolluiken een grote verbouwing plaatsvindt. Hierdoor liggen de montagekosten een stuk hoger.

Een inbouwrolluik wordt vaak toegepast bij een nieuwe woning. Hierbij zit de rolluikkast geïntegreerd in de gevel. Dit zorgt ervoor dat de rolluiken strak langs het raam vallen, wat de isolatie flink verbetert. Bij een opbouwrolluik vormt het rolluik in principe één geheel met het kozijn. De rolluikkast zit dus in de muur, bovenop het kozijn.


Benieuwd wat rolluiken kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

rolluiken prijzen bediening

Wat kost rolluiken bediening?

De bediening heeft een grote invloed op de totaalprijs. Handmatige bediening heeft de laagste prijs. De kosten hiervan variëren tussen de €10,- tot €20,- per rolluik, afhankelijk van het bedieningsmechanisme.

Elektrisch bedienen biedt meer comfort, maar is ook duurder. De motor alleen kost gemiddeld €60,- tot €150,- per rolluik. Bediening door middel van een draaischakelaar kost gemiddeld €20,- extra per rolluik, een sleutelschakelaar kost gemiddeld €50,- extra.

Wilt u de rolluiken graag op afstand bedienen? Voor elektrische bediening via een app of afstandsbediening kost gemiddeld €100,- per rolluik extra.

Kosten handmatige en elektrische bediening

BedieningsvormTe bedienen metPrijs per rolluik *
HandmatigSlingertang€10,-
Band of koord€20,-
ElektrischMotor€60,- tot €150,-
Draaischakelaar+ €20,-
Sleutelschakelaar+ €50,-
Tijdschakelaar+ €50,-
Afstandsbediening+ €100,-
Bediening via app+ €100,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Benieuwd naar de prijs van rolluiken inclusief bediening?

Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere specialisten bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Prijzen en voordelen van extra opties

Natuurlijk is het mogelijk om te kiezen voor extra opties. Anti-optilveren vergroten de veiligheid en kosten slechts €5,- per rolluik. Dit maakt het onmogelijk voor inbrekers om de rolluiken omhoog te tillen. Een bandvertrager maakt het handmatig bedienen van rolluiken een stuk minder zwaar: dit kost gemiddeld €40,- per rolluik.

Wilt u de rolluiken automatiseren?

Voor zonnesensoren betaalt u gemiddeld €180,- per rolluik. Deze zorgen ervoor dat de rolluiken sluiten op het moment dat de zon schijnt. Een bewegingsmelder sluit het rolluik direct als deze ongewone bewegingen detecteert. Dit kost gemiddeld €250,- per rolluik.

Prijsoverzicht extra mogelijkheden bij rolluiken

OptieGemiddelde prijs per rolluik*
Voordeel
Anti-optilveren€5,-Door de veren wordt het onmogelijk voor inbrekers om het rolluik omhoog te tillen.
Bandvertrager€40,-Zorgt bij handmatige bediening voor dat het rolluik geleidelijk omhoog en omlaag gaat.
Zonnesensoren€180,-Als de zon schijnt, gaat het rolluik automatisch dicht.
Bewegingsmelder€250,-Anti-inbraak functionaliteit; het rolluik gaat automatisch dicht als iemand te lang voor het raam blijft staan.

* Dit zijn gemiddelde prijzen per rolluik, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

rolluiken prijs inclusief montage

Tips om te besparen op de prijs van een rolluik

Nieuwe rolluiken zijn, zeker als u het hele huis voorziet van rolluiken, een aardige investering. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op de kosten. Laat bijvoorbeeld direct alle rolluiken plaatsen: veel specialisten verlagen dan de prijs per rolluik. Daarnaast kunt u natuurlijk overwegen om zelf de oude rolluiken te verwijderen.

Besparen op de montage van uw nieuwe rolluiken doet u zo:

  • Ga voor de goedkoopste opties: een kunststof rolluik met handmatige bediening
  • Rolluiken vervangen? Verwijder dan zelf de oude rolluiken
  • Profiteer van kwantumkorting. Bij meerdere rolluiken daalt de prijs per rolluik
  • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten om tot wel 40% te besparen!

Ontvang gratis meerdere offertes voor rolluiken!

Wilt u inbraakwerende rolluiken plaatsen en bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Of wilt u juist meer weten over de prijzen van geluidswerende rolluiken? Een rolluik vergroot de veiligheid van uw huis en verbetert de isolatie. Bovendien houden ze de felle zonnestralen tegen, waardoor schitteringen op uw beeldscherm verleden tijd zijn!

Twijfel niet om gratis offertes aan te vragen!

Het vergelijken van offertes kost niets en is bovendien zonder verplichting: dit houdt in dat u helemaal nergens aan vast zit! Het vergelijken van prijzen levert u dus alleen een mooie besparing op: dat wil toch iedereen?

Start de gratis offerteaanvraag!