rolluikken prijzen

Prijzen rolluiken

Rolluiken zijn in Nederland de populairste vorm van zonwering. Dit komt doordat rolluiken uw woning niet alleen tegen de zon beschermen, maar ook zorgen voor een uitstekende verduistering, privacy bescherming, isolatie en inbraakwering. De keuze voor inbouw- of opbouwrolluiken leidt dan ook tot een stijging van de verkoopwaarde van uw pand. Bent u van plan om rolluiken te laten installeren? Dan is het belangrijk te kijken naar de bijbehorende prijzen en de kwaliteit die u hiervoor terug krijgt. Op deze pagina geven we u meer informatie over (het berekenen van) de prijs van diverse rolluiken. Ontvangt u graag een prijsindicatie voor een rolluik naar uw wensen? Wij berekenen deze graag voor u. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Verschillende leveranciers

De aanschaf van rolluiken vormt vaak een zeer persoonlijke keuze. Zo is het mogelijk om te kiezen uit diverse soorten en maten luiken in diverse prijscategorieën. Er zijn dan ook veel verschillende rolluik leveranciers met wie wij contact hebben, en van wie u de prijzen kunt berekenen en vergelijken. Zo kunnen wij u ervan verzekeren dat er altijd een rolluik naar uw wensen en binnen u budget bij één van onze mensen verkrijgbaar is. Merken rolluiken die u bij ons onder andere kunt verkrijgen zijn:

 • Smits
 • Winsol
 • Verano
 • Somfy
 • Roma
 • Heroal
Bij deze bedrijven bestelt u niet alleen uw nieuwe opbouw- of inbouwrolluiken, de medewerkers van het bedrijf leveren en plaatsen deze tevens voor u met alle plezier. Vraag uw contactpersoon naar de verschillen in eigenschappen en kosten van de diverse merken en de rolluiken die zijn aanbieden.

Isolatie

Zoals gezegd heeft een rolluik vele voordelen. Naast onder meer de verduisterende en inbraakwerende werking, zorgen rolluiken (zeker inbouwrolluiken en opbouwrolluiken) voor een verbeterde isolatie. De rolluiken laten namelijk weinig kou en warmte door. Doordat er geen zonlicht in de zomer in de woning kan komen, blijft het lekker koel in huis. In de winter houdt de rolluik de warmte van binnen tegen en zal de prijs voor uw energierekening drastisch naar beneden gaan. Op de lange termijn kunt u dankzij de besparing op de stookkosten zelfs de investering in de luiken terugverdienen.

Soorten

Er zijn veel soorten rolluiken op de markt, die elk hun eigen functie hebben.

 • Ten eerste zijn er voorzetrolluiken. Deze soort is met name geschikt voor monumentale panden, of een pand waarbij verbouwing niet mogelijk is. Een voorzetrolluik is niet de meest goedkope variant, maar de investering zeker waard. U moet rekening houden met minimale kosten van zo’n 500 euro voor de rolluik zelf. De prijzen hierin kunnen verschillen naar gelang het materiaal of de bediening waar u voor kiest. Hier bovenop komen dan de kosten voor de installatie. Dit zal zo’n 150 euro zijn.
 • De tweede rolluik variant zijn opbouwrolluiken. Opbouwrolluiken worden tegen het kozijn geplaatst. Hiervoor is enige verbouwing nodig, echter minder dan bij inbouwrolluiken. Opbouwrolluiken hebben een gemiddelde prijs. Denk ongeveer aan kosten rond de 250 euro. Dit is inclusief montage en de verbouwtijd.
 • Tot slot kunt u naast voorzet- en opbouwrolluiken ook inbouwrolluiken aanschaffen. De kosten hiervoor zijn gemiddeld gezien zeer aantrekkelijk en bovendien verdient u deze gemakkelijk op de lange termijn terug. Inbouwrolluiken zijn met name geschikt voor de nieuwbouw. De luiken worden in de gevel geplaatst, zodat u de luiken alleen ziet wanneer deze naar beneden gerold zijn. De kosten voor inbouwrolluiken, inclusief de investering in de verbouwing, vallen minimaal rond de 350 euro.

Bedieningen

Rolluiken komen ook met verschillende bedieningen. Deze hebben tevens invloed op de kosten. Zo hoeft u voor een handmatige bediening vaak geen meerprijs te betalen, terwijl de prijzen voor een automatische besturing kunnen oplopen tot honderden euro’s. U heeft keuze uit onder andere de volgende bedieningen:

 • Handmatige bediening
 • Elektrische schakelaar
 • Afstandsbediening
 • Tijdklokschakelaar

Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.

Offertes aanvragen

Meer comfort

Als u een standaard rolluik koopt, dan krijgt u hier een standaard een handmatige bediening bij. Wilt u echter meer comfort, dan heeft u de mogelijkheid om een rolluik aan te schaffen met een elektrische motor erin die u kunt bedienen met een elektrische schakelaar. Bent u slecht ter been of wilt u gewoon nog meer comfort, dan is het ook mogelijk om uw een afstandsbediening aan de elektronische motor te koppelen. Met een druk op de knop laat u uw rolluiken zakken en kunt u ze ook weer openen. Als extra optie is het bovendien mogelijk om een tijdklokschakelaar op uw rolluiken te laten installeren. Deze gaan op vaste tijden die u heeft ingesteld naar beneden of openen ze zichzelf weer.

Prijzen

De prijzen voor rolluiken variëren sterk. Deze zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen, het soort bediening waar u voor kiest en het soort rolluik wat u voorkeur heeft. De kosten voor een rolluik van 1 bij 1 meter variëren bijvoorbeeld al tussen de 100 en 500 euro. Een handmatig bediende rolluik start daarbij met een prijs van €100,-, terwijl een elektrisch bediende variant minimaal €150,- kost. Kiest u voor een afstandsbediening? Dan stijgen de prijzen tot minimaal €210,-. In onderstaande tabellen hebben wij een zo goed mogelijk overzicht proberen te geven van de kosten bij diverse afmetingen en met verschillende soorten bediening. De eerste tabel behandelt opbouwrolluiken, de tweede inbouwrolluiken (exclusief de kosten voor plaatsing en verbouwkosten). Voor de prijs van een voorzetrolluik verwijzen wij u graag naar één van onze leveranciers. Die kan de exacte prijs voor u berekenen.

Prijzen opbouwrolluiken

Afmeting (bxh)BedieningPrijs
1.00m x 1.00mStandaard€110,-
Elektrisch€177,-
Op afstand€210,–
1.50m x 2.00mStandaard€200,-
Elektrisch€290,-
Op afstand€325,–
1.60m x 1.80mStandaard€195,-
Elektrisch€280,-
Op afstand€320,–
2.00m x 2.50mStandaard€300,-
Elektrisch€400,-
Op afstand€425,–

Prijzen inbouwrolluiken

Afmeting (bxh)BedieningPrijs
1.00m x 1.00mStandaard€110,-
Elektrisch€185,-
Op afstand€220,–
1.50m x 2.00mStandaard€235,-
Elektrisch€325,-
Op afstand€360,–
1.60m x 1.80mStandaard€225,-
Elektrisch€315,-
Op afstand€350,–
2.00m x 2.50mStandaard€360,-
Elektrisch€465,-
Op afstand€490,–