inbraakwerende rolluiken

Inbraakwerende rolluiken

Een rolluik is een uitstekende vorm van zonwering, die voor veel mensen een goede optie vormt. Daarnaast zijn rolluiken echter op diverse additionele manieren in te zetten. Bijvoorbeeld als garagedeur, of afsluiting van de veranda. Een veel gebruikte toepassing is het inzetten van rolluiken als manier om inbraak te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de afsluiting van winkelpanden, of het créeren van een hekwerk bij een plein. Inbraakwerende rolluiken zijn vaak duurder dan de standaard variant, maar hebben dan ook echt extra toegevoegde waarde. Het grote voordeel van een inbraakwerend rolluik is dat deze niet perse boven een enkel raam hoeft te worden geplaatst. Dergelijke luiken kunnen wij ook over de hele lengte van een bedrijf installeren, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en bijkomende kosten.

Extra voordelen

Hoewel de belangrijkste functie van een inbraakwerend rolluik is dat deze uw pand beschermt tegen (gelegenheids)inbraak, brengen luiken extra voordelen met zich mee. Het grootste is natuurlijk de uitstekende zonwering, waardoor u ook overdag delen van uw woning heerlijk koel houdt. Wilt u graag besparen op stookkosten? Dan zijn luiken tevens een goed idee, de warmte blijft langer binnen hangen wat leidt tot minder energieverbruik. Een rolluik beschermt tevens tegen ongewenste pottenkijkers, en voorkomt geluidsoverlast. Een laatste voordeel is de uitstekende verduistering. Werkt u in de nachtdienst en moet u overdag goed kunnen slapen? Kies dan voor één van onze rolluiken.

Sloten en grendels

Wilt u wel graag de inbraakwering van uw huis verhogen, maar is uw budget niet groot genoeg voor zonwering die hier speciaal op gericht is? Het is bij de meeste leveranciers ook mogelijk om speciale sloten en grendels aan te schaffen, die de inbraakpreventie verbeteren. Hierbij denken wij onder andere aan de volgende producten:

  • Cilindersloten. Deze worden geplaatst in de onder- of tussenlat, en zijn zowel aan de binnenkant of buitenkant te bedienen.
  • Standaard grendel. Wij plaatsen de grendel in de onderlat, waarna u deze alleen aan de binnenzijde kunt gebruiken.
  • Een DVA-sluiting. Hierdoor blokkeert het blad bij een volledige afrolling.
  • Veiligheidsschakels. Dit voorkomt dat het blad van buitenaf omhoog kan worden geschoven.

Diverse mogelijkheden voor rolluiken

Weet u zeker dat een inbraakwerend rolluik de beste optie is? Dan moet u gaan kiezen uit diverse mogelijkheden, zoals in kleur en design. Ook moet u besluiten wat de dikte wordt van de lamellen en op welke wijze u deze wilt bedienen. U kunt kiezen voor een handmatig besturingssysteem, een eenvoudige elektronische bediening met een schakelaar, of een volledig geautomatiseerd besturingssysteem met een afstandsbediening en eventuele sensoren. Door een bandvertrager of bandopwinder toe te voegen vergroot u het bedieningsgemak. Hebt u specifieke eisen op het gebied van afmeting of kleur? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van inbraakwerende rolluiken om uw wensen te bespreken.

Plaatsing inbraakwerend rolluik

Er zijn drie verschillende manieren waarop een standaard rolluik geplaatst kan worden: als voorzetluik, als opbouwkast, of in de muur gebouwd. Inbraakwerende rolluiken kunnen in alle drie de varianten worden geleverd, maar zullen het beste effect hebben als inbouw- of opbouwluik. Dit komt door de betere verzekering tegen de muur, waardoor de barrière voor gelegenheidsinbrekers groter blijkt. In beide gevallen zullen wij de inbraakwerende rolluiken als compleet kozijn leveren, en desgewenst voor u installeren.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig WonenHet Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat wordt uitgegeven door de politie Nederland. Het label kan men toepassen op zowel volledige woningen of producten die de kans op een gelegenheidsinbraak sterk verminderen. Er zijn dan ook vele bouwproducten die het PKVW hebben ontvangen. Wilt u inbraakwerende rolluiken laten installeren? Vraag dan altijd naar de mogelijke keurmerken die hieraan gegeven zijn. Zit het PKVW hiertussen, dan bent u ervan verzekerd dat de rolluik een hoge kwaliteit heeft en uitermate geschikt is als beveiliging van uw bedrijf of huis. Andere keurmerken die wij aanraden zijn het SKG keurmerk voor kunststof materialen en het FSC label als u kiest voor rolluiken met een houten afwerking.

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd of een inbraakwerend rolluik een goede keus is voor uw bedrijf of woning? Wilt u weten welke kosten hieraan verbonden zijn, en ontvangt u graag een offerte op maat? Hebt u behoefte aan uitgebreider advies? Aarzel dan niet om via het contactformulier contact met ons te zoeken. Vul hierop exact uw wensen en vragen in, en wij beantwoorden het bericht zo snel mogelijk. Desgewenst sturen wij u enkele prijsindicaties toe van leveranciers uit uw regio, die u zelf kunt vergelijken op basis van het aanbod. Zit de ideale match er niet tussen? Geen probleem, onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Wij zijn u graag van dienst!