Rolluiken Rotterdam

Wist u dat u met het plaatsen van rolluiken de inbraakveiligheid van uw woning in Rotterdam verhoogd? Rolluiken sluiten namelijk uw woning veilig af, ook wanneer u niet thuis bent. U heeft de keuze uit verschillende rolluiksoorten, materialen en mogelijkheden. U leest op deze pagina alles over inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde kosten en de bedieningsmogelijkheden.

Met rolluiken verhoogt u niet alleen de veiligheid van uw woning, maar zorgt u ook voor zonwering en verduistering. Ideaal als uw wilt uitslapen en niet gewekt wilt worden door het felle zonlicht. Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio te vergelijken!

Start de gratis offerteaanvraag!

De voordelen van rolluiken

Het plaatsen van rolluiken biedt u een aantal voordelen. Denk hierbij aan verduistering, zonwering (net als bijvoorbeeld een knikarmscherm) en een verhoogde privacy. Omstanders kunnen namelijk niet meer van buiten naar binnen kijken. Daarnaast zorgen ze ook voor een verhoging van de isolatiewaarde. Door de extra laag voorkomt u warmteverlies en verwarmt u uw huis efficiënter. U bespaart hierdoor op de energiekosten. De belangrijkste reden waarom men vaak rolluiken plaatst is vanwege de inbraakveiligheid. De belangrijkste voordelen:

 • Goede zonwering
 • Verhoogde privacy
 • Voorkomt warmteverlies
 • Verkleint de kans op inbraak

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:


Rolluiken op maat laten maken

Rolluiken zijn te koop in verschillende standaardmaten en met verschillende opties. Heeft uw raam echter afwijkende maten of wilt u een aantal extra opties toevoegen? Dan is het verstandig om te kiezen voor op maat gemaakte rolluiken.

Bijna elke lengte is dan mogelijk en u kunt het rolluik helemaal naar uw eigen wensen en eisen aanpassen. Bijvoorbeeld met een vliegenhor, veiligheidsopties of een kleur die perfect past bij uw huis in Rotterdam. Een rolluik op maat is duurder dan een standaardrolluik, maar biedt u meer mogelijkheden.

rolluiken Rotterdam

Welke soorten rolluiken zijn er?

Wanneer u nieuwe rolluiken laat plaatsen heeft u de keuze uit drie verschillende soorten: inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken. Inbouwrolluiken worden in de buitenmuur geplaatst en zien we meestal alleen bij nieuwbouwwoningen in Rotterdam. Opbouwrolluiken vormen één geheel met het raam. Voorzetrolluiken passen op alle woningen, want deze worden op de buitenmuur geplaatst.

Ga snel naar: Inbouwrolluiken  |  Opbouwrolluiken  |  Voorzetrolluiken  |  Elektrische rolluiken


inbouwrolluiken Rotterdam

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden vaak toegepast bij nieuwbouwprojecten of grote verbouwingen. Het mooie van dit type rolluik is de afwerking. Van buitenaf ziet u inbouwrolluiken alleen als deze gesloten zijn omdat de omkasting boven het raam in een uitsparing van de buitenmuur zit. Het is dus erg belangrijk dat de kast waarin de inbouwrolluiken worden opgerold erg goed geïsoleerd is.

De prijzen voor inbouwrolluiken liggen hoger dan die voor andere soorten omdat er voor het installeren veel hak- en breekwerk nodig is. Benieuwd naar de installatiekosten van inbouwrolluiken? Kom dan in contact met meerdere vakmannen uit Rotterdam, door het offerteformulier op onze site in te vullen.

Een inbouwrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening kost, exclusief montage, gemiddeld tussen de €90,- en €160,- per m². Voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening beginnen de prijzen gemiddeld bij zo’n €480,- per m² inclusief btw.

opbouwrolluiken Rotterdam

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken plaatst men op een bestaande kozijn of muur. Ze zijn dus van invloed op het uiterlijk van uw gevel. U heeft daarom vaak de keuze uit een kast met een rond, afgeschuind of vierkant design. Zowel voor opbouwrolluiken als voor voorzetrolluiken zijn er verschillende bedieningsvormen beschikbaar. Een groot voordeel van opbouwrolluiken is dat de geleiders ook op de buitenmuur kunnen worden geplaatst waardoor het raam volledig afgesloten wordt. Daardoor hebben opbouwrolluiken betere isolerende en inbraakwerende kenmerken dan voorzetrolluiken. Interesse in de aanschafprijzen van opbouwrolluiken? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van leveranciers uit ons netwerk die in Rotterdam en omgeving actief zijn.

Opbouwrolluiken van aluminium of pvc zijn verkrijgbaar vanaf €250,- per m². Deze prijs is inclusief btw en handmatige bediening, maar exclusief montage. Voor een elektrisch opbouwrolluik met afstandbediening betaalt u tussen de €450,- en €600,- per m².

voorzetrolluiken Rotterdam

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken kunnen op de kozijnen van iedere woning worden gemonteerd. Ze worden, zoals de naam al verklapt, “voor” uw raam geplaatst.

Er is geen kap- of breekwerk nodig.

De kast waarin de voorzetluiken worden opgerold, wordt op uw buitenmuur gemonteerd. Monteren daarvan gaat gemakkelijk en snel. Voorzetrolluiken zijn in standaardmaten verkrijgbaar. Maar u kunt ook een voorzetrolluik op maat laten maken. U heeft een ruime keuze uit kleuren en vindt altijd wel een kleur die perfect bij de uitstraling van uw huis in Rotterdam past. Een voorzetrolluik is de goedkoopste variant, maar doet niet onder voor kwaliteit en functionaliteit van inbouwrolluiken of opbouwrolluiken.

De gemiddelde prijs voor een voorzetrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening ligt, exclusief montage, tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter. Wilt u een voorzetrolluik met afstandsbediening? Dan betaalt u gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per m².


Elektrische rolluiken Rotterdam

Groot voordeel van een elektrisch rolluik is dat het systeem minder snel slijt. Automatiseren voorkomt dat er op de motortjes in het systeem te veel kracht wordt uitgeoefend.

Elektrische besturing kan met een draai- of sleutelschakelaar. Als het bedieningssysteem van het luik zich aan de buitenkant bevindt, is de laatste optie aan te raden. Alleen personen die een sleutel hebben kunnen de luiken dan openen of sluiten. Het automatiseren met een elektrische tijdschakelaar heeft een extra anti-diefstal functie, omdat de luiken dan op een bepaalde tijd open of dicht gaan. Ook als nu niet thuis bent. Tot slot is gebruik met een afstandsbediening bij moderne elektrische rolluiken vaak ook mogelijk.


Besparen op de prijzen van rolluiken, inclusief montage?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten rolluiken in Rotterdam?

De prijs voor nieuwe rolluiken wordt bepaald door het rolluiktype waar u voor kiest en de afmetingen. Een nieuw rolluik heeft u al vanaf €90,-, de prijzen lopen op tot €600,-. Wilt u op maat gemaakte rolluiken? Dan moet u rekening houden met hogere prijzen. Voordeel van op maat gemaakte rolluiken is dat ze helemaal voldoen aan uw eisen en wensen.

In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. U zit hier ook dat de totaalprijs afhankelijk is van meerdere factoren. Zo is ook het bedieningssysteem van invloed en uiteraard de arbeidskosten voor het monteren.


Prijstabel: prijs rolluik inclusief montage

Onderdeel van rolluikPrijs per rolluik, inclusief btw*Omschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren van invloed op de uiteindelijke prijs. De totaalprijs is voornamelijk afhankelijk van het rolluiktype waar u voor kiest en het bedieningssysteem. Handmatig bedienbare voorzetrolluiken zijn het goedkoopste en op afstand bedienbare elektrische inbouwrolluiken het duurste. Ook het materiaal van de lamellen en eventuele extra opties beïnvloeden de totaalprijs. Zo is kunststof goedkoper dan aluminium, maar dit materiaal is bijna onderhoudsvrij en heeft het een langere levensduur.

Het rolluiktype beïnvloedt ook de montagekosten. Het monteren van voorzetrolluiken is het goedkoopste, want dit kost weinig tijd en is vaak eenvoudig. De montagekosten van opbouwrolluiken zijn hoger, want er moet een uitsparing gemaakt worden achter de buitensteen. Inbouwrolluiken worden vaak alleen geplaatst bij nieuwbouwwoningen, want deze worden helemaal weggewerkt in de buitenmuur. Bij bestaande woningen zou dit leiden tot hoge kosten.


Meer informatie over de prijzen?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat!

Gratis offertes vergelijken

montage rolluiken Rotterdam

Montage van rolluiken

Voorzetrolluiken worden gemonteerd op de buitenmuur van een woning. Dit rolluiktype is daarom altijd mogelijk. Opbouwrolluiken die op het raam geplaatst worden zijn niet altijd mogelijk. Er is namelijk voldoende ruimte nodig voor de uitsparing van de omkasting achter de buitensteen. Het kozijn en het rolluik vormen zo één geheel. Deze methode is zeer geschikt bij renovaties of bij een dakraam.

Inbouwrolluiken vereisen nog een andere methode, hierbij wordt het gehele rolluik weggewerkt in de muur. Daarom worden inbouwrolluiken meestal alleen geplaatst in nieuwbouwwoningen.

Montage op de muur

Het voordeel van de montage van voorzetrolluiken op de buitenmuur is dat ze voor elke woning in Rotterdam geschikt zijn. De montagekosten liggen bovendien een stuk lager dan voor opbouwrolluiken of voor inbouwrolluiken. De omkasting, zijgeleiders en de onderlijst worden vastgemaakt met speciale schroeven en pluggen. De installateur tekent eerst af waar de gaten moeten komen en begint dan met boren. Hij monteert daarna de rolluikkast, de geleiders en de lijst. Bij de plaatsing hoort ook het goed afstellen van de bedieningsinstallatie en het rolluiktype.

Montage op het kozijn

Een plaatsing op een kozijn is alleen mogelijk wanneer er genoeg ruimte is voor de uitsparing van de kast. De vakman boort een aantal gaten in het kozijnprofiel en maakt een gat voor de elektrische- of bandbediening. Het gat voor de handmatige bandbediening is iets groter dan die voor het elektrische bedieningssysteem. Dat moet er alleen een draad doorgetrokken worden. Na het boren van de gaten plaatst de vakman uit Rotterdam omkasting in de uitsparing. Vervolgens plaatst hij de zijgeleiders en de onderlijst. Na de montage zorgt de vakman voor het afstellen voor meer gebruiksgemak.

Rolluiken op de juiste manier afstellen

Afstellen na de plaatsing is zeer belangrijk voor de werking van de rolluiken. Niet goed afgestelde rolluiken sluiten of openen niet goed, zijn minder veilig en sluiten niet goed af. Bij de installatie zorgt een vakman eerst voor de afstellen van de bovenkant. Hierbij gebruikt hij een imbussleutel of een stelstift. De vakman uit Rotterdam zorgt ervoor dat de lamellen goed afgesteld zijn en dat de onderlijst (de onderste lamel) niet te hoog in de rolluikkast komt. Na de afstellen van de bovenkant is het tijd voor het afstellen van de onderkant. Hiermee voorkomt u dat een rolluik te ver door zakt. Bij handmatig of elektrische bedienen moet de vakman ook dit systeem afstellen.

Rolluiken vervangen Rotterdam

Heeft u steeds vaker last van storingen? Of werkt het rolluik na jaren gebruik niet meer naar behoren? Dan moet u waarschijnlijk het rolluik laten vervangen. De levensduur van een rolluik is afhankelijk van het materiaal, het bedieningssysteem, het gebruik en het onderhoud. Met een juiste plaatsing en goed onderhoud verlengt u de levensduur.

Bij een beschadiging of een kapot onderdeel is het niet altijd nodig om het gehele rolluik te vervangen. Vaak kan een monteur alleen het kapotte onderdeel vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe rolluikmotor, bandopwinder of een aantal nieuwe lamellen.

Een rolluik demonteren

Bent u van plan om de oude rolluiken te vervangen? Voor het demonteren van een oud of beschadigt rolluik begint een specialist uit Rotterdam met het verwijderen van de geleiders en de onderlijst. Hiervoor is het nodig dat het rolluik helemaal geopend is en dat alle lamellen in de omkasting zitten. Daarna demonteert de monteur het bedieningssysteem. Als laatste verwijdert hij de rolluikkast.

Prijstabel: prijzen rolluiken vervangen

OnderdelenGemiddelde prijs* per rolluikOmschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Van kunststof tot aluminium en van klein (1x1m) tot groot rolluik (3x3m)*
Bediening€10,- tot €250,-Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken€40,- tot €80,-Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken€100,- tot €200,-Het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, per rolluik inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Rolluik reparatie Rotterdam

Schakel bij een defect of een storing een monteur uit Rotterdam in. Met een snelle reparatie geniet u snel weer van uw rolluiken en voorkomt u hogere kosten voor het herstellen. Bij elektrische rolluiken komen er soms problemen voor met de schakelaar of de rolluikmotor en bij handmatig bedienbare rolluiken zien specialisten vaak een gescheurd koord of band. Problemen die bij alle rolluiksoorten voorkomen zijn lamellen die niet meer goed sluiten, piepende geluiden bij het open en dicht doen of een rolluik dat niet meer open wil. Een monteur zorgt voor een vakkundige reparatie en vervangt indien nodig onderdelen.

 • een reparatie van een rolluikblad;
 • een reparatie van het koord;
 • reparatie van de rolluikmotor;
 • vervangen van de bediening.

pvc, aluminium en houten rolluiken

Welke materiaalsoort voor uw rolluik?

Rolluiken zijn in verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder vertellen we u meer over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. U heeft bij de keuze uit de volgende materialen:

Pvc rolluiken

Rolluiken van kunststof (ook wel PVC genoemd) zijn de meest populaire rolluiksoort ter wereld. Het grote voordeel van kunststof is dat het geen onderhoud nodig heeft en makkelijk is schoon te houden. PVC rolluiken zijn stevig en breken of beschadigen niet. Nadeel is dat door langdurige blootstelling aan felle zon, doffe plekken op het kunststof kunnen ontstaan. Een reparatie van een kras op één van de lamellen is niet eenvoudig, hiervoor is het soms nodig om de folie of de gehele lamel te vervangen. De gemiddelde prijzen voor rolluiken van pvc exclusief montage liggen tussen de €90,- en €150,- per m².

Houten rolluiken Rotterdam

Rolluiken van hout hebben een authentieke uitstraling en passen goed bij woningen in een landelijke omgeving. De verbindingselementen zijn tegenwoordig van RVS gemaakt. Dit zorgt voor een soepele werking van het systeem. Rolluiken die van hout zijn gemaakt, zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Nadeel is dat hout gevoelig is voor weersinvloeden en de lamellen daardoor kunnen krimpen of uitzetten. Met regelmatig onderhoud beperkt u de invloed van het weer op het hout en verlengt u de levensduur.

Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken hebben een robuuste uitstraling en zijn enorm stevig. Daarmee heeft een rolluik van dit materiaal een hoog anti-diefstal gehalte. De schuimlaag in de lamellen zorgt daarnaast voor een betere thermische en geluidsisolerende werking dan rollende luiken die van hout of kunststof zijn gemaakt. Zo houdt u in de winter de warmte optimaal binnen. Mits goed onderhouden gaan de luiken 25 jaar mee. Rolluiken van aluminium kosten gemiddeld, exclusief montage, tussen de €100,- en €250,- per m².

De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Voor handmatig bedienbare rolluiken wordt een opwinder met band of koord of met een slingerstang gebruikt. Nadeel is dat het soms zwaar werk is, vooral bij stalen rolluiken. Voordeel is dat de aanschafkosten een stuk lager liggen dan elektrisch bedienbare rolluiken. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor rolluiken die u bedient met een afstandsbediening of met uw smartphone.

Ga snel naar: Handmatige bediening  |  Elektrische bediening  |  Bediening op afstand


Handmatige bediening

Handmatig bedienen is de goedkoopste methode. Nadeel is dat u fysiek de rolluiken moet sluiten en openen en u dus ook altijd thuis moet zijn hiervoor. Soms denkt men dat u naar buiten moet voor het bedienen, maar dit is niet het geval. De slingerstang, het koord of het boord wordt namelijk binnenshuis geplaatst door de muur of door het raamkozijn heen.

Houd rekening met een gemiddelde prijs van €10,- tot €20,- voor handmatige bediening.

elektrische rolluiken Rotterdam

Elektrische bediening

Meer gebruiksgemak? Kies dan voor een elektrisch bedieningssysteem. Met dit systeem opent en sluit u de rolluiken met een tijdschakelaar, sleutelschakelaar of knopschakelaar. De schakelaar plaatst u binnenshuis, bijvoorbeeld in de hal. Met een tijdschakelaar gaan de rolluiken automatisch open of dicht op een vooraf ingestelde tijd.

Het plaatsen van een elektrische bedieningsinstallatie kost ongeveer €80,- tot €250,-.

Bediening op afstand

Eenvoudig de rolluiken openen en sluiten vanaf u bank? Dat doet u met een systeem met afstandsbediening. Met een druk op de knop bedient u de rolluiken. Het is soms zelfs mogelijk om de rolluiken te koppelen aan uw smartphone met een speciale app. Dat heeft u geen afstandsbediening meer nodig en bedient u de rolluiken zelfs gemakkelijk wanneer u niet thuis bent. Alhoewel dit systeem het duurste is, zorgt het wel voor meer wooncomfort.

De gemiddelde prijs voor een systeem met afstandsbediening ligt tussen de €215,- tot €550,-.


Prijstabel: kosten van de soort bediening

Soort bedieningGemiddelde meerprijs*Bediening via:
Handmatige bediening€10,- tot €20,- – slingerstang
– band of koord
Elektrische bediening€80,- tot €250,- – draaischakelaar
– sleutelschakelaar
– tijdschakelaar
Afstandsbediening€215,- tot €550,- -buismotor en zender

*Let op: Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijs is per rolluik, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.


De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Bekijk welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de bediening van een rolluik.


Ombouwen naar elektrisch?

Het ombouwen van een handmatig bedienbaar rolluik naar een elektrisch bedienbaar rolluik klinkt ingewikkelder dan het is en hoeft niet duur te zijn. Op de markt zijn verschillende ombouwpakketten verkrijgbaar, eventueel zelfs met afstandsbeding. Als u handig bent en over de juiste gereedschappen beschikt, kunt u de ombouw zelf uitvoeren. Wij adviseren echter dit altijd een ervaren installateur van rolluiken over te laten. Hij beschikt over de juiste gereedschappen voor dé- en montage en weet precies welke ombouwset voor uw rolluiken geschikt is. Daarmee voorkomt u montageproblemen en bespaart u uzelf veel tijd.

Waar laat u het rolluik plaatsen?

Rolluiken worden niet alleen voor ramen geplaatst, maar ook voor deuren. Inbouwrolluiken worden meestal alleen geplaatst in nieuwbouwwoningen vanwege de montagemethode, maar voorzetrolluiken en opbouwrolluiken passen op bijna elk raam. Soms is het nodig om een rolluik op maat te laten maken bij afwijkende maten. Ook voor een dakkapel of dakraam zijn er verschillende rolluiksoorten verkrijgbaar.

Ga snel naar: Rolluik voor dakkapel  |  Rolluik voor dakraam  |  Rolluik voor deur  |  Rolluik voor appartement


Rolluiken voor uw dakkapel

Een rolluik voor uw dakkapel biedt vooral veel voordelen voor een goede nachtrust. Met een rolluik zorgt u ook in de zomer voor een volledige verduistering van uw slaapkamer. In een donkere kamer maakt uw lichaam meer slaaphormonen aan en ervaart u een diepere slaap. Daarnaast houdt u met een rolluik uw slaapkamer in de zomer heerlijk koel. In de winter zorgt een luik er juist weer voor dat de warmte binnen blijft.

Rolluiken voor uw dakraam

Veel huizen hebben schuine daken met een dakraam. Wanneer er een slaapkamer gerealiseerd is, voorziet een dakraam de kamer van veel licht. Een rolluik op het dakraam plaatsen is een goede oplossing om uw woning bovenverdieping of zolder nog beter te isoleren. Dakraam rolluiken verduisteren de slaapkamer volledig. In de ochtend wordt u niet meer wakker gemaakt door het licht van de zon en kunt u heerlijk uitslapen.

Rolluiken voor uw deur

Door de stijgende criminaliteit zien de specialisten uit ons netwerk een groeiende vraag naar rolluiken voor deuren. Investeren in roldeuren vergroot uw veiligheid en houdt inbrekers ver buiten de deur. Opbouwrolluiken en voorzetrolluiken kunnen zowel voor uw voordeur, achterdeur of tuindeur worden geplaatst. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar en worden ook wel eens roldeuren genoemd.

Rolluik voor uw appartement?

Ook voor appartementen zijn rolluiken geschikt. De rolluiken worden dan niet gebruikt voor inbraakpreventie, maar voornamelijk voor meer privacy, verduistering en zonwering. Voor bestaande appartementen worden meestal inbouwrolluiken of opbouwrolluiken gebruikt.

Voor het plaatsen van rolluiken voor een apparatement is meestal toestemming nodig van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Lees daarom eerst de algemene voorwaarden van de VvE door, informeer bij de vereniging en vraag toestemming. Wanneer u dit niet doet en u plaatst zonder toestemming rolluiken terwijl dit niet mag, bestaat er een kans dat u alles moet laten verwijderen.

Rolluiken of screens?

Rolluiken en screens hebben veel overeenkomsten. Beide sluiten ze een raam af en voor beide soorten is er een kast en zijgeleiders nodig. Het verschil tussen rolluiken en screens is dat ze niet verduisteren en dat u naar buiten kunt blijven kijken. Voordeel van screenzonwering is dat het uw privacy verhoogt, want van buiten naar binnen kijken is niet mogelijk. Zonwering zoals een knikarmscherm biedt dit voordeel niet. Met screens heeft u geen last meer van felle zonnestralen in uw woning in Rotterdam, want de zonnestralen worden weerkaatst door het doek.

Rolluik met hor

Wilt u voorkomen dat er insecten naar binnenvliegen in de warme zomermaanden? Met een rolluik met geïntegreerde hor is dit heel eenvoudig. De hor zit in dezelfde omkasting als het rolluik, maar u kiest welke u wilt openen of sluiten. Een rolluik met hor is alleen mogelijk bij naar binnen draaiende ramen, bijvoorbeeld een draaikiepraam. De kosten voor het integreren van een hor zijn meestal iets hoger, maar u verhoogt u wooncomfort.

Rolluiken schoonmaken Rotterdam

Om een optimale werking te garanderen, raden we aan het schoonmaken van uw rolluiken één of twee keer per jaar uit te voeren. Schoonmaken zorgt voor een langere levensduur, een nette uitstraling aan de buitenkant en een schoon aanzicht van de luiken aan de binnenkant. Schoonmaken kan bij alle materialen met een spons en sopje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals azijn. Dit kan namelijk doffe vlekken en oneffenheden veroorzaken. Door de lamellen aan de buitenkant na het schoonmaken te waxen, wordt vuil afgestoten en blijft het oppervlak langer mooi.

Tip om de binnenkant te reinigen: Verwijder eerst de kap van uw rolluik. De binnenkant van de lamellen zijn dan gemakkelijk bereikbaar. Deze kunt u vervolgens schoonmaken door het rolluik steeds een beetje verder te laten zaken.

Tevreden klanten

“Onze zolder werd in de zomer erg warm en benauwd, dus we wilden een dakraam rolluik laten plaatsen. We kregen 3 offertes toegestuurd en kozen de goedkoopste specialist. Die heeft het rolluik inmiddels keurig gemonteerd.”
A. van Heijnsbergen – Rotterdam

klantervaring heijnsbergen

“Toen de bouw van onze nieuwbouwwoning van start ging, hebben wij gekozen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Via rolluiken-expert vonden wij een specialist die ons een scherp aanbod deed.”
B. Buitendijk – Utrecht

klantervaring buitendijk

Bekende merken van rolluiken

Bent u van plan om een nieuw rolluik te kopen? Dan heeft u de keuze uit allerlei verschillende merken. Heroal is één van de bekendste merken en levert verschillende rolluiksystemen voor zowel ramen als deuren. Bij Somfy kunt u niet alleen elektrische rolluiken van allerlei materialen kopen, maar ook motoren. De rolluikmotoren van dit merk worden ook vaak gebruikt in combinatie met andere merken. Lees verder om meer te weten te komen over de bekendste merken.

Somfy

Somfy is een grote leverancier van elektrische rolluiken. In haar assortiment zitten luiken die thermisch, akoestisch, inbraakwerend en isolerend zijn. De meest voorkomende rolluik types die Somfy levert zijn opbouw- en inbouwrolluiken, luiken met verstelbare lamellen en voorzetrolluiken die geplaatst kunnen worden op een raam dat naar buiten open kan. Het motoriseren van uw rolluik in combinatie met sensoren kent vele voordelen. De sensoren zorgen voor automatisering en comfort en kunnen bedient worden met een afstandsbediening.

Heroal

Heroal is een Duits bedrijf dat verschillende raam- en deursystemen, gevel- en roldeursystemen en rolluik systemen levert. Door gebruik te maken van een intelligente technologie en aluminium rolluiken voorzien zij de klant in duurzaamheid, design en functionaliteit. Deze systemen zijn isolerend, verduisterend en inbraakwerend. Heroal weet de beste eigenschappen van rolluiken te combineren met zonwering waardoor ze een hoogwaardig product neerzetten.

Verano

Verano is het bedrijf dat garant staat voor kwaliteitsproducten voor het buitenleven. Haar assortiment bestaat uit binnen- en buitenzonwering, garagedeuren en rolluiken. Verano streeft ernaar om haar producten te maken met het oog op comfort, privacy, kwaliteit en veiligheid voor de klant. Zij produceren vier typen rolluik, te weten: rolluiken voor kleine ramen, rolluiken met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, extra stevige luiken en jaloezie rolluiken. De prijzen van Verano rolluiken beginnen bij €110,- en lopen op tot €889,-.


Rolluiken in Rotterdam laten plaatsen?

Vergelijk offertes van diverse rolluiken experts en kies de vakman met de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Winsol

Winsol is een leverancier van rolluiken, poorten, zonwering, raam- en deursystemen en raamdecoraties. Zij bieden diverse opties voor inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. U heeft de keuze uit de materialen pvc en aluminium wanneer u voor Winsol kiest. Winsol biedt versterkte onderlat lamellen en geleiders aan om uw huis in Rotterdam nog veiliger te maken. Hiernaast beschikken de inbouw- en opbouwrolluiken isolerende en zonwerende eigenschappen. Ze bieden 5 jaar garantie op de motoren en het lakwerk.

Smits

Smits is een Nederlands bedrijf dat u kan voorzien in diverse zonweringproducten. Qua oplossingen bieden ze standaard- en mini-rolluiken aan. De Lite BBS is het paradepaardje van Smits en is opgebouwd uit louter kwaliteitsonderdelen. Voor aantrekkelijke prijzen krijgt u een hoogwaardig rolluik met elektrische besturing. Door de versterkte aluminium lamellen krijgt het geheel een inbraakwerende karakter dat ook erg isolerend is. Vraag naar de Lite BBS prijzen bij onze leveranciers uit Rotterdam. Vul het contactformulier in met uw specifieke wensen. Wij helpen u graag!

Roma

Roma levert opbouwrolluiken, inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en dakraam rolluiken. Ze bieden twee verschillende omkastingen aan voor de opbouwrolluiken: de standaard kast en een kast met een dikkere kastwand, deze zorgt ervoor dat u het geluid van regendruppels op de kast niet hoort als u in de slaapkamer ligt. De lamellen en kasten van Roma zijn beschikbaar in 180! aparte kleuren. De WERSO dakramen voorzien in zonwering en hebben inbraakwerende en isolerende kenmerken. Ook kunnen deze via een (draadloze) afstandsbediening optimaal gestuurd worden.

rolluiken voor particulieren en bedrijven in Rotterdam

Rolluik kopen Rotterdam? Voor bedrijven én particulieren

Een rolluik wordt steeds populairder in Rotterdam. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven! Het plaatsen van opbouw- of voorzetrolluiken verhoogt de veiligheid van uw bedrijfspand. Plaats bijvoorbeeld een rolluik voor de deur en etalage. Een rolpoort is ook een effectief anti-diefstal middel. Rolpoorten worden voor de gevel geplaatst en sluiten de gehele ingang af.

Rolport in plaats van een garagedeur?

Het voordeel van rolpoorten is dat ze weinig ruimte innemen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor garages waar weinig ruimte is voor een garagedeur.

Woning Rotterdam beveiligen met rolluiken

Wist u dat inbrekers gemiddeld 30 seconden proberen om een woning in te breken? Wanneer het niet lukt binnen deze tijd, stoppen ze vaak al snel. U vertraagt de inbrekers door rolluiken te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een rolluik met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Lees op politiekeurmerk.nl meer over dit keurmerk en de strenge eisen waar een product aan moet voldoen.

Door bewegingssensors, anti-optilveren, extra sterke lamellen en versterkte onderlijsten en zijgeleiders te plaatsen, verhoogt u de veiligheid. Anti-optilveren blokkeren het rolluik wanneer een inbreker de lamellen probeert op te tillen. Met een bewegingssensor sluiten de rolluiken automatisch wanneer er beweging dichtbij de ramen wordt gedetecteerd.


Bij u in de provincie:

Rotterdam | Den Haag | Dordrecht | Leiden | Zoetermeer | Delft

Rolluikenspecialist uit Rotterdam inschakelen: de voordelen

 • Waardevol advies. Een rolluikspecialist geeft u advies over welk type rolluik voor u woning het meest geschikt is.
 • Snelle en vakkundige plaatsing. Door jarenlange ervaring monteren rolluikspecialisten uw luiken snel en vakkundig.
 • Montage op hoogte. Montage en reparatie op een verdieping of zolder is voor een rolluikspecialist geen probleem.
 • Garantie. Een goede rolluikinstallateur geeft zowel op de aanschaf als op de montage garantie.

Besparen op de kosten van een rolluikenexpert uit Rotterdam?

Bent u enthousiast over alle voordelen van het plaatsen van een rolluik? En wilt u nieuwe rolluiken laten monteren op uw woning in Rotterdam? Een goede keuze! Maak een keuze uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of voorzetrolluiken en verhoog de inbraakveiligheid van uw woning. Andere voordelen zijn verduistering, zonwering en meer privacy.

Wilt u niet te veel betalen?

Vergelijk dan offertes van specialisten uit de omgeving van Rotterdam! U krijgt niet alleen meer inzicht in de exacte prijzen, u weet ook zeker dat u de beste prijs betaalt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt meerdere gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Start de gratis offerteaanvraag!