Rolluiken laten schoonmaken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken schoonmaken

Rolluiken dienen als bescherming tegen ongenodigde gasten, deze wilt u liever buiten de deur houden namelijk. Door alle weersomstandigheden wordt het rolluik smerig en zijn dan toe aan een schoonmaakbeurt. Op deze manier gaan de rolluiken langer mee en blijven ze er mooi uit zien. Wij geven u enkele tips hoe u dit voor elkaar krijgt.

Start gratis offerteaanvraag.

Wil u liever een professional inschakelen voor de reiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt een aantal gratis offertes van specialisten uit uw regio. Door deze prijsopgaven te vergelijken, bespaart u op de kosten.

Functie van het reinigen

De rolluiken in uw woning, zorgen voor een goede bescherming tegen inbrekers. De rolluiken zitten voor uw ramen en zullen hierdoor ook worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, als ze uw woning beschermen. Naast dat de luiken zorgen voor een goede bescherming, zorgen ze ook voor een betere isolatie. Wilt u een goed isolatie en bescherming behouden, dan is het verstandig om uw rolluiken 1 of 2 maal per jaar te reinigen. Op die manier zorgt u ervoor dat de levensduur van het rolluik wordt verlengd en dat het systeem optimaal blijft functioneren. Daarnaast ziet het er zowel van buiten als van binnen schoon uit.

Buitenkant schoonmaken

De buitenkant van uw rolluik kunt u simpelweg met een natte spons en een sopje reinigen. U krijgt met het sopje de viezigheid van het weer er van af. Gebruikt geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk vlekken veroorzaken. Twijfelt u over het schoonmaakmiddel? Begin dan op een onopvallende plek om te bekijken wat het effect is.

Binnenkant schoonmaken

De buitenkant schoonmaken is een simpele klus en neemt weinig tijd in beslag. Het reinigen van de binnenkant echter net zo belangrijk. Maakt u de binnenkant namelijk niet schoon, dan zal het vuil zich sneller kunnen uitbreiden. De buitenkant van het rolluik wordt op deze manier ook weer sneller vuil. Voor het schoonmaken van de binnenzijde van het rolluik, moet u de kap van het rolluik loskoppelen. Het reinigen is nu al een stuk eenvoudiger geworden. Door het luik steeds kleine stukjes te laten zakken, maakt u de binnenzijde gemakkelijk schoon. Doe dit weer met een spons en een sopje, gebruikt ook bij het reinigen van de binnenzijde geen agressieve middelen.


Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten.


Mechanisme smeren

Naast dat het luik langer mee gaat doordat u het goed onderhoudt, gaat ook het mechanisme langer mee als u het goed smeert. De geleiders en de rubbers moeten goed schoongemaakt worden om de levensduur van uw rolluik te vergroten. Smeer het mechanisme na de reiniging in. Gebruikt hier geen smeervet voor, dit trekt namelijk vuil aan, gebruik liever een teflonspray.

Onderhoudscontract

Bent u niet in staat om zelf uw rolluiken te reinigen, dan is het verstandig om hier een bedrijf voor in te schakelen. Uw rolluik blijft er op deze manier mooi uitzien en de levensduur wordt verlengd. De kosten van een reinigingsbeurt variëren tussen de €15,- en de €50,-, dit is namelijk afhankelijk van het schoonmaakbedrijf. Uiteraard dient u eventueel nog rekening te houden met voorrijkosten. Het loont om bij verschillende bedrijven offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Door het aan experts over te laten, weet u dat uw rolluiken weer brandschoon zijn en als een geoliede machine lopen. Indien u het offerteformulier invult ontvangt u op korte termijn een passend voorstel voor het schoonmaken. De service is geheel vrijblijvend en kosteloos. Tot uw dienst!