Rolluiken Den Haag

Een van de grootste voordelen van rolluiken is het verhogen van de isolatie van uw woning in Den Haag. Als de luiken gesloten zijn ontstaat er stilstaande lucht tussen het raam en rolluik, wat in winter de kou buiten houdt en in de zomer de koele lucht binnen. Naast dit voordeel zijn er nog veel meer voordelen. Op deze pagina vertellen we u er alles over en leest u meer over de verschillende tussen inbouw-, opbouw en voorzetrolluiken.

Wilt u weten wat de voor- en nadelen van de verschillende materialen zijn waaruit u kunt kiezen? Of wilt u meer weten over de verschillende opties die beschikbaar zijn? Bent u benieuwd wat de kosten voor montage of reparatie van voorzetrolluiken in Den Haag zijn? Lees dan snel verder of neem gelijk contact op. Via het contactformulier vraagt u tevens geheel vrijblijvend meerdere offertes van rolluikexperts uit Den Haag aan. Vergelijk de offertes op prijs en geniet van de vele voordelen van rolluiken.

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

De grootste voordelen van het plaatsen van rolluiken zijn:

 • Ideale zonwering.
  Opbouwrolluiken, inbouwrolluiken of voorzetrolluiken zijn een perfecte zonwering.
 • Verhoogde isolatiewaarde.
  De isolatie van uw huis verbetert met 20%. Daarmee bespaart u op uw energierekening.
 • Bescherming tegen weerselementen.
  Uw kozijnen zijn beter beschermt tegen de weerselementen. Daarnaast houden ze in de winter de warmte binnen en in de zomer juist buiten.
 • Verhoogde veiligheid.
  Rolluiken bieden extra veiligheid dankzij de anti-inbraak lamellen. Zo beschermen ze u beter tegen ongewenste indringers.

rolluiken Den Haag

Soorten rolluiken

U overweegt om nieuwe rolluiken te plaatsen? Kijk dan goed naar de verschillende soorten rolluiken. Elke variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een inbouwrolluik ideaal bij nieuwbouw of grote verbouwingen. De vakman werkt het rolluik dan weg in de buitenmuur. Liever een minder ingrijpende variant? Kies dan voor opbouw- of voorzetrolluiken. U heeft dus de keuze uit:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden vaak toegepast bij nieuwbouwprojecten of grote verbouwingen. Het mooie van dit type rolluik is de afwerking. Van buiten ziet u inbouwrolluiken alleen als deze gesloten zijn omdat de omkasting boven het raam in een uitsparing van de buitenmuur zit. Het is dus erg belangrijk dat de kast waarin de inbouwrolluiken worden opgerold erg goed geïsoleerd is. De prijzen voor inbouwrolluiken liggen hoger dan die voor andere soorten omdat er voor het installeren veel hak- en breekwerk nodig is. Benieuwd naar de prijzen voor installatie van inbouwrolluiken? Kom dan in contact met meerdere vakmannen uit Den Haag, door het offerteformulier op onze site in te vullen.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken plaatst men op een bestaande kozijn of muur. Ze zijn dus van invloed op het uiterlijk van uw gevel. U heeft daarom vaak de keuze uit een kast met een rond, afgeschuind of vierkant design. Zowel voor opbouwrolluiken als voor voorzetrolluiken zijn er verschillende bedieningsvormen beschikbaar. Een groot voordeel van opbouwrolluiken is dat de geleiders ook buiten op de muur kunnen worden geplaatst waardoor het kozijn volledig afgesloten wordt. Daardoor hebben opbouwrolluiken betere isolerende en inbraakwerende kenmerken dan voorzetrolluiken. Interesse in de prijzen van opbouwrolluiken? Vul het contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van leveranciers uit ons netwerk die in Den Haag en omgeving actief zijn.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken kunnen op de kozijnen van iedere woning worden gemonteerd. Ze worden, zoals de naam al verklapt, “voor” uw raam geplaatst. Er is geen kap- of breekwerk nodig. De kast waarin de voorzetluiken worden opgerold, wordt op uw buitenmuur gemonteerd. Monteren daarvan gaat gemakkelijk en snel. Voorzetrolluiken zijn in standaardmaten verkrijgbaar. Maar u kunt ook een voorzetrolluik op maat laten maken. U heeft een ruime keuze uit kleuren en vindt altijd wel een kleur die perfect bij de uitstraling van uw woning in Den Haag past. Een voorzetrolluik is de goedkoopste variant, maar doet niet onder voor kwaliteit en functionaliteit van inbouwrolluiken of opbouwrolluiken.


Overweegt u rolluiken in Den Haag?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de rolluiken en montage.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Groot voordeel van een elektrisch rolluik is dat het systeem minder snel slijt. Automatiseren voorkomt dat er op de motortjes in het systeem te veel kracht wordt uitgeoefend. Elektrische besturing kan met een draai- of sleutelschakelaar. Als de bediening van het luik zich aan de buitenkant bevindt, is de laatste optie aan te raden. Alleen personen die een sleutel hebben kunnen de luiken dan openen of sluiten. Het automatiseren met een elektrische tijdschakelaar heeft een extra anti-diefstal functie, omdat de luiken dan op een bepaalde tijd open of dicht gaan. Ook als nu niet thuis bent. Tot slot is gebruik met een afstandsbediening bij moderne elektrische rolluiken vaak ook mogelijk.

Prijzen

De uiteindelijke prijs om rolluiken te plaatsen is afhankelijk van meerdere factoren. Vanzelfsprekend heeft de afmeting van een rolluik de grootste invloed op de prijs. Daarnaast worden de prijzen bepaald door de keuze voor handmatige of elektrische bediening. Dit kan u al snel tientallen euro’s schelen. De kleurkeuze heeft vaak maar een geringe invloed op de totaalprijs, maar montagekosten zijn wel weer behoorlijk van invloed. Deze worden vooral bepaald door de afmeting van de luiken en de bereikbaarheid van de ramen waar de inbouwrolluiken of opbouwrolluiken voor geplaatst moeten worden. Onderstaand overzicht geeft u een eerste indicatie van de prijzen die op dit moment worden gehanteerd voor het installeren van rolluiken.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes op maat!

Offertes aanvragen

Montagekosten

Voordat een rolluik gemonteerd wordt, heeft u monteur deze al nauwkeurig ingemeten. Ondanks het juist inmeten, kan het afmonteren en afstellen van rolluiken toch nog behoorlijk wat tijd vragen. De totale montagekosten zijn vooral afhankelijk van de afmetingen van het te monteren rolluik en de bereikbaarheid van het kozijn. Bij het plaatsen van meerdere rolluiken, geeft u specialist vaak een korting.

Montage van rolluiken

Bij plaatsing van de rolluiken begint de monteur met het boren van de gaten in de twee vlakke geleiders. Vervolgens schuift hij de geleiders op de omkasting. Daarna tekent hij op de muur de gaten voor de bevestiging af. Hij let er daarbij goed op dat het luik volledig waterpas komt te hangen. Hij boordt de gaten in de muur en boordt tevens een gat door de muur heen, om het bedienen aan de binnenkant van de muur mogelijk te maken. Het rolluik wordt daarna door de monteur bevestigd. Bij een elektrisch bedienbaar rolluik zal hij tot slot de rolluikmotor afstellen. Hij zorgt ervoor dat de motor automatisch stopt zodra het luik helemaal geopend of gesloten is. Daarmee wordt doorbranden van de motor voorkomen.

rolluik Den Haag

Welke materiaalsoort?

Rolluiken zijn in verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder vertellen we u meer over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. U heeft bij de keuze uit de volgende materialen:

 • Kunststof (PVC)
 • Hout
 • Aluminium

PVC rolluiken

Rolluiken van kunststof (ook wel PVC genoemd) zijn de meest populaire rolluiksoort ter wereld. Het grote voordeel van kunststof is dat het geen onderhoud nodig heeft en makkelijk is schoon te houden. PVC rolluiken zijn stevig en breken of beschadigen niet. Nadeel is dat door langdurige blootstelling aan felle zon, doffe plekken op het kunststof kunnen ontstaan. Ook is het materiaal niet biologisch afbreekbaar en dus niet milieuvriendelijk.

Houten rolluiken

Rolluiken van hout hebben een authentieke uitstraling en passen goed bij woningen in een landelijke omgeving. De verbindingselementen zijn tegenwoordig van RVS gemaakt. Dit zorgt voor een soepele werking van het systeem. Rolluiken die van hout zijn gemaakt, zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Nadeel is dat hout gevoelig is voor weersinvloeden en de lamellen daardoor kunnen krimpen of uitzetten. Met regelmatig onderhoud beperkt u de invloed van het weer en verlengt u de levensduur.

Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken hebben een robuuste uitstraling en zijn enorm stevig. Daarmee heeft een aluminium rolluik een hoog anti-diefstal gehalte. De schuimlaag in de lamellen zorgt daarnaast voor een betere thermische en geluidsisolerende werking dan rollende luiken die van hout of kunststof zijn gemaakt. Zo houdt u in de winter de warmte optimaal binnen. Mits goed onderhouden gaan aluminium luiken 25 jaar mee.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Handmatige rolluiken zijn bedienbaar met een band- of koordopwinder of met een slingerstang. De eerste twee werken nagenoeg hetzelfde. Met een slingerstang kunt u het rolluik omhoog of naar beneden draaien. De aanschafkosten van handmatige bedienbare luiken zijn vanzelfsprekend lager als die van elektrische bedienbare rolluiken.

De elektrische variant brengt u veel gemak. Bediening met een draaischakelaar, tijdklok- of sleutelschakelaar wordt het meest toegepast. Bij de nieuwste elektrische rolluiken is het tegenwoordig zelfs mogelijk om via een app op uw telefoon of tablet de luiken te bedienen.

Rolluiken voor uw dakkapel

Een rolluik voor uw dakkapel biedt vooral veel voordelen voor een goede nachtrust. Met een rolluik zorgt u ook in de zomer voor een volledige verduistering van uw slaapkamer. In een donkere kamer maakt uw lichaam meer slaaphormonen aan en ervaart u een diepere slaap. Daarnaast houdt u met een rolluik uw slaapkamer in de zomer heerlijk koel. In de winter zorgt een luik er juist weer voor dat de warmte binnen blijft.

Rolluiken voor uw dakraam

Veel huizen hebben schuine daken met een dakraam. Wanneer er een slaapkamer gerealiseerd is, voorziet een dakraam de kamer van veel licht. Een rolluik op het dakraam plaatsen is een goede oplossing om uw woning bovenverdieping of zolder nog beter te isoleren. Dakraam rolluiken verduisteren de slaapkamer volledig. In de ochtend wordt u niet meer wakker gemaakt door het licht van de zon en kunt u heerlijk uitslapen.

Rolluiken voor uw deur

Door de stijgende criminaliteit zien de specialisten uit ons netwerk een groeiende vraag naar rolluiken voor deuren. Investeren in roldeuren vergroot uw veiligheid en houdt inbrekers ver buiten de deur. Opbouwrolluiken en voorzetrolluiken kunnen zowel voor uw voordeur, achterdeur of tuindeur worden geplaatst. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar en worden ook wel eens roldeuren genoemd. Tip: kijk naar de aanwezigheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Meer weten over de mogelijkheden van roldeuren? Vul het contactformulier op de site in.

rolluik reparatie

Rolluiken reparatie

Helaas kan het voorkomen dat een rolluik soms problemen geeft. Laat dan altijd een monteur langskomen om het probleem te verhelpen. Zo zorgt u ervoor dat u de isolerende en inbraakwerende functie van uw rolluik niet verliest en ook uw privacy behouden blijft. Veel voorkomende problemen bij rolluiken zijn:

 • Band voor handmatige bediening is versleten/gescheurd.
 • Draai,- sleutel- of tijdschakelaar is defect.
 • Rolluik sluit niet of niet volledig.
 • Rolluik naar beneden gevallen.
 • Rolluik gaat niet of slechts een klein stukje open
 • Vervelend geluid bij wind
 • Piepende geluiden bij open of dicht doen

Ombouwen naar elektrisch?

Het ombouwen van een handmatig bedienbaar rolluik naar een elektrisch bedienbaar rolluik klinkt ingewikkelder dan het is en hoeft niet duur te zijn. Op de markt zijn verschillende ombouwpakketten verkrijgbaar, eventueel zelfs met afstandsbeding. Als u handig bent en over de juiste gereedschappen beschikt, kunt u de ombouw zelf uitvoeren. Wij adviseren echter dit altijd een ervaren installateur van rolluiken over te laten. Hij beschikt over de juiste gereedschappen voor dé- en montage en weet precies welke ombouwset voor uw rolluiken geschikt is. Daarmee voorkomt u montageproblemen en bespaart u uzelf veel tijd.

Schoonmaken van rolluiken

Om een optimale werking te garanderen, raden we aan het schoonmaken van uw rolluiken één of twee keer per jaar uit te voeren. Schoonmaken zorgt voor een langere levensduur, een nette uitstraling aan de buitenkant en een schoon aanzicht van de luiken aan de binnenkant. Schoonmaken kan bij alle materialen met een spons en sopje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals azijn. Dit kan namelijk doffe vlekken en oneffenheden veroorzaken. Door de lamellen aan de buitenkant na het schoonmaken te waxen, wordt vuil afgestoten en blijft het oppervlak langer mooi.

Tip om de binnenkant te reinigen: Verwijder eerst de kap van uw rolluik. De binnenkant van de lamellen zijn dan gemakkelijk bereikbaar. Deze kunt u vervolgens schoonmaken door het rolluik steeds een beetje verder te laten zaken.

Tevreden klanten

Wij hebben zeker geen spijt van onze rolluiken. Het montagebedrijf had de luiken snel gemonteerd en het blijft in de zomer nu heerlijk koel in huis – G. Knopper – Den Haag

klantervaring knopper

Na het plaatsen van rolluiken in de slaapkamer, verdwenen de slaapproblemen van mijn zoontje. Hij sluit zijn eigen luikjes nu veel sneller en ook ik en mijn man worden weer uitgerust wakker. Het is de investering dubbel en dwars waard. – S. Hafkamp – Gouda

klantervaring hafkamp

Somfy

Somfy is een grote leverancier van elektrische rolluiken. In haar assortiment zitten luiken die thermisch, akoestisch, inbraakwerend en isolerend zijn. De meest voorkomende rolluik types die Somfy levert zijn opbouw- en inbouwrolluiken, luiken met verstelbare lamellen en voorzetrolluiken die geplaatst kunnen worden op een raam dat naar buiten open kan. Het motoriseren van uw rolluik in combinatie met sensoren kent vele voordelen. De sensoren zorgen voor automatisering en comfort en kunnen bedient worden met een afstandsbediening.

Heroal

Heroal is een Duits bedrijf dat verschillende raam- en deursystemen, gevel- en roldeursystemen en rolluik systemen levert. Door gebruik te maken van een intelligente technologie en aluminium rolluiken voorzien zij de klant in duurzaamheid, design en functionaliteit. Deze systemen zijn isolerend, verduisterend en inbraakwerend. Heroal weet de beste eigenschappen van rolluiken te combineren met zonwering waardoor ze een hoogwaardig product neerzetten.

Verano

Verano is het bedrijf dat garant staat voor kwaliteitsproducten voor het buitenleven. Haar assortiment bestaat uit binnen- en buitenzonwering, garagedeuren en rolluiken. Verano streeft ernaar om haar producten te maken met het oog op comfort, privacy, kwaliteit en veiligheid voor de klant. Zij produceren vier typen rolluik, te weten: rolluiken voor kleine ramen, rolluiken met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, extra stevige luiken en jaloezie rolluiken. De prijzen van Verano rolluiken beginnen bij €110,- en lopen op tot €889,-.


Plaats rolluiken en houd dieven buiten de deur!

Onze specialisten uit Den Haag monteren rolluiken en -hekken snel en vakkundig.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Winsol is een leverancier van rolluiken, poorten, zonwering, raam- en deursystemen en raamdecoraties. Zij bieden diverse opties voor inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. U heeft de keuze uit de materialen pvc en aluminium wanneer u voor Winsol kiest. Winsol biedt versterkte onderlat lamellen en geleiders aan om uw huis in Den Haag nog veiliger te maken. Hiernaast beschikken de inbouw- en opbouwrolluiken isolerende en zonwerende eigenschappen. Ze bieden 5 jaar garantie op de motoren en het lakwerk.

Smits

Smits is een Nederlands bedrijf dat u kan voorzien in diverse zonweringproducten. Qua oplossingen bieden ze standaard- en mini-rolluiken aan. De Lite BBS is het paradepaardje van Smits en is opgebouwd uit louter kwaliteitsonderdelen. Voor aantrekkelijke prijzen krijgt u een hoogwaardig rolluik met elektrische besturing. Door de versterkte aluminium lamellen krijgt het geheel een inbraakwerende karakter dat ook erg isolerend is. Vraag naar de Lite BBS prijzen bij onze leveranciers uit Den Haag. Vul het contactformulier in met uw specifieke wensen. Wij helpen u graag!

Roma

Roma levert opbouwrolluiken, inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en dakraam rolluiken. Ze bieden twee verschillende omkastingen aan voor de opbouwrolluiken: de standaard kast en een kast met een dikkere kastwand, deze zorgt ervoor dat u het geluid van regendruppels op de kast niet hoort als u in de slaapkamer ligt. De lamellen en kasten van Roma zijn beschikbaar in 180! aparte kleuren. De WERSO dakramen voorzien in zonwering en hebben inbraakwerende en isolerende kenmerken. Ook kunnen deze via een (draadloze) afstandsbediening optimaal gestuurd worden.

voorzet, opbouw en inbouwrolluiken Den Haag

Voor bedrijven én particulieren

Rolluikspecialisten helpen u als particulier graag met het veiliger maken van uw woning in Den Haag. Vooral het plaatsen van opbouw- of inbouwrolluiken voor uw deuren draagt hieraan enorm bij. Maar ook bij bedrijfspanden is het plaatsen van rolluiken en rolpoorten een effectief anti-diefstal middel. Bij winkelpanden worden vaak rolhekken voor de gevel gemonteerd, om inbraak na sluitingstijd tegen te gaan. Ook hiervoor worden de rolluikspecialisten uit Den Haag en omgeving veelvuldig ingeschakeld.


Bij u in de provincie:

Rotterdam | Den Haag | Dordrecht | Leiden | Zoetermeer | Delft

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Den Haag

 • Waardevol advies.
  Een rolluikspecialist geeft u advies over welk type rolluik voor u woning het meest geschikt is.
 • Snelle en vakkundige montage.
  Door jarenlange ervaring monteren rolluikspecialisten uw luiken snel en vakkundig.
 • Montage op hoogte.
  Montage en reparatie op een verdieping of zolder is voor een rolluikspecialist geen probleem.
 • Garantie.
  Een goede rolluikinstallateur geeft zowel op de aanschaf als op de montage garantie.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Enthousiast geraakt over alle voordelen en mogelijkheden van rolluiken? De rolluikexperts die bij ons zijn aangesloten, helpen u graag verder. Ze beantwoorden al uw vragen en voorzien u van persoonlijk advies. Vul het offerteformulier in en kom in contact met de ervaren rolluikspecialisten uit Den Haag.

Wilt u weten hoeveel de plaatsing van één of meerdere luiken voor u ramen en deuren u gaat kosten? Heeft u al inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken, maar hebben deze reparatie nodig of wilt u deze elektrisch bedienen? Omschrijf al uw wensen en ideeën op ons contactformulier. Wij sturen uw aanvraag door naar de specialisten uit Den Haag en omgeving. Zijn nemen contact met u op, bekijken uw situatie en doen u een persoonlijk aanbod. Vergelijk zo meerdere offertes op prijs, kwaliteit en service. Bespaar op kosten en geniet van de vele voordelen van rolluiken.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan