Rolluiken Zeeland

Zowel opbouw- als inbouwrolluiken zijn zeer geschikt voor het weren van zonlicht. Rolluiken zijn dan ook een ideale oplossing om uw huis in Zeeland ’s zomers lekker koel te houden. Naast het verbeteren van de isolatie in uw woning, bieden ze nog een groot aantal andere voordelen. Op deze pagina zetten we alle voordelen voor u overzichtelijk op een rij. Ook leest u meer over de verschillen tussen opbouw- en inbouwrolluiken, de mogelijke opties en geven we u meer informatie over de prijzen voor aanschaf en montage.

Bent u na het lezen van deze pagina enthousiast geworden? Aarzel dan niet en vul het contactformulier op onze site in. U ontvangt gratis meerdere offertes van rolluikspecialisten uit Zeeland uw omgeving. Vergelijk vrijblijvend de aanbiedingen op prijs, kwaliteit en service. Kies uw specialist en bespaar tot wel 40% op aanschaf- en montagekosten.

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Naast het verkrijgen van een aangenaam koele temperatuur in huis zijn er nog vele andere voordelen waarvan u profiteert als u een rolluik laat installeren. Deze voordelen hebt u zowel bij inbouwrolluiken, als opbouw- en voorzetrolluiken, al zal de eigenschap bij de inbouwrolluiken meestal net iets sterker zijn. Andere voordelen zijn:

 • Verduistering
 • Privacy verbetering
 • Betere isolatie (energiezuinig)
 • Minder geluidsoverlast
 • Inbraakwerend
 • Geschikt voor renovatie
 • Geschikt voor inbouw
 • Gemakkelijke installatie

rolluiken Zeeland

Soorten rolluiken

U bent vast benieuwd naar de verschillende soorten rolluiken. Elke variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een inbouwrolluik is qua afwerking erg fraai. De rolluikkast wordt in de buitenmuur geplaatst. Wanneer het rolluik geopend is ziet u dus niets! Wel is de installatie relatief ingrijpend en dus vooral geschikt voor een verbouwing of nieuwbouw. Bij bestaande woningen zijn de opbouw- en voorzetrolluiken geschikter, gezien de montage een stuk eenvoudiger is. U kunt dus kiezen uit:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Er zijn diverse soorten rolluiken beschikbaar bij menig leverancier uit Zeeland. De specialisten uit Zeeland die in ons netwerk actief zijn, kunnen zowel voorzetrolluiken als inbraakwerende rolluiken aan u leveren. Over het algemeen worden de diverse soorten echter verdeeld in drie categorieën: inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Inbouwrolluiken zijn luiken die u niet ziet wanneer ze ingerold zijn. De opbergkast van de rolluiken wordt dan ook in de muur geplaatst. Ongeveer op gelijke hoogte met het kozijn. Dit levert vele voordelen op, zoals een betere bescherming tegen inbraak. Het nadeel van inbouwrolluiken is dat er veel breekwerk nodig is. Hierdoor is het plaatsen een relatief grote verbouwing.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden boven een kozijn geplaatst, en zijn daardoor niet op de buitengevel zichtbaar. Doordat de installatie van opbouwrolluiken eenvoudiger is dan die van inbouwrolluiken, zijn de prijzen voor het plaatsen lager dan voor een rolluiken die ingebouwd moet worden. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Of hebt u behoefte aan een prijsoverzicht? Vul dan het offerteformulier in. De specialisten uit ons netwerk beantwoorden uw hulpvraag spoedig en sturen u een vrijblijvende offerte toe voor het plaatsen, vervangen of repareren van uw opbouwrolluiken. U vergelijkt vervolgens eenvoudig de offertes van de specialisten uit Zeeland.

Voorzetrolluiken

De specialisten uit Zeeland en omgeving kunnen voorzetrolluiken gemakkelijk en snel voor ieder raam monteren. Breekwerk is niet nodig omdat de kast waarin de lamellen worden opgerold altijd op de buitenmuur worden gemonteerd. Met voorzetluiken bespaart u dus vooral op de kosten voor het monteren. Voorzetrolluiken zijn in standaardmaten en een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kunt u deze luiken helemaal op maat laten maken. Ondanks dat een voorzetluik de goedkoopste variant is, is deze functioneel en kwalitatief gezien net zo goed als de duurdere inbouwrolluiken of opbouwrolluiken.


Bespaar tot wel 40% op montage of reparatie van rolluiken!

Ontvang meerdere vrijblijvende offertes uit Zeeland en kies de voordeligste rolluikspecialist.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Rolluiken worden tegenwoordig meestal met elektrische bediening opgeleverd. Naast het bedieningsgemak zorgt elektrische bediening er ook voor dat het systeem aan minder slijtage onderhevig is. De elektrische motoren in het systeem oefenen bij het omhoog en omlaag rollen van de lamellen steeds een constante kracht uit op het bewegingssysteem. De onderdelen in het draaimechanisme worden zo niet overbelast. Elektrische rolluiken zijn verkrijgbaar met een draai-, sleutel,- en tijdschakelaar. Die laatste optie maakt het mogelijk om rolluiken te programmeren en bijvoorbeeld ook te laten zakken als u niet thuis bent. Naast een tijdschakelaar zijn uitbreidingen met lichtsensors natuurlijk ook mogelijk.

Prijzen

De kosten voor het plaatsen van één of meerdere rolluiken kunnen enorm variëren. Dit komt omdat de kosten van meerdere factoren afhankelijk zijn. Niet alleen het type rolluik bepaalt de uiteindelijke prijs. Ook de keuze om voor handmatige of elektrische bediening te gaan heeft invloed op de aanschaf- en montagekosten. Hoe groter het rolluik, hoe hoger de aanschafprijs. Maar ook de montagekosten stijgen als de afmetingen van een rolluik toenemen. Kleurkeuze heeft daarentegen nauwelijks invloed op de prijs. Om toch een beeld te krijgen van prijzen waarmee u ongeveer rekening mee moet kunt houden, hebben we hieronder een klein overzicht gemaakt.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes op maat!

Offertes aanvragen

Montagekosten

De montagekosten van een rolluik zijn afhankelijk van de afmetingen van het rolluik. Maar ook de bereikbaarheid van het kozijn speelt een rol. Het kozijn van een dakkapel is bijvoorbeeld lastig bereikbaar. Een monteur zal voor plaatsing van een rolluik op een dakkapel daarom vaak extra montagekosten rekenen. Wanneer u meerdere luiken in één keer door een specialist laat plaatsen, berekent hij u meestal een korting.

Montage van rolluiken

Het afstellen van rolluiken is een klus die nauwkeurig moet gebeuren. Wanneer de luiken niet op een juiste manier worden afgesteld, ontstaat er schade aan de onderdelen. Ook kunnen sommige onderdelen versneld slijten. Bij het monteren van een rolluik zorgt de monteur ervoor dat deze volledig waterpas komt te hangen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat het luik niet volledig uitgerold kan worden. Heeft u gekozen voor een inbouwrolluik, dan zal de monteur eerst nog breekwerk uitvoeren. Boven het kozijn creëert hij een inkeping in uw gevel. Daarna monteert de monteur zowel de kast van het rolluik als de geleiders. Tot slot zal hij de bediening (elektrisch of handmatig) voor u aansluiten en uitvoerig testen.

materiaalsoorten van rolluik

Welke materiaalsoort?

Van de specialisten in ons netwerk horen we vaak dat als mensen zich aan het oriënteren zijn op rolluiken, zich afvragnen voor welk materiaal ze moeten kiezen. Daarom leggen we hieronder kort en bondig uit wat de voor- en nadelen van de verschillende materialen zijn. Zowel inbouw-, opbouw en voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

 • Hout
 • Aluminium
 • Kunststof (PVC)

PVC rolluiken

De goedkoopste rolluiken zijn gemaakt van PVC. Dit kunststof heeft, naast af en toe een schoonmaakbeurt, verder geen onderhoud nodig. PVC rolluiken zijn duurzaam en beschadigen onder normale omstandigheden niet. Wel kan een rolluik van PVC bij extreem hoge temperaturen worden aangetast en doffe plekken gaan vertonen. Om doffe plekken weer te verwijderen kunt u een zogenaamd simoniseermiddel aanbrengen.

Houten rolluiken

Woont u in een buitengebied en heeft uw woning een landelijke uitstraling? Overweeg dat om in plaats van kunststof voor houten luiken te kiezen. Houten rolluiken hebben een eigen authentieke uitstraling en passen goed in een landelijke omgeving. Houten luiken zijn daarnaast milieuvriendelijk. Door ze goed te onderhouden, beschermt u de luiken tegen weersinvloeden en gaan ze vele jaren mee.

Aluminium rolluiken

Veel mensen in Zeeland kiezen voor aluminium rolluiken vanwege de robuuste en moderne uitstraling.
De lamellen van een aluminium rolluik zijn voorzien van een schuimlaag. Deze schuimlaag zorgt voor een hoge isolatiewaarde; warmte blijft in de winter binnen en in de zomer buiten. Daarnaast zorgt de schuimlaag ook voor extra geluidsisolatie. Binnen kunt u dus in alle rust van de rust genieten.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Wanneer u een rolluik aanschaft heeft u de keuze uit handmatige en een elektronische bediening. Elektrische bediening geeft u veel gemak, maar het verschil in prijs met handmatige bediening is aanzienlijk. Voor elektrische bediening betaalt u al snel meer dan €250,- extra. Elektrische bediening kan achteraf nog vaak worden uitgebreid met een tijdklok of afstandsbediening (via bijvoorbeeld een app). Bij sommige merken is het zelfs mogelijk om het systeem volledig te automatiseren. Met behulp van lichtsensors sluiten uw rolluiken dan bijvoorbeeld automatisch als er te veel zonlicht binnenkomt. Is uw budget beperkt? Dan kunt u overwegen om later met behulp van een ombouwset alsnog uw systeem te automatiseren.

Rolluiken voor uw dakkapel

Heeft u in de zomer ook moeite om in slaap te komen? Of bent u juist snel wakker, omdat het zo vroeg licht is? Met een rolluik voor uw dakkapel zorgt u voor een volledige verduistering in uw slaapkamer, óók als het buiten (nog) licht is. Een volledig verduisterde kamer draagt bij aan een betere nachtrust, waardoor u zich overdag weer fitter voelt.

Rolluiken voor uw dakraam

Naast rolluiken voor dakkappelen zijn er ook speciale rollende luiken voor dakramen. Want ook op een dakraam kan een rolluik worden geïnstalleerd. Het is hierbij van belang goed te kijken naar het type dakraam dat u hebt: de meeste leveranciers in Zeeland maken alleen dakraam rolluiken die op hun eigen typen dakramen passen. Een rolluik voor een dakraam wordt aan de buitenzijde geplaatst, en is daarna zowel handmatig als elektrisch te bedienen.

Rolluiken voor uw deur

Met het plaatsen van een rolluik voor uw deur, houdt u dieven letterlijk buiten de deur. De vraag naar rolluiken speciaal voor deuren wordt dan ook steeds groter. Roldeuren, zoals deze rolluiken ook wel worden genoemd, worden vaak helemaal op maat gemaakt. Ze kunnen zowel voor uw voor- als achterdeur worden geplaatst en kunnen worden voorzien van elektrische of sleutelbediening. Tip: kijk ook naar de aanwezigheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

rolluik reparatie Zeeland

Rolluiken reparatie

Alhoewel rolluiken een steeds langere levensduur hebben, zijn ook deze luiken onderhevig aan slijtage. Bij elektrische bediening kan daarnaast af en toe sprake zijn van een storing. Voor alle reparaties aan uw rolluik kunt u de specialisten uit ons netwerk inschakelen. Zij verhelpen de meeste voorkomende problemen zoals:

 • Band voor handmatige bediening is versleten/gescheurd;
 • Draai,- sleutel- of tijdschakelaar is defect;
 • Rolluik sluit niet of niet volledig;
 • Rolluik naar beneden gevallen;
 • Rolluik opent niet of gedeeltelijk;
 • Vervelend geluid bij wind;
 • Piepende geluiden bij open of dicht doen.

Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u uw woning jaren geleden al van handmatige bedienbare rolluiken voorzien? Of waren deze bij aankoop van de woning al gemonteerd? Met speciale ombouwsets kunt u handmatige bedienbare rolluiken ombouwen naar elektrische bediening. Door het systeem te automatiseren wordt afstandsbediening via uw mobiel vaak ook mogelijk.

Er is een grote verscheidenheid aan ombouwsets op de markt beschikbaar. Dus let er bij aanschaf goed op welke ombouwset voor uw rolluiken geschikt is. Laat u eventueel door een vakman adviseren. De vakman verzorgt desgewenst tevens de demontage van de bestaande handbediening en de montage van de elektrische bediening.

Schoonmaken van rolluiken

Het schoonmaken van uw rolluiken kunt u eenvoudig doen met een sopje en een spons. Als u uw rolluiken één of twee keer per jaar schoonmaakt, behouden ze een nette uitstraling. Ook verlengt u daarmee de levensduur van de rolluiken. Schoonmaken van de binnenkant van de lamellen lijkt lastig. Echter als u de kast van rolluiken verwijdert en vervolgens het luik steeds een beetje verder laat zakken, kunt u de binnenkant van de lamellen vanuit de geopende kast gemakkelijk schoonmaken. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want daarmee kunt u de lamellen beschadigen.

Tip: Voorzie de lamellen na reinigen van een waxlaag. Wax stoot het vuil af waardoor de lamellen langer mooi blijven.

Tevreden klanten

Mijn winkelpand in het centrum van Zwolle wilde ik beter tegen inbrekers beveiligen. Ik heb een aantal offertes opgevraagd via de site en binnen een dag had ik al drie reacties van rolluikspecialisten in mijn mailbox. – S. Post – Zwolle

klantervaring post

De mensen die voorbij ons huis liepen, keken allemaal naar binnen. We hebben rolluiken laten plaatsen en voelen ons nu niet meer zo bekeken als we even lekker televisiekijken of bezoek ontvangen. – J. Luijkx – Zeeland

klantervaring luijkx

Somfy

Eén van de meest bekende merken op het gebied van elektronica is Somfy, een Franse international met bedrijven in meer dan 50 landen. Bij Somfy verkoopt men een groot aantal producten die elektronisch of automatische worden bestuurd, waaronder rolluiken. De inbouw- en opbouwrolluiken van Somfy bieden een hoog comfort door de eenvoudige bediening, zijn daarbij energiebesparend, inbraakveilig en kennen redelijke kosten. Vraag via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan.

Heroal

Heroal is begonnen als familiebedrijf voor artikelen gericht op deuren en ramen. Zij verkopen onder andere luiken die in Nederland gretig aftrek kennen. De rolluiken van Heroal zijn in vier categorieën beschikbaar: als geïntegreerde hor, als schuifluik, als geëxtrudeerde rolluik, en als RS Hybrid. Woont u in Zeeland en bent u op zoek naar voorzetrolluiken bij uw pand? Neem dan zeker eens een kijkje bij het aanbod van Heroal. Heeft u twijfels over een bepaald product? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Verano

Verano is een derde bekend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van zonwering, zowel voor binnen als buiten. Daarbij staat voor Verano comfort op de hoogste plek: wilt u in de tuin van het mooie weer genieten, dan creëren zij met behulp van hun zonbescherming een heerlijke schaduwplek. Ook voor rolluiken kunt u bij Verano terecht, zij bieden verschillende modellen aan, die elk hoog scoren op isolatie, veiligheid en geluidswering. Vraag via het contactformulier meer informatie aan.


Investeren in meer veiligheid en privacy?

Rolluiken zijn een effectief anti-diefstal middel en geven u meer privacy!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Een zeer oud bedrijf op het gebied van zonwering is Winsol. Dit bedrijf begon in 1876 al met het produceren van houten (rol)luiken, en heeft zich in latere jaren gespecialiseerd in diverse vormen van zonbescherming. Tegenwoordig is het centrale aandachtspunt van Winsol het produceren van inbouw- en opbouwrolluiken met een optimale veiligheid. Elk rolluik van Winsol werkt inbraakvertragend dankzij de versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders.

Smits

Bij Smits bent u op de juiste plek terecht gekomen als u rolluiken zoekt voor een aantrekkelijke prijs. Zij bieden onder andere voorzetrolluiken aan in hun Best Buy collectie. Deze modellen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en worden binnen korte tijd geleverd. Naast de best buy collectie verkoopt men bij Smits nog twee submerken: Maatwerk van Smits en de artikelen ontworpen door designer Jan des Bouvrie. Wij helpen u graag verder.

Roma

Eén van de merken die onze leveranciers uit Zeeland aanbieden op het gebied van dakraam rolluiken is Roma. Bij dit bedrijf bracht men als eerst een rolluik voor dakramen uit, en zij staan tevens bekend om hun innovaties rondom de schuine rolluik. Wilt u graag uw zolderruimte goed verduisteren of de warmte daar beperken? Aarzel dan niet om bij ons een offerte aan te vragen voor één van de voorzetrolluiken van Roma. Of vraag onze specialisten om meer informatie.

rolluiken voor woning en bedrijf Zeeland

Voor bedrijven én particulieren

De rolluikspecialisten uit ons netwerk voeren zowel bij particulieren als bedrijven klussen en onderhoudswerkzaamheden uit. De vraag naar het plaatsen van rolhekken, rolpoorten en roldeuren bij winkel- en bedrijfspanden wordt steeds groter. Het is dan ook een effectief middel om inbrekers te weren. Maar ook voor het monteren van rolluiken op dakkapellen op woningen in Zeeland, worden de specialisten uit ons netwerk regelmatig gevraagd.


Bij u in de provincie:

Zeeland | Middelburg | Vlissingen | Goes | Terneuzen

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Zeeland

 • Informatie en advies.
  De rolluikspecialist deelt zijn productkennis graag en adviseert u over de mogelijkheden.
 • Snelle en vakkundige montage.
  Door jarenlange ervaring monteren rolluikspecialisten uw luiken snel en vakkundig.
 • Montage op hoogte.
  Voor het monteren van een rolluik op een dakraam of dakkapel beschikt de rolluikenspecialist over de juiste tools.
 • Garantie op montage.
  De meeste monteurs geven garantie op het monteren. Vraag uw specialist of raadpleeg de offerte.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u besparen op de aanschaf, plaatsing of reparatie van rolluiken voor uw ramen? Vul dan gelijk het offerteformulier in en ontvang meerdere offertes van rolluikspecialisten uit Zeeland en omgeving. Vergelijk en bespaar al snel tot wel 40%.

Nog meer weten over de mogelijkheden en opties van rolluiken om dieven buiten de deur te houden? Stel uw vragen via het webformulier. Wij zetten uw vraag door naar meerdere specialisten uit ons netwerk. Binnen enkele werkdagen ontvangt u van meerdere specialisten uit Zeeland en omgeving een reactie en een vrijblijvende offerte voor de realisatie van uw wens. Vergelijk de offertes, kies u specialist en geniet van de vele voordelen van rolluiken.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan