Rolluiken Zoetermeer

Het plaatsen van rolluiken is een investering met vele voordelen. Naast een betere warmte- en geluidsisolatie profiteert u ook van meer privacy in uw woning in Zoetermeer. Elk rolluik wordt snel en vakkundig gemonteerd door de specialisten uit ons netwerk. Op deze pagina vertellen we u meer over de verschillen tussen opbouwrollen en inbouwrollen. Ook vertellen we u waarom voorzetrolluiken goedkoper zijn.

Wilt u gelijk al weten wat de aanschaf, installatie of reparatie van rolluiken u kost? Vul dan gelijk het formulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit Zoetermeer. Vergelijk de offertes op kwaliteit, levertijd en prijs en kies de specialist die u het beste aanbod geeft!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Overweegt u rolluiken voor zonwering aan te schaffen? Profiteer door aanschaf van onderstaande voordelen van rolluiken. Voor klanten uit Zoetermeer waren dit vaak de doorslaggevende redenen om te kiezen voor inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken.

 • Verduistering
 • Privacy verbetering
 • Betere isolatie (energiezuinig)
 • Minder geluidsoverlast
 • Inbraakwerend
 • Geschikt voor renovatie
 • Geschikt voor inbouw
 • Gemakkelijke installatie

rolluiken in Zoetermeer

Soorten rolluiken

Rolluiken zijn er in allerlei soorten en maten. Elk type rolluik heeft zo zijn eigen unieke voor- en nadelen. Zo is het plaatsen van een inbouwrolluik ideaal bij een grote verbouwing of tijdens de nieuwbouw van een woning. De rolluikkast wordt dan meteen weggewerkt in de gevel. Hierdoor is het rolluik niet zichtbaar wanneer het volledig opgerold is. Wilt u niet een verbouwing, maar wel nieuwe rolluiken plaatsen? Opbouw- en voorzetrolluiken zijn ideaal bij bestaande woningen. De montage is een stuk eenvoudiger. Kortom, u heeft de keuze uit:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Als u op zoek gaat naar rolluiken, dan heeft u de keuze uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of voorzetrolluiken. Inbouwrolluiken worden boven een deur of raam in de muur geplaatst. Hierdoor is de kast waarin het rolluik wordt opgerold niet zichtbaar. Wees er wel van bewust dat de specialist een uitsparing moet maken in uw gevel om de inbouwrolluiken te plaatsen. Inbouwrolluiken worden vooral bij nieuwbouwwoningen geplaatst, omdat voor installatie achteraf veel breek- en hakwerk nodig is. Omdat bij het plaatsen van een inbouwrolluik daarnaast de bouwschil van uw pand in Zoetermeer wordt doorbroken, is goede isolatie van groot belang.

Opbouwrolluiken

Kunnen inbouwrolluiken niet worden geplaatst? Dan zijn opbouwrolluiken een goed alternatief. Opbouwrolluiken hebben een omkasting die achter uw raam en kozijn wordt gezet. Zo vormt het systeem één geheel met het raam. Dit betekent dat er voor de installatie een kleinere uitsparing nodig is dan bij inbouwrolluiken. Omdat opbouwrolluiken de bouwschil niet doorbreken, hoeft u zich geen zorgen te maken op het ontstaan van tocht of lekkage. Zijn ook opbouwrolluiken geen optie? Vraag dan de specialist uit Zoetermeer, die bij ons netwerk is aangesloten, naar de mogelijkheden voor voorzetrolluiken. Zij geven u graag de benodigde informatie en sturen u vrijblijvende offertes toe.

Voorzetrolluiken

Zijn inbouwrolluiken of opbouwrolluiken bij uw woning in Zoetermeer niet mogelijk of simpel weg voor u te duur? Laat dan voorzetrolluiken plaatsen. Deze luiken zijn van alle varianten het goedkoopst. Daarnaast zijn deze gemakkelijk en snel door de specialisten uit ons netwerk te monteren. Hak- en breekwerk in uw gevel is niet nodig, want opbouwrolluiken worden op de gevel gemonteerd. De montagekosten zijn daardoor ook veel lager als bij de installatie van inbouw- of opbouwrolluiken.

Ondanks de lagere prijzen, doet de functionaliteit en kwaliteit van voorzetrolluiken niet onder voor die van de andere varianten. Voorzetrolluiken zijn in standaardmaten verkrijgbaar, maar zijn ook op maat te bestellen. In dat laatste geval zullen de prijzen wel iets hoger zijn dan een rolluik met een standaardmaat.


Tot wel 40% besparen op montage of reparatie van rolluiken!

Vul het formulier in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van specialisten uit Zoetermeer!

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Steeds vaker kiezen mensen uit Zoetermeer bij aanschaf van rolluiken voor het automatiseren van de bediening. Door elektrische bediening ontstaan meer mogelijkheden om uw privacy en veiligheid te vergroten. Bij sommige merken is het dan tevens mogelijk om via een app uw rolluik te bedienen. Dit kan zelfs op afstand, dus als u niet thuis bent. Elektrische bediening maakt het daarnaast mogelijk om met behulp van een tijdschakelaar uw rolluiken automatisch op een vooraf ingestelde tijd te sluiten of te openen. Desgewenst is het systeem nog verder te automatiseren met behulp van lichtsensors. Uw luiken sluiten dan automatisch als er te veel zonlicht uw woning in Zoetermeer binnenkomt.

Prijzen

Wat het plaatsen van een rolluik u kost is afhankelijk van meerdere factoren. Vooral de afmetingen zijn van invloed op de totaalprijs; hoe groter het rolluik, hoe hoger de aanschafprijs en de montagekosten. Voor rolluiken van 1x1m tot 3x3m betaalt u tussen de €90,- tot €600,-. Boven de 3x3m lopen de prijzen verder op tot gemiddeld €1.050. Welke kleur rolluik u kiest heeft nauwelijks invloed op de prijs. Het type rolluik; inbouw-, opbouw- of voorzetrolluik is wel van grote invloed. Bij inbouwrolluiken zijn de montagekosten hoger in verband met het hak- en breekwerk dat verricht moet worden. De aanschafprijs van elektrische bediening ligt daarnaast ook hoger als die van een rolluik met die handmatig bedient moet worden. Maar ook voor de montage van elektrische bediening wordt door de vakman vaak een hogere prijs gerekend.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Nieuwsgierig wat rolluiken u precies gaan kosten?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes op maat!

Offertes aanvragen

Montagekosten

Op offertes voor de installatie van rolluiken vindt u altijd een bedrag voor montagekosten. Deze prijzen zijn specifiek toegespitst op uw woning of bedrijfspand in Zoetermeer. Afhankelijk van de afmetingen en bereikbaarheid van uw kozijnen, dient u rekening te houden met €100,- tot €200,- montagekosten. Laat u meerdere rolluiken gelijktijdig plaatsen? Dan zal uw specialist vaak een korting in het bedrag voor montage doorberekenen.

Montage van rolluiken

Voor een juiste werking van uw rolluik is nauwkeurig afstellen en monteren van groot belang. Wanneer de monteur langskomt om een rolluik te monteren, zorgt hij er als eerste voor dat deze volledig waterpas komt te hangen. Ook boort hij een gat door de gevel om het bedienen aan de binnenkant mogelijk te maken. Nadat de kast en de geleiders waarlangs het luik omhoog en omlaag rolt, zijn gemonteerd zal hij het rolluik juist afstellen. Bij elektrische bediening zorgt hij er tot slot voor dat de rolluikmotortjes op het juiste moment stoppen, om te voorkomen dat er schade aan de motortjes ontstaat of dat deze doorbranden.

pvc, aluminium en houten rolluik

Welke materiaalsoort?

In onderstaande kopjes vertellen we u meer over de voor- en nadelen van de verschillende materialen waarin rolluiken verkrijgbaar zijn. Zowel inbouw,- als opbouwruilluiken, maar ook voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in:

 • Kunststof (PVC)
 • Hout
 • Aluminium

PVC rolluiken

PVC of kunststof luiken zijn in vele kleuren beschikbaar. Rolluiken van PVC zijn goedkoper dan houten of aluminium luiken. Tegenwoordig doet de kwaliteit niet onder voor die van houten of aluminium luiken. Daarnaast zijn PVC rolluiken met een spons en sopje gemakkelijk schoon te houden en is er verder geen onderhoud nodig. PVC rolluiken zijn helaas niet milieuvriendelijk en daarmee niet erg duurzaam.

Houten rolluiken

Houten rolluiken hebben een karakteristieke uitstraling. Groot voordeel ten opzichte van PVC is dat u houten rolluiken in de kleur kunt verven die aansluit op de uitstraling van uw woning. De verbindingselementen die tegenwoordig van RVS zijn gemaakt zorgen voor een soepele werking van het systeem. Houd er wel rekening mee dat houten lamellen gevoelig zijn voor weersinvloeden. Door houten rolluiken regelmatig te (laten) onderhouden, verlengt u de levensduur aanzienlijk.

Aluminium rolluiken

Lamellen van aluminium rolluiken zijn voorzien van een schuimlaag. Deze schuimlaag zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en in zomer juist buiten. Met aluminium rolluiken profiteert u naast een uitstekende geluidsisolatie en privacy verbetering dus ook van een hoge isolatiewaarde. Veel mensen in Zoetermeer kiezen voor aluminium rolluiken vanwege de moderne en strakke uitstraling.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Wilt u wel inbouw- of opbouwrolluiken laten installeren bij uw woning of bedrijfspand in Zoetermeer, maar hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een rolluiken met handmatige bediening. Deze handmatige besturing kan zowel binnenshuis als buitenshuis geïnstalleerd worden. Heeft u de beschikking over een groter budget? Ga dan voor het volledig automatiseren van het systeem en kies voor elektronische bediening. Het bedienen gebeurt dan met behulp van een afstandsbediening, maar bij sommige merken kan dit ook via een app. Voordeel daarvan is dat openen en sluiten op een nog grotere afstand mogelijk wordt. Via de app kunt u de rolluiken ook bedienen als u bijvoorbeeld op het werk bent. Deze functionaliteit verhoogt dus tevens het anti-diefstal gehalte van uw woning.

Rolluiken voor uw dakkapel

Veel mensen die rolluiken op hun dakkapel hebben geïnstalleerd, vinden de investering absoluut de moeite waard. Ze ervaren een betere nachtrust, omdat rolluiken ervoor zorgen dat de slaapkamer volledig verduisterd wordt. Ook als het zomers buiten nog licht is. Voor kleine kinderen die zomers lastig in slaap kunnen komen of juist heel vroeg wakker zijn, zijn rolluiken ook een ideale oplossing voor een beter nachtrust.

Rolluiken voor uw dakraam

Hoewel de meeste rolluiken worden ontwikkeld voor verticale ramen, zijn er zeker ook merken die zich hebben gespecialiseerd in het produceren van rolluiken voor schuine ramen, zoals een dakraam. Een rolluik voor dakramen valt binnen de categorie voorzetrolluiken en is in verschillende stijlen en modellen verkrijgbaar. Afhankelijk van uw budget kunt u bij dakraamrolluiken kiezen voor het handmatig of elektronisch bedienen van het systeem.

Rolluiken voor uw deur

Om het dieven nog moeilijker te maken, raden de specialisten aan om rolluiken voor uw deuren te plaatsen. Vooral bij winkel- of bedrijfspanden zijn deze zogenaamde roldeuren een zeer effectief anti-diefstal middel. Net zoals bij een rolluik voor ramen, kunt u ook bij een rolluik voor uw deur kiezen voor een opbouw-, inbouw,- of voorzetrolluik. Roldeuren zijn in standaardmaten verkrijgbaar en zijn daarnaast op maat te bestellen. Tip: kijk tevens naar een eventueel aanwezig Politiekeurmerk Veilig Wonen.

rolluik montage en reparatie Zoetermeer

Rolluiken reparatie

Geeft uw rolluik problemen? Of werkt deze nier meer correct? Laat dan een monteur uit ons netwerk een reparatie uitvoeren. Zo behoudt u de isolerende werking van uw rolluiken en blijft u ook profiteren van de inbraakwerkende werking van uw rolluiken. De meest voorkomende problemen bij rolluiken zijn:

 • Band voor handmatige bediening is versleten/gescheurd;
 • Draai,- sleutel- of tijdschakelaar is defect;
 • Rolluik sluit niet of niet volledig;
 • Rolluik naar beneden gevallen;
 • Rolluik opent niet of gedeeltelijk;
 • Vervelend geluid bij wind;
 • Piepende geluiden bij open of dicht doen.

Ombouwen naar elektrisch?

Wist u dat u uw handmatig bedienbare rolluiken achteraf nog kunt voorzien van elektrische bediening? Op de markt zijn voor bijna alle merken ombouwsets verkrijgbaar om deze update te realiseren. Door het systeem te automatiseren wordt het bedienen, afhankelijk van het merk, via een app op uw mobiel tevens mogelijk.

Laat u wel goed voorlichten over welke ombouwset voor uw rolluiken geschikt is. Win eventueel advies in bij een vakman of laat de volledige aanschaf over aan de vakman. Met zijn kennis is hij vaak beter op de hoogte van de mogelijkheden als u. Vanzelfsprekend kunt u voor het demonteren van de handmatige bediening en monteren van de elektrische opvolger terecht de specialisten uit ons netwerk.

Schoonmaken van rolluiken

Gebruik voor het schoonmaken van uw houten, aluminium of PVC rolluiken, nooit agressieve middelen zoals azijn. Dit kan namelijk doffe plekken veroorzaken. Schoonmaken met een spons en lauw sopje zorgt voor een langere levensduur en een nette uitstraling van uw lamellen aan zowel de binnen- als buitenkant. Eén of twee keer per jaar uw rolluiken schoonmaken is voldoende. Eventueel kunt u voor extra bescherming, na het schoonmaken uw lamellen insmeren met wax. Een waxlaag stoot het vuil af en zorgt ervoor dat de lamellen van uw rolluiken langer mooi blijven.

Tip: De binnenkant van de lamellen kunt u het beste schoonmaken door de kap van uw rolluik te verwijderen. Door het rolluik steeds een beetje verder te laten zaken, is de binnenkant van alle lamellen gemakkelijk te bereiken.

Tevreden klanten

Ik heb in het verleden een inbraak meegemaakt en dat was geen pretje. De installatie van rolluiken voor al mijn ramen en deuren geeft me nu een veilig gevoel in huis. – J. van de Linde – Hilversum

klantervaring van de linde

Na de installatie van rolluiken is het in de zomer nu heerlijk koel in mijn huis. En die app is ideaal! Geen zoektocht meer naar een afstandsbediening maar gewoon via m’n mobiel de luikjes sluiten. – S. Huizenga – Zoetermeer

klantervaring huizenga

Somfy

Wanneer u kiest voor elektronische bestuurde rolluiken, dan adviseren wij om deze besturing te bestellen bij Somfy. Somfy is een Frans internationaal bedrijf dat zich richt op de verkoop van producten die elektrisch of automatisch worden bestuurd. Zij bieden elektrische oplossingen aan voor prijzen vanaf €100,- tot €280,-. Alle artikelen die door Somfy geleverd worden zorgen voor een groot comfort, zijn energiebesparend en verhogen de inbraakveiligheid.

Heroal

Bij het traditionele familiebedrijf Heroal hebt u de keuze uit meer dan 25 soorten rolluiken, die zowel een handmatige als elektrische besturing kunnen hebben. Het voordeel van de rolluiken van Heroal is dat deze gemaakt worden van aluminium. Dankzij het aluminium zijn de luiken zeer sterk en zijn ze tevens inbraakwerend, licht van gewicht en weerbestendig. Om de isolatiewaarde van uw pand in Zoetermeer te verbeteren worden de lamellen gevuld met isolatieschuim.

Verano

Als u wilt profiteren van een uitstekend wooncomfort, dan zijn de opbouw- en inbouwrolluiken van Verano een goede keuze. Bij Verano bieden ze vier verschillende modellen luiken aan: de RV 40, RV 41 ecoline, RV 49 Safe en Jaloezie Rolluiken. Wilt u tijdens de wintermaanden uw woning lekker warm houden en in de zomer verkoeling vinden? Maak dan de keuze voor één van de hoog kwalitatieve producten van Verano. Wij informeren u graag verder.


Investeren in warmte- en geluidsisolatie?

Laat rolluiken installeren en profiteer tevens van de anti-diefstal werking!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Natuurlijk is zonbescherming niet alleen functioneel, het heeft tevens een esthetische waarde. Bij Winsol besteedt men extra aandacht aan de uitstraling van hun inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken. Zo krijgt u bij het bestellen van het product een waaier met alle beschikbare kleuren, waaruit u een keuze kunt maken. Zo kan het rolluik zo goed mogelijk aansluiten bij de uitstraling van uw pand in Zoetermeer. Vraag via het contactformulier naar de prijzen en voorwaarden.

Smits

Eén van de merken die veel verkocht wordt aan mensen met een beperkt budget is Smits. Bij Smits verkoopt men drie verschillende submerken. Best Buy: artikelen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Maatwerk van Smits: voor rolluiken op maat gemaakt. En Designer Jan des Bouvrie: voor zonwering in een unieke stijl en design. Koopt u zonbescherming bij Smits? Dan bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en lange levensduur van het gekochte product.

Roma

Bij Roma bent u aan het juiste adres voor alle soorten rolluiken: zowel inbouwrolluiken als opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Daarnaast was Roma het eerste bedrijf dat zich specialiseerde in het produceren van rolluiken voor dakramen en schuine ramen. Dit betekent dat hun innovaties op dit gebied die van andere merken ver vooruit streven. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of prijzen van dakraamrolluiken? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen.

rolluiken voor woning en bedrijf Zoetermeer

Voor bedrijven én particulieren

Van de specialisten in ons netwerk horen we dat ze steeds vaker gevraagd worden om rolpoorten, roldeuren en -hekken bij bedrijven en winkelpanden te plaatsen. Preventieve antidiefstal investeringen die ook door steeds meer particulieren worden gedaan. Bij woning in Zoetermeer gaat het dan vaak om het plaatsen van rolluiken voor meerdere ramen en deuren. Vraag ook vrijblijvend meerdere offertes op en investeer in uw veiligheid!


Bij u in de provincie:

Rotterdam | Den Haag | Dordrecht | Leiden | Zoetermeer | Delft

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Zoetermeer

 • De rolluikspecialist deelt zijn productkennis graag en adviseert u over de mogelijkheden.
 • Jarenlange ervaring van de specialist zorgt voor snelle en vakkundige montage.
 • De rolluikspecialist beschikt over het juiste gereedschap om voor uw dakraam of -kapel een rolluik te monteren.
 • Garantie op montage wordt door bijna alle rolluikspecialisten gegeven. Raadpleeg de door u ontvangen offertes of vraag het aan uw specialist.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u weten wat het plaatsen of reparatie van één of meerdere houten of PVC rolluiken aan de kozijnen van uw woning in Zoetermeer kost? Informeer nu naar de mogelijkheden door gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes op te vragen. Vul het formulier in en vergelijk de ontvangen offertes. Bespaar op de kosten voor inbouw,- opbouw,- of voorzetrolluiken en geniet van de vele voordelen.

Na invullen van het formulier sturen meerdere specialisten uit ons netwerk die bij u in Zoetermeer en omgeving actief zijn een persoonlijk aanbod. Uw aanvraag zetten we door naar meerdere specialisten uit ons netwerk. Formuleer duidelijk uw wensen en u kunt snel een reactie van meerdere specialisten terugverwachten.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan