Rolluiken Helmond

Wie zijn huis in Helmond uitrust met kwalitatieve rolluiken, profiteert van vele voordelen: een rolluik dient als zonwering, verhoogt uw privacy en verkleint de kans op een inbraak. En dit is nog niet alles! Benieuwd naar de overige voordelen die een rolluik u kan bieden? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijke kosten en materialen?

Op deze pagina worden al uw vragen omtrent rolluiken beantwoord. Bent u overtuigd en zoekt u een leverancier uit Helmond? Dan vraagt u met één druk op de knop gemakkelijk tot wel 6 vrijblijvende en kosteloze offertes aan! Vergelijk de prijzen en kies voor het scherpste aanbod!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Het mag duidelijk zijn dat een rolluik veel meer is dan zonwering alleen. Wanneer u voorzet- of opbouwrolluiken laat installeren door een specialist uit Helmond profiteert u onder meer van de volgende voordelen:

 • Een optimale warmte-isolatie, waardoor u de isolatiewaarde van uw woning met zo’n 20% verbetert! Dat levert een mooie besparing op de stookkosten op;
 • Een rolluik op uw kozijn in Helmond verkleint de kans op een inbraak;
 • U voorkomt inkijk van buitenaf, zodat u van een optimale privacy geniet!

rolluiken Helmond

Soorten rolluiken

Als u zich al heeft verdiept in het plaatsen van rolluiken, dan is u vast opgevallen dat er keuze is uit verschillende soorten rolluiken. Elk rolluik heeft z’n eigen voor- en nadelen, en komt met een eigen prijs. Ook kunt u bij elk soort rolluik kiezen voor zowel een handmatige als een elektrische manier van bedienen. Als u een leverancier uit Helmond inschakelt heeft u onder andere de keuze uit de volgende soorten rolluiken:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

In Helmond zijn inbouwrolluiken een populaire keuze. Tijdens de montage creëert de monteur boven het raam een uitsparing, waarin de kast van de inbouwrolluiken wordt geplaatst. Aan de buitenkant van de gevel is de kast van het inbouwrolluik dus bedekt met een steenlaag. Dit is direct één van de voordelen van een inbouwrolluik: de elegante uitstraling. Zoals u zich misschien kunt indenken, moet de muur groot genoeg zijn voor het creëren van de uitsparing. Omdat de werkzaamheden vrij intensief zijn, worden inbouwrolluiken vaak geplaatst bij nieuwbouwprojecten. Wanneer u in een bestaande woning woont, is het stukken eenvoudiger en voordeliger om te kiezen voor voorzetrolluiken of opbouwrolluiken.

Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik is een tweede goede keuze. Opbouwrolluiken worden in Helmond geregeld geplaatst in het geval van een renovatie of verbouwing. Hierbij vormen het kozijn en het rolluik als het ware één geheel. Het opbouwrolluik wordt namelijk in het geheel achter de buitensteen geplaatst, in plaats van erin. Het grote voordeel van opbouwrolluiken, is dat de rolluikkast volledig lucht en winddicht is, in tegenstelling tot de andere modellen. Hierdoor zijn opbouwrolluiken de beste keuze op het gebied van isolatie! Daarnaast sluiten de rolluiken zelf goed aan op uw raam, waardoor u geniet van een optimale privacy en inbraakveiligheid.

Voorzetrolluiken

Tot slot kunt u kiezen voor zogeheten voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken zijn, qua montage, de meest eenvoudige soort. U heeft bij het monteren twee keuzes: montage op de dag of montage in de dag. In het eerste geval wordt de kast tegen de buitenmuur bevestigd. Voor een strakke afwerking, is het echter ook een optie om de kast in de dag te plaatsen. Hierbij wordt de opbergkast van het luik tussen twee muren geplaatst. Bij deze laatste optie blijft de gevel intact. Doordat de montage relatief eenvoudig is, liggen de kosten voor voorzetrolluiken vaak ook een stuk lager dan de kosten van bijvoorbeeld inbouwrolluiken.


Overweegt u rolluiken in Helmond?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de rolluiken en montage.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Wanneer u een optimaal gebruikersgemak wenst, raden we aan te kiezen de bediening te automatiseren door middel van elektrische rolluiken. De prijzen van elektrische opbouw- of inbouwrolluiken liggen hoger dan de prijs van een handmatig rolluik, maar het heeft uiteraard belangrijke voordelen. Allereerst dragen elektrische inbouw- of opbouwrolluiken bij aan het verhogen van uw veiligheid. Deze bieden namelijk een betere inbraakveiligheid dan handmatige rolluiken. Daarnaast vinden veel mensen het fijn dat het rolluik zo eenvoudig te bedienen is. Bij een handmatig bediend rolluik in Helmond kan het voorkomen dat deze door ouderdom zwaarder te bedienen is. Bij elektrische bediening is het slechts een kwestie van één druk op de knop.

Prijzen

De prijzen verschillen per situatie, waardoor het lastig is een complete indicatie van de kosten te geven. Wilt u graag weten wat u precies gaat betalen? Dan is het raadzaam om een aantal offertes aan te vragen. Graag geven we u hieronder een indicatie van de prijzen. De prijs van een rolluik varieert van €90,- tot €600,-, afhankelijk van de afmetingen. Ook het materiaal speelt hierin een rol. Opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in een breed aanbod aan materialen en kleuren, waardoor de prijs kan oplopen. Voor de bediening betaalt u ongeveer €10,- tot €250,-, afhankelijk van het soort bediening.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op uw klus!

Offertes aanvragen

Montagekosten

De montagekosten spelen een grote rol in de totaalprijs. Gemiddeld liggen deze tussen de €100,- en €200,- per rolluik. Wanneer u echter meerdere inbouwrolluiken laat plaatsen door een specialist in Helmond, daalt de prijs flink. Omdat de montagekosten per leverancier verschillen, is het altijd verstandig om diverse specialisten uit Helmond met elkaar te vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van het scherpste aanbod.

Montage van rolluiken

Veel klanten vergelijken het monteren van rolluiken met het bevestigen van raambekleding. Dit is echter niet het geval: zowel opbouw-, voorzet- als inbouwrolluiken moeten op de juiste wijze gemonteerd worden als u wilt profiteren van een goede isolatie en beveiliging. Daarom raden we aan de montage altijd uit te besteden aan een vakman uit Helmond. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw gevel én uw nieuwe rolluik en weet u zeker dat deze goed geplaatst is. De vakman uit Helmond verzorgt bovendien het afstellen van uw nieuwe opbouwrolluiken, zodat u zeker weet dat deze naar behoren werken. Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van de montage, is dat u profiteert van een garantie op het geleverde werk.

pvc, aluminium of houten rolluik?

Welke materiaalsoort?

Wanneer u in Helmond een nieuw rolluik aanschaft, heeft u de keuze uit verschillende materialen. De materiaalkeuze heeft een grote invloed op de totaalprijs. Zo is aluminium vaak een kostbare keuze, en is PVC juist geschikt voor klanten met een kleiner budget. Wat echter ook belangrijk is om mee te nemen in uw keuze, is uw persoonlijke voorkeur. Sommige klanten zijn enorm gecharmeerd van de warme uitstraling van echt hout, terwijl anderen juist houden van het industriële uiterlijk van aluminium. In Helmond wordt er vooral gekozen voor de volgende materialen:

 • PVC
 • Hout
 • Aluminium

PVC rolluiken

PVC is een voordelig materiaal en is daarom een goede keuze voor klanten met een klein budget. PVC is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Zo is het ook mogelijk om te kiezen voor een soort PVC met de uitstraling van echt hout. Hierin worden de houtnerven nagebootst, waardoor het een heel natuurlijk uiterlijk heeft. PVC isoleert bovendien uitstekend en is erg sterk. Daardoor scoort het ook op inbraakveiligheid goed.

Houten rolluiken

PVC maakt tegenwoordig een flinke opmars, maar toch blijft ook hout in Helmond erg populair. Hout heeft een warme, authentieke uitstraling welke goed past bij elk type woning. Veel klanten met een oudere, authentieke woning kunnen het niet over hun hart verkrijgen om af te wijken van deze uitstraling en laten daarom rolluiken van hout plaatsen.

Aluminium rolluiken

Aluminium inbouwrolluiken zijn in Helmond relatief nieuw. Aluminium heeft diverse voordelen, zo is het materiaal enorm sterk. Aluminium is daarom zeker een goede keuze als u op zoek bent naar een manier om uw woning beter te beveiligen. Aluminium heeft een uniek, industrieel uiterlijk waar veel klanten in Helmond van houden.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Handmatige bediening is een goede keuze als u met een beperkt budget toch kwalitatieve inbouwrolluiken in Helmond wilt laten plaatsen. Hierbij bedient u het rolluik door middel van een bandopwinder, koordopwinder of slingerstang. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor elektrische bediening. De meest gekozen optie bij het automatiseren van de bediening is een elektrische schakelaar op de muur. Wanneer u de luiken wilt openen zonder op te hoeven staan, is het een optie om te kiezen voor een afstandsbediening. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het rolluik via een app op uw mobiele telefoon te bedienen.

Rolluiken voor uw dakkapel

Net als uw ramen op de begane grond, is het ook mogelijk om rolluiken op uw dakkapel te laten installeren. Door de grote raampartijen in dakkapellen is er van buitenaf vaak veel inkijk naar binnen. Veel klanten uit Helmond kiezen daarom voor elektrische voorzetrolluiken om de privacy in de slaap- of werkkamer te vergroten.

Rolluiken voor uw dakraam

Uiteraard zijn er ook speciale rolluiken voor dakramen verkrijgbaar. Diverse rolluik merken hebben zich hierin gespecialiseerd, waardoor ook uw dakraam verzekerd blijft van een uitstekende verduistering, beveiliging en zonwering. Ook bij dakramen kiezen klanten uit Helmond vaak voor de elektrische bediening. Door de manier van monteren zijn de prijzen voor dakvenster rolluiken in de meeste gevallen iets hoger.

Rolluiken voor uw deur

Wist u dat het tevens een optie is om rolluiken voor uw deur te plaatsen? Hiermee sluit u de woning volledig af voor potentiële inbrekers. Als u zowel uw deuren als ramen op deze manier laat beveiligen komt u mogelijk in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als u hierover beschikt dan kunt u in de meeste gevallen een mooie korting krijgen op uw inboedelverzekering.

rolluik reparatie Helmond

Rolluiken reparatie

Een specialist uit Helmond is niet alleen in te schakelen voor de montage, maar ook voor een reparatie staat hij graag voor u klaar. Door een vakkundige montage verkleint u de kans op problemen of beschadigingen. Helaas zijn reparaties in sommige gevallen onvermijdelijk. Wellicht is het koord beschadigd geraakt en moet deze vervangen worden. Maar het kan ook voorkomen dat de rolluikmotor door ouderdom of door een fabricagefout niet meer naar behoren werkt. De meest voorkomende reparaties die de monteurs uit ons netwerk uitvoeren zijn:

 • Reparatie of vervangen van de rolluikmotor;
 • Vervangen bediening;
 • Reparatie aan een rolluikblad;
 • Koord vervangen;
 • Rolluik naar beneden gevallen.

Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u op dit moment handmatige opbouwrolluiken en wilt u deze ombouwen naar een elektrisch exemplaar? Wanneer u een ervaren klusser bent dan is het mogelijk om dit zelf uit te voeren. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het oprolmechanisme van de band vervangen door een speciale rolluikmotor. Uiteraard kunt u hiervoor ook een expert uit Helmond inschakelen. Hij installeert de rolluikmotor en stelt alles juist af. Het ombouwen van handmatige rolluiken is vaak voordeliger dan u denkt. Dit kan namelijk al vanaf ongeveer €100,-. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gelijk meerdere vrijblijvende offertes op.

Schoonmaken van rolluiken

Voor een optimale werking is het belangrijk dat u de rolluiken goed onderhoud. Eén belangrijk onderdeel hiervan is het schoonmaken van de rolluiken. In principe is het schoonmaken relatief eenvoudig. U heeft niet meer dan een zachte spons en een sopje water nodig. Gebruik een mild reinigingsmiddel, zodat u de luiken tijdens het schoonmaken niet beschadigd. Het schoonmaken van de binnenkant is iets lastiger. Maak de rolluikkast open zodat u toegang heeft tot de binnenkant. U maakt de lamellen één voor één eenvoudig schoon, door het rolluik steeds een beetje te laten zakken. Tot slot raden wij u aan tijdens het schoonmaken alle bewegende delen te smeren, zodat deze soepel blijven werken.

Tevreden klanten

Door een najaarsstorm was ons voorzetrolluik beschadigd geraakt. Wij kregen 4 offertes toegestuurd, waarvan één ons zeer aansprak! De vakman was vriendelijk en heeft de lamellen snel vervangen. S. Spijkers – Utrecht

klantervaring spijkers

Wij kregen meerdere offertes toegestuurd voor het plaatsen van opbouwrolluiken. Het was direct duidelijk wie ons de beste prijs bood. Deze vakman uit Helmond heeft de rolluiken inmiddels vakkundig geplaatst. G. Numan – Helmond

klantervaring numan

Somfy

Somfy is een overkoepelend merk voor alle elektrische aansturing van zonwering. Bij Somfy maakt men onder meer voor rolluiken systemen die op afstand te bedienen zijn, onder andere via smartphone of tablet. De rolluiken kunnen door de nieuwste technologie in sensoren uit zichzelf open of dichtgaan als er regen of extreme hitte is. U kunt dit allemaal naar uw eigen gemak en voorkeuren instellen. De producten van Somfy zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Heroal

Rolluik fabrikant Heroal richt zich op het verhogen van het wooncomfort, de veiligheid en privacy van haar klanten. Onze aanbieders in Helmond leveren zowel inbouw-, opbouw- als voorzetrolluiken van Heroal. Ook voor inbraakwerende rolluiken bent u bij Heroal aan het juiste adres. Dit bedrijf, met zijn roots in Duitsland, levert al jarenlang kwaliteitsproducten aan meerdere landen. Al onze aanbieders zijn bekend met dit merk dus vraag gerust naar de opties en prijzen.

Verano

Het grote voordeel van een rolluik van Verano is dat deze voor u precies op maat gemaakt wordt. Of u nu op zoek bent naar inbouwrolluiken voor uw bedrijfspand in Helmond of een voorzetrolluik voor uw dakraam, het kan allemaal. De producten van Verano zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een lange levensduur. Onze vakmensen vertellen u graag over de mogelijkheden in uw woonsituatie. Vraag in het webformulier uw specifieke wensen aan zodat het voor ons helder is.


Kwalitatieve rolluiken tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts in Helmond en bespaar tot 40%.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Bij Winsol is de focus gericht op producten die naast functioneel ook elegant zijn. Eén van de nieuwste ontwikkelingen bij Winsol zijn de luiken waarbij u het binnenvallend licht kunt regelen. Van gedempt licht tot volledige verduistering, aan u de keus. Ook voor inbraakwerende rolluiken bent u bij Winsol aan het juiste adres. Zij leveren rolluiken met verschillende opties in bediening en automatisering. Vraag aan onze experts wat de mogelijkheden zijn bij u thuis. Wij reageren binnen enkele dagen!

Smits

Bij Smits produceert men voorzetrolluiken in twee productielijnen. De eerste is gericht op een hoge kwaliteit in combinatie met een aantrekkelijke prijs en snelle levertijd. De tweede productielijn staat voor maatwerk, en maakt een volledig eigen ontwerp mogelijk. Smits heeft veel tijd en aandacht gestopt in het onderzoeken van voorzetrolluiken voorzien van glasvezeldoek. Dankzij deze vorm is uw privacy verzekerd omdat mensen moeilijk naar binnen kunnen kijken. U kunt wel prima naar buiten kijken.

Roma

In de afgelopen jaren is de fabrikant Roma in Helmond steeds populairder geworden. Dit komt met name door de ontwikkeling van het unieke dakraam rolluik. Dit rolluik biedt zowel een goede wering tegen de zon als warmte-isolatie. Daarnaast is de meest recente vorm op afstand bedienbaar. Naast dakramen vervaardigen ze ook voorzet- en opbouwrolluiken voor uw ramen. De prijs/kwaliteit verhouding van Roma is aantrekkelijk terwijl er geen afbreuk wordt gedaan op de kwaliteit.

rolluiken voor woningen en bedrijven

Voor bedrijven én particulieren

U kunt uw woning in Helmond uitrusten met kwalitatieve rolluiken, maar natuurlijk profiteren ook bedrijven van de vele voordelen. Installeer een rolluik of rolpoort bij uw bedrijfspand in Helmond om de veiligheid te vergroten. Bovendien voorkomt u hiermee inkijk van buitenaf en verhoogd u dus de privacy! Laat u meerdere rolluiken in één keer plaatsen? Dan zal de prijs voor montage per rolluik flink dalen.


Bij u in de provincie:

Eindhoven | Tilburg | Breda | Den Bosch | Helmond | Roosendaal

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Helmond

 • U hebt een garantie op het afgeleverde werk.
 • U weet zeker dat de rolluiken vakkundig geplaatst zijn.
 • U profiteert van een optimale isolatie.
 • U voorkomt beschadigingen aan uw gevel en rolluik.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd geraakt in inbouwrolluiken voor uw nieuwbouwwoning? Of overweegt u voorzetrolluiken of opbouwrolluiken te plaatsen op uw bestaande woning in Helmond? Schakel een rolluikenexpert in voor een professioneel en persoonlijk advies op het gebied van materiaal, bediening en model. Vul het offerteformulier in en ontvang zo spoedig mogelijk tot 6 vrijblijvende offertes van specialisten uit Helmond. Vergelijk de prijzen en bespaar al snel tot wel 40% op de totale kosten! Deze service is gratis en volledig vrijblijvend. Zit er geen aanbod bij dat u aanspreekt? Geen zorgen, u zit nergens aan vast.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan