Rolluiken expert in Groenlo gezocht?


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken

Rolluiken Groenlo

Rolluiken worden in Groenlo steeds vaker geplaatst. Niet gek, want rolluiken isoleren uitstekend, vergroten de privacy in huis en zien er bovendien heel stijlvol uit. Benieuwd wat het kost om rolluiken te plaatsen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende rolluik experts in uw regio. Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van rolluiken als zonwering. U krijgt informatie over de mogelijke materialen, de soorten bediening en de verschillende soorten rolluiken. Ook vindt u hier een indicatie van de prijs van rolluiken en leest u hoe u bespaart op de kosten.


Rolluiken plaatsen

Schakel een ervaren vakman in voor de montage van uw rolluik.

Gratis offertes vergelijken

Ontvang gratis offertes van rolluikspecialisten uit de regio!

Bespaar op de kosten!

Vergelijk altijd gratis offertes en bespaar zo tot 40%!rolluiken Groenlo

Waarom rolluiken in Groenlo?

 • Rolluiken verhogen de isolatie.
 • Rolluiken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Rolluiken als zonwering zijn enorm efficiënt.
 • Met een rolluik verkleint u de kans op inbraak.
 • Een rolluik plaatsen verhoogt de privacy in huis.

1. Rolluiken op maat

Rolluiken in Groenlo zijn volledig op maat. Met een rolluik op maat bedoelen we niet alleen wat betreft de afmetingen, maar ook qua uitstraling, bediening en eventuele extra opties. U kiest namelijk zelf hoe uw rolluik eruit komt te zien en hoe u deze bedient. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor elektrische rolluiken, voor een groot gebruikersgemak. Maar met een beperkt budget is handmatige bediening ook een uitstekende keuze!

Eventuele extra opties die u kunt toevoegen aan uw rolluiken buiten, zijn horren, zonnesensoren en een eventuele bewegingsmelder.

2. Hoge isolatie

Eén van de belangrijkste voordelen van rolluiken, is dat deze een uitstekende isolatie bieden. Zowel warmte-isolatie als geluidsisolatie. In de zomer gebruikt u de rolluiken tegen warmte. Als zonwering houden rolluiken het in huis heerlijk koel.

Maar rolluiken isoleren ook in de winter!

In de winter zorgen rolluiken er namelijk voor dat de warmte juist binnen blijft. Met rolluiken verdubbelt u de isolatiewaarde van het glas. Dit levert een besparing op van ongeveer 10% van uw stookkosten.

3. Diverse kleuren

Bij een rolluik op maat hebt u de keuze uit diverse kleuren. Zo kiest u gemakkelijk voor een kleur die goed past bij de uitstraling van uw huis. Bij moderne huizen is antraciet een populaire kleur voor rolluiken. Antraciet is een hele stijlvolle kleur. De keuze voor de kleur heeft wel invloed op de prijzen. Hebt u een beperkt budget, dan is het verstandig om te kiezen voor een eenvoudige kleur, zoals wit.


Goedkoop rolluik laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in & ontvang gratis offertes!


Hoeveel kosten rolluiken in Groenlo?

De prijs voor een rolluik varieert van €90,- tot €600,- per stuk en is vooral afhankelijk van de afmetingen en het gekozen materiaal. Kunststof rolluiken zijn bijvoorbeeld goedkoper dan aluminium rolluiken.

Daarnaast kiest u zelf hoe u de rolluiken in Groenlo wilt bedienen. De kosten voor de bediening variëren van €10,- (voor handmatige bediening) tot €250,- (voor elektrische bediening). Ook bij elektrische bediening is veel mogelijk. Rolluiken met schakelaar zijn goedkoper dan rolluiken met een afstandsbediening.

Houd ook rekening met de montagekosten.

Wie rolluiken wil laten plaatsen betaalt ongeveer €100,- tot €200,- per rolluik. Hiermee loopt prijs voor rolluiken inclusief montage op van €200,- tot €1.050,-.

Gemiddelde van/tot prijzen

€200,- tot €1.050,-

(hier kan tekst komen)

Laag
€200,- tot €600,-

Goedkope kunststof rolluiken
Handmatige bediening
Zelfstandig rolluik expert

Hoog
€600,- tot €1.050,-

Stalen rolluiken
Elektrische bediening
Groot rolluikbedrijf

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Houd er rekening mee dat de totaalprijs altijd afhankelijk is van het soort rolluik dat u kiest en het materiaal dat u hierbij gebruikt. Zo vindt u in de tabel hieronder de prijzen van de verschillende soorten rolluiken. Een voorzetrolluik is één van de populairste opties en deze kost gemiddeld €100,- tot €270,- per m². Voor opbouwrolluiken beginnen de prijzen vanaf €200,- per m². Houd er wel rekening mee dat dit nog exclusief de montagekosten is!

Prijs per rolluik: 2024

Soort rolluik Gemiddelde kostprijs*
Opbouwrolluiken Vanaf €200,- per m²
Inbouwrolluiken €100,- tot €150,- per m²
Voorzetrolluiken €100,- tot €270,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

kosten rolluiken

Rolluiken prijzen inclusief montage

Wilt u rolluiken laten plaatsen? Houd er rekening mee dat er ook kosten verbonden zijn om de rolluiken te monteren. Voor het inmeten van de rolluiken liggen de kosten rond de €40,-. Het is zeker aan te raden om dit uit te besteden aan een rolluik expert, zodat u zeker weet dat de rolluiken goed passen. Voor de demontage van de bestaande rolluiken liggen de kosten tussen de €40,- tot €80,-.

De prijzen voor de rolluiken montage liggen rond de €150,-. Laat u twee rolluiken monteren? De prijs per rolluik daalt in dat geval. Bij twee rolluiken betaalt u ongeveer €250,- voor de montage.

Rolluiken laten plaatsen: prijzen 2024

Montage Gemiddelde meerprijs*/strong> Opmerking
Rolluiken meetservice: inmeten van rolluik €40,- Prijs verschilt per aanbieder
Demontage oude rolluiken €40,- tot €80,- Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage 1 rolluik €150,- Prijs verschilt per aanbieder
Montage 2 rolluiken €250,- Prijs verschilt per aanbieder

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Op zoek naar betaalbare rolluiken in Groenlo?

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar op de kosten!


Wat beïnvloedt de prijs van rolluiken?

Wilt u rolluiken laten plaatsen? De prijzen verschillen per situatie. Veel van de keuzes die u zelf neemt hebben invloed op de kosten. Rolluiken monteren is bijvoorbeeld duurder als u kiest voor elektrische rolluiken dan wanneer u kiest voor handmatige rolluiken. Ook de keuze voor het materiaal, de kleur en het soort rolluik heeft invloed op de totaalprijs.

Daarnaast zijn er factoren waar u zelf geen invloed op hebt. Zoals het tarief van de rolluiken expert en de eventuele voorrij- en afvoerkosten.

De rolluiken prijs is afhankelijk van deze factoren:

 • De keuze voor het soort rolluik: inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken.
 • Uw keuze voor het materiaal.
 • De soort bediening van de rolluiken.
 • De kosten voor de montage van de rolluiken.
 • Eventuele extra opties, zoals zonnecensoren of horren.
 • Voorrij- en afvoerkosten.

Prijsvoorbeelden rolluiken 2024

Kunststof rolluiken: u laat kunststoffen rolluiken plaatsen aan de voorkant van uw huis. Het gaat om in totaal 4 rolluiken van totaal 12 m². Hiervoor betaalt u €3.300,-. Met elektrische bediening erbij ligt de totaalprijs rond de €3.500,-.
Aluminium rolluik: u wilt een groot aluminium rolluik van 2 m² laten plaatsen. U kiest voor handmatige bediening omdat u een klein budget heeft en laat dit monteren door een vakman. De materiaalkosten zijn ongeveer €425,- voor het rolluik zelf, ongeveer €25,- voor het bedieningsmechanisme en u betaalt dan nog eens gemiddeld €175,- voor de montage. De totaalprijs is dan gemiddeld €625,-.

soorten rolluiken

Soorten rolluiken

Er zijn verschillende soorten rolluiken in Groenlo die u kunt laten plaatsen. Kies een rolluik dat geschikt is voor uw type kozijn en dat voldoet aan al uw wensen. Benieuwd wat het kost om rolluiken te vervangen of te plaatsen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!


Kies één van onderstaande rolluiksoorten. Ga direct naar:Elektrische rolluiken Groenlo

Elektrische rolluiken in Groenlo zijn populair omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn. U hoeft de rolluiken niet handmatig te openen, maar gebruikt hiervoor een schakelaar op de muur of zelfs een afstandsbediening.

Het is ook mogelijk om elektrische rolluiken volledig te automatiseren. Als zonnesensoren zonlicht detecteren sluiten ze. Voor de veiligheid kunt u ook bewegingssensoren plaatsen. In dat geval sluiten de rolluiken bij verdachte bewegingen, wat de veiligheid in huis vergroot. Elektrische bediening is wel duurder dan handmatige bediening. Ook de kosten voor de montage van de rolluiken liggen hoger vanwege het mechanisme.

Elektrische rolluiken zijn vaak iets duurder, maar geven een stuk meer gebruiksgemak. U hoeft niet zelf de zware rolluiken open en dicht te doen. Een druk op de knop is al genoeg.

Inbouwrolluiken

Een inbouwrolluik is min of meer een rolluik in een kozijn. Inbouwrolluiken zijn namelijk volledig geïntegreerd. Hierdoor ligt het rolluik vlak tegen het raam aan, wat een heel strak eindresultaat geeft. Inbouwrolluiken plaatsen is niet gemakkelijk en dit vereist een flinke verbouwing. Dat is dan ook de reden dat inbouwrolluiken voornamelijk worden toegepast bij nieuwbouwwoningen. Hier wordt bij de bouw van de buitenmuren al rekening gehouden met de inbouwrolluiken.

Wilt u toch inbouwrolluiken plaatsen in uw bestaande woning?

Dat is mogelijk. Schakel dan wel een kozijnen expert in die ervaring heeft met deze specialistische klus.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken komen het vaakst voor. Voorzetrolluiken worden namelijk op de gevel gemonteerd. Dit heeft een iets minder strakke uitstraling, omdat er boven het kozijn een rolluikkast wordt gemonteerd. Maar daar staat tegenover dat de montage veel eenvoudiger, sneller en goedkoper is!

Voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs. Zo is het ook mogelijk om kunststof voorzetrolluiken met houtlook te plaatsen! Hiermee geeft u de voorzetrolluiken toch een hele warme en authentieke uitstraling. Voorzetrolluiken zijn de meest goedkope rolluiken en zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen.

Opbouwrolluiken

Tot slot zijn opbouwrolluiken een optie. Opbouwrolluiken zijn geïntegreerd met het raamkozijn. De rolluikkast zit ín de muur, boven het raamkozijn. Dit maakt het plaatsen, net zoals bij inbouwrolluiken, een flinke verbouwing. Opbouwrolluiken zijn vooral geschikt als u toch al uw huis aan het renoveren bent of als u inderdaad een nieuwbouwhuis laat bouwen.

Het voordeel van opbouwrolluiken is dat de rolluiken vlak tegen het raam aansluiten. Dit zorgt ervoor dat er geen wind achterlangs waait, wat beschadigingen voorkomt. Bovendien heeft dit een positief effect op de isolatie van de rolluiken in Groenlo.

rolluiken plaatsen Groenlo

Rolluiken plaatsen Groenlo

Laat u rolluiken plaatsen in Groenlo? Als u de montage uitbesteed aan een vakman bent u verzekerd van een optimale isolatie. Ook weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan uw gevel of aan uw rolluik.

Zo gaat de vakman te werk bij het plaatsen van uw rolluiken buiten:

 • 1. Eventueel oude rolluiken demonteren. Dit moet voorzichtig, zodat het kozijn of de gevel niet beschadigd raakt.
 • 2. De nieuwe rolluiken plaatsen, dit kan op twee manieren: op het kozijn of op de muur.
 • 3. Bedieningsmechanisme installeren.
 • 4. Rolluiken afstellen.

De prijs voor de rolluiken montage ligt rond de €150,- per stuk. Bij meerdere rolluiken dalen de montagekosten per stuk.


Rolluiken laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman bij u in de buurt!


Montage op de muur

Er zijn verschillende manieren om rolluiken te monteren. De eerste methode is monteren op de muur. Hierbij zit het rolluik volledig over het kozijn heen, waardoor u van binnenuit niets ziet van uw rolluik in Groenlo.

Maar een montage op de muur heeft nog een groot voordeel!

Het betekent ook dat u kunt kiezen voor een standaardafmeting. Doordat u geen rolluik op maat nodig hebt vallen de kosten een stuk lager uit! Wel kan het dan voorkomen dat de rolluiken een flink stuk breder zijn dan uw daadwerkelijke ramen.

Montage op kozijn

Wilt u het rolluik monteren op het kozijn, dan heeft u zeker een kozijn op maat nodig. Hierbij vormt het rolluik als het ware één geheel met het kozijn. Het voordeel hiervan is dat het van buitenaf minder opvalt dat er rolluiken zijn.

Daar staat tegenover dat de montage op het kozijn een stuk duurder is. Wilt u een rolluik op het kozijn monteren, schakel dan zeker een rolluik monteur in. U wilt voorkomen dat er beschadigingen aan het kozijn ontstaan, want dit zorgt voor vocht- en isolatieproblemen.

Rolluiken afstellen

Na de montage van de rolluiken volgt het afstellen. Rolluiken afstellen is heel belangrijk, om slijtage te voorkomen. Het afstellen zorgt ervoor dat de rolluiken netjes openen en sluiten. Het kan zijn dat u na intensief gebruik de rolluiken opnieuw moet (laten) afstellen om ervoor te zorgen dat ze weer soepel openen en sluiten.

Hoe stelt de monteur rolluiken af?

Aan de zijkant van de rolluikkast zitten twee imbusschroeven. Met deze imbusschroeven is de boven- en onderafstelling van het rolluik aan te passen.

rolluik materialen

Rolluiken kopen: welk materiaal?

Wie rolluiken gaat kopen heeft de keuze uit verschillende materialen. De keuze voor het materiaal beïnvloedt voor een groot deel de uitstraling van uw rolluiken, maar er zijn nog meer factoren om rekening mee te houden.

Welk materiaal de beste keuze is, is afhankelijk van uw voorkeuren. Wilt u inbraakwerende rolluiken, dan zijn staal of aluminium goede keuzes. Vindt u rolluiken met een goede isolatie belangrijk en heeft u een beperkt budget? Dan is kunststof misschien de beste optie.

In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per materiaal. Kunststof is een voordelige keuze en voor aluminium betaalt u iets meer. Rolluiken kopen tegen lage prijzen? Vergelijk gratis offertes! Een rolluikspecialist geeft u ook graag deskundig advies over het meest geschikte materiaal voor uw woning.

Prijzen 2024 per materiaal

Materiaalkeuze Gemiddelde prijs 100x100cm* Gemiddelde prijs 200x200cm*
Kunststof €90,- tot €150,- €250,- tot €350,-
Aluminium €100,- tot €150,- €350,- tot €600,-
Houten rolluiken Vanaf €225,- Vanaf €350,-

U hebt de keuze uit verschillende materialen. Ga direct naar:Kunststof rolluiken

Kunststof rolluiken zijn geschikt voor elk type woning. Ze passen vanwege hun moderne uitstraling heel goed bij nieuwe huizen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs, zo kiest u zelf voor een kleur die past bij de uitstraling van uw huis. Kunststof rolluiken staan bovendien bekend om hun uitstekende isolatie en scherpe prijzen. Wilt u goedkope rolluiken, dan is kunststof een uitstekende keuze. Het onderhoud van de rolluiken is heel eenvoudig: de rolluiken schoonmaken is voldoende om een lange levensduur te garanderen. De prijzen liggen rond de €90,- tot €150,- voor 1 m².

Houten rolluiken

Houten rolluiken worden met name geplaatst als zonwering. De natuurlijke uitstraling van het hout past heel goed bij meer klassieke woningen. Wel moet u er rekening mee houden dat houten rolluiken iets minder goed isoleren. Bovendien zijn houten rolluiken geen inbraakwerende rolluiken, omdat het materiaal nu eenmaal een stuk bewerkelijker is dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Een voordeel is dat de rolluiken eventueel gemakkelijk van kleur te veranderen zijn. Wel is het onderhoud van de rolluiken iets intensiever dan bij bijvoorbeeld aluminium rolluiken. U laat houten rolluiken plaatsen vanaf €225,- per m².

Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken zijn een uitstekende optie als u op zoek bent naar inbraakwerende rolluiken. Aluminium is een heel licht en sterk materiaal. Dit schrikt inbrekers af.

De uitstraling van aluminium rolluiken is heel modern en robuust. Deze past goed bij industriële woningen, en zorgt ook voor een mooi contrast bij meer klassieke huizen. Aluminium rolluiken zijn geen goedkope rolluiken, het is één van de duurdere materialen. Voor een aluminium rolluik betaalt u gemiddeld €100,- tot €150,- per m².

Stalen rolluiken

Ook stalen rolluiken zijn enorm inbraakwerend. Staal wordt naast rolluiken ook veel gebruikt voor rolhekken, roldeuren en rolpoorten. Vanwege de hoge veiligheid van het materiaal, wordt staal veel toegepast bij industriële panden.

Maar stalen rolluiken aan huis is ook een optie!

Bij nieuwbouwhuizen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van staal, omdat dit een hele luxe uitstraling heeft. U heeft de keuze uit verschillende kleuren, maar vooral zwarte stalen rolluiken zijn populair.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van staal voor de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Meer informatie over:
Rolhekken
Roldeuren
Rolpoorten


Besparen op de prijs van rolluiken in Groenlo?

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!


elektrische rolluiken Groenlo

Welke rolluikbediening?

Laat u buiten rolluiken plaatsen, dan kiest u zelf de rolluikbediening. Hierin zijn heel veel verschillende mogelijkheden, van handmatig tot volledig automatisch. Houd met de keuze voor de rolluikbediening rekening met uw budget en uw voorkeuren. U kunt er ook voor kiezen om de handmatige bediening op een later moment te vervangen door een rolluikmotor (buismotor).

U hebt de keuze uit:

 • Handmatig: hierbij bedient u de rolluiken met een draaistang. Dit kost ongeveer €10,- tot €20,- per rolluik. Wilt u goedkope rolluiken, kies dan voor handmatige bediening.
 • Elektrisch: goedkope elektrische rolluiken bedient u met een wand- of sleutelschakelaar. De kosten hiervoor starten rond de €80,- tot €170 per rolluik.
 • Bediening op afstand: wilt u de rolluiken buiten op afstand kunnen bedienen? Dit kan met een afstandsbediening of eventueel met een speciale app op uw smartphone. De kosten hiervoor liggen tussen de €180,- tot €350,- per rolluik.
 • Automatisch: met zonne- of bewegingscensoren sluiten de rolluiken automatisch. Dit kost ongeveer €250,- per rolluik.

Soort bediening: kosten 2024

Soort bediening Gemiddelde prijs*
Handmatige bediening €10,- tot €20,- per stuk
Draaischakelaar €80,- tot €170,- per m²
Afstandsbediening €180,- tot €350,- per m²
Automatisch Vanaf €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Extra opties bij rolluiken voor buiten

Rolluiken buiten kunt u uitrusten met extra opties, om zo het gebruikersgemak te vergroten. Kiest u voor handmatige bediening, dan is een bandvertrager een goede optie. Dit zorgt ervoor dat het rolluik geleidelijk omhoog en naar beneden rolt. De kosten hiervoor liggen rond de €40,- per rolluik.

Wilt u uw rolluiken inbraakwerend maken, kies dan voor anti-optilveren. Dit maakt het onmogelijk voor inbrekers om uw rolluiken omhoog te duwen. Deze kosten ongeveer €5,- per stuk. Een bewegingsmelder sluit de rolluiken automatisch bij verdachte bewegingen. Dit kost ongeveer €250,- per stuk.

Meer informatie over inbraakwerende rolluiken.

Kosten voor extra opties 2024

Extra opties Gemiddelde prijs*
Anti-optilveren €5,- per stuk
Bandvertrager €40,- per rolluik
Bewegingsmelder Vanaf €250,- per rolluik
Zonnecensoren Vanaf €180,-
Insectenhor Vanaf €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: waarom kiezen voor rolluiken?


Welke merken rolluiken?

Rolluiken kopen? Er is volop keuze uit verschillende merken en ieder merk heeft zo haar eigen unieke eigenschappen. Hieronder leest u meer over de eigenschappen van een aantal populaire merken in Nederland.

 • Heroal: dit merk biedt 25 verschillende soorten aluminium rolluiken. Door een speciale coating zijn de rolluiken weerbestendig. Bij Heroal heeft u de keuze uit rolluiken met hor of zonder.
 • Verano: bij Verano koopt u goedkope rolluiken met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Met name de Ecoline is geschikt voor iedereen met een klein budget.
 • Winsol: Winsol biedt kwalitatieve kunststof rolluiken. U bent bij Winsol ook aan het juiste adres als u geïnteresseerd bent in automatische rolluiken of garagedeuren.
 • Smits: dit merk levert verschillende lijnen aan kwalitatieve rolluiken. De ‘Best Buy’ lijn is voor iedereen met een klein budget. Daarnaast biedt Smits ook designer producten aan en kunt u ook een rolluik op maat aanschaffen.
 • Somfy: dit merk staat voornamelijk bekend om de uitstekende buismotors die ze leveren en mogelijkheden voor elektronische bediening.

Rolluik Groenlo: waarop letten?

Rolluiken kopen is niet iets wat u elke dag doet. Het is dus verstandig om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een rolluik in Groenlo en om te kijken wat u precies wilt.

Waar moet ik op letten?

Al eens nagedacht over rolluiken en storm? Woont u in een winderige omgeving dan is het slim om te investeren in een sterk rolluik. Kies eventueel voor extra geleiders zodat uw rolluiken stevig hangen.

Daarnaast is het slim om te kijken naar keurmerken. Een keurmerk geeft een goed beeld van de kwaliteit van het rolluik zelf of de vakman die ze voor u plaatst.

Dit zijn een paar belangrijke keurmerken:

 • Politiekeurmerk: let op het Politiekeurmerk Veilig wonen als u inbraakwerende rolluiken wilt hebben. Lees meer hierover op politiekeurmerk.nl.
 • SKG-IKOB: dit keurmerk geeft aan dat vakmannen of bedrijven voldoen aan kwaliteitseisen. Meer hierover leest u op skgikob.nl.
 • Romazo Garant: het Romazo Garant Keurmerk biedt zekerheid bij het kopen van zonwering. Alleen vakmannen die voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, materiaal en klantvriendelijkheid. Meer hierover leest u op romazo.nl.
 • CE-markering: met een CE-markering weet u zeker dat de rolluiken voldoen aan de wettelijk vastgestelde eisen. Meer hierover leest u op rijksoverheid.nl.

montage rolluik

Waar rolluiken plaatsen?

U kiest zelf waar u de rolluiken laat plaatsen. Heeft u een beperkt budget of wilt u niet in het hele huis rolluiken plaatsen, kies dan voor een locatie waar u de privacy of veiligheid het belangrijkste vindt. Er zijn ook speciale rolluiken verkrijgbaar voor dakramen of veranda’s. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van rolluiken op een eerste of zelfs tweede verdieping vaak meer kost. Dit is in verband met de eventuele huur van een steiger.

Dit zijn een aantal mogelijkheden:

Rolluik reparatie

Is er schade aan uw rolluiken ontstaan? Het is mogelijk een rolluik reparatie uit te voeren. Rolluiken repareren is een stuk goedkoper dan het vervangen van rolluiken. Met een snelle rolluik reparatie zorgt de monteur ervoor dat uw rolluiken snel weer soepel openen en sluiten.

Wanneer is een reparatie nodig? Laat uw rolluiken repareren als deze niet meer goed naar boven en beneden rollen. Het kan zijn dat de monteur het rolluik opnieuw moet afstellen zodat deze weer goed werkt. Deze reparatie is snel en binnen een uurtje afgerond.

Een tweede rolluik reparatie die regelmatig wordt uitgevoerd is het vervangen of herstellen van de rolluikmotor. Dit kost ongeveer €200,- tot €300,-. Zijn de lamellen tijdens een storm beschadigd geraakt? In sommige gevallen is het mogelijk om enkele lamellen te vervangen. Dit kost ongeveer €25,- per stuk.

Op deze pagina leest u meer of u tegen schade op uw rolluik verzekerd bent.


Recente aanvragen:


Rolluiken plaatsen in Nijmegen
Kunststof rolluiken vervangen in Arnhem
Opbouwrolluiken plaatsen in Apeldoorn
Voorzetrolluiken monteren in Ede
Repareren houten rolluik in Doetinchem
Elektrische rolluiken plaatsen in Harderwijk

Waarom een rolluikspecialist in Groenlo inschakelen?

 • Een rolluikspecialist uit Groenlo heeft uw rolluiken snel geplaatst.
 • U bent verzekerd van de beste isolatie en zonwering.
 • Met een monteur voorkomt u schade aan uw gevel of aan uw rolluik.
 • U krijgt garantie op materiaal en montage.

rolluik plaatsen Groenlo

Rolluiken Groenlo? Gratis rolluiken offertes vergelijken!

Wilt u investeren in kwalitatieve rolluiken in Groenlo? Betaal niet te veel! Met het vergelijken van offertes vindt u gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u bovendien tot wel 40% op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze is helemaal vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 rolluiken experts in uw regio.

Gratis offertes vergelijken

 

Veelgestelde vragen

Er zijn vaak nog onduidelijkheden als het gaat om rolluiken. Hieronder geven we daarom antwoord op 6 van de meest gestelde vragen. Ziet u uw vraag hier niet tussen staan of wilt u graag een persoonlijk advies van een rolluiken expert? Vraag dan gratis offertes aan en kom snel in contact met een vakman bij u in de buurt!

De totaalprijs van een rolluik inclusief montage varieert van €200,- tot €1.050. Hiervan betaalt u gemiddeld tussen de €100,- tot €200,- voor de montagekosten. De overige kosten zijn materiaalkosten voor het rolluik zelf en de keuze van bediening. Door slimme keuzes te maken bespaart u flink op de materiaalkosten en bent u goedkoper uit.
Een rolluik is op meerdere manieren te bedienen: handmatig, elektrisch, met een afstandsbediening en volautomatisch. Voor een hoog gebruikersgemak is elektrische bediening of met een afstandsbediening aan te raden. Heeft u een klein budget dan is handmatige bediening een hele goede manier om te besparen! Volautomatisch houdt in dat de rolluiken vanzelf openen en sluiten, dit is de duurste optie.
Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Kunststof is goedkoper in aanschaf en aluminium is iets sterker en heeft een langere levensduur. Beide materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs zodat u kiest voor iets dat past bij uw huis. Kunststof heeft een moderne uitstraling en aluminium is iets robuuster: kijk dus ook wat past bij de uitstraling van uw huis.
Ja, rolluiken hebben een isolerende werking. Door de rolluiken te sluiten als het buiten afkoelt houdt u de warmte binnen. Andersom geldt dat u het binnen koeler houdt als u bij volle zon de rolluiken sluit. Kunststof rolluiken isoleren uitstekend, net als aluminium rolluiken. Hiermee bespaart u jaarlijks op de energiekosten.
De vakman meet de kozijnen op en bestelt de juiste rolluiken op maat. Daarna plaatst hij de rolluikkast, de geleiders en de bediening. Hij boort hiervoor kleine gaatjes in uw gevel of de kozijnen. Als de buitenkant van het rolluik hangt plaatst hij de lamellen. Deze schuift hij gemakkelijk in de geleiders. Tot slot stelt hij het rolluik af zodat deze soepel opent en sluit.
U heeft de keuze uit inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken. Inbouwrolluiken worden vooral gebruikt bij nieuwbouwhuizen, omdat het rolluik bovenop het kozijn zit. Voorzetrolluiken zijn geschikt voor elk type woning: hierbij bevestigt de vakman de rolluikkast gewoon op de gevel. Opbouwrolluiken zijn ook geïntergreerd met het raamkozijn, hierbij zit de rolluikkast in de muur. Dit is vooral geschikt bij grote renovaties.