Rolluiken Friesland

U ziet ze op steeds meer woningen in Friesland verschijnen: rolluiken. Dat is ook niet verwonderlijk, want een rolluik biedt vele voordelen. Wordt het ’s zomers te warm in huis met de felle zon op de ramen? Of bent u de schitteringen van de zon op uw computerscherm zat? Deze problemen lost u eenvoudig op met het plaatsen van een rolluik.

Rolluiken bieden daarnaast nog meer voordelen!

Zo verkleint u met alle rolluiktypes de kans op een inbraak in uw woning. Op deze pagina leest u alles over verschillende rolluiktypes. Een rolluikexpert is u graag van dienst met het monteren en afstellen van voorzetluiken of een reparatie. Wilt u snel de goedkoopste vakman vinden? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van experts uit Friesland.

Start de gratis offerteaanvraag!

De voordelen van rolluiken

Veel mensen in Friesland vergelijken voorzet-, en inbouwrolluiken met zonwering. Maar waar een opbouwrolluik net als een knikarmscherm zonwering biedt, geniet u daarnaast van meerdere voordelen. Zo verbetert een opbouw- of voorzetrolluik de isolatie van uw huis met zo’n 20% door voor een optimale warmte-isolatie te zorgen. Ook houdt een luik uw woning lekker koel op warme zomerdagen. Een ander voordeel van de luiken is dat ze de kans op inbraak verkleinen, omdat ze gelegenheidsinbrekers afschrikken. Als laatst vergroot u met rolluiken de privacy in huis, inkijk van buitenaf is namelijk onmogelijk.

 • Goede zonwering
 • Verhoogde privacy
 • Betere isolatie
 • Verkleint de kans op inbraak

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:


Rolluiken op maat laten maken

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Hebben uw ramen afwijkende afmetingen en passen de standaard luiken niet? Dan heeft u de mogelijkheid om verschillende rolluiktypes op maat te laten samenstellen. De afmetingen van het luik worden dan op de grootte van het raam afgestemd. Het voordeel hiervan is dat u de luiken geheel naar eigen smaak kunt samenstellen. U bepaalt zelf de kleur van de kast, de zijgeleiders en de lamellen. Ook de bedieningsmogelijkheid en de bedieningszijde kiest u zelf. Een vakman adviseert u met plezier over de mogelijkheden voor uw eigen unieke voorzet- of inbouwrolluiken op maat.

rolluiken Friesland

Welke soorten rolluiken zijn er?

Als u een rolluik voor uw huis in Friesland wilt aanschaffen, dan is het u vast al opgevallen dat er verschillende soorten rolluiken zijn. Elk rolluik heeft belangrijke voor- en nadelen en is geschikt voor diverse toepassingen. U heeft keuze uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken.

Ga snel naar: Inbouwrolluiken  |  Opbouwrolluiken  |  Voorzetrolluiken  |  Elektrische rolluiken


inbouwrolluiken Friesland

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn erg populair bij nieuwbouw. Hierbij plaatst men de rolluikkast namelijk in de gevel, zodat deze volledig onzichtbaar is. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de rolluikbladen dicht langs het raam zitten, zodat er geen wind onder kan komen. Dit maakt de inbouwrolluiken veilig en sterk.

Tijdens de bouw van het huis in Friesland houden de vakmannen al rekening met het plaatsen van de inbouwrolluiken, door een uitsparing in de gevel te maken. Wanneer u in een bestaande woning in Friesland woont, is het plaatsen van de inbouwrolluiken een enorme verbouwing. Dit zorgt ervoor dat de kosten relatief hoog liggen, waardoor de meeste inwoners met een bestaande woning kiezen voor een alternatief, zoals voorzet- of opbouwrolluiken.

Een inbouwrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening kost, exclusief montage, gemiddeld tussen de €90,- en €160,- per m². Voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening beginnen de prijzen gemiddeld bij zo’n €480,- per m² inclusief btw.

opbouwrolluiken Friesland

Opbouwrolluiken

In tegenstelling tot inbouwrolluiken, zijn opbouwrolluiken gemakkelijk te plaatsen bij een bestaand pand in Friesland. Een opbouwrolluik is in de meeste gevallen al voor gemonteerd op het kozijn.

De rolluikkast en het kozijn vormen zo één geheel.

Een belangrijk voordeel hiervan is dat dit zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien is de rolluikkast, net als bij een inbouwrolluik, niet van buitenaf zichtbaar. Hoewel de prijs een stuk lager ligt, hoeft u niet bang te zijn dat de opbouwrolluiken van mindere kwaliteit zijn. Ze bieden dezelfde goede isolatiewaarde en vergroten de veiligheid. Daarnaast is een rolluik uit te breiden met diverse opties waarmee u de veiligheid vergroot, zoals anti-optilveren.

Opbouwrolluiken van aluminium of pvc zijn verkrijgbaar vanaf €250,- per m². Deze prijs is inclusief btw en handmatige bediening, maar exclusief montage. Voor een elektrisch opbouwrolluik met afstandbediening betaalt u tussen de €450,- en €600,- per m².

voorzetrolluiken Friesland

Voorzetrolluiken

Een derde optie die veel inwoners van Friesland kiezen, zijn voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken zijn populair, omdat installatie geen breekwerk vereist. Hierdoor liggen de prijzen relatief laag want u betaalt immers minder arbeidskosten.

De voorzetrolluiken worden op twee verschillende manieren gemonteerd: op de dag of in de dag. Op de dag houdt in dat de vakman deze op de muur, boven het kozijn bevestigd. In de dag wil zeggen dat de voorzetrolluiken tussen twee muren in gemonteerd worden. Hierdoor is de rolluikkast van buitenaf altijd zichtbaar. Gelukkig hoeft dit, dankzij het brede aanbod aan kleuren en materialen, geen negatieve invloed op de uitstraling van uw huis in Friesland te hebben.

De gemiddelde prijs voor een voorzetrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening ligt, exclusief montage, tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter. Wilt u een voorzetrolluik met afstandsbediening? Dan betaalt u gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per m².


Elektrische rolluiken Friesland

Voor een optimale veiligheid raad een rolluikspecialist uit Friesland altijd aan om elektrische rolluiken te plaatsen. Een elektrisch rolluik heeft namelijk als voordeel dat deze minder gemakkelijk te openen is dan een handmatig rolluik.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om elektrische rolluiken volledig te automatiseren. Dit betekent dat de luiken automatisch open en sluiten. Bijvoorbeeld wanneer de zon fel gaat schijnen, als het gaat regenen, maar ook wanneer er ongewone beweging gedetecteerd wordt om en nabij uw huis in Friesland. Dit maakt het pand een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers, waardoor de kans op een inbraak aanzienlijk verlaagd wordt!


Besparen op de prijzen van rolluiken, inclusief montage?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten rolluiken in Friesland?

Wilt u uw inbouwrolluiken laten vervangen? Of bent u nieuwsgierig naar de prijs van nieuwe inbouwrolluiken? Het is lastig een exacte prijs te geven, omdat de prijzen per situatie verschillen. In de volgende prijstabel vindt u daarom een overzicht van gemiddelde kosten. De kosten van het laten plaatsen bestaan uit drie onderdelen.

Allereerst het rolluik zelf. Deze kosten tussen €90,- en €600,-, afhankelijk van het rolluiktype en het materiaal. Daarnaast is besturing nodig, handmatig of elektrisch. De prijs hiervoor ligt tussen €10,- en €250,-. Ten slotte betaalt u voor de montage tussen €100,- en €200,-. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan!


Prijstabel: prijs rolluik inclusief montage

Onderdeel van rolluikPrijs per rolluik, inclusief btw*Omschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

U ziet in de voorgaande prijstabel dat de prijzen van het plaatsen van rolluiken erg variëren, omdat er veel factoren van invloed zijn. De materiaalkeuze van de lamellen bepaalt een groot deel van de prijs. Kiest u voor budgetvriendelijk pvc of extra veilig aluminium? Wilt u de luiken elektrisch bedienen? Dan liggen de kosten hoger dan wanneer u kiest voor handmatig bedienen.

Wilt u besparen op de kosten voor de montage? Als u meerdere luiken tegelijk laat plaatsen, krijgt u kwantumkorting. Iedere specialist in Friesland hanteert eigen arbeidstarieven. Vergelijk daarom offertes om te besparen!


Meer informatie over de prijzen?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat!

Gratis offertes vergelijken

montage rolluik Friesland

Montage van rolluiken

Veel mensen vergelijken het plaatsen van voorzet- of opbouwrolluiken met het bevestigen van zonnewering. Bij de montage van voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken komt echter veel meer kijken. Schakel altijd een expert in zodat u verzekerd bent van een foutloze montage. Een vakman bevestigt het rolluik op de muur of op het kozijn. Hieronder leest u meer over de verschillende montagemogelijkheden.

Montage op de muur

Wilt u voorzetluiken laten monteren op de muur? De vakman begint dan door in de muur kleine gaten te boren, waarna hij de omkasting en de geleiders monteert. Daarna plaatst hij de lamellen in de omkasting, waarbij hij ervoor zorgt dat alles waterpas hangt. Vervolgens monteert de vakman de bedieningsinstallatie. Als laatste zorgt hij het met goed afstellen voor dat het systeem perfect werkt en klaar is voor gebruik!

Montage op het kozijn

Als u opbouwrolluiken op het kozijn wilt laten plaatsen, begint de vakman met het boren van kleine gaten in het kozijn voor de plaatsing van de omkasting en de geleiders. Ook kan de besturing hierdoor naar binnen komen. Als de kast en geleiders goed hangen, plaatst de expert de lamelle. Als laatste zorgt hij er met goed afstellen voor dat de lamellen precies ver genoeg open en dicht gaan.

Rolluiken op de juiste manier afstellen

Het monteren alle rolluiktypes is een precieze klus die u het beste overlaat aan een vakman uit Friesland. Zo weet u zeker dat het afstellen goed wordt uitgevoerd. Met het afstellen voorkomt u dat het rolluik te ver doorzakt bij het sluiten of juist te ver omhooggaat bij het openen. Het afstellen is een karwei dat erg nauw komt. Bij het afstellen stelt een expert met een sleutel de motor of handmatige besturen juist in, waarbij hij het rolluik steeds een beetje omhoog of omlaag beweegt.

Rolluiken vervangen Friesland

Werkt het bedienen van uw opbouwrolluiken niet meer soepel? Zijn uw voorzetrolluiken verouderd? Als herstellen door een reparatie niet meer mogelijk is, doet u er goed aan de luiken de vervangen. Met het vervangen van de luiken geeft u uw woning een fris aanzien en daarnaast werkt alles weer zoals het hoort. Wilt u uw inbouwrolluiken laten vervangen? U heeft daarbij keuze uit verschillende materialen.

Vraag een rolluikexpert naar de mogelijkheden voor het vervangen van opbouw- of voorzetrolluiken. In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde kosten van het vervangen van alle rolluiktypes.

Een rolluik demonteren

Wilt u uw opbouwrolluiken laten vervangen? De vakman begint dan met het demonteren van de oude luiken. Voor een prijs tussen €40,- en €80,- verwijdert hij oude rolluiken. Over de afvoer van het sloopafval hoeft u zich geen zorgen te maken, dat wordt allemaal voor u geregeld. Hierna kunnen de nieuwe luiken gemonteerd worden.

Prijstabel: prijzen rolluiken vervangen

OnderdelenGemiddelde prijs* per rolluikOmschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Van kunststof tot aluminium en van klein (1x1m) tot groot rolluik (3x3m)*
Bediening€10,- tot €250,-Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken€40,- tot €80,-Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken€100,- tot €200,-Het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, per rolluik inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Rolluik reparatie Friesland

Is het nog niet nodig om uw opbouwrolluiken te vervangen, maar is er wel een onderdeel kapot gegaan? Een rolluikexpert voert iedere reparatie snel en vakkundig uit. In de meeste gevallen is een reparatie aan het koord of de rolluikmotor nodig. Door ouderdom werken deze onderdelen minder goed en is een reparatie nodig. Maar ook een reparatie aan het rolluikblad of een van de lamellen komt vaak voor. Of is het luik naar beneden gevallen? Met een snelle reparatie door een vakman voorkomt u voor lage kosten verdere problemen of beschadigingen. Veelvoorkomende reparaties:

 • een reparatie van een rolluikblad;
 • een reparatie van het koord;
 • reparatie van de rolluikmotor;
 • vervangen van de bediening.

diverse materiaalsoorten

Welke materiaalsoort voor uw rolluik?

De keuze voor het materiaal heeft invloed op zowel de prijzen als de uitstraling van de rolluiken in Friesland. U kunt kiezen uit onder andere:

Wanneer u een beperkt budget heeft dan is PVC een geschikte keuze. Aluminium is een betere optie als u een pand in Friesland optimaal wilt beveiligen. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Bent u benieuwd wat voor u de beste optie is? Vraag een rolluikspecialist uit Friesland dan om een persoonlijk advies.

Pvc rolluiken

Kiest u pvc dan kiest u voor een materiaal met een hoogwaardige kwaliteit. Pvc is in de meeste gevallen de voordeligste optie. De materiaalkosten liggen namelijk een stuk lager dan bij de andere materialen. Het materiaal heeft een uitstekende isolerende functie en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Hiermee geeft u de woning in Friesland elke gewenste uitstraling. De gemiddelde kosten voor rolluiken van pvc exclusief montage liggen tussen de €90,- en €150,- per m².

Houten rolluiken Friesland

Houten rolluiken komt u in Friesland regelmatig tegen bij authentieke woningen. Heeft u houten kozijnen? Combineer dit dan met een houten opbouw- of voorzetrolluik om eenheid in de uitstraling te creëren. Het natuurlijke materiaal is bij veel mensen in Friesland geliefd vanwege de warme en authentieke uitstraling. Wanneer u de rolluikkast van hout laat samenstellen, dan is het mogelijk deze sierlijk vorm te geven. Dit geeft zeker een meerwaarde bij voorzetrolluiken.

Aluminium rolluiken

Aluminium is een erg licht materiaal en tegelijkertijd ontzettend sterk. Dat maakt het een geschikte keuze voor het beveiligen van uw woning of bedrijfspand in Friesland. Het metaal heeft een unieke en robuuste uitstraling, die bij veel inwoners van Friesland erg populair is. Hoewel de prijs hoger ligt dan de prijzen van andere materialen, biedt het metaal vaak wel een betere isolatiewaarde. Dit houdt in dat u een grotere besparing behaalt op uw stookkosten. Exclusief montage betaalt u voor rolluiken van aluminium gemiddeld tussen de €100,- en €250,- per m².

De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

U heeft vast al gezien dat er bij de aanschaf van inbouw- of voorzetrolluiken veel beslissingen te nemen zijn. Zo ook voor de bedieningsmogelijkheden. Kies u voor gemak en luxe? Dan is elektrisch bedienen van u zoekt. Maar ook handmatig bedienen is mogelijk, en veel goedkoper. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden voor het bedienen van uw rolluik.

Ga snel naar: Handmatige bediening  |  Elektrische bediening  |  Bediening op afstand


Handmatige bediening

Zoekt u een goedkope bedieningsmanier voor uw inbouwrolluiken en wilt u zelf de armen uit de mouwen steken? Het handmatig bedienen van een rolluik is mogelijk door middel van en bandopwinder, koordopwinder of een slingerstang. Bij een band- of koordopwinder trekt u aan een band of koord om de rolluiken te openen. Bij een slingerstang draait u aan de slinger. Handmatige besturing kost tussen €10,- en €20,- per luik.

elektrische rolluiken Friesland

Elektrische bediening

Wilt u een gemakkelijke manier om uw inbouwrolluiken te bedienen? Bij elektrisch bedienen is één druk op de knop genoeg om alle rolluiktypes te bedienen. Een schakelaar op een muur binnenin uw huis is alles wat u ziet. Bij elektrische besturing zijn bovendien extra opties mogelijk, zoals een tijdschakelaar. Daarnaast zijn elektrische rolluiken veiliger, omdat ze moeilijk te forceren of open te breken zijn. Met prijzen tussen €80,- en €250,- kiest u voor gemakkelijke besturing.

Bediening op afstand

Wilt u uw elektrische inbouwrolluiken bedienen zonder dat u daar zelf voor hoeft op te staan? Met een afstandsbediening bestuurt u de luiken van uw ramen vanaf de bank of iedere andere plek in huis. In sommige gevallen is het ook mogelijk een rolluik via een app op uw mobiele telefoon te bedienen. In de volgende prijstabel ziet u dat de prijs van afstandsbediening tussen €215,- en €550,- ligt.

Prijstabel: kosten van de soort bediening

Soort bedieningGemiddelde meerprijs*Bediening via:
Handmatige bediening€10,- tot €20,- – slingerstang
– band of koord
Elektrische bediening€80,- tot €250,- – draaischakelaar
– sleutelschakelaar
– tijdschakelaar
Afstandsbediening€215,- tot €550,- -buismotor en zender

*Let op: Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijs is per rolluik, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.


De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Bekijk welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de bediening van een rolluik.


Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u op dit moment rolluiken die u handmatig bedient? Dan is het een optie om een rolluikspecialist uit Friesland in te schakelen om dit rolluik om te bouwen naar een elektrische besturing. In de meeste gevallen is dit een klus die binnen een paar uren is uitgevoerd. Het enige dat hiervoor nodig is, is het aanschaffen van de juiste rolluikmotor. Een rolluikspecialist uit Friesland vervangt het handmatige bedieningssysteem dan door de motor. De voordeligste optie is het gebruik van een schakelaar op de wand. Maar indien gewenst installeert de specialist uit Friesland een zender en ontvanger, zodat u de luiken met een afstandsbediening kunt openen.

Waar laat u het rolluik plaatsen?

Niet alleen voor ramen in rechte muren zijn rolluiken mogelijk, maar u kunt ze ook voor een dakkapel, een dakraam of zelfs een deur laten plaatsen. Daar bieden rolluiken, net als voor standaardramen, dezelfde voordelen. Denk hierbij aan inbraakpreventie, energiebesparing en minder inkijk. Hieronder vindt u meer informatie over de opties.

Ga snel naar: Rolluik voor dakkapel  |  Rolluik voor dakraam  |  Rolluik voor deur  |  Rolluik voor appartement


Rolluiken voor uw dakkapel

Wanneer u een dakkapel plaatst, is het integreren van zonwering het overwegen waard. Door de grotere raampartijen van de dakkapel is er nou eenmaal meer inkijk van buitenaf. Daarnaast wordt het ’s zomers een stuk warmer door alle zonnestralen op het raam. Met de juiste zonwering vergroot u de privacy in huis en zorgt u voor een aangename binnentemperatuur.

Rolluiken voor uw dakraam

Het is bij de rolluikspecialisten uit Friesland tevens mogelijk om rolluiken aan te schaffen voor uw dakramen. Dakraam rolluiken bedient u op verschillende manieren. Handmatig is het mogelijk de rolluiken te bedienen met behulp van een draaistang of tuimelluik. Dakramen zijn echter vaak lastig te bereiken, waardoor veel klanten kiezen voor een elektrische bediening. De rolluiken zorgen voor een goede verduistering van het dakraam en zorgen voor een heerlijke verkoeling van een zolderkamer.

Rolluiken voor uw deur

De meeste inwoners van Friesland kiezen ervoor om voor hun ramen inbouwrolluiken te plaatsen. Maar wist u dat het tevens mogelijk is om uw deuren te beveiligen door middel van een rolluik? Een andere mogelijkheid is een rolluik gebruiken als beveiliging voor uw garagedeur. Als u deze uitrust met een afstandsbediening kunt u de deuren bovendien vanuit de auto al openen, waarna u eenvoudig naar binnen rijdt.

Rolluik voor uw appartement?

Woont u in een appartement en wilt u opbouwrolluiken laten plaatsen? Vraag dan eerst toestemming aan de VvE om ze te mogen plaatsen. Voorzet- en opbouwrolluiken kunnen een negatieve uitstraling van het appartementencomplex tot gevolg hebben. Daarom mag het monteren alleen met toestemming van de vergadering gedaan worden, tenzij ander beschreven is in het huishoudelijk reglement.

Rolluiken of screens?

Eén van de voordelen van rolluiken is dat ze op warme dagen de zon buitenhouden waardoor het binnen lekker koel blijft. Wilt u dit ook graag, maar daarbij ook de mogelijkheid om zelf naar buiten te kijken? Dan zijn screens een goede keuze voor u. Net als rolluiken gaan screens straks langs ramen open en dicht. Het zonwerende doek werkt niet verduisterend, maar zorgt er wel voor dat hitte en felle zonnestralen uw woning niet binnenkomen.

Rolluik met hor

Houdt u ook niet van insecten in uw woning? Laat dan een rolluik met hor installeren. De insectenwerende en uv-bestendige hor voorkomt dat vervelende insecten uw huis in komen als het rolluik geopend is. De lamellen van het luik en de hor zitten in dezelfde bak, maar zijn los van elkaar te bedienen. Met een rolluik met hor zorgt u ervoor dat u vervelende insecten in alle seizoenen buiten houdt.

Rolluiken schoonmaken Friesland

Rolluiken hebben niet veel onderhoud nodig. Het schoonmaken van het pantser zorgt er echter wel voor dat de mooie uitstraling behouden blijft. Bovendien heeft dit een positief effect op de levensduur van de luiken.

Het schoonmaken van de buitenkant van het pantser is relatief eenvoudig. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Schurende of bijtende middelen zorgen voor beschadigingen die moeilijk te herstellen zijn. Het schoonmaken van de binnenkant vereist meer precisie. Open de rolluikkast en laat het pantser beetje voor beetje zakken. Zo kunt u de lamellen één voor één schoonmaken.

Tevreden klanten

“Onze zolder werd in de zomer erg warm en benauwd, dus we wilden een dakraam rolluik laten plaatsen. We kregen 3 offertes toegestuurd en kozen de goedkoopste specialist. Die heeft het rolluik inmiddels keurig gemonteerd.”
A. van Heijnsbergen – Friesland

klantervaring heijnsbergen

“Toen de bouw van onze nieuwbouwwoning van start ging, hebben wij gekozen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Via rolluiken-expert vonden wij een specialist die ons een scherp aanbod deed.”
B. Buitendijk – Utrecht

klantervaring buitendijk

Bekende merken van rolluiken

Wilt u nieuwe rolluiken kopen? Bij opbouw- en voorzetluiken, maar ook bij inbouwluiken heeft u keuze uit verschillende merken. Ieder merk heeft eigen expertises waar ze in uitblinken. Hieronder leest u meer over de expertises van de meest bekende merken. Twijfelt u over de beste keuze voor u? Een vakman uit Friesland geeft u graag deskundig advies.

Somfy

Somfy is het meest bekende merk op het gebied van huisautomatisering. Bij Somfy kunt u terecht voor onder meer besturingssystemen op maat voor deuren en ramen, sensoren en alarmsystemen. Voor uw inbouw- en opbouwrolluiken biedt Somfy zowel motorsystemen als gecentraliseerde op afstand bedienbare besturingssystemen. Hier kunnen bovendien regen- en warmtesensoren aan worden toegevoegd. Zelfs wanneer u niet thuis bent, regelt u met Somfy de zonwering automatisch.

Heroal

De opbouw- en voorzetrolluiken van Heroal zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Bovendien is het mogelijk om te kiezen voor een extra inbraakwerende variant. De rolluiken die inbraakwerend zijn, hebben vaak een aluminium pantser en worden met behulp van PU schuim daarnaast extra isolerend gemaakt. Heroal is een bedrijf dat al jarenlang rolluiken van hoge kwaliteit aanbied. Het merk is verkrijgbaar bij vrijwel elke aanbieder uit Friesland, dus vraag gerust.

Verano

Bent u op zoek naar een rolluik dat stevig, gebruiksvriendelijk en duurzaam is? Dan bent u bij Verano op de juiste plek. De producten van Verano zijn eenvoudig, gemakkelijk in onderhoud en hebben een lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om de voorzetrolluiken op maat te laten maken. Geef uw wensen qua afmetingen en design door aan de ontwerpers, en deze zullen voor u het luik binnen een korte tijd produceren. Vraag via het offerteformulier om een prijsindicatie.


Nieuwe rolluiken in Friesland laten plaatsen?

Vergelijk offertes van diverse rolluiken experts en kies de vakman met de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Winsol

Bij Winsol richt men zich op het ontwikkelen van inbouw- en opbouwrolluiken die zowel stijlvol als veilig en energiebesparend zijn. Het elegante uiterlijk gaat hierbij niet ten koste van de functionaliteit van het product. Kiest u graag voor rolluiken die inbraakwerend zijn? Dan zijn de luiken van Winsol een goede keuze. Deze zijn namelijk inbraakvertragend en kunnen met behulp van automatisering bovendien het idee wekken dat er altijd iemand thuis bij u in Friesland.

Smits

Zoals gezegd zijn screens en rolluiken een uitstekende vorm van zonwering. Dit realiseert men zich ook bij Smits. Het bedrijf heeft veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van onder meer voorzetrolluiken van glasvezeldoek. Dit is een vorm van zonbescherming waarbij u nog wel naar buiten kunt kijken, terwijl u privacy verzekerd is. De producten van Smits hebben altijd een hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag via het offerteformulier een prijsindicatie aan.

Roma

Bent u op zoek naar een rolluik voor uw dakraam? Kijk dan eens naar de producten van Roma. Zij bieden diverse opbouwrolluiken aan voor het dakraam, en eveneens opbouw- en voorzetrolluiken voor uw standaard ramen. De voordelen van de rolluiken van Roma is dat deze verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs, terwijl de kwaliteit en levensduur gegarandeerd hoog zijn. Het bedrijf maakt bovendien gebruik van de nieuwste technieken en innovaties.

rolluiken voor particulieren en bedrijven

Rolluik kopen Friesland? Voor bedrijven én particulieren

Niet alleen voor particulieren zijn rolluiken en interessante investering , maar ook voor bedrijven bieden ze vele voordelen. Zo vergroot u met opbouw- of voorzetrolluiken of een rolpoort de veiligheid van uw bedrijfspand. Met een rolpoort sluit u de toegang van een garage of een balie goed af. Ook verhoogt u de privacy doordat inkijk van buiten niet meer mogelijk is. Laat u meerdere rolluiken in één keer plaatsen? Dan krijgt u kwantumkorting op het monteren!

Woning Friesland beveiligen met rolluiken

Zoals eerder benoemd verhoogt u met rolluiken de inbraakveiligheid van uw woning. U voorkomt er geen inbraak mee, maar de luiken werken wel afschrikkend omdat ze het inbraakproces erg vertragen. Wilt u daarnaast nog meer beveiliging? Laat dan een slot op de luiken installeren. Dan is niet meer mogelijk de luiken omhoog te duwen, maar blijven de lamellen op hun plek. Koopt u een nieuw rolluik? Controleer dan of deze is voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen.


Bij u in de provincie:

Leeuwarden | Drachten | Sneek | Heerenveen | Harlingen | Dokkum

Rolluikenspecialist uit Friesland inschakelen: de voordelen

 • U hebt een garantie op het geleverde werk.
 • U weet zeker dat uw gevel en rolluik tijdens de montage niet beschadigen.
 • U kunt uw waardevolle tijd op een andere manier besteden.
 • U bent zeker van een optimale isolatie en inbraakveiligheid.

Besparen op de kosten van een rolluikenexpert uit Friesland?

Heeft u interesse in inbouwrolluiken voor uw nieuwbouwwoning? Of bent u juist benieuwd naar de prijzen van de montage van opbouwrolluiken of voorzetrolluiken? Wilt u uw rolluiken met een reparatie laten herstellen? Een expert informeert en adviseert u graag over de verschillende rolluiksoorten. Bovendien plaatst hij alle rolluiktypes snel en vakkundig.

Zoekt u een rolluikspecialist uit Friesland? Zoek dan niet verder.

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere prijsopgaven van specialisten uit Friesland. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies zelf de specialist die het beste bij u past!

Start de gratis offerteaanvraag!