Rolluiken Flevoland

Beveilig uw woning in Flevoland door rolluiken te plaatsen! Naast meer veiligheid zorgen inbouw-, opbouw-, of voorzetrolluiken ook voor verduistering, meer privacy en zonwering, net als een knikarmscherm. Geen last meer van de felle zonnestralen! Niet alleen heeft u de keuze uit drie rolluiksoorten, maar ook uit materialen, kleuren en extra opties.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten rolluiken en de mogelijkheden. Natuurlijk geven we u ook een indicatie van de gemiddelde kosten en welke factoren van invloed zijn op de totaalprijs. Bespaar tot wel 40% op de kosten door offertes te vergelijken! Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Start de gratis offerteaanvraag!

De voordelen van rolluiken

De belangrijkste voordelen van rolluiken zijn zonwering en verduistering, isolatie en meer veiligheid. Door het plaatsen van opbouw-, inbouw- of voorzetrolluiken plaatst u een extra isolatielaag. Hierdoor voorkomt u warmteverlies uit uw woning in Flevoland. Daarnaast verhogen de luiken de veiligheid van uw woning, want het openbreken is niet eenvoudig. Wist u dat het zelfs mogelijk is om bewegingssensors te plaatsen? De rolluiken gaan dan automatisch dicht wanneer ze beweging detecteren rondom uw ramen. Blokkeer de felle zonnestralen door de rolluiken (gedeeltelijk) te sluiten. Ook wordt het dan donkerder in huis, ideaal als u wilt uitslapen! De grootste voordelen op een rij:

 • Meer privacy in huis
 • Minder geluidsoverlast
 • Verduisterend
 • Betere isolatie
 • Inbraakwerend

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:


Rolluiken op maat laten maken

Rolluiken zijn in standaardmodellen verkrijgbaar, maar ook op maat. Wanneer een standaardmaat niet goed past, is het verstandig om een rolluik op maat te laten maken. Daarnaast kunt u met op maat gemaakte rolluiken veel dingen aanpassen. Denk hierbij aan het materiaal en de kleur. Kies bijvoorbeeld een kleur die perfect past bij de kozijnen. Of laat een hor plaatsen. Op maat gemaakte rolluiken zijn duurder dan standaardrolluiken, maar het voordeel is dat ze helemaal aangepast zijn aan uw wensen en eisen.

rolluiken Flevoland

Welke soorten rolluiken zijn er?

Er zijn drie verschillende rolluiksoorten, namelijk inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Elk rolluiksoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. U heeft niet alleen een keuze tussen deze drie rolluiksoorten, maar in de bediening. Kies voor een elektrisch rolluik voor meer gebruiksgemak. De prijzen zijn dan hoger dan voor een handmatig bedieningssysteem. Inbouwrolluiken worden meestal alleen geplaatst in nieuwbouwwoningen, omdat inbouwrolluiken helemaal in de buitenmuur weggewerkt worden.

Ga snel naar: Inbouwrolluiken  |  Opbouwrolluiken  |  Voorzetrolluiken  |  Elektrische rolluiken


inbouwrolluiken Flevoland

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken bieden vele voordelen op het gebied van isolatie en beveiliging, maar worden over het algemeen alleen geplaatst bij nieuwbouwpanden in Flevoland.

Waarom? Omdat inbouwrolluiken verwerkt worden in de gevel.

Bij bestaande woningen in Flevoland betekent dit een flinke verbouwing, waarbij u de isolerende gevel doorbreekt. Veel woningeigenaars kiezen daarom voor het plaatsen van voorzet- of opbouwrolluiken. Gaat u flink verbouwen of laat u juist een nieuwbouwhuis bouwen? Dan is het plaatsen van inbouwrolluiken zeker het overwegen waard. U verhoogt de privacy en veiligheid in huis en zorgt tegelijkertijd voor een aangename binnentemperatuur. Zowel in de zomer als in de winter. Voor een inbouwrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening bent u, exclusief montage, gemiddeld tussen de €90,- en €160,- per m² kwijt. Voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening beginnen de prijzen gemiddeld bij zo’n €480,- per m² inclusief btw.

opbouwrolluiken Flevoland

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn geschikt voor zowel nieuwe als oude huizen. Toch vereisen ook de opbouwrolluiken een aardige verbouwing, waardoor de arbeidskosten hoger liggen dan bij de montage van voorzetrolluiken.

Opbouwrolluiken zijn als het ware geïntegreerd in het raam.

Dit levert veel voordelen op wat betreft de uitstraling: de kast is vanaf de buitenkant van de woning in Flevoland namelijk niet zichtbaar. De rolluikkast van opbouwrolluiken isoleert uitstekend en is winddicht. Dit betekent een optimale isolatie. Kies uit opbouwrolluiken in verschillende kleuren, designs en materialen en bepaal zo welke uitstraling uw gevel in Flevoland krijgt.

Opbouwrolluiken van aluminium of pvc zijn verkrijgbaar vanaf €250,- per m². Deze prijs is inclusief btw en handmatige bediening, maar exclusief montage. Voor een elektrich opbouwrolluik met afstandbediening betaalt u tussen de €450,- en €600,- per m².

voorzetrolluiken Flevoland

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn waarschijnlijk het meest eenvoudige model. De montage vereist geen breekwerk. Daarom is dit een populaire keuze voor klanten met een bestaande woning in Flevoland. De rolluikspecialist uit Flevoland monteert de kast gewoon op uw gevel, boven het raamkozijn. Een nadeel hiervan is dat de kast altijd zichtbaar is. Gelukkig is er tegenwoordig een ruim aanbod aan kleuren beschikbaar, waardoor u de rolluikkast gemakkelijk aanpast aan de rest van het huis. Kiest u voor een houten kast? Laat deze dan volledig naar wens aanpassen, door bijvoorbeeld elegante of sierlijke bewerkingen toe te voegen. De gemiddelde prijs voor een voorzetrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening ligt, exclusief montage, tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter. Wilt u een voorzetrolluik met afstandsbediening? Dan betaalt u gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per m².


Elektrische rolluiken Flevoland

Voor wie van optimale luxe wilt profiteren, is een elektrisch rolluik een ware uitkomst! Geen draaistang waarmee u de luiken opent, maar een wandschakelaar. Of zelfs met een afstandsbediening! Last van de zonnestralen op uw TV? Vanaf de bank sluit u eenvoudig de luiken zodat u ongestoord uw films of series kunt blijven kijken.

Uiteraard speelt de keuze voor het bedieningssysteem een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Afhankelijk van uw keuze voor een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs een volautomatisch rolluik loopt de prijs op. Elektrische rolluiken zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Een elektrisch rolluik is veiliger dan een handmatig exemplaar. Veel ondernemers in Flevoland gebruiken elektrische rolluiken daarom ter beveiliging van het bedrijfspand.


Overweegt u rolluiken in Flevoland?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de rolluiken en montage.

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten rolluiken in Flevoland?

De totaalprijs van een nieuw rolluik is voornamelijk afhankelijk van het type waar u voor kiest, het systeem voor bedienen en de montage. De gemiddelde prijs voor een rolluik ligt tussen de €90,- en €600,-. Hoe groter het rolluik is, hoe hoger de prijzen. Een rolluik van kunststof is goedkoper dan een model van aluminium. Dit heeft te maken met de aanschafwaarde van het materiaal.

Een elektrisch bedienbaar rolluik is duurder dan een handmatige, maar dit geeft u wel meer gebruiksgemak. De kosten van een bedieningssysteem ligt tussen de €10,- en €250,-. Voor het monteren moet u denken aan een gemiddelde prijs tussen de €100,- en de €200,-.


Prijstabel: prijs rolluik inclusief montage

Onderdeel van rolluikPrijs per rolluik, inclusief btw*Omschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

In de prijstabel geven we u een aantal gemiddelde prijzen. U ziet dat de totaalprijs afhankelijk is van vele factoren. Een rolluik van 1 bij 1 meter van aluminium kost ongeveer €100,- tot €250,-. Een rolluikmodel van kunststof met dezelfde afmetingen kost rond de €90,- tot €150,-. Een handmatig bedieningssysteem kost gemiddeld €10,- tot €20,- per stuk en de prijs voor een elektrisch systeem begint vanaf €80,-.

De montagekosten worden onder andere beïnvloed door de locatie, het rolluiktype en de arbeidskosten. Het monteren van een rolluik op een verdieping is duurder dan op de begane grond, want de vakman heeft dan een steiger of een hoogwerker nodig. Ook het bedieningssysteem is van invloed op de montagekosten. Het monteren van een elektrisch systeem neemt namelijk meer tijd in beslag dan een handmatig systeem.


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat!

Gratis offertes vergelijken

rolluik plaatsen Flevoland

Montage van rolluiken

Voorzetrolluiken en opbouwrolluiken worden op de buitenmuur of op het kozijn gemonteerd. Inbouwrolluiken vereisen een andere aanpak. De omkasting van inbouwrolluiken worden in de buitenmuur en vereisen daarom een andere methode. Welke methode geschikt is, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden. Niet elk raam is geschikt voor montage, bijvoorbeeld doordat het kozijnprofiel niet sterk genoeg is of dat er geen ruimte is voor de uitsparing. In dat geval is alleen plaatsing op de muur een optie.

Montage op de muur

De vakman uit Flevoland tekent eerst de plaats van de vlakke geleiders, het bedieningssysteem en de kast af op de buitenmuur. De grootte van het gat in de gevel voor het bedieningssysteem is afhankelijk van het systeem. Daarna boort de vakman een aantal gaten in de muur. Hij bevestigt eerst de omkasting en schuift daarna de geleiders in de kast. De geleiders maakt hij vast met schroeven. De bedieningsinstallatie wordt als laatste gemonteerd. Tot slot stelt hij het voorzetrolluik goed af. Het monteren van voorzetrolluiken op de buitenmuur is bij elke woning mogelijk.

Montage op het kozijn

Het monteren van een rolluik op het raamkozijn vergt een andere methode. Hiervoor moet de monteur uit de omgeving van Flevoland eerst gaten in het kozijn boren en er is ruimte nodig voor de uitsparing. Voor een bandbediening (handmatig) is een gat van ongeveer 2 centimeter nodig en voor elektrisch ongeveer 1 centimeter. Het bedieningssysteem wordt door het gat getrokken en daarna kan de vakman de rolluikkast plaatsen in de uitsparing achter de buitenste stenen. Het is belangrijk dat de kast helemaal waterpas hangt. Vervolgens plaatst de vakman de geleiders.

Rolluiken op de juiste manier afstellen

Het afstellen van rolluiken is een belangrijk onderdeel van de montage. Foutief afgestelde rolluiken sluiten bijvoorbeeld niet goed, lopen niet mooi door in de geleiders of gaan te ver omhoog. Afstellen is niet alleen belangrijk voor het gebruiksgemak, maar ook om schade te voorkomen. De motor wordt soms te veel belast of de lamellen raken beschadigt. Afstellen is ook belangrijk voor het bedieningssysteem. Met goed afstellen werkt het bedienen namelijk beter.

Bovenafstelling en onderafstelling?

De monteur uit Flevoland doet eerst een bovenafstelling. Met een imbussleutel of stelstift stelt hij de juiste hoogte in. Hierbij let hij op dat de onderlijst (de onderste lamel) niet te hoog in de omkasting komt wanneer het rolluik is geopend. Daarna gaat hij verder met de onderafstelling, zodat het rolluik niet te ver door zakt.

Rolluiken vervangen Flevoland

De levensduur van een rolluik is afhankelijk van het gebruik, het materiaal, het bedieningssysteem en het onderhoud. Heeft u vaak last van storingen? Of zijn er steeds reparaties nodig? Dan is het waarschijnlijk tijd om uw rolluiken te vervangen.

Moet ik altijd het gehele rolluik laten vervangen bij een defect?

Nee, dit is niet altijd nodig. Een gescheurde rolluikband of kapotte motor kunt u ook laten vervangen wanneer het bedieningssysteem niet meer goed werkt. Bij een beschadiging op één van de lamellen is het vaak mogelijk om alleen de beschadigde lamel te vernieuwen.

Een rolluik demonteren

Wilt u nieuwe rolluiken laten plaatsen? Dan demonteert de vakman uit Flevoland eerst de oude exemplaren. Hiervoor rolt hij het rolluik helemaal op en de specialist maakt het bedieningssysteem los. Eerst verwijdert de vakman de geleiders en de onderlijst en daarna pas de omkasting. Tijdens het demonteren let de vakman erop dat hij de muur en het raam niet beschadigt.

Prijstabel: prijzen rolluiken vervangen

OnderdelenGemiddelde prijs* per rolluikOmschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Van kunststof tot aluminium en van klein (1x1m) tot groot rolluik (3x3m)*
Bediening€10,- tot €250,-Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken€40,- tot €80,-Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken€100,- tot €200,-Het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, per rolluik inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Rolluik reparatie Flevoland

Wanneer een rolluik niet meer goed opent of sluit of wanneer de rolluikmotor niet meer werkt, is een reparatie nodig. Veelvoorkomende reparaties in Flevoland is de reparatie van de motor, het vervangen van het rolluikkoord en het herstellen van beschadigde lamellen. In de meeste gevallen is een reparatie voldoende, maar soms moet een vakman onderdelen vervangen. Schakel bij een storing of een defect snel een monteur in. Daarmee voorkomt u problemen en meer schade. De meest voorkomende reparaties zijn:

 • een reparatie van een rolluikblad;
 • een reparatie van het koord;
 • reparatie van de rolluikmotor;
 • vervangen van de bediening.

pvc, aluminium of houten rolluik?

Welke materiaalsoort voor uw rolluik?

Als u zich oriënteert op de aankoop van een rolluik, dan merkt u waarschijnlijk op dat er de keuze is uit een aantal verschillende materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Hout is bijvoorbeeld iets prijziger in aanschaf, maar heeft een unieke uitstraling waar veel klanten gecharmeerd van zijn. PVC is daarentegen een stuk voordeliger en biedt vele voordelen op het gebied van onderhoud. In Flevoland zijn dit de meest populaire materiaalsoorten:

Pvc rolluiken

PVC is één van de populairste materialen als het om inbouw- of opbouwrolluiken gaat. Dat komt vooral door de aantrekkelijke prijs. En hoewel Pvc een erg voordelige keuze is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat dit van slechtere kwaliteit is. PVC wordt namelijk nauwelijks aangetast door het weer, waardoor het een lange levensduur heeft. Ook vereist het, in tegenstelling tot hout, maar weinig onderhoud. Nadeel van PVC is dat het herstellen van een kras lastiger is. De gemiddelde kosten voor een rolluik van pvc exclusief montage liggen tussen de €90,- en €150,- per m².

Houten rolluiken Flevoland

Hoewel PVC z’n opmars maakt in Flevoland, blijven veel inwoners gecharmeerd van echt hout. Een groot voordeel van hout is dat dit maatwerk is, waardoor alles volledig naar wens kan worden aangepast. Denk aan de rolluikkast. In het geval van een voorzetrolluik is het natuurlijk belangrijk dat de kast goed aansluit op de stijl van uw pand. Als u kiest voor hout is het mogelijk om hier sierlijke of elegante elementen aan toe te voegen.

Aluminium rolluiken

Aluminium voorzetrolluiken ziet u in Flevoland vooral bij bedrijvenpanden. Toch is aluminium ook erg goed toe te passen bij woningen. Het is een sterk materiaal, waardoor dit het huis optimaal beveiligd. Daarnaast heeft het een unieke en robuuste uitstraling die goed past bij moderne woningen in Flevoland. Het is echter wel een duurdere keuze. Als u zoekt naar de meest voordelige rolluiken, dan is PVC een betere keuze. Exclusief montage betaalt u voor rolluiken van aluminium gemiddeld tussen de €100,- en €250,- per m².

De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het bedienen van een rolluik. De meest simpele mogelijkheid is door de rolluiken handmatig te open en te sluiten. Elektrisch bedienen met een schakelaar is echter ook een optie. Het meeste gebruiksgemak heeft u echter met een bedieningssysteem waarbij het openen en het sluiten van de rolluiken op afstand regelt.

Ga snel naar: Handmatige bediening  |  Elektrische bediening  |  Bediening op afstand


Handmatige bediening

Voor het handmatig bedienen van rolluiken gebruikt u een bandopwinder, slingerstang of een koordopwinder. De stang of het koord wordt aan de binnenzijde van uw huis, door de buitenmuur of door het kozijn, geplaatst. U hoeft dus niet naar buiten om het rolluik te openen of te sluiten. Nadeel van deze methode is dat het soms zwaar kan zijn om een rolluik te openen, bijvoorbeeld bij rolluiken van staal. De kosten voor het plaatsen van handmatige bediening liggen tussen de €10,- en de €20,-.

elektrische rolluiken Flevoland

Elektrische bediening

Elektrisch bedienbare rolluiken geven u meer gebruiksgemak. Met een druk op de knop of het draaien van de sleutel in een kastje aan de muur opent of sluit u de rolluiken eenvoudig. Plaats een timer op het bedieningssysteem en u hoeft niet eens thuis te zijn om de rolluiken veilig te sluiten. De meerprijs voor een elektrisch bedieningssysteem ligt tussen de €80,- tot €250,-.

Bediening op afstand

Het grootste voordeel van een bedieningssysteem op afstand is dat u niet fysiek de rolluiken hoeft te openen of te sluiten, maar dat u een afstandsbediening gebruikt. U sluit uw rolluiken eenvoudig van de bank. Door een smartphone te gebruiken hoeft u niet eens thuis te zijn. Dit bedieningssysteem is het duurste, maar verhoogt uw wooncomfort. De kosten voor het aansluiten van een afstandsbediening liggen tussen de €215,- en de €550,-.

Prijstabel: kosten van de soort bediening

Soort bedieningGemiddelde meerprijs*Bediening via:
Handmatige bediening€10,- tot €20,- – slingerstang
– band of koord
Elektrische bediening€80,- tot €250,- – draaischakelaar
– sleutelschakelaar
– tijdschakelaar
Afstandsbediening€215,- tot €550,- -buismotor en zender

*Let op: Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijs is per rolluik, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.


De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Bekijk welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de bediening van een rolluik.


Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u een aantal jaar geleden gekozen voor handmatig bedienbare rolluiken en heeft u hier nu spijt van? Het ombouwen van handmatige naar elektrische rolluiken is relatief eenvoudig mogelijk en hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Als u hiervoor een rolluikspecialist uit Flevoland inschakelt zorgt hij dat het handmatige bedieningssysteem wordt vervangen door een rolluikmotor. Dit is in een paar uur tijd al gedaan en kost ongeveer €100,-. Wilt u liever een elektrische bediening op afstand? Dan sluit de specialist een speciale zender en ontvanger aan. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.

Waar laat u het rolluik plaatsen?

Rolluiken zijn geschikt voor elk soort raam. Voor de slaapkamerramen zijn ze bijvoorbeeld erg handig voor verduistering. Voor de veiligheid en om inbraken te voorkomen worden ze vaak geplaatst voor ramen en deuren op de begane grond. Wist u dat het ook mogelijk is om een rolluik te monteren voor een dakkapel of dakraam? U leest er meer over op deze pagina.

Ga snel naar: Rolluik voor dakkapel  |  Rolluik voor dakraam  |  Rolluik voor deur  |  Rolluik voor appartement


Rolluiken voor uw dakkapel

Veel dakkapellen in Flevoland zijn uitgerust met elektrische of zelfs automatische opbouwrolluiken. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst voorkomt het inkijk van buitenaf en verbetert u de isolatiewaarde van uw dakkapel. De rolluiken zorgen ook voor een verduistering van de kamer, wat ervoor zorgt dat uw nachtrust verbetert. Rolluiken zijn geschikt voor zowel nieuwe als al bestaande dakkapellen.

Rolluiken voor uw dakraam

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een rolluik voor uw dakraam te plaatsen. Zeker voor hoge dakramen op zolder is dit een uitkomst. Vanwege de hoogte zijn rolgordijnen niet altijd een optie, omdat u deze lastig kunt bereiken. Met op afstand bedienbare rolluiken verduistert u de zolderkamer met één druk op de knop volledig en voorkomt u bovendien dat het binnen te warm wordt.

Rolluiken voor uw deur

Veel inwoners van Flevoland denken bij voorzet- of opbouwrolluiken automatisch aan de ramen. Maar wist u dat u ook rolluiken voor uw deur kunt plaatsen? Laat bijvoorbeeld uw garagedeur of tuindeuren beveiligen met aluminium voorzetrolluiken zodat inbrekers geen schijn van kans hebben. Steeds meer bedrijven kiezen er bovendien voor om hun deur te beveiligen door het plaatsen van een rolluik. Zo is het pand buiten werktijd volledig afgesloten voor onbevoegden. Tip: informeer of het betreffende rolluik ook over het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt.

Rolluik voor uw appartement?

Rolluiken worden niet alleen geplaatst op woningen, maar ook op appartement in Flevoland. Een vakman heeft een hoge steiger nodig of een hoogwerker, zodat hij de rolluiken kan monteren. Voor het plaatsen van rolluiken heeft u soms toestemming nodig van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Neem contact op met uw VvE voor meer informatie.

Rolluiken of screens?

Rolluiken en screens lijken veel op elkaar. Het verschil is dat u met screenzonwering uw woning niet kunt verduisteren. Daarnaast bieden ze iets minder veiligheid, want ze sluiten uw woning niet helemaal af. Screens zijn zonwerende doeken die de zonnestralen weerkaatsen. Voordeel is dat ze veel privacy geven (in tegenstelling met een knikarmscherm), want niemand kan naar binnen kijken in uw woning. U kunt echter wel gewoon naar buiten kijken. Net als rolluiken hebben ze een kast waarin het doek opgerold wordt en zijgeleiders.

Rolluik met hor

In de zomer vaak last van vervelende insecten in uw woning in Flevoland? Kies er dan voor om een rolluik met een geïntegreerde hor te monteren. Nadeel is wel dat het alleen geschikt is voor ramen die naar binnen toe opendraaien. Wanneer ze naar buiten draaien, kunt u namelijk de hor niet naar beneden laten. De rolluik met hor zit in dezelfde omkasting en u kiest welke u wilt gebruiken.

Rolluiken schoonmaken Flevoland

Afhankelijk van het gekozen materiaal, heeft een rolluik in Flevoland maar weinig onderhoud nodig. Wat wij u wel aanraden is het schoonmaken van de rolluikbladen. Het schoonmaken verlengt de levensduur en verbetert de uitstraling. Bovendien zorgt dit ervoor dat alle bewegende delen soepel blijven lopen, waardoor u de kans op problemen met het mechanisme verkleint. Maak eerst het panters van de buitenkant schoon met een mild schoonmaakmiddel. Doe hetzelfde met de binnenkant. Hiervoor maakt u de rolluikkap open en laat u het pantser beetje voor beetje zakken. Zo kunt u de binnenkant van de lamellen gemakkelijk schoonmaken. Met het schoonmaken van de geleiders zorgt u er bovendien voor dat de bewegende delen soepel blijven werken.

Tevreden klanten

“Onze zolder werd in de zomer erg warm en benauwd, dus we wilden een dakraam rolluik laten plaatsen. We kregen 3 offertes toegestuurd en kozen de goedkoopste specialist. Die heeft het rolluik inmiddels keurig gemonteerd.”
A. van Heijnsbergen – Flevoland

klantervaring heijnsbergen

“Toen de bouw van onze nieuwbouwwoning van start ging, hebben wij gekozen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Via rolluiken-expert vonden wij een specialist die ons een scherp aanbod deed.”
B. Buitendijk – Utrecht

klantervaring buitendijk

Bekende merken van rolluiken

Wanneer u een nieuw rolluik gaat kopen, heeft u de keuze uit verschillende bekende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en assortiment in materialen en kleuren. Somfy levert niet alleen rolluiken, maar ook rolluikmotoren. Deze motoren kunt u ook aansluiten op rolluiken van andere merken. Lees meer over de verschillende merken op deze pagina. Laat u adviseren over de mogelijkheden door een specialist uit Flevoland.

Somfy

Bij Somfy bent u aan het juiste adres voor de automatisering van alle apparaten in en om het huis. Denk aan de installatie van een alarmsysteem, of het openen en sluiten van de garagedeur. Ook voor rolluiken zijn bij Somfy diverse systemen leverbaar. De meest uitgebreide besturingssystemen zijn centraal bedienbaar, of zelfs volledig te automatiseren met behulp van diverse wind-, regen- en zonsensoren. U hebt zelf geen omzien meer naar de zonwering.

Heroal

Bent u op zoek naar rolluiken van hoge kwaliteit, inbouwrolluiken die extra isolerend zij, of speciale rolluiken die inbraakwerend zijn? Vraag dan bij uw leverancier uit Flevoland eens naar de mogelijkheden van de producten van Heroal. Heroal is een fabrikant die al geruime tijd actief is binnen de zonwering markt. De producten zijn leverbaar in verschillende afmetingen, en kunnen in een enkel geval ook voor u op maat worden gemaakt. Vraag ons naar meer informatie.

Verano

Er zijn veel verschillende soorten luiken op de markt verkrijgbaar. Wilt u graag een eenvoudig model dat weinig onderhoud nodig heeft en gebruiksvriendelijk is? Kijk dan eens naar de inbouw- en voorzetrolluiken die Verano aanbiedt. De producten van Verano hebben een hoge kwaliteit en gaan daardoor lang mee. Het is bovendien mogelijk om uw rolluik van Verano volledig op maat te laten maken, inclusief de kleur en het design. Benieuwd naar de prijzen? Neem contact met ons op!


Besparen op uw nieuwe rolluiken?

Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies de vakman met de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Winsol

Zoekt u naar stijlvolle, veilige en energiebesparende rolluiken? Bij Winsol vindt u dit alles en meer. Zo is een rolluik van Winsol ondanks het stijlvolle uiterlijk zeer functioneel. Hebt u het liefst rolluiken die inbraakwerend zijn? De luiken van Winsol werken inbraakvertragend, en kunnen met behulp van een elektrische besturing bovendien de indruk wekken dat er bij uw pand uit Flevoland altijd iemand aanwezig is. De specialisten helpen u graag met de keuze.

Smits

Rolluiken worden ook wel eens vergeleken of verwisseld met screens. Bij Smits levert men screens van een hoogwaardige kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat u beschermd bent tegen de blikken van nieuwsgierige voorbijgangers, terwijl u zelf wel naar buiten kunt kijken. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen screens en rolluiken? Vraag uw leverancier uit Flevoland naar de diverse opties en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af in uw woonsituatie.

Roma

Er zijn niet veel leveranciers uit Flevoland die opbouw- of voorzetrolluiken aanbieden voor een dakraam. Een van de weinige merken die een dakraam rolluik in het assortiment heeft is Roma. De producten van Roma hebben een hoge kwaliteit en lange levensduur, terwijl deze bovendien aantrekkelijke prijzen kent. Naast luiken voor het dakraam, bent u bij Roma tevens aan het juiste adres voor standaard rolluiken voor uw woonkamer of luiken die inbraakwerend zijn.

rolluiken voor particulieren en bedrijven

Rolluik kopen Flevoland? Voor bedrijven én particulieren

Rolluiken zijn niet alleen zeer geschikt voor woningen, maar ook voor bedrijfspanden in Flevoland. U sluit uw winkel of kantoorpand veilig af door de rolluiken te sluiten. Door het plaatsen verhoogt u de inbraakveiligheid. Daarnaast heeft u meer privacy, want mensen kunnen niet zomaar naar binnen kijken. Voor bedrijven is een rolpoort ook zeer geschikt. Bijvoorbeeld om de ingang van uw voorraadruimte af te sluiten. Wilt u de garage veilig afsluiten, maar is er weinig ruimte voor een garagedeur? Rolpoorten nemen weinig ruimte in beslag.

Woning Flevoland beveiligen met rolluiken

Zorg niet alleen voor zonwering, maar verhoog de veiligheid van uw woning met het monteren van rolluiken. Kies voor rolluiken met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Producten met dit keurmerk voldoen aan de strenge eisen. Lees hier meer over op politiekeurmerk.nl.

Er zijn verschillende opties om uw rolluiken nog veiliger te maken. Bijvoorbeeld met anti-optilveren, bewegingssensoren, versterkte onderlijsten en geleiders en extra sterke lamellen. Anti-optilveren zorgen ervoor dat een rolluik direct blokkeert wanneer iemand probeert de lamellen omhoog te duwen. Met versterkte onderlijsten en geleiders is het zeer moeilijk om in te breken met een koevoet.


Bij u in de provincie:

Almere | Lelystad | Dronten | Emmeloord | Zeewolde | Urk

Rolluikenspecialist uit Flevoland inschakelen: de voordelen

 • Door een vakkundige montage is de kans op beschadigingen klein.
 • U heeft een garantie op het materiaal én de montage.
 • U bent verzekerd van een optimale isolerende- en beveiligende werking.
 • De rolluikspecialist uit Flevoland monteert uw voorzetrolluiken in een zeer korte tijd.

Besparen op de kosten van een rolluikenexpert uit Flevoland?

Wanneer u nieuwe rolluiken gaat kopen, heeft u de keuze uit verschillende typen. Inbouwrolluiken worden voornamelijk geplaatst in nieuwbouwwoningen vanwege de montage. Opbouwrolluiken en voorzetrolluiken zijn geschikt voor alle woningen en worden gemonteerd tegen een buitenmuur of tegen een raam. Schakel een rolluikexpert in voor het plaatsen van een rolluik. Een juiste plaatsing is bevorderlijk voor de werking en de levensduur.

Besparen op de kosten?

Dat doet u eenvoudig door gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de omgeving te vergelijken! Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen.

Start de gratis offerteaanvraag!