Rolluiken Flevoland

Rolluiken vergroten uw woonplezier in Flevoland enorm. Wordt het ’s zomers te warm in huis met de felle zon op de ramen? Of bent u de schitteringen van de zon op uw computerscherm helemaal zat? Deze problemen lost u eenvoudig op met het plaatsen van een rolluik! Bovendien profiteert u van nog meer belangrijke voordelen, waaronder een goede isolatiewaarde en een hogere veiligheid in huis.

Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten rolluiken en de kosten. Bent u na het lezen overtuigd, doe dan geheel kosteloos een vrijblijvende offerteaanvraag. Vergelijk tot wel 6 offertes en verzeker uzelf van de beste prijs!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:

Soorten rolluiken | Prijzen | Montage van rolluiken | Materiaalsoorten | Bediening | Reparatie


Verhoog de privacy, isolatie & anti-inbraak

Veel inwoners van Flevoland gebruiken een rolluik enkel om de zon tegen te houden, maar deze heeft nog zoveel andere belangrijke voordelen:

 • U verbetert de isolatie van uw huis in Flevoland met zo’n 20%, ook in de winter zorgt het rolluik voor een aangename binnentemperatuur.
 • U verkleint de kans op een inbraak omdat gelegenheidsinbrekers afschrikken van aluminium rolluiken.
 • U vergroot de privacy in huis, doordat het rolluik inkijk van buitenaf onmogelijk maakt.

rolluiken Flevoland

Soorten rolluiken

Als u een rolluik voor uw huis in Flevoland wil aanschaffen, dan is het u vast al opgevallen dat er verschillende soorten rolluiken zijn. Elk rolluik heeft belangrijke voor- en nadelen en is geschikt voor diverse toepassingen. Zo zijn inbouwrolluiken erg geschikt voor nieuwbouw. In een bestaande woning vereisen inbouwrolluiken een flinke verbouwing, als er al voldoende ruimte is in de gevel. Daar tegenover staan de opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Deze varianten zijn juist wel weer heel geschikt voor het plaatsen in bestaande woningen in Flevoland. U heeft dus de keuze uit:

 • Inbouwrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn erg populair bij nieuwbouw. Hierbij plaatst men de rolluikkast namelijk in de gevel, zodat deze volledig onzichtbaar is. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de rolluikbladen dicht langs het raam zitten, zodat er geen wind onder kan komen. Dit maakt de inbouwrolluiken veilig en sterk. Tijdens de bouw van het huis in Flevoland houden de vakmannen al rekening met het plaatsen van de inbouwrolluiken, door een uitsparing in de gevel te maken. Wanneer u in een bestaande woning in Flevoland woont, is het plaatsen van de inbouwrolluiken een enorme verbouwing. Dit zorgt ervoor dat de prijs relatief hoog ligt, waardoor de meeste inwoners met een bestaande woning kiezen voor een alternatief, zoals voorzet- of opbouwrolluiken.

Opbouwrolluiken

In tegenstelling tot inbouwrolluiken, zijn opbouwrolluiken gemakkelijk te plaatsen bij een bestaand pand in Flevoland. Een opbouwrolluik is in de meeste gevallen al voor gemonteerd op het kozijn. De rolluikkast en het kozijn vormen zo één geheel. Een belangrijk voordeel hiervan is dat dit zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien is de rolluikkast, net als bij een inbouwrolluik, niet van buitenaf zichtbaar. Hoewel de prijs een stuk lager ligt, hoeft u niet bang te zijn dat de opbouwrolluiken van mindere kwaliteit zijn. Ze bieden dezelfde goede isolatiewaarde en vergroten de veiligheid. Daarnaast is een rolluik uit te breiden met diverse opties waarmee u de veiligheid vergroot, zoals anti-optilveren.

Voorzetrolluiken

Een derde optie die veel inwoners van Flevoland kiezen, zijn voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken zijn populair, omdat installatie geen breekwerk vereist. Hierdoor ligt de prijs relatief laag want u betaalt immers minder arbeidskosten. De voorzetrolluiken worden op twee verschillende manieren gemonteerd: op de dag of in de dag. Op de dag houdt in dat de vakman deze op de muur, boven het kozijn bevestigd. In de dag wil zeggen dat de voorzetrolluiken tussen twee muren in gemonteerd worden. Hierdoor is de rolluikkast van buitenaf altijd zichtbaar. Gelukkig hoeft dit, dankzij het brede aanbod aan kleuren en materialen, geen negatieve invloed op de uitstraling van uw huis in Flevoland te hebben.


Overweegt u rolluiken in Flevoland?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de rolluiken en montage.

Gratis offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Voor een optimale veiligheid raad een rolluikspecialist uit Flevoland altijd aan om elektrische rolluiken te plaatsen. Een elektrisch rolluik heeft namelijk als voordeel dat deze minder gemakkelijk te openen is dan een handmatig rolluik. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om elektrische rolluiken volledig te automatiseren. Dit betekent dat de luiken automatisch open en sluiten. Bijvoorbeeld wanneer de zon fel gaat schijnen, als het gaat regenen, maar ook wanneer er ongewone beweging gedetecteerd wordt om en nabij uw huis in Flevoland. Dit maakt het pand een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers, waardoor de kans op een inbraak aanzienlijk verlaagd wordt!

Prijzen

Bent u geïnteresseerd is in het plaatsen van een voorzet- of opbouwrolluik? Dan is natuurlijk ook de prijs voor u van belang. Prijzen van de verschillende rolluiken lopen flink uiteen, gemiddeld van €90,- tot €600,-. De prijzen zijn afhankelijk van onder meer de afmetingen en de materiaalsoorten: PVC is in Flevoland doorgaans goedkoper dan een houten of aluminium rolluik. Voor de bediening loopt de prijs uiteen van €10,- tot €250,-. Handmatige bediening is relatief voordelig, maar kiest u voor het automatiseren van de rolluiken, dan zal de prijs oplopen. Omdat de kosten per situatie verschillen is het lastig een vaste prijs te noemen. We raden daarom altijd aan om vrijblijvend offertes aan te vragen, zodat u precies weet wat plaatsen van rolluiken bij uw woning of bedrijfspand gaan kosten.


Prijstabel: rolluiken inclusief montage

Onderdeel van rolluikOmschrijvingPrijs per rolluik, inclusief btw*
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening?
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing
Gemiddelde prijs per rolluik€200,- tot €1.050,-Gemiddeld minimale én maximale prijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten uit de regio en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Montagekosten

De montagekosten zijn een groot onderdeel van de totaalprijs, en juist deze verschillen per rolluikleverancier in Flevoland. De montagekosten zijn onder meer afhankelijk van het soort rolluik en de locatie van de montage. Voor een montage op een dakkapel liggen de kosten doorgaans hoger dan het plaatsen van rolluiken op de begane grond. De prijzen variëren tussen de €100,- en €200,- per rolluik. In de meeste gevallen daalt de prijs per rolluik wanneer u gelijktijdig meer dan één laat plaatsen.

Montage van rolluiken

Wilt u er zeker van zijn dat de rolluiken op de juiste wijze geplaatst zijn? Dan is het raadzaam om hiervoor een rolluikspecialist uit Flevoland of omgeving in te schakelen. De totale montage bestaat uit een aantal verschillende stappen: de voorbereiding, de montage en de afronding. Eerst meet de rolluikspecialist het kozijn nogmaals op en zaagt indien nodig de rolluikkast volledig op maat. Nadat deze op de muur bevestigd is volgt de afwerking. Hieronder verstaat men het afstellen van de luiken. Het afstellen zorgt er voor dat het pantser op de juiste hoogte stopt zodat het hele raam bedekt is.

pvc, aluminium of hout?

Welke materiaalsoort?

De keuze voor het materiaal heeft invloed op zowel de totaalprijs als de uitstraling van de rolluiken in Flevoland. U kunt kiezen uit onder andere:

 • PVC
 • Hout
 • Aluminium

Wanneer u een beperkt budget heeft dan is PVC een geschikte keuze. Aluminium is een betere optie als u een pand in Flevoland optimaal wilt beveiligen. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Bent u benieuwd wat voor u de beste optie is? Vraag een rolluikspecialist uit Flevoland dan om een persoonlijk advies.

PVC rolluiken

Kiest u PVC dan kiest u voor een materiaal met een hoogwaardige kwaliteit. PVC is in de meeste gevallen de voordeligste optie. De materiaalkosten liggen namelijk een stuk lager dan bij hout of aluminium. PVC heeft een uitstekende isolerende functie en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Hiermee geeft u de woning in Flevoland elke gewenste uitstraling.

Houten rolluiken

Houten rolluiken komt u in Flevoland regelmatig tegen bij authentieke woningen. Heeft u houten kozijnen? Combineer dit dan met een houten opbouw- of voorzetrolluik om eenheid in de uitstraling te creëren. Hout is bij veel mensen in Flevoland geliefd vanwege de warme en authentieke uitstraling. Wanneer u de rolluikkast van hout laat maken, dan is het mogelijk deze sierlijk vorm te geven. Dit geeft zeker een meerwaarde bij voorzetrolluiken.

Aluminium rolluiken

Aluminium is een erg licht materiaal en tegelijkertijd ontzettend sterk. Dat maakt het een geschikte keuze voor het beveiligen van uw woning of bedrijfspand in Flevoland. Aluminium heeft een unieke en robuuste uitstraling, die bij veel inwoners van Flevoland erg populair is. Hoewel de aanschafprijs hoger ligt dan de prijzen van hout of PVC, biedt aluminium vaak wel een betere isolatiewaarde. Dit houdt in dat u een grotere besparing behaalt op uw stookkosten.


Video over de bedieningsmogelijkheden:


Handmatige of elektrische bediening?

Of u nu uw dakraam, de ramen van de woonkamer of juist uw dakkapel van de juiste zonwering wilt voorzien: u zult een keuze moeten maken uit het soort bediening. Daarbij heeft u de keuze uit handmatig of elektrisch bediening. Bij elektrische bediening is het mogelijk om de rolluiken volledig te automatiseren. Handmatig bedienen is de meest eenvoudige en goedkope optie. Dit vraagt weinig extra montagekosten en zorgt ervoor dat u zelf de volledige controle hebt. Voor inwoners van Flevoland die willen profiteren van een optimaal luxegevoel is elektrische bediening een goede keuze. Met een schakelaar of afstandsbediening opent en sluit u de luiken met zo weinig mogelijk inspanning.

Rolluiken voor uw dakkapel

Wanneer u een dakkapel plaatst, is het integreren van zonwering het overwegen waard. Door de grotere raampartijen van de dakkapel is er nou eenmaal meer inkijk van buitenaf. Daarnaast wordt het ’s zomers een stuk warmer door alle zonnestralen op het raam. Met de juiste zonwering vergroot u de privacy in huis en zorgt u voor een aangename binnentemperatuur.

Rolluiken voor uw dakraam

Het is bij de rolluikspecialisten uit Flevoland tevens mogelijk om rolluiken aan te schaffen voor uw dakramen. Dakraam rolluiken bedient u op verschillende manieren. Handmatig is het mogelijk de rolluiken te bedienen met behulp van een draaistang of tuimelluik. Dakramen zijn echter vaak lastig te bereiken, waardoor veel klanten kiezen voor een elektrische bediening. De rolluiken zorgen voor een goede verduistering van het dakraam en zorgen voor een heerlijke verkoeling van een zolderkamer.

Rolluiken voor uw deur

De meeste inwoners van Flevoland kiezen ervoor om voor hun ramen rolluiken te plaatsen. Maar wist u dat het tevens mogelijk is om uw deuren te beveiligen door middel van een rolluik. Een andere mogelijkheid is een rolluik gebruiken als beveiliging voor uw garagedeur. Als u deze uitrust met een afstandsbediening kunt u de deuren bovendien vanuit de auto al openen, waarna u eenvoudig naar binnen rijdt. Kijk hierbij naar de mogelijkheden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

rolluik reparatie Flevoland

Rolluiken reparatie

Door een vakkundige montage is de kans op beschadigingen erg klein, maar het kan soms voorkomen dat de luiken toch beschadigd raken. Gelukkig is het in de meeste gevallen met een effectieve reparatie eenvoudig op te lossen. In Flevoland worden onder andere de volgende reparaties uitgevoerd:

 • Een reparatie van een rolluikblad;
 • Een reparatie van het koord;
 • Reparatie van de rolluikmotor;
 • Vervangen van de bediening.

Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u op dit moment rolluiken die u handmatig bedient? Dan is het een optie om een rolluikspecialist uit Flevoland in te schakelen om dit rolluik om te bouwen naar een elektrische bediening. In de meeste gevallen is dit een klus die binnen een paar uren is uitgevoerd. Het enige dat hiervoor nodig is, is het aanschaffen van de juiste rolluikmotor. Een rolluikspecialist uit Flevoland vervangt het handmatige bedieningssysteem dan door de motor. De voordeligste optie is het gebruik van een schakelaar op de wand. Maar indien gewenst installeert de specialist uit Flevoland een zender en ontvanger, zodat u de luiken met een afstandsbediening kunt openen.

Schoonmaken van rolluiken

Rolluiken hebben niet veel onderhoud nodig. Het schoonmaken van het pantser zorgt er echter wel voor dat de mooie uitstraling behouden blijft. Bovendien heeft dit een positief effect op de levensduur van de luiken. Het schoonmaken van de buitenkant van het pantser is relatief eenvoudig. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Schurende of bijtende middelen zorgen voor beschadigingen die moeilijk te herstellen zijn. Het schoonmaken van de binnenkant vereist meer precisie. Open de rolluikkast en laat het pantser beetje voor beetje zakken. Zo kunt u de lamellen één voor één schoonmaken.

Tevreden klanten

Na een inbraak lieten wij ons bedrijvenpand beveiligen met elektrische rolluiken. De rolluikspecialist kwam uit Rotterdam en heeft het rolluik in korte tijd bevestigd. Hij werkt uitstekend! – S. Mouw – Rotterdam

klantervaring mouw

Ik woon aan een drukke straat, en had veel last van inkijk in huis. Om de privacy te vergroten heb ik een rolluik laten plaatsen. Dit nam slechts één dag in beslag en de specialist heeft al het puin gelijk meegenomen. – S. Tesselaar – Leeuwarden

klantervaring tesselaar

Somfy

Somfy is het meest bekende merk op het gebied van huisautomatisering. Bij Somfy kunt u terecht voor onder meer besturingssystemen voor deuren en ramen, sensoren en alarmsystemen. Voor uw inbouw- en opbouwrolluiken biedt Somfy zowel motorsystemen als gecentraliseerde op afstand bedienbare besturingssystemen. Hier kunnen bovendien regen- en warmtesensoren aan worden toegevoegd. Zelfs wanneer u niet thuis bent, regelt u met Somfy de zonwering automatisch.

Heroal

De opbouw- en voorzetrolluiken van Heroal zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Bovendien is het mogelijk om te kiezen voor een extra inbraakwerende variant. De rolluiken die inbraakwerend zijn, hebben vaak een aluminium pantser en worden met behulp van PU schuim daarnaast extra isolerend gemaakt. Heroal is een bedrijf dat al jarenlang rolluiken van hoge kwaliteit aanbied. Het merk is verkrijgbaar bij vrijwel elke aanbieder uit Flevoland, dus vraag gerust.

Verano

Bent u op zoek naar een rolluik dat stevig, gebruiksvriendelijk en duurzaam is? Dan bent u bij Verano op de juiste plek. De producten van Verano zijn eenvoudig, gemakkelijk in onderhoud en hebben een lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om de voorzetrolluiken op maat te laten maken. Geef uw wensen qua afmetingen en design door aan de ontwerpers, en deze zullen voor u het luik binnen een korte tijd produceren. Vraag via het contactformulier om een prijsindicatie.


Kwalitatieve rolluiken tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts in Flevoland en bespaar tot 40%.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Winsol

Bij Winsol richt men zich op het ontwikkelen van inbouw- en opbouwrolluiken die zowel stijlvol als veilig en energiebesparend zijn. Het elegante uiterlijk gaat hierbij niet ten koste van de functionaliteit van het product. Kiest u graag voor rolluiken die inbraakwerend zijn? Dan zijn de luiken van Winsol een goede keuze. Deze zijn namelijk inbraakvertragend en kunnen met behulp van automatisering bovendien het idee wekken dat er altijd iemand thuis bij u in Flevoland.

Smits

Zoals gezegd zijn screens en rolluiken een uitstekende vorm van zonwering. Dit realiseert men zich ook bij Smits. Het bedrijf heeft veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van onder meer voorzetrolluiken van glasvezeldoek. Dit is een vorm van zonbescherming waarbij u nog wel naar buiten kunt kijken, terwijl u privacy verzekerd is. De producten van Smits hebben altijd een hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag via ons contactformulier een prijsindicatie aan.

Roma

Bent u op zoek naar een rolluik voor uw dakraam? Kijk dan eens naar de producten van Roma. Zij bieden diverse opbouwrolluiken aan voor het dakraam, en eveneens opbouw- en voorzetrolluiken voor uw standaard ramen. De voordelen van de rolluiken van Roma is dat deze verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs, terwijl de kwaliteit en levensduur gegarandeerd hoog zijn. Het bedrijf maakt bovendien gebruik van de nieuwste technieken en innovaties.

voorzet, opbouw en inbouwrolluiken

Voor bedrijven én particulieren

Het plaatsen van een rolluik is een ideale manier om uw woonplezier te vergroten. Rolluiken en rolpoorten zijn daarnaast inbraakwerend en daarom erg geschikt om ook uw bedrijfspand te beveiligen. Voorkom inkijk van buitenaf en verklein de kans op een inbraak. Door de isolerende werking creëert u bovendien een aangename binnentemperatuur voor u en al uw medewerkers.


Bij u in de provincie:

Almere | Lelystad | Dronten | Emmeloord | Zeewolde | Urk

Voordelen inschakelen rolluikenspecialist Flevoland

 • U hebt een garantie op het geleverde werk.
 • U weet zeker dat uw gevel en rolluik tijdens de montage niet beschadigen.
 • U kunt uw waardevolle tijd op een andere manier besteden.
 • U bent zeker van een optimale isolatie en inbraakveiligheid.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Heeft u vragen over de toepassingsmogelijkheden van inbouwrolluiken? Of bent u juist geïnteresseerd in het plaatsen van opbouwrolluiken of voorzetrolluiken? Zoekt u een rolluikspecialist uit uw regio? Zoek dan niet verder. Vul het contactformulier in en u ontvangt op korte termijn tot wel 6 vrijblijvende offertes van specialisten uit de omgeving van Flevoland. Vergelijk het aanbod en de prijzen en kies de specialist die het beste bij u past. De ervaring leert dat u op deze manier tot wel 40% op de totale kosten bespaart! Zit er geen geschikt aanbod tussen? Dan zit u nergens aan vast.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan