Rolluiken Drenthe

Overweegt u om rolluiken in Drenthe te laten plaatsen? Slim, want rolluiken bieden bijzonder veel voordelen. Niet alleen houdt het inbrekers buiten de deur, in de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer smelt u niet weg.

Wilt u weten wat een dergelijk rolluik kost?

U vindt op deze pagina meer informatie over de soorten rolluiken: elektrische rolluiken, inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Ook leest u meer over hoe rolluiken geplaatst worden en wat de prijzen zijn. Wilt u direct in contact komen met een rolluik expert? Dan vraagt u geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Start de gratis offerteaanvraag!

De voordelen van rolluiken

Als u rolluiken laat plaatsen in uw woning in Drenthe brengt dit diverse voordelen met zich mee. Zo creëert u meer privacy in uw huis, heeft u minder geluidsoverlast van buitengeluiden en werkt het als verduistering en als zonwering. Bovendien zorgt het voor een betere isolatie en blijft de warmte buiten. Uw huis krijgt dus een aangename temperatuur. Tot slot zijn rolluiken inbraakwerend en is de installatie ervan zeer eenvoudig.

De voordelen op een rij:

 • Meer privacy in huis
 • Minder geluidsoverlast
 • Verduisterend
 • Betere isolatie
 • Inbraakwerend

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw rolluik.


Navigeer op deze pagina naar:


Rolluiken op maat laten maken

Heeft u grote raampartijen waar u een rolluik voor wilt plaatsen? Het is mogelijk om rolluiken op maat te laten maken. Dit betekent dat de grootte van het rolluik precies wordt afgestemd op de grootte van het kozijn.

Het op maat laten maken betreft niet per se alleen de afmeting, er zijn talloze opties waar u uit kiest om de juiste rolluiken te fabriceren. Denk aan de plaatsing, maar ook aan de kleur van de kast en lamellen of het materiaal van de lamellen. U heeft genoeg keuzes. Het voordeel van het op maat laten fabriceren, is dat u volledig zelf beslist hoe uw rolluik eruit komt te zien. Schakel een rolluiken expert in om uw wensen aan door te geven, zodat hij voor u de rolluiken op maat maakt en installeert.

rolluiken in Drenthe

Welke soorten rolluiken zijn er?

Welk rolluik kiest u? Er bestaan verschillende soorten rolluiken. Iedere variant heeft bepaalde voor- en nadelen. Bij bestaande woningen zijn opbouwrolluiken en voorzetrolluiken populair. Heeft u een nieuwbouwhuis, dan zijn inbouwrolluiken aantrekkelijker omdat deze in de muur gebouwd worden. Lees hieronder meer over de verschillende soorten rolluiken.

Ga snel naar: Inbouwrolluiken  |  Opbouwrolluiken  |  Voorzetrolluiken  |  Elektrische rolluiken


montage inbouwrolluiken Drenthe

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden aan de buitenzijde van uw woning in Drenthe tegen het raam gemonteerd. Laat u het rolluik naar beneden, dan hangt het scherm vlak tegen het raam. De rolas van inbouwrolluiken worden boven het raamkozijn, achter de gevelstenen gemonteerd. Hierdoor kijkt u niet tegen een kast aan, maar is het rolluik in de muur geïntegreerd.

Inbouwrolluiken worden vooral bij renovatiewerken of een nieuwbouwwoning toegepast. De rolluiken ogen strak en hebben een perfecte isolatie. Ze houden in de winter de kou tegen en weren in de zomer de zon. Daarnaast beschermt het tegen weersinvloeden en werken de inbouwrolluiken geluiddempend.

Een inbouwrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening kost, exclusief montage, gemiddeld tussen de €90,- en €160,- per m². Voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening beginnen de prijzen gemiddeld bij zo’n €480,- per m² inclusief btw.

opbouwrolluiken Drenthe

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden boven een kozijn geplaatst, en zijn daardoor niet op de buitengevel zichtbaar. Doordat de installatie van opbouwrolluiken eenvoudiger is dan die van inbouwrolluiken, zijn de prijzen voor het plaatsen lager.

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Of hebt u behoefte aan een prijsoverzicht? Vul dan het offerteformulier in. De specialisten uit ons netwerk beantwoorden uw hulpvraag spoedig en sturen u een vrijblijvende offerte toe voor het plaatsen, vernieuwen of repareren van uw opbouwrolluiken. U vergelijkt vervolgens eenvoudig de offertes van de specialisten uit Drenthe.

Opbouwrolluiken van aluminium of pvc zijn verkrijgbaar vanaf €250,- per m². Deze prijs is inclusief btw en handmatige bediening, maar exclusief montage. Voor een elektrisch opbouwrolluik met afstandbediening betaalt u tussen de €450,- en €600,- per m².

voorzetrolluiken Drenthe

Voorzetrolluiken

De specialisten uit Drenthe en omgeving monteren voorzetrolluiken gemakkelijk en snel voor ieder raam. Breekwerk is niet nodig omdat de kast waarin de lamellen worden opgerold altijd op de buitenmuur worden gemonteerd.

Met voorzetluiken bespaart u vooral op de kosten voor het monteren.

Voorzetrolluiken zijn in standaardmaten en een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kunt u deze luiken helemaal op maat laten maken. Ondanks dat een voorzetluik de goedkoopste variant is, is deze functioneel en kwalitatief gezien net zo goed als de duurdere inbouwrolluiken of opbouwrolluiken.

De gemiddelde prijs voor een voorzetrolluik van pvc of aluminium met handmatige bediening ligt, exclusief montage, tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter. Wilt u een voorzetrolluik met afstandsbediening? Dan betaalt u gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per m².


Elektrische rolluiken Drenthe

Veel soorten rolluiken, waaronder inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken, worden tegenwoordig vaak met elektrische bediening opgeleverd. Naast het bedieningsgemak zorgt dit er ook voor dat het systeem aan minder slijtage onderhevig is. De elektrische motoren in het systeem oefenen bij het omhoog en omlaag rollen van de lamellen steeds een constante kracht uit op het bewegingssysteem. De onderdelen in het draaimechanisme worden op deze manier niet overbelast.

Elektrische rolluiken zijn verkrijgbaar met een draai-, sleutel,- en tijdschakelaar. Die laatste optie maakt het mogelijk om rolluiken te programmeren en bijvoorbeeld ook te laten zakken als u niet thuis bent. Naast een tijdschakelaar zijn uitbreidingen met lichtsensors natuurlijk ook mogelijk.


Interesse in het plaatsen van rolluiken?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten rolluiken in Drenthe?

De kosten van rolluiken lopen behoorlijk uiteen. Dit komt omdat de prijs door diverse factoren beïnvloed wordt. Niet alleen het type rolluik heeft invloed, zoals inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of voorzetrolluiken, maar ook de bedieningsvorm en de montagekosten spelen mee.

Bovendien geldt, hoe groter het rolluik is, hoe hoger de prijzen zijn. Voor normale rolluiken betaalt u tussen de €90,- en €600,-, afhankelijk van de afmeting en het materiaal. Handmatige bediening? Dit heeft u al vanaf €10,-. Houdt u van gemak? Dan zijn elektrische rolluiken de oplossing, de kosten lopen op tot €600,-. De montagekosten beginnen vanaf €100,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer prijsinformatie.


Prijstabel: prijs rolluik inclusief montage

Onderdeel van rolluikPrijs per rolluik, inclusief btw*Omschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Afhankelijk van afmetingen (1x1m tot 3x3m) en materiaalsoorten (kunststof tot aluminium)
Bediening€10,- tot €250,-Handmatige of elektrische bediening
Montagekosten€100,- tot €200,-Afhankelijk van afmetingen rolluik en wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen van rolluiken zijn opgebouwd uit drie onderdelen. Dit zijn het rolluik zelf, dus de afmeting en het materiaal, maar ook de soort bediening, namelijk elektrisch of handmatig en de montage. Daarnaast heeft u ook de keuze om het zelf te plaatsen of het te laten plaatsen.

Bij de montage speelt de afmeting een grote rol, net als de bereikbaarheid. Bovendien wordt de prijs ook beïnvloed door de plaats waar het rolluik gemonteerd wordt: is dit aan de buitenmuur of aan de binnenzijde van de muur. Tot slot speelt het type rolluik ook een rol in de prijs, kiest u voor inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of voorzetrolluiken?


Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat!

Gratis offertes vergelijken

montage rolluiken Drenthe

Montage van rolluiken

Het monteren en afstellen van een rolluik moet nauwkeurig gebeuren. Bij het niet correct monteren en afstellen, is de kans aanwezig dat er schade ontstaat aan bepaalde onderdelen. Het belangrijkste bij de montage is dat de rolluiken waterpas komen te hangen aan uw woning in Drenthe. Waarom is dit belangrijk? Omdat dit ervoor zorgt dat het rolluik niet volledig uitgerold kan worden. Er zijn 2 manieren van monteren, namelijk op de muur en op het kozijn. Lees hieronder meer.

Montage op de muur

Bij een montage op de muur wordt het frame van het rolluik op de muur geplaatst. Het voordeel? U ziet van binnen het huis niet dat er aan de buitenmuur een rolluik bevestigd is. Belangrijk is dat een expert eerst alles correct opmeet, zodat er genoeg ruimte boven het raam is om de kast van het rolluik te bevestigen. Houd ook rekening met de bedieningsvorm.

Montage op het kozijn

Laat u het rolluik op het kozijn monteren, dan wordt het frame van het rolluik aan de bovenkant op het kozijn geplaatst, als het ware in de muur. Zo is het rolluik van buitenaf minder zichtbaar. Ook hier is het van belang dat een rolluiken expert alles op de juiste manier opmeet, zodat voorkomen wordt dat het rolluik niet past.

Rolluiken op de juiste manier afstellen

Bij rolluiken is het juist afstellen van groot belang. Gebeurt dit niet? Dan treden er tijdens het uitrollen problemen op. Hierdoor kan het zijn dat het rolluik niet ver genoeg omhoog of naar beneden gaat of juist te ver doorloopt. De motor van het rolluik moet altijd in de kast zitten, anders is afstellen niet mogelijk. De expert zorgt met de juiste instructies dat het monteren en het afstellen correct gebeuren.

Rolluiken vervangen Drenthe

Vertonen uw rolluiken problemen of voldoen de huidige rolluiken niet meer aan uw wensen? Dan is het tijd om het rolluik te herstellen of te vervangen. In een aantal gevallen is het mogelijk om het rolluik te herstellen.

Is uw rolluik in Drenthe echter meer dan 15 jaar oud en is de schade niet te herstellen? Dan is het verstandig om het rolluik te laten vervangen voor een nieuwe. Bij het vervangen van rolluiken krijgt u de kans om nieuwe keuzes te maken met betrekking tot het materiaal, de kleur en de bediening. Het vernieuwen van een rolluik is niet goedkoop, afhankelijk van uw wensen betaalt u tussen de €90,- en €600,-.

Een rolluik demonteren

Laat u de huidige rolluiken in Drenthe herstellen of vervangen, dan is het belangrijk om eerst de oude te demonteren. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar als u dat niet ziet zitten is het slimmer om een expert hiervoor in te schakelen. Bij demonteren is het van belang om goed te letten op het afsluiten van de elektrische bediening en het gewicht van het rolluik. De prijzen voor het laten demonteren van uw rolluiken liggen rond de €40,-. Laat u direct nieuwe rolluiken monteren, reken dan op kosten tussen de €100,- en €200,-.

Prijstabel: prijzen rolluiken vervangen

OnderdelenGemiddelde prijs* per rolluikOmschrijving
Rolluik€90,- tot €600,-Van kunststof tot aluminium en van klein (1x1m) tot groot rolluik (3x3m)*
Bediening€10,- tot €250,-Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken€40,- tot €80,-Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken€100,- tot €200,-Het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, per rolluik inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Rolluik reparatie Drenthe

Als uw rolluik in Drenthe kapot is, is het verstandig dit te laten herstellen of een reparatie uit te laten voeren. Ga altijd eerst na of het probleem binnen de garantietermijn valt. In zo’n geval is het een goede keuze om een expert in te schakelen die een reparatie uitvoert. De rolluiken expert komt langs en bekijkt het probleem. Vervolgens zorgt hij voor het herstellen, bijvoorbeeld, door een nieuwe bedieningsband te bevestigen of voert hij een reparatie uit aan de motor. Veelvoorkomende defecten zijn:

 • Bedieningsband is versleten/gescheurd
 • Draai,- sleutel- of tijdschakelaar is defect
 • Er is sprake van een defecte motor
 • Rolluik sluit niet of niet volledig
 • Rolluik is naar beneden gevallen
 • Rolluik opent niet of gedeeltelijk
 • Er zit een deuk in het rolluik

pvc, aluminium en houten rolluiken

Welke materiaalsoort voor uw rolluik?

Van de specialisten in ons netwerk horen we vaak dat als mensen zich aan het oriënteren zijn op rolluiken, zich afvragen voor welk materiaal ze moeten kiezen. Daarom leggen we hieronder kort en bondig uit wat de voor- en nadelen van de verschillende materialen zijn. Zowel inbouw-, opbouw en voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

Pvc rolluiken

De goedkoopste rolluiken zijn gemaakt van pvc. Dit kunststof heeft, naast af en toe een schoonmaakbeurt, verder geen onderhoud nodig. Pvc rolluiken zijn duurzaam en beschadigen onder normale omstandigheden niet. Wel kan een rolluik van pvc bij extreem hoge temperaturen worden aangetast en doffe plekken gaan vertonen. Om doffe plekken weer te verwijderen kunt u een zogenaamd simoniseermiddel aanbrengen. De gemiddelde prijzen voor rolluiken van pvc exclusief montage liggen tussen de €90,- en €150,- per m².

Houten rolluiken Drenthe

Woont u in een buitengebied en heeft uw woning een landelijke uitstraling? Overweeg dat om in plaats van kunststof voor houten luiken te kiezen. Houten rolluiken hebben een eigen authentieke uitstraling en passen goed in een landelijke omgeving. Houten luiken zijn daarnaast milieuvriendelijk. Door ze goed te onderhouden, beschermt u de luiken tegen weersinvloeden en gaan ze vele jaren mee.

Aluminium rolluiken

Veel mensen in Drenthe kiezen voor aluminium rolluiken vanwege de robuuste en moderne uitstraling.
De lamellen van een aluminium rolluik zijn voorzien van een schuimlaag. Deze schuimlaag zorgt voor een hoge isolatiewaarde; warmte blijft in de winter binnen en in de zomer buiten. Daarnaast zorgt de schuimlaag ook voor extra geluidsisolatie. Binnen kunt u dus in alle rust van de rust genieten. Rolluiken van aluminium kosten gemiddeld, exclusief montage, tussen de €100,- en €250,- per m².

De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Als u een rolluik laat plaatsen is het ook van belang om na te denken over de bedieningsmogelijkheden. In feite zijn er 3 soorten te onderscheiden: met de hand, elektrisch of bediening op afstand. Hoe deze soorten werken, leest u hieronder.

Ga snel naar: Handmatige bediening  |  Elektrische bediening  |  Bediening op afstand


Handmatige bediening

De handmatige bediening van een rolluik heeft twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor het bedienen via een slingerstang of via een band of koord. Bij een band of koord trekt u het koord naar beneden, zodat het rolluik omhooggaat. Bij een slingerstang draait u aan de stang, waarna het rolluik omhoog of omlaaggaat. Het voordeel van met de hand bedienen is de relatief lage prijs.

Houd rekening met een gemiddelde prijs van €10,- tot €20,- voor handmatige bediening.

elektrische rolluiken plaatsen Drenthe

Elektrische bediening

Een rolluik met elektrische bediening heeft een aantal voordelen. Zo hoeft u niet zelf het rolluik omhoog of omlaag te hijsen, treedt er minder snel slijtage op en zijn elektrische rolluiken minder gemakkelijk open te breken. Er zijn verschillende mogelijkheden, namelijk via een draaischakelaar, met een sleutelschakelaar of met een tijdschakelaar.

Het plaatsen van een elektrische bedieningsinstallatie kost ongeveer €80,- tot €250,-.

Bediening op afstand

De laatste mogelijkheid is het bedienen op afstand. Uiteraard is dit ook een vorm van elektrisch bedienen, alleen dit is wel even een stukje luxer. Zo is het mogelijk om vanuit iedere plek in huis de rolluiken te bedienen met een afstandsbediening. De kosten hiervoor liggen wel een stuk hoger dan bijvoorbeeld bij met de hand bedienen. Een rolluik met afstandsbediening is inbraakveiliger en vertoont minder slijtage.

De gemiddelde prijs voor een systeem met afstandsbediening ligt tussen de €215,- tot €550,-.


Prijstabel: kosten van de soort bediening

Soort bedieningGemiddelde meerprijs*Bediening via:
Handmatige bediening€10,- tot €20,- – slingerstang
– band of koord
Elektrische bediening€80,- tot €250,- – draaischakelaar
– sleutelschakelaar
– tijdschakelaar
Afstandsbediening€215,- tot €550,- -buismotor en zender

*Let op: Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijs is per rolluik, inclusief btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.


De bedieningsmogelijkheden van een rolluik

Bekijk welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de bediening van een rolluik.


Ombouwen naar elektrisch?

Heeft u uw woning jaren geleden al van handmatige bedienbare rolluiken voorzien? Of waren deze bij aankoop van de woning al gemonteerd? Met speciale ombouwsets kunt u rolluiken die u met de hand bedient, ombouwen naar elektrisch. Door het systeem te automatiseren wordt afstandsbediening via uw mobiel vaak ook mogelijk.

Er is een grote verscheidenheid aan ombouwsets op de markt beschikbaar. Dus let er bij het kopen goed op welk ombouwset voor uw rolluiken geschikt is. Laat u eventueel door een vakman adviseren. De vakman verzorgt desgewenst de demontage van de bestaande handbediening en de montage van de elektrische variant.

Waar laat u het rolluik plaatsen?

Er zijn diverse plaatsen waar u uw rolluik laat plaatsen. Zo is het mogelijk om dit voor uw dakkapel te laten plaatsen, maar ook voor de deur of voor een dakraam zijn opties. Woont u in een appartement in Drenthe? Ook dan is het mogelijk om rolluiken te laten plaatsen! Lees hieronder meer over deze opties.

Ga snel naar: Rolluik voor dakkapel  |  Rolluik voor dakraam  |  Rolluik voor deur  |  Rolluik voor appartement


Rolluiken voor uw dakkapel

Heeft u in de zomer ook moeite om in slaap te komen? Of bent u juist snel wakker, omdat het zo vroeg licht is? Met een rolluik voor uw dakkapel zorgt u voor een volledige verduistering in uw slaapkamer, óók als het buiten (nog) licht is. Een volledig verduisterde kamer draagt bij aan een betere nachtrust, waardoor u zich overdag weer fitter voelt.

Rolluiken voor uw dakraam

Naast rolluiken voor dakkappellen zijn er ook speciale rollende luiken voor dakramen. Want ook op een dakraam kan een rolluik worden geïnstalleerd. Het is hierbij van belang goed te kijken naar het type dakraam dat u heeft: de meeste leveranciers in Drenthe fabriceren alleen dakraam rolluiken die op hun eigen typen dakramen passen. Een rolluik voor een dakraam wordt aan de buitenzijde geplaatst, en is daarna zowel handmatig als elektrisch te bedienen.

Rolluiken voor uw deur

Met het plaatsen van een rolluik voor uw deur, zorgt u dat dieven geen kans krijgen om binnen te komen. De vraag naar rolluiken speciaal voor deuren wordt dan ook steeds groter. Roldeuren, zoals deze rolluiken ook wel worden genoemd, worden vaak helemaal op maat gemaakt. Ze kunnen zowel voor uw voor- als achterdeur worden geplaatst en kunnen worden voorzien van elektrische of sleutelbediening.

Rolluik voor uw appartement?

Rolluiken zijn steeds vaker terug te zien in het tegenwoordige straatbeeld. Niet voor niets, want rolluiken zorgen voor goede bescherming van uw woning. Woont u in een appartement in Drenthe? Ook dan heeft u de mogelijkheid om rolluiken te laten plaatsen. Informeer wel of de rolluiken geplaatst mogen worden. Vraag bij de VvE na of u toestemming krijgt.

Rolluiken of screens?

Zowel een rolluik als screens zorgen voor zonwering in uw woning in Drenthe. Bovendien gaan screens, net als rolluiken, strak langs uw raam (of deur) open en dicht. Bent u fan van rolluiken, maar wilt u geen verduistering, maar alleen zonwering? Dan is het slimmer om screens te nemen. Ze houden uw woning koel, maar werken niet verduisterend waardoor het lekker licht in uw huis blijft. Heeft u toch liever de volledige privacy en een gevoel van veiligheid, kies dan voor rolluiken.

Koelte en schaduw creëren zonder screens? Dat kan door een rolluik te combineren met een knikarmscherm. Een knikarmscherm heet ook wel een zonnescherm en is dus bedoeld voor zonwering.

Rolluik met hor

De combinatie van een rolluik met hor klinkt ideaal. Het fijne is dat dit dus daadwerkelijk mogelijk is. Naast het rolluik, dat dient als pantser voor uw ramen, zit er ook een rolhor in de bak met insectenwerend en uv-bestendig gaas. Handig: het rolluik en de hor zijn los van elkaar te bedienen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een rolluik met hor? Vraag advies aan een vakman!

Rolluiken schoonmaken Drenthe

Het schoonmaken van uw rolluiken doet u eenvoudig met een sopje en een spons. Als u uw rolluiken één of twee keer per jaar schoonmaakt, behouden ze een nette uitstraling. Ook verlengt u daarmee de levensduur van de rolluiken. Schoonmaken van de binnenkant van de lamellen lijkt lastig. Echter als u de kast van rolluiken verwijdert en vervolgens het luik steeds een beetje verder laat zakken, kunt u de binnenkant van de lamellen vanuit de geopende kast gemakkelijk schoonmaken. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want daarmee beschadigt u het rolluik.

Tip: Voorzie de lamellen na het reinigen van een waxlaag. Wax stoot het vuil af waardoor de lamellen langer mooi blijven.

Tevreden klanten

“Onze zolder werd in de zomer erg warm en benauwd, dus we wilden een dakraam rolluik laten plaatsen. We kregen 3 offertes toegestuurd en kozen de goedkoopste specialist. Die heeft het rolluik inmiddels keurig gemonteerd.”
A. van Heijnsbergen – Drenthe

klantervaring heijnsbergen

“Toen de bouw van onze nieuwbouwwoning van start ging, hebben wij gekozen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Via rolluiken-expert vonden wij een specialist die ons een scherp aanbod deed.”
B. Buitendijk – Utrecht

klantervaring buitendijk

Bekende merken van rolluiken

Als u heeft besloten om uw huis te verbeteren met rolluiken, komt u al snel in een zoektocht terecht waar u allerlei merken tegen gaat komen. Welk rolluiken merk sluit aan op uw wensen? Er zijn diverse merken die ieder garant staan voor kwaliteit. Lees hieronder meer over de bekende merken en hun kenmerken.

Somfy

Eén van de meest bekende merken op het gebied van elektronica is Somfy, een Franse international met bedrijven in meer dan 50 landen. Bij Somfy verkoopt men een groot aantal producten die elektronisch of automatische worden bestuurd, waaronder rolluiken. De inbouw- en opbouwrolluiken van Somfy bieden een hoog comfort door de eenvoudige bedieningsvorm, zijn daarbij energiebesparend, inbraakveilig en kennen redelijke kosten. Vraag via het offerteformulier een vrijblijvende offerte aan.

Heroal

Heroal is begonnen als familiebedrijf voor artikelen gericht op deuren en ramen. Zij verkopen onder andere luiken die in Nederland gretig aftrek kennen. De rolluiken van Heroal zijn in vier categorieën beschikbaar: als geïntegreerde hor, als schuifluik, als geëxtrudeerde rolluik, en als RS Hybrid. Woont u in Drenthe en bent u op zoek naar voorzetrolluiken bij uw pand? Neem dan zeker eens een kijkje bij het aanbod van Heroal. Heeft u twijfels over een bepaald product? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Verano

Verano is bekend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van zonwering, zowel voor binnen als buiten. Daarbij comfort bij Verano op de hoogste plek: wilt u in de tuin van het mooie weer genieten, dan creëren zij met behulp van hun zonbescherming een heerlijke schaduwplek. Ook voor rolluiken kunt u bij Verano terecht, zij bieden verschillende modellen aan, die elk hoog scoren op isolatie, veiligheid en geluidswering.


Besparen op het plaatsen van rolluiken?

Vergelijk offertes van diverse rolluiken experts en kies de vakman met de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Winsol

Een zeer oud bedrijf op het gebied van zonwering is Winsol. Dit bedrijf begon in 1876 al met het produceren van houten (rol)luiken, en heeft zich in latere jaren gespecialiseerd in diverse vormen van zonbescherming. Tegenwoordig is het centrale aandachtspunt van Winsol het produceren van inbouw- en opbouwrolluiken met een optimale veiligheid. Elk rolluik van Winsol werkt inbraakvertragend dankzij de versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders.

Smits

Bij Smits bent u op de juiste plek terecht gekomen als u rolluiken zoekt voor een aantrekkelijke prijs. Zij bieden onder andere voorzetrolluiken aan in hun Best Buy collectie. Deze modellen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en worden binnen korte tijd geleverd. Naast de best buy collectie verkoopt men bij Smits nog twee submerken: Maatwerk van Smits en de artikelen ontworpen door designer Jan des Bouvrie. Wij helpen u graag verder.

Roma

Eén van de merken die onze leveranciers uit Drenthe aanbieden op het gebied van dakraam rolluiken is Roma. Bij dit bedrijf bracht men als eerst een rolluik voor dakramen uit, en zij staan tevens bekend om hun innovaties rondom de schuine rolluik. Wilt u graag uw zolderruimte goed verduisteren of de warmte daar beperken? Aarzel dan niet om bij ons een offerte aan te vragen voor één van de voorzetrolluiken van Roma. Of vraag onze specialisten om meer informatie.

rolluiken plaatsen voor particulieren en bedrijven

Rolluik kopen Drenthe? Voor bedrijven én particulieren

Heeft u de keuze gemaakt om een nieuw rolluik te kopen en te laten plaatsen of het huidige rolluik te vervangen? De rolluik specialisten uit Drenthe staan voor u klaar, of u nu rolluiken wilt bij uw woning of ter beveiliging bij uw bedrijvenpand. Tegenwoordig stijgt de vraag vanuit bedrijven naar het plaatsen van rolluiken, roldeuren of rolpoorten. Waarom? Omdat dit effectieve methoden zijn om het pand te beveiligen en inbrekers tegen te houden.

Woning Drenthe beveiligen met rolluiken

Als u uw woning in Drenthe wilt beveiligen tegen inbraken, is het verstandig om rolluiken voor uw ramen en deuren te laten plaatsen. Veel inbrekers gebruiken namelijk ramen en deuren om open te breken.

Rolluiken die het meest inbraakwerend zijn hebben metalen lamellen. Het is mogelijk om zulke rolluiken in allerlei kleuren te laten plaatsen, zodat ze aansluiten bij de rest van uw woning. Controleer of de rolluiken voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk voldoet aan bepaalde eisen op gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Meer weten? Ga naar de website van politiekeurmerk.


Bij u in de provincie:

Assen | Emmen | Hoogeveen | Meppel | Coevorden | Roden

Rolluikenspecialist uit Drenthe inschakelen: de voordelen

 • Informatie en advies. De rolluikspecialist deelt zijn productkennis graag en adviseert u over de mogelijkheden.
 • Snelle en vakkundige montage. Door jarenlange ervaring monteren rolluikspecialisten uw luiken snel en vakkundig.
 • Montage op hoogte. Voor het monteren van een rolluik op een dakraam of dakkapel beschikt de rolluikenspecialist over de juiste tools.
 • Garantie op montage. De meeste monteurs geven garantie op het monteren. Vraag uw specialist of raadpleeg de offerte.

Besparen op de kosten van een rolluikenexpert uit Drenthe?

Heeft u interesse in het aanschaffen en laten plaatsen van nieuwe rolluiken? Of zijn uw huidige rolluiken kapot en toe aan een reparatie? Schakel dan een rolluikenexpert uit Drenthe in. Er zijn diverse soorten rolluiken: inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. De specialisten uit het uitgebreide netwerk wijzen u op de mogelijkheden en geven advies omtrent rolluiken.

Hoe kom ik in contact met een expert?

Dit doet u door nu het offerteformulier in te vullen. U ontvangt binnen enkele werkdagen diverse offertes van rolluikspecialisten uit Drenthe en omgeving. Vergelijk onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kosten! Deze service is volledig vrijblijvend.

Start de gratis offerteaanvraag!