rolluiken vervangen

Rolluiken vervangen

Werken uw rolluiken niet meer goed? Dan is het tijd om de rolluiken te vervangen of te herstellen. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van een rolluik reparatie, rolluiken herstellen of vervangen. Ook vindt u handige prijsinformatie.

U doet er verstandig aan altijd een rolluikspecialist in te schakelen. Dan bent u verzekerd van een uitstekende service en echt vakwerk.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel maximaal 6 offertes die u thuis op uw gemak vergelijkt. Deze service is geheel gratis en zonder verplichtingen. Door de vergelijken ziet u snel welke vakman het beste aanbod heeft. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Wanneer rolluiken vervangen?

Rolluiken bestaan uit veel verschillende onderdelen. Na verloop van tijd treedt er slijtage op en kunnen er ook onderdelen kapotgaan.

De volgende problemen komen vaak voor:

  • Een defecte buismotor
  • Kapotte lamellen
  • Een piepende of krakende buismotor
  • Een afstandsbediening die niet meer werkt
  • Het bedieningslint is kapot of zit vast
  • De bandopwinder werkt niet meer
In de meeste gevallen is het verstandiger om het rolluik te vervangen, zeker wanneer deze al enkele jaren oud is. Bij een nieuwer rolluik is een reparatie vaak nog wel mogelijk.

Wat kost het vervangen van rolluiken?

Bij rolluiken vervangen is de totaalprijs uit verschillende onderdelen opgebouwd. Het rolluik zelf kost ongeveer €90,- tot €600,-. De prijs voor bediening ligt tussen de €10,- en €250,-, afhankelijk van uw keuze voor handmatige of elektrische bediening met of zonder afstandsbediening.

Het demonteren van een oud rolluik kost ongeveer €40,- tot €80,- en het plaatsen van het nieuwe luik tussen de €100,- tot €200,-. Wanneer u meerdere rolluiken laat vervangen, wordt de prijs per rolluik lager.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de gemiddelde prijzen van rolluiken vervangen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Rolluiken vervangen prijs

Onderdelen Gemiddelde prijs* per rolluik Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van kunststof tot aluminium en van klein (1x1m) tot groot rolluik (3x3m)*
Bediening €10,- tot €250,- Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken €40,- tot €80,- Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken €100,- tot €200,- Het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, per rolluik inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.


Wilt u nieuwe rolluiken laten plaatsen?

Laat u verrassen door de scherpe prijzen van specialisten in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Rolluiken vervangen: werkwijze

Bij en vervangen van rolluiken is het altijd verstandig om een vakman in te huren, ook al bent u zelf een handige klusser. Alle onderdelen van een rolluik moeten namelijk op de juiste manier op elkaar worden aangesloten. Alleen dan opent en sluit het luik heel soepel, waardoor uw gebruiksgemak wordt verhoogd. Ook wordt de levensduur verlengd door een juiste afstelling van alle onderdelen.

Hoe een rolluik vervangen?

U heeft bij het vervangen ruime keuze uit soorten en bedieningsmogelijkheden. Laat bijvoorbeeld een handmatig rolluik vervangen door een elektrisch model. Hieronder leest u meer over de stappen die een vakman zet om rolluiken te vervangen.

1. Oude rolluik demonteren

Het vervangen van rolluiken begint altijd met het verwijderen van de oude rolluiken. Het handmatig rolluik demonteren kunt u zelf doen, maar u kunt deze klus ook overlaten aan een vakman. Die weet precies hoe hij de elektrische bediening op een veilige manier verwijderd wordt. Ook zorgt hij ervoor dat het rolluik niet zomaar naar beneden valt en zo schade aanricht.

Een rolluik is erg zwaar, waardoor u gemakkelijk uw evenwicht verliest met het verwijderen. Daarom werkt men vaak met twee personen: een persoon houdt het rolluik stevig vast en de ander voert de demontage uit.

Het afvoeren van de gesloopte rolluiken doet de specialist ook voor u. U hoeft zelf helemaal niets te doen.

vervangen rolluiken

2. Nieuwe rolluik plaatsen

Het plaatsen van een nieuw rolluik begint altijd met het uittekenen van de plek waar deze precies komt te hangen. Dan kan op de muur zijn of op het kozijn.

De specialist boort eerst kleine gaatjes om de rolluikkast en de zijgeleiders te bevestigen. Daarna plaatst hij de bediening. Dat kan vaak door hetzelfde gat als van de oude bediening. Hij bevestigd vervolgens de nieuwe bediening.

Dan plaatst hij het rolluik en sluit deze op de bediening aan. Als laatste stelt hij het geheel goed af, zodat het luik goed opent en sluit. Hij zorgt ervoor dat de lamellen niet naar beneden vallen of juist te ver openen. Zo geniet u optimaal van uw vernieuwde rolluik.

Rolluiken geheel vervangen, of onderdelen vervangen?

Wanneer er slechts één onderdeel kapot of beschadigd is, is het soms ook mogelijk om dat onderdeel te vervangen. Dan is het niet nodig om het gehele rolluik te vernieuwen.

Wat kosten de verschillende onderdelen?

De band van een rolluik vervangen kost ongeveer €50,-. Is de motor defect? De motor van een rolluik vervangen heeft een gemiddelde prijs van €200,- tot €600,-. De veren zijn ook een onderdeel dat kapot kan gaat. De rolluik veer vervangen kost gemiddeld tussen de €50,- en €100,-.

In de volgende prijstabel vindt u meer richtprijzen van onderdelen vervangen. Bent u benieuwd wat nieuwe onderdelen voor u gaan kosten? Vergelijk gratis offertes!

Prijzen: onderdelen vervangen

Onderdeel van rolluik vervangen: Gemiddelde prijs*
Rolluikband vervangen €50,-
Veren vervangen €50,- tot €100,-
Bediening vervangen €25,- tot €150,-
Rolluikblad vervangen €100,- tot €250,-
Motor met knopbediening vervangen €200,- tot €400,-
Motor met afstandsbediening vervangen €500,- tot €600,-
Overige reparaties €20,- tot €50,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de kosten van rolluik vervangen?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Rolluik herstellen

Wanneer uw rolluiken hun levensduur nog niet bereikt hebben, maar er wel een onderdeel defect is, is een reparatie vaak mogelijk. De levensduur van rolluiken ligt meestal rond de 15 jaar. Een reparatie scheelt in de kosten, want dit is vaak goedkoper dan nieuwe rolluiken.

Welke reparaties komen vaak voor?

Het lint vervangen is een klus die een vakman vaak uitvoert. Ook het vervangen van de bandopwinder van een rolluik is goed mogelijk. Zijn er lamellen kapot of gebroken? Laat dan rolluik lamellen vervangen.

Hoe voorkomt u reparaties? De mate van onderhoud bepaalt hoe lang u geniet van uw rolluiken. Laat ze daarom regelmatig controleren, zodat eventuele mankementen snel opgemerkt worden.

specialist rolluiken vervangen

Rolluiken vervangen? Gratis offertes vergelijken!

Hebben uw rolluiken hun levensduur bereikt en is het tijd ze te vervangen? Met een vakkundige specialist bent u verzekerd van een top kwaliteit en service.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kies uw rolluikexpert bewust en vergelijk eerst offertes. Dat doet u via onze service helemaal gratis en zonder verplichtingen. Door te vergelijken kiest u gemakkelijk de vakman met de beste service en prijs. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!